Undviker ett måste!

Det är ett problem jag har, jag har ett problem med att bestämma mig och sätta punkt när ett beslut tas, mitt huvud börjar genast att arbeta och leta anda lösningar och det är ju helt galet för när vi ÄNTLIGEN har ett BRA förslag så börjar jag vela och då börjar T och vela..
Det var bestämt vart köket skulle vara i huset men efter våran skatt, dom gamla pardörrarna så ändrades allt , vart dom skulle vara, hur vi skulle använda dom!
Planen har länge varit att köket ska ut till vardagsrummet som då är vägg i vägg med ett liiitet kontor som vi då skulle slå ut och sen använda dom rummen till kök (med köksö) och matplats men efter dörrarna så funderar vi på att behålla köket där det är och ha två ingångar till det, en ingång "huvudingång" från hallen och sen ha ytterligare en liten ingång från vardagsrummet in i köket med våra pardörrar, då kan man ha dom stängda eller använda den ingången när vi tex har folk över och behöver 2 ingångar in :) Men då får vi plocka bort köksön men då får jag ett platsbyggt skafferi istället som då inte får plats på den "gamla" ritningen men med pardörrarna på det viset så blir det som dom hade förr, smala köksingångar för husets anställda så det är rätt så coolt!
Det är riktigt svårt att återskapa en "gammaldags" miljö i ett hus från 50-60 talet för det byggdes HELT annorlunda då litet,korridor,lågt,brunt och fult medan dom husen från 18-tidigt 1900 tal är så himla fina, dom har en sån vacker själ så det skulle vara mycket lättare om huset var från den tiden eftersom vi vill ha den miljön,inredning och allt, men vi får pyssla ihop och försöka hålla en balans..

Alltså det är inte lätt för det är såååå viktigt med en balans och harmoni genom hela huset, det ska ju finnas en "tråd" för att få den harmonin..
Eftersom det blir mycket vitt så måste man tänka på VAD man köper så det inte blir stelt och sterilt eller kan bli väldigt mycket 80-tal.
Svart är en utesluten färg eftersom då förstörs hela vår vision det blir det New England, nyare lantstil och det är vi inte ute efter.
Inte för mycket zink,dassiga färger och för slitna möbler för då blir det Vintage, Franskt.. Och det är vi inte heller ute efter.
Blanda en miljon färger och material funkar inte heller för det är inte lantligt utan bara rörigt.

Nej det här är svårare än vad jag trodde och jag känner själv att jag ska ha det perfekt, jag vill inte säga "ja men okej då vi tar det" bara för att jag inte orkar tjafsa utan jag tänker konstant på huset, vad vi är ute efter, husets "tråd", vilka färgskalor osv.
Jag tror jag är sinnessjuk eller något :)
T vill ha en större Tv och nu gick våran stora tv sönder IGEN så nu har vi plattisen som vi köpte till sovrummet när jag var gravid och gick och la mig kl 19 på kvällarna här i vardagsrummet och jag vill ju inte ens ha större, 32" räcker..
Han vill helst ha en 100" eller något men jag säger NEJ, jag hatar teknik, det är fult, svart och hemskt så det förstör hela husets harmoniska inredning så jag letar Tv-skåp för 32" för jag vill inte ens ha upp den på väggen och med skåpet så jag slipper se tvn, så bygger jag ett lekrum för T i källaren där han kan ha sin stora tv, tv spel och dator och det är ju en fantastisk lösning (fast om vi köper en iMac apple MC 508 som vi funderar på så hittar jag plats åt den för den är vit&fin) :D

Men ni ser vilka bekymmer mitt huvud har, och nu vill jag ha ett kylskåp för 25000, och det är bara en kyl... Herregud vad jag skulle behövt vara miljonär INNAN jag köpte hus och jag VET att vi inte har råd men ÄNDÅ så vill jag köpa den, jag ser knappt dom andra kylskåpen..

Funderar på terapi eller sluta kolla på internet efter grejer :)

Vi har hittat ytterligare ett alternativ till "vardagsrummet"


"Edward" från fogia kanske landar i vårt vardagsrum fast i en annan färg, sugen på lite ljusgrå fast inte för ljus för vi har många barn i familjen ;)

Nej huvudet snurrar och jag måste rita på köket.. Eller nu vaknade Ellie så nu kan jag inte göra det, vad synd!

Solen är tillbaka!

Den varma härliga solen är tillbaka!
Det värmer i hjärtat och det värmer i själen att denna härliga skapelse tittar fram och det firade jag och Ellie med att gå ner och shoppa lite!
Jag gillar inte att shoppa, eller jo men inte till mig själv men det måste vara solens effekt som gör så att jag öppnar plånboken och handlar kläder till mig själv, vi skyller på det i alla fall :D
Ellie fick en vit solhatt och en tygtax från hemtex som hon gillade i några minuter och sen låg den på golvet i gallerian och det hände typ en miljon gånger och hatten jag köpte kastade hon här ute på asfalten så det är fantastiskt kul att hon uppskattar sakerna hon får!
Jag fick en ny träningstopp, träningsbyxor, 2 st tishar och Burnex-piller, Burnex piller är förbrännings piller som jag ska testa, jag fattar inte varför jag inte får ett bättre resultat så dom här ska ge mig en skjuts på vägen så jag hoppas dom hjälper att öka förbränningen så jag kommer någonvart!
Jag tränar mellan 3-5 ggr i veckan så nog fan ska jag få ett resultat tycker jag, fyfan så här svårt har jag ALDRIG haft det att gå ner i vikt!
Okej doktorn sa att jag kunde förvänta mig ETT ÅR innan jag börjar se resultat på magen efter snittet men nu är Ellie 10 månader och jag har inte tränat så länge MEN det ska synas mer än vad det gör så nu testar jag det här så får vi se hur det går!
Bara en liten skjuts sen så ska jag absolut INTE fortsätta med dom men just nu i början när jag är så segstartad kan vara bra, jag tror ju inte på piller på långvarig sikt eftersom om kroppen ska bevara vikten så ska det här ske så naturligt som möjligt, men en kickstart skulle passa fint och sen köra på som fan!
jag vill inte bli smal och tunn utan jag vill vara tränad och se hälsosam ut! Typ som en tränare på Må Bättre, M har ALLA muskler på rätt ställe så hon är skitsnygg så man kanske ska satsa på den looken ^^
Det tar nog några år, men vad gör det?
Nu ska jag ta mig en kaffe och vänta på att lillan ska vakna så vi kan gå ut och gunga :)
Jag vågar inte ta Burnex idag, det innehåller både koffein och guarana och man ska ta en timme innan frukost ELLER en timme innan träning men passet börjar 19:45 så jag är lite nojig att inte kunna sova inatt så jag får börja imorgon :D

Just ja, jag fyndade några stolar för 65 kr styck som jag ska renovera, måla vita, slita lite på färgen och sätta fårskinn eller randigt tyg på!
Vi får se om dom passar till Isabelle bordet och kökssoffan som då kommer göras om likadant som stolarna och om dom inte passar så gör det inte så mycket eftersom dom var så billiga..


Trälådan till höger i bilden vart oxå mig där jag ska plantera en eller flera blommor i.

Ett "litet" sommarmission :)



Så hittade jag ute möbler på Åhléns i Söndags som jag vill ha, "Wilma"-serien det är vita trämöbler, stolar, en liten soffa och ett bord och det vill jag ha på baksidan under ett träd eller något liknande med några färggranna dynor och plädar..
Vi får se om vi köper dom nu eller om vi väntar, men vi SKA HA dom eller liknande för det har jag bestämt :D


En massa moln!

Morgonen erbjuder en massa moln, en kopp kaffe och lite egentid då dottern bestämde sig för att ta en "tidig" morgonlur och det är helt okej för mig eftersom hon har börjat med något nytt: Sover från ca 09-11 sen är hon vaken och KANSKE sover en kortis på 20 minuter i vagnen och så vill JAG ju inte ha det, hon får gärna sova en timme på eftermiddagen oxå för hon blir såååå trött redan efter 17 och det är ju inge roligt att ha ett trött och gnälligt barn från den tiden till kl 19 när det är sovdax!

Så vi får se om hon sover någon timme till nu och sen hinner bli trött och sover igen på eftermiddag :)
Hoppas, hoppas, hoppas :)

Nu kommer det lite bilder från helgen


Långfredagens kväll!

Finaste vid påskbordet!


Mormor och syster vid "pokerbordet" på påskafton.


Inte så grönt men det var varmt och ljuvligt så vi satt ute i solen och åt mat och drack ett glas vin i söndags :)

Nu blir det leka och busa med barnet :D

Vackert väder = Inget skrivande!

Välkommen sommaren!!

Eller är det för tidigt och säga det tro? Hela helgen har i alla fall bjudit på sol och värme så det har känts som sommaren är här :)
&
GRATTIS till "lilla" Lilly som fyller år idag!!

Vi har varit ute hela dagarna och gungat, lekt, ätit glass med kära vänner (Inte Ellie) och bara njutit av allt det vackra och det är så underbart!
T har varit ledig sen torsdag eftermiddag så vi har haft mycke tid tillsammans och jag har fått sovmorgon både på fredag, lördag och söndag!! Blivit riktigt bortskämd med andra ord, underbara man!!
Men idag fick han sova i alla fall så det lättade lite på mina skuldkänslor ;)

Påskafton firade vi hos moster&man i deras fantastiska hus i Elsborg ("gammal" stadsdel i Falun) Det är ett stort falurött hus med en stor tomt, ovanligt att få ha ett stort hus OCH en stor trädgård mitt i stan så lyckos dom!
Vi åt god mat och T gick hem tidigare med Ellie så hon fick lägga sig och jag vart kvar i pokerspelet som jag, moster, hennes man, mormor spelade (syster satt bredvid och drack vin) och självklart så vann jag så det var en bra avslutning på en härlig kväll!
Igår så var vi där och grillade och åt gott och bara njöt av vädret och sällskapet, så denna påsk lär nog vara den bästa vi har haft så det finns inget att klaga på!

Igår innan vi vandrade till moster så fikade jag, syster, pappa, mamma, T och Ellie med våran halvsyster M (pappas dotter som han fick innan han träffade mamma)  vi har nog inte träffats på 5 år eller något liknande så det var JÄTTEKUL!
Hon bor och jobbar i Uppsala där hon jobbar heltid som Cancerspecialist, har hund och häst och har ett "utlandsbehov" några gånger per år så hon har fullt upp så det är svårt att få till en träff!
Men vi har bestämt till nästa år när syster med barn och man kommer från Australien så ska vi styra upp något, man märker på pappa att han blir glad när vi träffas så han skulle nog bli superglad om vi alla hans 4 döttrar kunde samlas nästa år så det blir ett uppdrag att få till..

Denna påsk i ett sammandrag:
Fint väder..
Underbart sällskap..
God mat..
Gott vin..
mååååånga promenader..
mycket lek och bus..
allt var PERFEKT helt enkelt!

Idag så började allvaret igen fast det va Söndag, TRÄNING! Ett försök att få bort påskgodiset och allt det andra så började min dag med ett träningspass på gymmet, det var blandade känslor men jag gjorde det och man mår bra efteråt så det var väl värt det ;)

Imorgon kanske jag har tid att skriva ett fint inlägg med bilder, men det beror på vädret om det blir najs väder så är både jag och Ellie borta hela dagen ;)


Snart är det dags att få sova i några timmar!
God Natt..


Morgonstund har guld i mund..

Underbara sol&dimma som skapar sån häftig och mäktig morgon!





Hem ljuva hem..

Besöket ut till huset var fantastiskt skönt, skönt att få komma ut dit och känna och klämma på vårt framtida boende!
Så var det superduper najs att få komma ut dit nu när det börjar bli vår och sommar, vi vann budgivnigen i höstas och var ut och kikade på det mitt i vintern så att få komma ut när det är ljust och allt känns mer levande var otroligt skönt och allt känns ännu mer rätt och jag vill helst ha tillgång till huset NU!
Men vi få ha tålamod, passade på att fynda pardörrar från 1800 talet också! Dom stod och glänste med sin vita nötta färg i boden på gården så jag frågade nuvarande ägaren vad han skulle göra med dom och han ville sälja dom, och till oss så sålda han dom vackra dörrarna för 500 kr, ännu ett mission avslutat!
Har en liten förälskelse i pardörrar och nu har jag dom och vart dom ska vara i huset vet jag inte än men vem bryr sig om det, DOM ÄR VÅRA och efter lite kärlek och ömhet så kommer dom platsa perfekt hemma hos oss :D


Mycket baksida att springa runt på!

uppfarten.. (Som sagt lite renovering, byta fönster så ska det bli bra)

Bilden tagen från vägen/gatan eller vad man kan kalla det ute på landet :)


Skatten!!

Snacka om att vi är på den rätta platsen just nu, allt faller på plats :)

Bäst jag går och lägger mig nu, T och jag har suttit med planritningen och började prata, rita... Plötsligt såg allt annorlunda ut än vad det gjorde innan vi åkte ut och när T hade gått och lagt sig så Whoooopsidaisy så låg badrummet på ett annat ställe i huset och alla rum var ändrade..
Herregud och crap säger jag bara :P






The Badrum!

Nu är det kört, sitter bara och fantiserar, inreder och ibland bygger på vårt hus!
Om det är för att det närmar sig eller om det är sommar eller om det är för att jag har hängt med folk som har nyköpta hus och 1000 projekt på gång vet jag inte, men det är galet hur hjärnan snurrar och kommer på ideér!
Det här är vad som kommer att beställas till vårt badrum på övre plan..


Det vackra badkaret! (nu vet jag inte om det här är just det märket, kommer inte på vad det hette vi skulle ha)

Blandaren till badkaret från Damixa.


Blandare till handfatet från Damixa.


Handfatet Florida från Corex.


Den här toaletten vill T ha, han säger att han kommer att sitta på den hela dagarna så han kommer att få bestämma toaletten. Han ser lycklig ut när han pratar om den så det här är hans val och jag känner att något lär han ju få bestämma :D
(Jag hade nog valt en liiite mer diskret "gammaldags" toalett, men vad gör man inte för sin kärlek)

Golvet från Stiltje (dålig bild men ni får ta det)

Väggen blir i vita matta plattor, vilken storlek vet jag inte än men vitt blir det :)

Allt är inte helt klart en men vi är en bit på vägen i alla fall, det kommer bli ett badrum i gammal stil och det är som sagt inte lätt att få till när dom inte hade toaletter inomhus förr i tiden :D Men vi får göra vårt bästa!!
Snart så drar vi ut till huset, JIPPIIIIIIE!
Momor och morfar får vara barnvakt så jag och T får prata i lugn och ro utan en energifylld liten korv!

Hon hade 10 månaders kontroll igår, och allt som ssk frågade om Ellie kunde kan hon.. Men inte igår, hon hade vägrat berättade Tommy hon hade blivit mest förbannad och kissat ner bordet!
Men hon såg ju att hon hade växt och hängde med ändå, men det är lite typiskt att vägra när man jättegärna vill att hon ska visa upp sina talanger :D
Så tyckte Ssk L att hon var lik sin mamma, det gillas!!
T "trodde" att hon var 75 cm och vägde 9500 (lappen ligger i bilen som är med T just nu)
Det var ju bra gjort ändå med tanke på att hon har då vart sjuk i 2 veckor och knappt ätit under dom 2 veckorna, så man börjar fundera på HUR mycket hon vägde innan för jag tycker nog allt att hon har blivit smalare efter sjukdomsveckorna!

Nej nu så vaknar nog Ellie..
Skriver nog ikväll och kanske bjuder på några bilder på huset :))

Loooove..

Imorgon åker vi till huset och ska kolla, mäta ta beslut eller bara hälsa på huset och det ska bli underbart!
Pratade med Tessan idag om hur mycket och många ideér man har för huset, nu kan man inte göra alla ideér och visioner för att det skulle ju skapa kaos och HUR väljer man vilka som är bättre än andra?
Ja det tåls ju och tänka på, kom på en ny idé igår att sätta in ett gaaammalt fönster i väggen så man ser in från hall till det lilla vardagrummet, T rynkade lite på näsan och börjar nog tycka att en idé torka skulle passa utmärkt nu :D
Men jag kan inte hjälpa det, jag vill få ett perfekt hus så ideérna flödar varje dag och jag ska väl vara glad att T är inne på samma spår som mig med det mesta och oftast så säger han "jag lämnar det där till dig, jag litar på dig"
Men självklart protesterar han ifall om han tycker det är fult, men vi har lika smak så det mesta funkar att få honom att förstå vad jag menar och ser framför mig..
Jag vill bara packa upp och inreda nu, ta fram alla mina saker som har legat packade väääldigt lääänge nu i väntan på huset men det börjar närma sig renovering så snart så får jag plocka upp sak för sak och ställa sakerna på vår hylla, vårt golv, i vårt vardagsrum.. Ja ni fattar!
Jag längtar efter mina fattigmanssilver saker!
Det är true love mellan oss, jag älskar fattigmanssilver så jag vill bara packa upp sakerna och krama dom :D
Letar som en tok efter fattigmanssilver beslag till köket, det är inte lätt för det finns typ inte! Så jag tror jag får köpa handtagen i Tenn, Antik eller något och bada dom i Cola och slipa dom så kanske jag får det utseendet jag vill, kan bli knepigt men man måste ju försöka!
Vi var inne på mässing, finns jättefina slitna mässing handtag MEN då vill jag ju självklart ha blandaren i mässing och den blandaren i mässing var inge fint så det vart ett No no för mässing..

Här kommer några grejer som är då bestämt till köket sen en tid tillbaka!





Försökte hitta en bild på det snygga golvet men dom har inte släppt några än verkar det som så det får jag visa senare :)

Nej nu ska jag sova igen, sov mellan 20-22 och nu ska jag fortsätta sova tills imorgon!
HELT SLUT efter Body Combat passet, helt galen tränare!

Så Over and out for now :)





Härliga Helg!

Den bästa helgen på länge har avslutats och nyintagna krafter har anlänt!

I fredags så var vi på stan med pappa "morfar" och Ellie fick en vårfin mössa från polarn&pyret och ett par nya skor av märket Elefanten, det är skor som är anpassade till små barns fötter och Ellie har haft lite problem att ta sig fram utomhus med sina andra skor så med den här mjuka sulan så går det fort framåt! Så jag rekommenderar den starkt och dom finns på Deichmann för 449 kr.

Så tog jag och Ellie en promenad upp till T:s jobb där vi hängde lite och kollade in kakel/klinker som vi har bestämt till huset, det är ju så att vi är ute efter en nött lantlig stil så att hitta kakel som inte ser för "nytt" ut är en liten utmaning så vi har velat lite fram och tillbaka men nu så är det nog bestämt vilka plattor det blir och det som fick offras var den ljusturkosa mosaiken ovanför spisen eftersom vi bestämde att ha klinker nedanför köksbänkarna ändå! Så det kommer ligga som ett L med kakel i köket och det kaklet ser då ut som "slitet" och nött plankgolv i brunt och vitt och resten av köket blir det vitt plankgolv som då kommer att "rama" in den här sektionen med kakel så ovanför spisen är vi inte hundra på men jag är lite halvt sugen på franskt kakel MEN vi får se, ojoj vad snyggt det kommer att bli :D
Badrummet är fortfarande visst lite osäkert efter folk har haft problem med Stiltjegolvet så det återstår och se, annars blir det nog något marockanskt, lugnt kakel därinne med vita, matta plattor på väggen eller kanske schackrutigt eftersom då hela badrummet kommer vara "gammaldags" badkar, toalett, handfat,blandare,möbler.. Ja allt kommer gå i gammal anda!
Hallen ska det bara vara några kvadratmeter med klinker och vi har valt ett UNDERBART klinker, och eftersom vi slår ut väggar så vart jag nojig att när man kom in så såg man hallklinker som går i då svart/offwhite, lite rött sen ett vitt plankgolv och sen det brun/vita nötta klinkern i köket, det blir ju alldeles för mycket olika men sen så visade sig att jag hade tänkt fel så man ser inte köksklinkern från hallen så då kunde jag pusta ut och gå vidare i planeringarna!
Ogillar när det blir för mycket det blir bara en stor röra och man ser ingen helhet i huset men nu så har vi vitt plankgolv i HELA huset (förutom badrummet) med små sektioner med klinker så jag tror faktiskt det blir bra :)
Ja nej alltså vad mycket det är som ska bestämmas, men det blir nog fint när det blir klart!

Tillbaka till helgen!
I lördags så var vi i parken hela eftermiddagen i solen tills det var dags att åka och grilla med störtsköna vänner!
Vi drog till E och T som då köpte ett underbart hus från 1919 som dom har renoverat, håller på att renovera och nu när vi kom ut höll dom på med sitt trädgårdsprojekt, plantera och dona!
Vart så avis kan jag avslöja, det är ju fantastiskt med hus!
Vilken frihet, fågelkvitter, dörren på vid gavel, trädgårdspyssel, måla saker på gården.. Ja det låter kanske inte så mycket för många men för mig så är det underbart!
Kan se allt det där framför mig, snart är vi där vi med nästa sommar springer Ellie runt på stora tomten och leker, hunden kanske springer lös (om vi får pli på henne), tvätten hänger ute och torkar av sommarvinden, dörren står öppen.. Åh vilken frihet och vilken längtan!

Vi hade i alla fall en härlig kväll och vi var nog hemma runt 20-tiden med en supertrött bebis!
Hon brukar lägga sig vid 19 så hon var inte så rolig då, men tillslut så somnade hon och vi kröp upp i soffan och myste en liten stund innan T gick och la sig, notera tiden strax efter 22 :P

Igår vad vi på en Hemmamässa eller vad man kan kalla det, en massa olika bås med allt från fönster,garageportar,barnkläder,bröd,skönhetsgrejs, bubbelpool som man har utomhus och herregud vad stora dom är! Ett framtida projekt är väl kanske att sänka ner ett sånt ute på gården.. Hmm lite skeptisk till det, dom tar ju en sån plats! Men men kanske är mysigt :P
Dom hade en "rådgivningshörna" men snickare, elektriker, chefen över bygglov, inredning osv osv så vi stannade hos cehfen över bygglov och hörde om hur vi ska gå tillväga när vi ska flytta köket så nu fick vi svar på det, vi fixade ett kanonbra larm till huset av Sector Alarm, och så pratade vi med dom som hade hand om Solenergin..
Fick en massa svar av experterna så det var ju jättebra för man är inte så insatt i allt som tillhör kategorin "Hus".
Vi har iaf betalat av luft/vatten pumpen nu så det är ju bra och det känns ju jäkligt bra att det inte är något lån på den, mer pengar till annat roligt! :D
Nej så det var en riktigt bra mässa för oss så vi var nog där i 3 timmar och Ellie skötte sig exemplariskt, hon skulle vara uppe och gå så vi vandrade runt och hon vinkade och sa "Eeeeej" till folk :)
Sen så hade vi en familjedag utomhus, jag struntade i Zumban och vi var ute och gick, gungade och hade allmänt mysigt hela lilla familjen! Det händer inte så ofta nu när T jobbar till kvällarna så vi behövde den här dagen!

Oj vilket inlägg.. Skyll på Ellie för det är hon som sover länge :P
Vi ska gå till Tessan och hennes söta son M och umgås lite, sen så kommer pappa och hämtar sin dotter så ska dom på 10 månaders kollen och mamma Emma ska gå och slåss med sin syster på Body Combat!


Förresten Tessan som jag ska till har en fantastisk fin Webbutik som jag tycker ni ska kolla in!
Härliga inredningsprylar så jag tror allt att min brödbunke ska handlas där, den är superduper snygg!!

www.Himlavit.blogspot.com

Kan ni följa henne och hennes familjs renovering i deras kanonmysiga hus från 1800-talet som ligger i dom "gamla" fantastiska kvarteren här i Falun, det står "Välkommen till min webbutik" till höger så trycker ni på den så kommer ni till butiken!


Shoppa loss och ha en bra Vårdag!



Gunga..

Igår eftermiddag så trotsade jag sjukdom för att ta ut en rastlös liten tjej och utflykten ledde oss till lekparken där det vart premiär för Ellie i gungan..
Hon skrek...
Hela tiden..
Av glädje!
Hennes missnöjda gnäll var som bortblåst, hon var ett riktigt lyckligt barn!
Så fantastiskt att höra hennes glädje efter flera dagar av feber, hosta, skrik och gnäll, jag gillade läget igen och det kändes underbart måste jag ju får säga :)
Sjukdom tröttar ut en, man blir nästan apatisk och bara gör sakerna som måste göras, ingen spontanitet, inga roliga ideér utan man infinner sig bara i ordet Sjukdom och lever i den dvalan tills den försvinner!
Nu är Ellies hosta det enda som är kvar febern är borta och tänderna har blivit risgryn så nu kan vi vara ute i solen och njuta av livet, jag är fortfarande kass men hennes ljuvliga skratt och leende är den bästa medicinen!


Från det här till


det här!

LYCKA!!

Två flugor i en smäll!

Nu vet jag med säkerhet vad det va som Ellie drabbades av, två tänder i överkäken plus en förkylning! Inte så konstigt att hon har vart dålig, men nu har hon gjort det så nu får det vara bra ett tag med sjukdomar..
Om jag inte själv hade blivit förkyld och allmänt kass så hade jag sagt tänder MEN det smittar ju inte så efter allt slem och snorande på mig så har jag fått en känga av vårens härliga förkylning!

Såna här dagar vill jag ha en nanny som kan ta henne så jag får sova ut och försöka kurera mig men men det är bara och gilla läget eller så kanske man kan kolla upp om det finns något avdrag för det, det finns ju en Rot och Rut så varför inte en Knut??
Så länge den här regeringen styr landet så kanske det kommer införskaffas, det skapar ju mer jobb  så who knows :P

Nej nu ska jag gör mig klar och vänta på att stora tjejen vaknar så vi kan göra våra ärenden!
Tjoohopp


En tanke..

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet  framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor  och tom burk av glas och började  fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina  studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han  skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden  fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ‘ja’.

Då lyfte  professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken vilket effektivt fyllde upp  det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som – om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod – ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, t.ex. hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det  inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det  som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med  din partner ut på middag, ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre  viktigt. Ta hand om ‘golfbollarna’ först – sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än  känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Lånat av "fullkornsfia" på DT.se

http://www.dt.se/pralin/bloggar/halsa/fullkornsfia/#DTTop


Annars så rullar det sjukdomar in och ut här hemma, Ellie är dålig och jag börjar bli kass i halsen och tvärförkyld men men så kan det vara.
Jag har inte direkt känt oro för hennes förkylning men man känner sig stressad när folk säger
"Har det gått över 3 dagar och hon inte blir bättre då måste du ringa läkaren"

Min tanke är då mer att ja hon har haft feber sen i fredagskväll och om hon hade haft 40 grader, varken ätit eller druckit eller kissat så hade jag åkt in med henne på en gång MEN
hennes feber har rullat mellan 37,3- 38,6 och hon dricker vatten, jag har gått tillbaka med att amma henne 2-3 ggr om dagen ge henne gröt, yoghurt eller välling, hon kissar bra, försöker leka, dansa, skratta men det går inte så vidare bra MEN hon försöker leka och spexa..

Men jag ringde BVC för att få lite råd om slemhostan och då passade jag på att ställa alla frågor som folk har ställt och pushat på att jag ska fråga och det visar sig att mamma Emma har rätt angående sitt barn, fantastiskt eller hur!

"Avvakta, ring om det blir sämre, peta i henne en alvedon på kvällen OM ni tycker det för det låter som att hon mår rätt så bra fast hon är dålig så att säga, hon ammar, dricker, kissar försöker leka, och om det fortsätter hela veckan och hon blir inge bättre så ring igen" BVC-sköterskans ord..

Ja precis, jag VISSTE att hon skulle säga det här men nu kan jag säga allt det hon har sagt till dom som vill att hon ska till doktorn.

Visst vill man att ens barn ska må bra MEN det finns ingen mer hjälp hos doktorn än vad jag kan ge henne här eftersom det är en förkylning..

Det är jävligt skönt att lita på sig själv i såna här tillfällen, jag visste att det var svinkoppor och jag visste att det är en förkylning som dom inte kan göra något åt utan dom kommer att ge dom råd "Se till att får i sig vätska" "Se till att hon kissar" "Se till så hon inte får allt för hög feber" "Ring om hon blir otröstlig" "Se till att hon är "med"" "Se till att få i henne något" "vila" "Ge henne en supp om hon blir för påverkad". Allt det där gör jag ju redan!

Jag kan inte minnas att en elak förkylning höll i sig i några dagar utan man var ju hemma hela veckan från skolan om inte två så varför ska det vara annorlunda med bebisar??

Lite synd att vi missar 10 månaders kollen imorgon men vi får köra den på måndag!

Idag har vi vart ute i parken med M och hennes 2 söta tjejer och T och hennes söta son, Ellie satt mest i vagnen och kikade, var med liten stund sen somnade hon men hon iaf lite frisk luft! Nu vilar hon IGEN och jag sitter och dricker svagt äckligt kaffe och snyter mig mellan meningarna jag skriver här..

Måste köpa kaffe..

Tjohej

 


Finns ingen eller inget som kommer i mellan det band som du och jag har knutit mitt älskade barn, mamma finns ALLTID hos dig Ellie Lill-Emma...

5 dagar efter det där kortet togs så kikade världens sötaste tjej ut efter många om och men, efter sisådär 24 timmar!

En jävla cool grej att göra, gör lätt om det igen!


Några Söndagsord

Dom här orden skrev jag till en tjej som börja fundera på livet, vem man är, vem man ska vara, vad vill man bli när man blir stor...


Var den person du vill vara, gör det du vill vänd dig aldrig om och
tro att du kan få tillbaka det förflutna

för det förflutna är borta så stäng den dörren och gå vidare till nästa..

Säg aldrig "jag kan inte", Du lyckas med det du vill lyckas med, sänd ut
positiva energier så får du positiva saker tillbaka stora som små,
uppskatta dom små sakerna lika mycket som dom stora, se alla dom vackra sakerna runt omkring dig


Svaren kommer alltid till en när det är dags, du måste bara kliva
på den vägen mot det hållet där svaren kan finnas!


Dom uppskattades av henne så stolt som jag är då så delar jag med mig dom orden, till människor som går i samma banor som henne, jag är en av dom ;)


Jag tror att man är där precis där man ska vara i livet..

God Söndag!





från ena sjukdom till den andra??

Herregud!
Ja det är nog det ord jag kan säga nu när Ellie har blivit sjuk IGEN, Direkt efter Antibiotikan så har nog dragit på sig förkylning/feber/dregel/vattniga ögon/hosta..
Tänkte tänder men nu börjar jag fundera på om det är en liten elak förkylning eftersom rethostan har blivit slemhosta..
Så det är inte så mycket sömn eller underbara promenader just nu utan mer vara vaken halva nätterna och tar hand om den UNDERBARASTE lilla tjej..
Hon kämpar och kämpar, försöker vara glad men det blir otäckt när hon måste hosta så hon börjar gråta floder,dregla och snora och helst allt det PÅ en så vi alla går runt med blöta kläder typ!

Idag så var farmor och farfar barnvakt i några timmar så jag och T kunde fara iväg till Gagnef på loppisen som vi hade planerat in just denna helg, Ellie var bara lite hängig när vi åkte så det kändes helt okej att lämna henne i några timmar.. Fast JAG hade till och med mig mobilen som jag då inte brukar när jag ska iväg på något som jag inte vill bli avbruten, men idag så var det en sån dag som jag ville vara 110% tillgänglig ifall om det var något..
Men hon skötte sig exemplariskt och försökte leka och trixa för farmor och farfar fast hon inte orkade, SÖTIS!
Vi kom inte hem tomhänta, vi fyndade mycket fina grejer till huset så nu längtar man ännu mer tills vi får komma in!
På tal om det så ringde P som äger huset och sa att deras husbygge var nog redan försenat en vecka och vi sa att det var okej om datumet flyttas, nog att man längtar men den här mannen fixar kontakter därute till oss och grejar så det är en självklarhet att man ger tillbaka så nu kanske det blir runt den 7e juni istället :)
Vi ska ut nu den 19e och kika lite och fotografera nu när det inte är kolsvart och fullt med snö utan man kan få ordentliga kort på huset så ska vi mäta och dona där köket ska vara så vi kan börja planera, åka och kolla och prata med köksplaneraren och det måste ske nu, snart eller helst nu.. Tänk om man inte alls vill ha det vi har trott då måste man ju ha lite tid på sig att ångra, göra om och ångra igen!
På vägen hem från loppisen så stannade vi till på Loftgården, en jättemysig butik med lantlig inredning!
Vi råkade självklart hitta Ellies framtida säng, en vit
imperial, "växasäng" så vi råkade reservera den och ska hämta den på onsdag, lite oplanerat men men vad ska man göra när det lyste upp neonskyltar ovanför den "Ellies" "Köööp den"
So we did!
Jag lägger upp en bild på den som då är tagen i butiken av Loftgårdens ägare



Vacker säng till ett vackert barn!

Ta en kik i hennes butik, det finns mycket fina saker!
Köpte även en "ölhink" till T som han kan fylla med is och lägga ner några öl i och ta en kall öl i sommar när han kämpar med vårt lilla bo!
En skål i fattigmanssilver följde oxå med hem från butiken, ÄLSKAR fattigmanssilver!

Nuuu ska jag försöka sova lite..

God natt på er!

AlbertA Einstein??


Vår dotter är smart, smart nog att funderingarna kring att döpa om henne till Alberta Einstein stärks varenda dag!
Hon är ju då snart 10 månader och imorse när T skulle åka så pussade han henne på pannan och hon vinkade och sa "Äddå" vi båda reagerade och typ skrattade och sa hejdå..

När någon hon känner kommer så låter det "ääääjj" så vinkar hon glatt..

vinka kunde hon i December men hon tappade det men nu har det kommit tillbaka..

Vi var hemma hos en god vän som hade en variant av Formraketen och hon gav Ellie den och jag såg med en gång att det var intressant för hon kämpade med att få i dom olika formade klossarna i hålen så vi köpte en till henne..
Hon förstod snabbt att dom små formklossorna skulle i hålen och vissa vet hon vart dom ska för att ramla igenom och spela musik..

Hon har oxå ett litet "Zoo" där det finns olika djur som ska då sättas på sina platser så låter dom, fågeln får hon dit och isbjörnen får hon dit..
Det går inte alltid bra men ofta så klurar hon ut det :D

Sen så gör dom visst test på "pincettgreppet" på 10 månaders kollen och det har hon gjort sen hon var nästan 7 månader!

Så förstår ni vilket litet geni vi har här hemma och varför jag skulle vilja ha in henne på ett Montessori-dagis, lilltjejen Alberta är nästan en raketforskare redan nu liksom :D :D

Nejdå kanske inte raketforskare eller ett geni men hon kan ju bli om vi fortsätter att hålla oss aktivt engagerade i henne, jag kommer nog bli som min syster: Inget onödigt tv-tittande utan det blir nog  mycket måla,pyssla vara utomhus och lära henne saker!

Alla barn är små genier från början men sen så hänger det på föräldrarna hur mycket dom utvecklas, man får ju inte glömma bort att barn VILL lära sig och dom vill utmanas..
För att dom säger nej och sätter armarna i kors så ska man nog inte sluta lägga det pusslet utan då VISAR man barnet hur man gör, ta en paus, visa, låt barnet försöka igen och igen och igen tillslut så får barnet till det och blir överlycklig och nöjd med sig själv så då har man presenterat självkänsla och envishet för barnet, engagera, ge aldrig upp och ha tålamod är nog nyckeln till mycket!

Mamma och pappa är sitt barns lärare och förebild och det är inte alltid lätt att vara pedagogisk och det är heeeelt okeeej, man orkar kanske inte varje dag och det är också HELT okej!
Men att ligga hemma och låta sitt barn springa runt inomhus eller kolla på tv i flera dagar i sträck är själviskt tycker jag, då får du nog ett väääldigt rastlöst barn och rastlösa barn visar ju sin rastlöshet genom att ha sönder saker, slåss, "tjata", vara högt som lågt överallt och då blir föräldrarna irriterade och så startar en ond cirkel och där måste föräldrarna tänka att barnet utvecklas och växer VARENDA dag, dom vill hitta på saker, dom kan inte trycka på paus för att mamma och pappa är trötta, dom måste aktiveras och att inte få ut allt utan får lov att sitta inne och inte göra någonting gör dom frustrerade för dom förstår väl inte varför dom känner som dom gör och varför mamma och pappa blir arga...
När du satte barnet till världen så tog du på dig den största utmaningen i världen, uppfostra ett barn, uppfostra en människa..
Då sätter man sig själv som nr två så då tar man på sig skorna och går ut med barnet och leker MED barnet, inte stå och titta på utan man leker MED sitt barn..

*Barn kan ALLT!
*Barn VILL lära sig!
*Barn ÄR genier!
*Barn HAR viljan!

Tänk om alla människor i världen hade den viljan som barn har när dom ska lära sig att gå, dom ger aldrig upp utan dom SKA ställa sig upp på sina ben och börja gå, fatta vilken envishet och vilja den lilla människan har för DOM GÅR TILLSLUT det finns ingen som ger upp, tänk och ha den viljan genom hela livet :)

En sak till bara
Det är sååå irriterande och se tror dom flesta föräldrarna håller med nu, igår när jag var ute och gick så satt ett barn och lekte med sig själv i en lekpark medan mamman satt på bänken och snackade i telefon och skrattade högt med personen i telefonen och gav inte pojken ens en blick.
och när pojken ropade
-Mamma mamma titta på mig! Hojtade han glatt.
- Tyst, jag pratar i telefon nu.. Svarade hon surt.
Man såg hur lilla pojken sjönk ihop
Jag hade god lust att gå dit och leka med den stackars lilla pojken som satt nu med nedsänkt huvud på lekställningen och så ville jag säga till morsan att "Vad fan kan vara viktigare än att leka med din son?"
Okej om det var ett viktigt samtal med hon satt och tjoade och stimmade så det kan inte ha vart regeringen som ringde precis och om pojken hade haft andra barn och leka med hade jag inte brytt mig, jag menar Ellie leker mycket själv och sitter och pysslar MEN man märker när hon "letar" och behöver oss då går man dit eller hon kommer till oss så leker vi vidare!
Men han satt alldeles ensam, och ropade på att hans mamma skulle kolla på honom men hon tittade inte ens.. Dagens ris till den mamman!!!

Oj nu snöade jag iväg IGEN!
fan...
syns sen.....


Alberta Eistein-Karlsson!


Raketleksaken finns på BR-leksaker från åldern 1-4 år :)


RSS 2.0