Nya året är på väg!

2011 dörrar stängs och underbara 2012 dörrar öppnas! Hur gör ni,tänker ni att "2012 kommer bli ett bättre år än 2011" eller tänker ni inte på året betydelse utan tar babysteps med era mål och tar "lite i taget" oavsett år ,månad eller dag??

Det är intressant tycker jag hur olika vi är, hur vi tänker! Har ni fortfarande nyårslöften?? Anser ni att nyårslöfte är en Kick eller ett straff? Tex om det är oktobermånad och du känner tex att "Jag måste börja dra ner på godiset" så lägger du det som ett nyårslöfte istället för att sluta med godiset när du har fått den "AHA-upplevelsen". Då ser man väl nyårslöftet som ett straff istället för motivation? För om du verkligen hade sett det som en Kick hade du väl börjat samma dag?

Vi alla fungerar olika på alla plan! Vi tänker olika, vi har olika egon, vi har olika syn på saker och ting!
Och låt alla ha det, försök inte förändra en människa som inte är intresserad. Du hjälper ingen utan du lägger energipå en männsika som kastar bort den och det är onödigt!
Det är en av få sakerna men viktiga  jag har lärt mig nyligen, JAG kan inte förändra en männsika som inte vill bli förändrad!
Och vet ni, det har gjort mig till en person som har mycket mer tid att lägga på min Inre Frid. För jag som är på den nivån jag är på behöver inte höja eller sänka mig ner till en annan nivå som är då onormal för mig för att försöka förändra en person. Utan jag håller mig där min själ är, jag har fått kontakt med GUD. Som inte är någon man i vit klänning och skägg utan Gud MITT inre, och det gör mig mer medveten om hur jag är och vad jag tycker och känner och blir väl medveten om att alla beslut JAG tar blir ett resultat av mitt liv.
Jag behöver inte ha rätt, jag behöver inte ta en fight, jag behöver inte lägga mig på en nivå som inte är bra för MIG, jag behöver inte visa vad jag kan för någon.
Min själ är på den nivån den ska vara och jag försöker omge mig med människor som är på samma nivå, och vi som ligger olika accepterar jag utan att försöka att påverka den personen som inte vill bli förändrad.

2012 ska jag fortsätta att jobba med mitt inre mitt ego!
2012 ska jag förhoppningsvis få föda en frisk liten gosse som har valt mig och T som hans vägledare/förälder. Och jag ska gå ner i vikt!
Analet kilo vet jag inte, men jag lär ju märka när jag är nöjd :)

Va snäll mot dina medmännsikor, du lär andra hur dom ska behandla dig. Så var snäll och uppskatta det du har så blir du själv uppskattad och behandlad på ett bra sätt!

Once you believe in yourself and see your soul as divine and precious, you will automatically become a being who can create a miracle.


GOTT NYTT ÅR

Det var värt det!

Många tankar kring hus och renovering flödade i huvudet i somras! Är det verkligen värt det här, en pappa som inte får träffa sin dotter varje dag för att han renoverar hus, banklån, flytta från stan ja allt sånt.
Renoveringen på 90 kvm tog oss 3,5 månad planeringen hur och vad vi skulle göra tog sisådär 8 månader, vi har inte rört nedre plan, utsidan på huset, trädgården utan bara "bovåningen". Vi tog bort rum, fönster, 60-tals stilen och omvandlade det mörka, trånga huset till ett ljust hus och gav det en själ. Vi lyckades få till det tycker vi iaf sen har vi ju alla olika stilar men vi kör lantligt/fransk lantstil och vi har en lång väg kvar! Vi har fudneringar på en gammaldags glasveranda så vi får större hall, ett till sovrum, bygga ut vardagsrum/matrum och jag vill ha "burspråksutbyggnad" ;) ett soldäck i söderläge, fasaden ska bytas.. Nedre plan blir det en stooor tvättstuga, ett "pojkrum" i gillestugan, toaletten ska renoveras och vi ska ha ett som en stor garderob..  Ja ni hör vi har våra visioner och drömmar att förvandla detta 60-talshus till vårt lilla lantliga torp!
När man har så många drömmar och visioner så är det inte så att det här är en 2 års plan utan mer 10 års plan, båda jag och T är såna som verkligen plaaanerar hur det ska se ut i minsta detalj, tex handtagen till köket tog 8 månader att hitta.. Vi kan inte gå in och bara " Äh vi tar det här, det blir nog bra" utan då väntar vi hellre tills vi hittar det båda faller för,  vi ska veta att det går in i stilen vi har hemma.
Som nu till badrummet, vi har inget tvättställ än!
Dels pga av dec och januari månaden med nyköpt hus så blir det såna kostnader innan man bakar in lån och värderar huset men oxå för att vi har inte hittat "det" tvättstället som passar badrummet. Lantlig stil har vi på övrig inredning som toaletten, badkaret, kranen till badkaret och sen golv och vägg är vit matt kakel på väggen och ljusgråa plattor på golvet som oxå är matta, det var det mest "lantliga" vi kunde hitta för blanka plattor blir alldeles för stilrent, och vill vi ju inte sätta in en badrumsmöbel och en "flashig" kran. Utan då vill vi ha lantligt/gammaldags kran. Så vi letar vidare tills vi hittar det perfekta!

Såna är vi och det har faktiskt lönat sig! Bankmannen var hit och skulle värdera och han fattade med en gång vad vi var ute efter, han såg varenda detalj "Oj till och med "gammaldagsa" stuk på eluttag och lysknappar" det äkta trägolvet, handtagen på dörrarna, dom gamla pardörrarna, toaletten, kranen i köket, till och med det obyggda skafferiet. Ja han märkte allt och påpekade att vi hade verkligen fått in ljuset och gjort det attraktivt och man förstår tråden vad vi är ute efter, det var väldigt "genomtänkt" som han sa. Han påpekade oxå att det är många som han har vart till som har lite lantligt men sen kommer det in en massa "nytt"  eller fel färger så det blir mest rörigt och det känns fel.
Fråga mig efter såååå många månaders planering och sen renovering om det var skönt att höra att han vart imponerad vad vi hade gjort med 90kvm :)

Han kom hit när det var mörkt, så han såg varken fasaden eller trädgården, han var inte ner i källaren utan han kollade bara på den här våningen och sen åkte..
Sen fick vi hem papper om hur lånet vart, bara bottenlån (SKÖNT) men vi fattade aldrig hur mycket huset var värt tills här om dagen då han ringde T. T kom hem och dagen efter när vi hämtade Ellie så sa han "Ja just ja, banken ringde" och när han sa hur mycket det var värderat till NU så var det som en våg av glädje forssade genom kroppen, det var fan värt allt slit!! Jag trodde aldrig att 90 kvm kunde bli värderat till så mycket, vi har ju SÅ mycket kvar vi vill och ska göra så den summan trodde jag att vi skulle komma upp i när vi var klara med nedre plan men inte för bara den här våningen,  och plus att vi är 2 mil från Falun så då tror man inte att dom sätter ett sånt pris :D

SÅ DET VAR VÄRT DET!!

Så ni som renoverar eller funderar på att köpa hus och ska renovera, det är fan värt det och det känns som att man får en liten belöning för mödan när den ekonomiska biten blir positiv :D

Före och efter bilder kommer sen när vi har gjort klart allt här ;)

Bebistankar!

Känns som det börjar närma sig för sömnlösa nätter! Han är snart här, tiden bara flyger förbi och vissa dagar går saktare än andra men nu i 31+ så är han iaf på g :)
Babyproffsen ringde igår och berättade att vår nya fina vagn har kommit och att dom behåller den på lagret så länge vi vill, dom är sååå himla bra och duktiga där så jag är glad att vi har typ handlat ALLT där! Så jag rekommenderar Babyproffsen i Faluland till alla som ska ha barn :D

Vi var på mvc igår och lyssnade på lillen och han hade fina starka hjärtslag 135 låg det runt. Det var FÖRSTA gången han inte sparkade mot apparaten eller "försvann", han kanske var trött och inte orkade leka :)
Allt annat såg bra ut, det var ingen idéoch kolla HB än efter järnfusionen så jag fick spara på mitt blod denna gång, viska ju dit om 2 v igen så då får hon tömma och kolla upp så järnet har blivit stabilt!
Vi fick hem förlossningsplanen också! Herregud fast jag har gått igenom en förlossning så har jag inte några direkta planer hur jag vill ha det.... Vi får se med tiden om jag fyller i mer denna gång. Med Ellie var det "Jag vet inte" "Får se hur jag känner när jag kommer upp".
Jag trodde dock att hysterin skulle starta när jag väl var däruppe men icke, lugn som en filbunke från vi vart inskrivna kl 09 till 02:29 när hon kom ut, barnmorskorna och läkare frågade hela tiden hur jag mådde eftersom det vart att jag fick gå igenom så mycket och att det tog sån tid pga komplikationer. Men fortfarande var jag cool lugn, undrar lite VART den harmonin kom ifrån!
Dom tyckte att det var beundrande att jag var så lugn och inte ens skrek fast att jag var förstföderska och att det var BRA att jag inte var en BOKFÖDERSKA och att jag inte hade 50 A4 sidor med saker jag SKULLE ha eller vad jag förväntade mig. Dom sa att såna som då tar det som det kommer får oftasten positiv förlossning tillskillnad mot tex bokfödersor dom sån som läser alla böcker och får för sig väldigt mycket för dom är visst inte lätta att ha med att göra :D För om det inte går så som dom ville så blir deras förlossning en besvikelse.
Nej, jag ska nog hålla mig till det jag gjorde med Ellie, ta det som det kommer och lyssna på mig och bebis :)

Jag börjar på yoga den 16e januari, det ska bli skönt! Var längesen jag var iväg och andades och arbetade med mitt inre så det ska bli riktigt najs!! Använde mycket Yoga när jag skulle föda Ellie och det gick ju bra förutom att hon inte ville komma ut den vanliga vägen, men jag försökte iaf i ett dygn :D

Försökte få in namnet Milo igen på pojklistan, gick inge bra! Men nu har jag iaf lagt till 2 nya varav ett vi hade på Ellie, Alfons och Lion :)

Ludvig, Elliot,Milton, Alvin,Alfons eller Lion toppar just nu :)

Inhandlat första pyjamasen och bodyn till honom <3Var in på PoP och kunde inte låta bli, tänk att vi ska ha något sådant litet igen <3
Bodyn är så jäkla snygg och pyjamasen köpte jag mest för att den hade "fötter", han kommer när det är kallt så nu måste man ju tänka till lite :D


Nu ska jag sova en halvtimme fast först måste jag nog borsta tänderna känner jag!Julen avklarad!

Hoppas alla har fått er en riktgt skön och lugn jul!

Här hemma så var det en väldigt lugn och skön jul, precis som en jul ska vara :)
Ellie hade nog också en trevlig jul, hon var glad och lika mysig som vanligt så jag antar att den var lyckad även för henne!

Såhär i mellandagarna innan nyår så har jag vart iväg och fått järnfusion som ska skjuta upp mitt järnvärde så jag blir pigg till förlossningen!
Nu kanske jag bara behöver vara "gravidtrött" och det tar jag gärna än att må så som jag har gjort. Ni som vet hur det är med järn/blod/B12/folsyra brist vet själva hur man bara önskar att man hade dom "vanliga" krämporma!
Så ni som bara lider av gravidtrötthet ska skatta er lyckliga att ni slipper den slags tröttheten :)

Imorgon bär det av till MVC för en liten koll på hjärtat i magen, lever gör han garanterat!
Han verkar vilja gräva sig ut genom muffan så dom här sista veckorna lär ju bli spännande och se hur långt han kommer :)
Han är beräknad i februari men jag misstänker att han kommer i mars!  Det gör inte mig så mycket fast det är tungt (enorm skillnad mot 1a graviditeten!)
om han kommer i Mars så kommer han ut tjockare och vad kan vara bättre än det när det är såna sjukdomsperioder som det är under vintertid. Så för hans skull så får han gärna ligga kvar därinne och bli tjockis :)

Nu ska jag mysa med min fina flicka som jag knappt har träffat idag!

GOD JUL!
Vill kika in och önska er alla en riktigt GOD JUL!
Dagen började med julmys här hemma i vårt lilla torp, Ellie vart lite chockad att en "häääscht" (gunghäst) stod inne i vardagsrummet och dom andra paketen fick vi hjälpa henne med! Vi avnjöt en lugn julfrukost med tända ljus och en brasa, sen vart det lek och bus och nu hade VI tänkt att hon skulle sova någon timme innan vi bär av. Bilen går först till mamma och min syster för att plocka upp dom sen till Ts syster där vi ska vara hela dagen där Tomten kommer till Ellie och hennes kusiner. imorgon bär det av på kalkonmiddag med "min" sida där det blir mat och julklappar IGEN. Så 3 olika julklappsutdelningar ska hon få vara med på så vi har delat upp paket så det blir några i taget. Annars får hon nog ingen uppfattning alls om VAD hon har fått!

Ta hand om er och ta hand om era närmaste! Skänk en tanke till dom som inte har den turen att få fira jul med familj, släkt eller vänner. Sist men definitivt inte minst, tänk på barnen! Ge dom en vit jul utan alkohol eller andra droger, alla barn får inte uppleva det fina med julen dvs trygghet och glädje. Det är barnens högtid inte vuxnas! Så tänk er för innan ni tar ett till glas vin. Barn märker på en gång när vuxna blir "konstiga"

Dyk in på UNICEF och skänk en gåva till dom barn som inte har någon eller något!

Många Julekramar från oss!

Kallt och frostigt!

Det är vitt och fint ute, det är kallt och frostigt precis så som det ska vara på vintern!
jag känner mig oxå kall och frostig! Är på dåligt humör och vill bara känna mig glad igen..
Jag vet att det är bara jag som kan göra mig själv glad igen, så jag försöker jobba på det och se allt från den ljusa sidan. Ibland så är den bara lite svårare att hitta!

Skulleåkt iväg på den där järnbehandlingen igår men doktorn ringde och sa att dom sista proverna hade inte kommit in än så jag kunde inte få järn. Tack för den jävla Dublin forskare som inte kan vara i tid!
Såg verkligen fram emot det, att få må lite bättre men ta mig tusen att det gick åt skogen.
Efter den lilla besvikelsen så har jag vart på dåligt humör, jag har verkligen grävt fram allt som är fel!

Hur jag handskas med problem är att först ALLTID leta efter ljuset i mörkret så att säga, och väntar och har tålamod och låter det ta sig sin tid att lösas. Och så länge det håller på att lösas så går jag mot den där ljusglimten jag hittat från början för att just inte låta saker jag har noll kontroll över gå ut över min familj eller andra runt omkring mig, det gör en vardag mycket lättare! Så det är så jag löser mina bekymmer och alltid har gjort.
Nu så har jag släckt ljusglimten och bara gräver fram allt som är fel istället!
Så jag gör allt jag inte skulle göra i vanliga fall.

Jag vaknade halv 5 och vart vaken sen dess, gråtit och bara vart matt!
(självfallet INTE framför min dotter)
Jag är arg för behandlingen jag inte fick för det leder till att jag orkar inte ens köra bil för jag har ingen fokus och det leder till att jag inte får ett körkort och det leder till att jag saknar min familj/vänner och mitt sociala liv väldigt mycket mer och då börjar jag hata det här huset och vill sälja och köpa en lägenhet i stan! Sen efter dom dramatiska tankarna så blir jag så förbannad att huset inte är klart att INGENTING händer! Då hatar jag det ännu mer och så blir jag skitförbannad på mig själv för att jag inte har ett BRA heltidsjobb så vi kan ta större lån och färdigställa projekten som man SER varje dag.. Vi kan ta större lån nu men vi vill inte eftersom jag ska inte jobba på ett tag IGEN och alla vet att man inte blir rik på att vara hemma med sitt barn. Så blir jag förbannad på att jag är tjock! Jag vet att jag är gravid men nu har det blivit såna siffror på vågen att jag har gått över den vikt jag hade när jag FÖDDE Ellie, äckligt!!
Så blir jag förbannad på folk "Vad stor du är" "Hur ska du orka?"
HÅLL KÄFTEN, JAG VET! Hur tänker man då när man säger något sådant, ska man hjälpa eller stjälpa??
Jag lever med min kropp varenda jävla dag så ingen behöver berätta det för mig för jag är VÄL medveten!
Sen till tjejen som inte ser hur hon själv ser ut som säger "Hej tjockis" till mig, KÖP DIG EN SPEGEL! Har du sett dig själv och vafan har du att skylla på. Den hälsningen gör så att jag kokar så nästa gång hon hälsar på det sättet så säger jag det tillbaka så ska vi se vad hon tycker om det! Om man själv är stor så säger man väl inte Hej tjockis till någon annan som är stor?? Skulle jag fasen aldrig göra eftersom man vet ju själv hur man ser ut och man vet hur det känns att vara tjock, man har ju direkt ingen självkänsla så varför ens påpeka något dylikt till en annan som är stor??

Tänk efter före!Kunde inte hålla mig!

Första inköpet till lillen i magen är gjord!  Fast jag sa att jag skulle vänta så som jag gjorde med Ellie..
Men fåret Fuddle fick jag lov att köpa till honom, och honom hittade jag på Bonti.se och endast för 169 kr!
Ett fynd, ett kap, skitsamma han är så söt! Så ett perfekt sängmjukisdjur! Passar ju oxå perfekt med påslakansetet coh spjälsängsskyddet :D4e Advent!

Då var 4e Advent 2011 avklarad... Snart! Vi har haft besök av Ts föräldrar på lite fika sen har vi inte gjort så mycket mer idag. Igår var vi inne i stan och fick lite middag hemma hos min moster, väldigt uppskattat att bli bjuden på middag så man "slapp" att ens tänka på det ;)
Jag är fortfarande orkeslös så ett blogginlägg dyker upp när jag har ork att sätta mig här och trycka på tangeterna. Kraften går först och främst till Ellie sen resten får jag dela upp tills jag mår bättre!Massa ljus som brinner 4e advent, tråkigt med att bara låta 4 st brinna tycker jag :)


Gör dig själv en tjänst!

http://spiritlibrary.com/wayne-w-dyer/seven-steps-for-overcoming-ego-s-hold-on-youTa dig tiden och läs!!

ÄLSKAR Aha-moments :))


30+0!

Tiden flyger förbi och endast 12 v kvar :)Finaste prinsen! Finaste bebisen kan jag ju inte skriva då vi har en till finaste, så hon är finaste tösan och han blir den finaste prinsen <3
Halvligger hemma i soffan lutad mot en skön gravidkudde när jag tog kortet :)


Så coolers!

Igår så ringde överläkaren Janne från specialmödravården och frågade om jag var intresserad av att få vara med i en studie om järn/blodbrist. Min barnmorska hade så kontaktat honom för att rekommendera mig och mina prover visar att jag både hade lågt järn och blodbrist så jag var en intressant kandidat för dom. Så kl 18 igår redan fick vi åka in till sjukhuset för att "skriva in" mig och ta massa prover för att sedan skicka dom till Dublin där dom ska granskas och så väljer dom ut personer som passar bäst, och det handlar då om intravenös järnsulfat och nya kapslar med järn som då ska vara "snällare"mot magen. Då sållar dom ut vilka som passar till vad! Så jag HOPPAS att jag kommer med och jag HOPPAS att jag får intravenöst! Det går ju snabbast och det har funkat på mig förut då efter Ellies förlossning då jag rasade i mina värden och hade horribla järnvärden. Och Janne (Doktorn) sa att det bästa är ju att få det igen eftersom jag har ca 12 v kvar bara av graviditeten (räknar då 42 v graviditet), så han skulle vilja pumpa i mig massa järn så jag har till den här förlossningen så jag orkar och att jag inte rasar ännu mer, det skulle visst INTE vara bra sa han.
Så nu hoppas vi att jag kommer med och att jag får bli piggare snart!!! För bebisens skull och Ellies skull och ja för min egen skull! Jag orkar ingenting och det känns hemskt mot Ellie, jag vill vara ute och göra snögubbar och åka pulka MEN det finns ingen ork :( Så det är tur att hon har dagis och världens bästa pappa som försöker så gott han kan, och det är ju inte heller lätt eftersom utomhusaktiviteterna är nästan uteslutna då det är kolsvart när han kommer hem! Men vi får göra vårt bästa under tiden vi väntar på svar..

I alla fall tillbaka till det coola!
Doktor Janne frågade om vi ville ha ha ett God Jul-Ultraljud och kolla på bebisen..
SJÄLVKLART vart ju svaret! Så sa han att han kör 3D ultraljud och att vi kunde få det om vi ville, Ehh JA Doktor Janne vad tror du:D
Så vi fick se vår bebis i 3D!! Alltså det var så himla coolt hur man fick se honom så kart och tydligt!! Bilderna kunde blivit bättre om han låg lite bättre, så har jag moderkakan på framväggen och plus att jag är stor som ett hus så var det lite svårt! Men skitsamma, när han körde runt och vi fick se honom, hans ansikte var så tydligt, hans läppar ser ut som Tommys läppar.. Alltså det var så fränt!! Och vi fick det väldigt bekräftat att det är en prins! Man såg det väldigt klart och tydligt :)))))))
Och allt annat såg bra ut, v 29+5, han vägde 1500någonting och det var precis det som ska väga nu och navelsträngen funkar som det ska, bra puls.. Ja allt var bra med honom!

Så vilken Lycka vi kände då och den lyckan finns kvar inom mig idag!! Blir alldeles varm när jag tänker på honom, vårt lilla hjärta <3

Jag hoppas att dom utbildar alla barnmorskor till att kunna göra 3D-UL för det förtjänar varenda förälder att få se sitt barn så klart och TYDLIGT! Att det verkligen är en liten människa därinne :))
Ja det här kommer jag leva på länge kan jag lova :DMysig fikastund med fina kullor!

Idag fick jag besök av två goa vänner! Vi umgås inte varje dag så att säga så när vi bestämde en date här ute i på landet hos oss så vart jag riktigt glad! Det är ju det första besöket av "mina" gamla vänner i vårt hus, så det var riktigt kul och väldigt uppskattat att dom ville ta sig tiden att komma ut fast vi inte umgås så jätte jätte ofta :))
Vart mest prat om jobb, hus, barn, föräldrarpenning då en av dom väntar sin första och både jag och T har ju en varsin sen tidigare med bara 4 månader i mellan och mellan min 2a och C:s blir det 2 månader.
Otroligt skönt att bara får prata om allt som innehåller så mycket skratt!
Att man har fasen vuxit tillsammans fast man inte umgås så ofta, man håller jämna steg och VET idag vad som är viktigt och vad som man inte behöver lägga så mycket energi på. Att man har kommit så långt allihopa så vart det en väldigt lätt 2,5 timmes fika och dom lämnade mig med ett glatt humör, såna fikastunder är väldigt uppskattade!


"If you meet someone whose soul is not aligned with yours, send them love and move along"

Börjar fatta vad Han menar med den meningen.
Dom här tjejerna tror jag att jag ligger jämsides med själsligt, i min resa och hur jag växer här i livet! Så nog  skickar jag kärlek MEN jag behåller nog dom i mååånga år framöver <3Tack för den fina julblomman :)


Det ska börjas i tid!
Ellie fyller 1,5 imorgon och det firade hon med sin första ridtur på hästen Rödluvan :)
Inget gnäll eller rädsla utan mer att hon var fascinerad av hästen. Jag kan säga att jag var sjukt stolt, tror hennes pappa oxå var det :D Så nu hoppas jag bara att det håller i sig :P Skulle ju göra mig glad om hon fann ett hästintresse, en bra sport tycker jag :) Sen är ju fotboll en het kandidat det med, hon älskar och skjuta bollar, potatis, julkulor mm framför sig så det kan ju bli det... Eller både, inte mig emot :)
Sporta och ha ett intresse är ju superviktigt tycker jag både för hälsa, socialt nätverk och få hålla sig sysselsatt :D

Ha en underbar söndagskväll!

Morgonstund har guld i mun(d)

Jag fick sovmorgon imorse till 9:20, lyxigt! När jag kom upp så hördes julmusik så hittade jag mina finaste i köket i full gång med lussebullbak! Ellie hade hjälpt pappa med att blanda ihop allt och gjort tappert försök att forma dom, men jag tror att det hamnade lite i munnen istället :D
Gårdagen tillbringare vi inne i stan, först mvc i 2,5 timme då jag testades för gravid diabetes. Då ska man dricka massa socker sen tar dom testet och kollar hur min kropp bryter ner skiten därav väntan i 2 timmar innan man kunde se hur min kropp reagerade!
Den funkade bra, 4,någonting på fastande mage och efter jag hade druckit det där så låg jag på 7,0 och det var bra! Om man överskrider 10 så är det väl mindre bra :) Så jag har nog bara en stor jätte i magen som kommer göra det jobbigt för mamma :P
Nästa steg är Yoga! Jag har börjat fått sån foglossning och "fläcksmärta" så jag har svårt att gå så långt jag vill så då tänkte jag yoga. Kolla hur det funkar för kroppen min!
För övrigt var ju allt bra.. Eller inte blodvärdena var väääldigt för mycket under gränsvärdet så, dom låg på 90. så från 108 till 90 på några veckor är ju inte det optimala, så nu tog hon massa blod och skickade till sjukan för att se om jag var en bra kandidat för en studie, injektioner med järn.
Det fick jag ju efter förlossningen med Ellie så jag borde ju få en plats tycker jag!
Jag är konstant trött och det är skitdrygt när jag vill göra så mycket annat, för jag orkar inte! Varje dag känns det som om jag inte har sovit på 2 dygn, sen har man Ellie som ska aktiveras så det blir tufft!
Tankarna har liksom flödat genom huvudet hur i helvete jag ska ORKA föda, så trött är jag.. Mindre kul men det ordnar sig :)

För övrigt så beställde vi vagn igår!!! Grattis till oss :P
Vi håller oss till Urban som vi har vart så sjukt nöjda över hela tiden med Ellie. Så vi beställde en svart duo Urban! Vi tog svart för den är nog mest lättsåld sen när Ellie inte vill åka längre!
Så går det när man köper en suverän vagn från början, man kan inte byta! Dublin var billigare men jag tyckte den var fulare men jag var beredd att sänka mig men Tommy kollade på Dublinvagnen och sa "Tror vi tar en Urban".
TACK! Det var det jag ville egentligen så jag är sjukt nöjd :D
Han ska ju vara glad att jag inte ville ha Buggan för 15000 :P Den önskan var över på en dag då jag insåg att Dalarna och landet är Urban och inte en Bugga Donkey.
Så nu är den beställd och vi vart 11000 kr fattigare sådär lagomt efter jul!


Snygging!! ses i januari :)


Fantastiskt!!!

Kom på en grej idag, jag har vart rökfri sedan 2009-09-20! Sedan den dagen pluset kom på graviditetstestet med Ellie.. Är det inte coooooolt att man kan ju fan lyckas att bli fri från skiten!!

Jag är grymt stolt över mig själv, 2 år 3 månader snart!
Tänk att jag la ut 40 kr typ varannan dag på något som man eldar upp. Så klagade jag på att träna på Må bättre var dyrt, eeeeeeeehhhhh hur tänkte jag där?? Väldigt mycket billigare att träna där än att röka, mina hjärnceller måste ha rökt dom med ;)Jag kan har förlängt mitt liv! Så evigt Tack Ellie :)
Det finns ingen större sanning!

"Ditt liv är resultatet på alla beslut DU har tagit"


Det är så kraftfullt och det är väldigt sant eller hur??!
varenda litet som stora beslut påverkar ditt liv mer än vad du tror, en själv har sån sjukt stor inverkan på sitt eget liv och tyvärr så är det många som blundar för det.

"Jag kan inte" är det lättaste och dummaste man kan säga!
Med dom orden sänker man sig själv väldigt lågt, självkänslan försvinner och då struntar man i saker hellre än att försöka! Och allt det här var dina ord och ingen annans så då gör man ett val att strunta i saker istället för att försöka att uppnå ett mål som skulle göra dig lycklig, tillfreställd..

Till exempel:
"Ingen idé att söka det jobbet, jag får det aldrig"-
Där har man tryckt ner sig själv så pass att man aldrig våga söka jobbet. och igen det var ditt val, man kan till och med hysa agg mot den som fick jobbet och det är nog inte för att hon eller han fick jobbet utan att DU inte ens tog steget och sökte. Du gjorde inte allt i din makt för att få det, du var feg och hon/han var modig.
Om du i alla fall hade sökt hade du gjort det du kunde för att få jobbet, och om du ändå inte hade fått det så kan man lämna det och säga "JAG gjorde det jag kunde".

Varför skulle DU vara sämre än någon annan, varför skulle du vara mindre värd det jobbet än någon annan??

Att undvika svåra beslut menas inte att dom kommer att försvinna. Utan dom sakerna du aldrig gjorde kommer påminna dig om vad du inte gjorde under din livstid.. I know!
Jag borde ha gjort saker som jag var menad till att göra, men jag var alldeles för feg! Jag kommer att sucka åt DET beslut jag INTE gjorde, men nu vart det så. SÅ jag försöker plocka delar från det och pyssla ihop något annat av den..
Förstå mig rätt, jag ångrar inte mitt liv jag har NU.. Jag ångrar aldrig någonting och jag gräver inte ner mig "Om jag bara hade gjort så..." " Vad hade hänt om jag hade..."
Så tänker jag inte utan jag försöker pick up the pieces och göra något av det istället. Förflutna är det ingen idé att man ångrar för det kan man inte göra någonting åt MEN framtiden kan du alltid påverka, så att gräva ner sig om tidigare beslut man har gjort och skylla på det är slöseri med livet.
Vi vet inte hur länge vi får vara här så varför inte försöka uppnå maximal tillfredställdhet??

Jag tänker i alla fall göra ett försök! Det börjar sakta men säkert, när ens liv gör dom här livsavgörande besluten så tar det ett tag att hitta vem man är igen. Men nu har jag vart mamma i 17 månader och ja en till kommer snart men jag kan börja smått och jag börjar med körkort..Sen börjar träningen, mammaledig... Sen ska det fyllas på så JAG får uppleva maximal tillfredställdhet. Jag har ett bra liv, mina barn, mitt hus, min sambo förgyller min vardag och jag älskar dom högt men det är fortfarande inte dom jag lever igenom utan JAG ska leva genom mig själv och tillfredställa mig själv så högt jag kan!

Så när jag är klar ska jag känna mig tillfeds med mig själv och min roll som mamma och sambo, mitt jobb, mina val..

jag tror att alla kan uppleva maximal tillfredställdhet. Man måste jobba, våga tro på sig själv! Ingen är mindre värd än någon annan utan vi har samma möjligheter här i livet. Sluta kolla bakåt och ÄLTA i det gamla, plocka upp bitarna och försök pussla ihop framtiden istället :)

Kom ihåg att: Ditt liv är resultatet på alla beslut du har tagit!!


Berg&dalbana!

Känns som jag åker bergochdalbana hela dagarna! Jag mår bra och sen mår jag skit, jag vill ha något och sen efter en timme så funderar jag på "Varför i hela fridens dar skulle jag vilja ha det där??", Im a mess!!

Ja jag har vart gravid förut! Men jag har aldrig upplevt såna här knasiga känslor, jag var typ som vanligt med en växande mage när jag väntade Ellie. Inga krämpor INGENTING!! Och nu är jag typ ett vrak..
Förra veckan började jag må illa, som man gör när man är i början.. Som jag oxå fick uppleva denna gång men det är ju normalt att må illa i början MEN hallå, i vecka 28 ska det väl inte förekomma!
Jag får ont när jag SOVER så jag vaknar om nätterna och åmar mig, vad fasen är det frågan om?
Min kropp ömma fysiskt så då blir jag heeelt matt psykiskt!

Han i magen mår ju bra, han har börjat haft fest därinne igen efter en lugn period! Så det är ju jättebra att någon av oss mår bra ;)
Det där med att om man väntar en dotter så tar flickebarnet mammans skönhet, buuuullshit! Det är pojken som gör det!

Vi är för övrigt ute på vagnjakt! Vi funderar ju på Urban duo... Sen gjorde jag misstaget att köpa testresultat på syskonvagner från Råd&Rön.. Då gick jag självklart in på den som var bäst, så nu vill jag ha den...
Trixet är att den kostar minst 15000!
15000 finns liksom inte här hemma för tillfället, om jag hade haft lite hjärna med mig tidigare hade jag kollat upp vagnar tidigare än 11 v innan bf då hade vi kunnat sparat pengar och köpt den!
Men nu har vi inte den budgeten innan jul och innan massa tusenlappar ska läggas på någon fastighetsskatt i januari och räntan på byggkrediten som ska in, jag är mammaledig sista månaden.. Så ni hör ju själva, det funkar inte!!
F*N för en massa knasiga utgifter! Så jag har vart sur idag för att jag vet att vagnen kan inte köpas, och jag vill köpa den pga liggdelen.. 15000 för en liggdel kanske är lite väl när friska Emma tänker till men Monstret Emma vill ändå ha den :P

Det roliga är att jag kanske inte ens vill ha vagnen imorgon, jag är ett vrak som sagt!
Ett hormonmonster..

Tur att Tommy är som han är! Han ser med en gång när det blir fel och han kommer som ett skott och försöker rädda situationen eller dra sig undan om det är frågan om det :P
Han är faktiskt helt jävla fantastisk!! Jag är glad att det är han jag ska ha ännu ett barn med, bästa pappan och bästa sambon i mina ögon <3


Mina finaste <3

bakgrunden är inget att kolla på, dom gamla fönsterna lät vi vara kvar pga där ska vi smälla ut väggen och bygga utbyggnad, onödigt att ta bort dom och slänga upp en vägg när det ändå ska bort ;)
Ellie är godkänd!

Ellies 1,5 års kontroll är avklarad och hon vart godkänd ;)
Efter 2 svängar av magsjuka och 1 förkylning inom loppet på 8 v så trodde jag att hon hade stannat av i vikten iaf, MEN ikke :) Hon låg visst "perfekt" i huvudomfång, vikt och längd så då fick en orolig mamma Emma pusta ut!
Finns inget värre än när ens barn blir sjuk och man känner hur dom går ner i vikt, jag kände tom hennes revben efter magsjuka nr 2 :(
Men dom sa att om man lagar bra, varierande kost så fångar kroppen upp alla vitaminer och nyttigheter snabbt och dom kommer tillbaka snabbare. Och man har ju läst en del om kost nu så det har ju hjälpt en del :P Sen fågor kom om hon hade haft någon reaktion på något eftersom hon har 50% chans att få det jag har. Men det har ju vart lugnt där med, hon får testa nästan allt i matväg och nästan menar jag INTE indiskt tex ;) Men att hon absolut inte får äta godis eller något så där vet man inte än hur hon skulle kunna reagera. Men jag har inga planer att ge henne godis heller, räcker med hembakade bullar eller liknande. Det hade dom inget emot heller att jag inte ger henne godis :)
Sen så pekade hon själv och visade hur hon kunde vart öra, mage,navel,huvud,öga,fot,hand, näsa osv satt.
Många ord kan hon men inte då när hon hade 2 läkare och en ssk som klämde och kände på henne så dom fick lita på mig vilka ord hon kan :P

Doktorn frågade om hon hörde bra.. Hmm hur ska man vetadet egentligen, hon kan sitta helt inne i något och då svarar hon inte men jag sa bara att när hon är på rummet själv så ropar jag på henne och då får jag svar, och det räckte visst för att veta att hon hör bra!
Ser hon bra? Jaaha, hur ska man veta det då?
Så jag sa att det jag vet så gör hon väl det, hon ser allt i böckerna och kan peka ut vad det är för något.. Tv tittar hon inte på så mycket honär liksom inte intresserad och isåfall är det som sagt animal planet eller nationel geographic och då ser hon alla djur. Snubblar gör hon ju, men gör inte alla barn det?
Men det räckte visst för att godkänna, dom tyckte det var bra att hon inte var intresserad av tv utan mer utav böcker och lek och dans och att man var involverad i henne.
Så det kändes skönt det med att få höra eftersom jag har aldrig vetat om jag gör rätt att inte sätta henne framför tv:n varje dag. Har det vart själviskt från min sida, gör det henne något ont att inte få kolla?? gör jag rätt med att förbjuda godiset eftersom många barn får??
Inte förens nu så vet jag att jag har inte gjort något galet med dom sakerna utan att vi bestämmer hur vi vill med henne och att vi har ett bra tänkande för vår dotter, osäkerheten är nog alltid där när man är förälder och alla är vi och gör vi olika. Det är ju upp till var och en :)


Det var iaf VÄÄÄÄÄLDIGT skönt att veta att hon är "med" på allt som krävs för en 1,5 åring för att inte misstänka att det är något fel. Alla föräldrar vet nog hur det känns att gå dit och ska låta sitt barn bli kollade. "Lär man barnet rätt" " Aktiviera jag barnet bra" " Är jag för sträng" "lagar jag BRA mat med bra variation".
Tusen frågor och funderingar har man ju eftersom man vill sitt barns bästa!

Så det här var en bra vecka!!Men nu var det över och hon är godkänd!

"You complete me"

Kom ni ihåg Tom Cruises "Line" i (jag tror) Jerry Maguire??

Du gör mig fullständig, fullkomlig, fulländad, gör mig "hel"...

Seriöst är inte det jävligt taskigt? Att säga så till någon att den personen gör en hel..

Om man funderar på det uttrycket så är det inte enligt mig en komplimang utan mer att Oj-hoppsan-hur-ska-jag-hålla-henne/han-såhär-lycklig-hela-livet? Ett-snedsteg-och-jag-har-förstört-denna-persons-känlsa-av-"helhet".
Lägger man inte alldeles för stort ansvar på en annan människa på det sättet..

Undra hur många människor har blivit knäckta av den här käcka meningen "You complete me". Dom som lägger hela ansvaret hos en annan människa att få vara lycklig och "hel". Dom som låter en annan människa bära dom genom hela livet och sen visar det sig att den här personen man låter bära en tappar en, gör ett misstag, slutar älskar en, vill inte vara tillsammans med en.. Är det den personens fel som har burit en och tappat en eller är det ens eget fel att ha låtit någon annan ta ansvaret för en??

Jag tycker synd om den som bär, han/hon måste få det jobbigt att bära sig själv, en annan vuxen människa, kanske barn, kanske ekonomin, kanske ett hus och hålla allt det här lyckligt och helt!

Ska man inte kunna känna att man är hel i sig själv utan att ha en annan som gör jobbet åt dig, kunna vara lycklig utan att ha någon som som konstant måste hänvisa vart lyckan finns??

Jag tror mer att om du har SJÄLV hittat självkänslan, självförtroendet och är kapabel till att älska dig själv och satt ett eget värde på dig och ditt liv och vågar göra saker som DU och våga chansa och misslyckas och Lyckas så är du fulländad!
Sen så kanske hittar du någon som du får ha vid din sida ett tag eller hela livet, vem vet...
Kärlek är ju fantastiskt mysigt men man ska aldrig ta den för givet. Man kan sluta älska någon man kan själv få höra "jag älskar inte dig längre", sånt händer! OM man då skulle ha låtit en person burit en genom många år HUR överlever man det fallet då? Om du själv skulle ha skapat självkänsla, självförtroende, ett egetvärde och vart fulländad INNAN förhållandet skulle man nog klara sig bättre, för du är starkare. Du gråter är förbannad och sörjer MEN du kommer över det, du överlever för att du vet vem DU är och du vet att livet går vidare och att du förtjänar att få vara lycklig. Du har din stadiga grund!

Ett kärleksförhållande ÄR komplicerat och svårt, det är 2 människor inblandade och om barn blir gjorda så får du ännu fler människor i ert förhållande. Klart det är svårt på alla nivåer! Man älskar, blir bekräftad, känner sig trygg, man bråkar, man blir sviken eller sviker. Det är bara upp till dig hur du vill ha det.
Man ska dela ansvar över dom beslut man har tagit tillsammans, båda ska ta anvar över barn, kunna betala hyra/lån/dagis/sportaktiviteter/ kläder/ mat och det som hör till! Men DIN egen lycka är det du som få stå för..
Ditt drömjobb får du ordna, ditt utseende är upp till dig, hur du mår är upp till dig, du kan bara uppnå ditt fullständiga välbefinnande.

Så You Complete Me, kan ju dra åt helvete :)RSS 2.0