Sjukstuga..

Jaha då har Ellie vart till doktorn för första gången i sitt 9 månader liv, vi upptäckte ett "skavsår" i armhålan i lördags efter hon hade badat men vi började prata om vad det kunde vara och vi kom fram till att det kanske kan vara någon tröja som har skavt eller om selen i vagnen har hamnat snett för då hade hon vart med T och hans kompisar och fiskat på isen så det kanske hade hänt något där som man omöjligt har kunnat sett..

Men sen så sa T att han hade sett en liten prick där igår (fredag) och det som ploppade upp i huvudet var Svinkoppor, det var rödare och större så vi sa om det inte är bättre till på måndag så ringer vi.
På fredagen lämnade jag henne på barnpassning på gymmet när jag skulle träna och det spelar ju ingen roll hur rent dom har det barn släpar ju på den ena bakterien efter den andra, pilla näsan-leker med leksaker-Ellie stoppar den i munnen Ja ni fattar barn funkar ju såhär så det är ju inget konstigt om det var Svinkoppor tänkte jag och det är ju väldigt smittsamt.

Ellie vart inge bättre, 2 stora röda blemor hade det blivit på måndagen så jag ringde till Sköterskan på VC och hon misstänkte Vattkoppor och jag sa direkt till henne "Svinkoppor?" hon var lite tveksam till att jag lekte doktor.
Det går visst mycket Vattkoppor så vi skulle avvakta för Ellie var ju pigg i sig, hon lekte, åt och drack som vanligt hon var bara lite mer "gnällig" på natten men det är ju inte så konstigt och dom vill helst inte ta dit bebisar/barn/folk med vattkoppor pga smittrisken och det är många med nedsatt immunförsvar så går till VC för prover osv så sköterska skulle höra av sig dagen efter (tisdag) och kolla läget.
Men jag skulle ringa om hon vart sämre så skulle vi få komma dit..
Dagen efter så var dom stora som 5 kronor MEN det hade inte kommit flera utan en liiiten liten en satt bredvid ena bleman på underarmen.. Sköterskan vart osäker om vad det kunde vara så hon bokade in oss Ons kl 10:30..
10:45 (försenade 10 min) så sa Distriktsköterskan "Svinkoppor" så gick hon och hämtade en doktor för att avgöra om det skulle bli salva eller antibiotika..
"Antibiotika" Sa han med en gång, dom var så stora och igår så hade det slagit ut några till småprickar på kroppen så det skulle ta för lång tid med salva "Så vi kör med Kåvepenin 3 ggr om dagen och för att försöka skona mig och T från Svinkopporna så är det här det mest effektiva" Det var hans ord, han sa att han hade haft många fall nu med svinkoppor och barnen hade fått salva och då hann de sprida sig till mamma,pappa,syskon,farmor och mormor typ så det vi har köpt handskar, handsprit som vi använder för att försöka hindra smittan så det är fullt ös här hemma skrubba, tvätta ALLT!
Eftersom hon inte har några syskon som kan ha smittat henne så ska jag ringa Må Bättre och ge dom en liten Heads up att dom kanske måste sanera rummet eller något :P

Sen kan man ju undra hur utbildad hon Distriktssköterskan var "Det kanske är du som har gett henne det" fick jag höra "Vadå för att jag har eksem?" "Ja man vet aldrig" "Ehhh, du tror inte hon hade insjukat tidigare då när jag var 10 ggr värre än det här, du tror inte min sambo hade fått det som jag ligger bredvid och smörjer in min rygg varenda kväll, du tror inte min mamma hade fått det då efter hon tog hand om mig hela barndomen med smörja och tvätta eksem?"

Hon vart tyst... "Jo du har nog rätt"



Hon gav sig på fel person, helst igår när man var en orolig mamma för sitt barn och får då ett antydande att det kan vara MITT fel att min älskade dotter har fått svinkoppor, Nooooo nooo ca 23 års erfarenhet av dom här jäkla eksem med 1000 olika läkare, mediciner, salvor bla bla så lär man sig en heeel del!

Bad luck you just got fistfucked!

Nu ska Doktor Emma ta sig en kopp kaffe medan fröken vaknar och vill leka :D


Kommentarer
Postat av: Jovanna

hoppas svinkopporna försvunnit, blev dock förvånad att läkaren skrev ut kåvepenin. brukar vara mer brukligt att få något som heter heracillin när man har bakterier i huden.

Jag har själv en dotter som fick svinkoppor när hon var 3 år plus att jag även arbetar som sjuksköterska :)

2011-04-05 @ 10:19:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0