Politik och debatt!

Det har härjat här hemma nu hela förmiddagen, evigt kacklande och man funderar lite VART är ideérna?

Vänsterpartiet: Jämställdhet, dela föräldrarpenningen, fri vilja...

Varför ska politiker bestämma VEM som ska vara hemma, tror det var Björklund (fp) sa: Vi ska inte lägga oss i vem som ska vara hemma, det sköter man själv i hemmet.
Bra sagt, Lars Ohly tänker nog inte på att vissa kvinnot tex amma längre än vi säger 6-7 månader, ska han skänka bröstpumpar till alla Sveriges kvinnor då och alla vill inte pumpa heller för det fylls upp med dubbelt så mycket på kort tid så då kanske du sitter på jobbet och sprutar bröstmjölk och vissa får ont av den. Det kanske blir en lag "pumplagen" och det ger ju kvinnan mycket till val.
Nej, låt föräldarna bestämma själv hur man lägger upp ledigheten, alla dagar kan bli bådas så får man komma överens vad som blir bäst för familjen!

Socialdemokraterna: Jag har träffat familjer som har byggt sitt drömhem som är oroade över räntan som höjs dramatiskt.
Dramatiskt?? Den har vart så låg den kan bli så vart kan den ta vägen???? Joo uppåt, så om man har gått till banken och fått lånelöfte på 3 miljoner och lånat 3 miljoner och byggt sitt drömhem och låst räntan under en 5års period så får man ju nästan skylla sig själv. Tänk vilken chockhöjning man åker på efter 5 år..
Men det MÅSTE man väl ha i åtanke när man lånar pengar när räntan står så lågt som den gjorde...
Sunt förnuft krävs för att inte hamna i skiten, skulder är skit så man får väl ändå lov att tänka till liiite mer.

Så är det prat om "Elitskolor"
Elitskolor för såna som utvecklas åt ett annat håll, är snabbare än andra barn.
Folk är emot dom av någon anledning, du får ha specialklasser för barn och ungdomar med inlärningsproblem som inte hänger med sin klass men du får inte ha en specialklass för såna som är för "snabba" såna som har 100000 frågor till läraren som andra i klassen suckar åt??
Varför får dom bli diskriminerade?
Nu behöver man inte kalla dom för ELIT skolor men det borde finnas en klass för alla.

Björklunds skolpolitik is the shit, jag tror mest på hans politik.

Folk gillar inte privatisering av skolor. vårdcentraler osv för det är vinstdrivande.
Ja men Vad är alla företag du köper skolböcker, pennor, skolbänkar??
Ett vinstdrivande företag..
Vad är det för skillnad egentligen.

Omdömen från tidig ålder i skolan tror jag oxå på för att hinna på barnen i tid ifall om det skulle vara något inlärningsproblem eller något liknande, för om man kommer på det i högstadiet när man är som känsligast och gör revolter så är man inte mottaglig av hjälp från vuxna.
Börja skolan tidigare? Absolut varför inte, om man reflekterar och minns så minns man hur kul det var i skolan när man gick i småskola och hur kul det var att lära sig saker och barn är som mest mottagliga runt 5 års åldern. och det är ju inte så att barnet ska kunna gångertabellen eller skriva skrivstil när man börjar utan det är lite lättare skola och lektioner.
Sen så vill barn utmanas, dom har stora behov att lära sig saker och alla föräldrar har INTE tid att lägga all den tid efter jobbet, så ser samhället ut idag!

Alltså jag tycker det låter flummigt från dom röda partierna, "ge folk mer pengar" "måste få låna 2-3 miljoner utan några problem" VÄRLDEN funkar inte så räntor påverkas av världsmarknaden, vad som helst kan hända så jag fattar inte vilken värld dom lever i.
Samtidigt så måste Alliansen skärpa sig med fas 3 och allt vad det heter, det måste komma något nytt och något bättre så inte folk hamnar i kläm!

Dom som jobbar SKA tjäna pengar, det tycker jag med!
Men om som är ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven MÅSTE klara månaden.
Om dom får en balans i med alla bidrag osv så tror jag att Alliansen kommer styra Sverige en lång period för det verkar som Sveriges befolkning har fått nog av höga skatter och att folk jobbar och andra går hemma och tjänar lika mycket som en som jobbar och sliter..
Efter Alliansen tog över så har ett flertal bekanta utbilda sig eller börjat jobba igen.
och det är inget fel med det tycker jag.
Man kan inte dadda med vuxna/ungdomar eller barn utan det behövs konsekventa riktlinjer, man hjälper inte barn/ungdomar/vuxna att vara "snäll" och ge dom bidrag utan att man hjälper folk att vara konsekvent och tydliga riktlinjer om vad som gäller i samhället.
Alla vill väl jobba och tjäna pengar så man kan försörja sig så att bli lite knuffad åt rätt riktning är nog inte så fel :)

Men man vill mixa om och ta lite här och där från partierna och bilda ett nytt ;)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0