Livsviktig!

Jag har sett en film, en av dom mest ångestframkallande, lärorika, "måste göra något NU"- Film

Den heter HOME..
HOME är en film som handlar om vad vi har lyckats med under våran korta vistelse här på planeten vi har fått äran att bo här och vi Homo Sapiens "En vis människa" har bott här nu i 200 000 år och vi har lyckats att störa den viktiga balansen i kedjan som har levt här i 4 miljader år..

Den viktiga balansen är rubbad, istället för att låta allt ha sin gång och växa tillbaka i sin takt så ska allt gå snabbare och snabbare så vi plöjer, skördar all skog med maskiner(tacka svarta guldet) för att få tex smink och vi gräver med maskiner (tacka svarta guldet) för att hitta mineraler i gruvor men det enda dom lämnar är hål som ser ut som infekterade,hemska sår eftersom vi har tömt ur gruvorna.
Vi hittar på alla möjliga konstiga bekämpningsmedel så frukt och grönsaker inte ska bli förstörda av parasiter eller ruttna när de ska transporteras över halva jordklotet och vad gör inte bekämpningmedlet mot resten av det viktiga i kedjan dvs jorden som grönsakerna planteras i, smådjuren, luften runt omkring och längre ner i jorden där du har viktiga mineraler det kan man ju fråga dom som har gula skyddsdräkter som täcker heeela kroppen när dom går och sprutar ner alla grönsaker och frukter som sen ska ätas, vi kan ju fråga dom..

Köttet som vi ska äta kommer från djur som föds upp på ställen som ser ut som koncentrationsläger med inte en enda grön hage utan brunt damm får dom traska runt i och äta kreaturföda som vi oxå plöjer från skogarna så det blir mer kött på djuren.

Svarta guldet är den stora boven i dramat för efter den har kommit fram så har vi haft maskiner som har ersatt människan och kan jobba 24/7 utan att bli trött, den enda vi tröttar ut är Moder Jord när vi skänder hennes 4 miljader års gamla skapelser/länkar till kedjan som håller balansen här på jorden.
Men nu när den billiga oljan sinar då, hur gör vi då eller ska vi förneka det in till det sista?

Den mest synliga för oss människor att klimatet är varmare är ju isen i nord/syd polen som smälter, Grönlands is innehåller 20% av hela planetens sötvatten och smälter den isen så stiger havsnivån med 7 meter och på Grönlands yta idag så har det börjat bildas sjöar så den har börjat smält..
Men där finns det inga industrier men den lider av växthusgaser så vad vi än gör med Jorden så påverkas hela planeten på något sätt..


I Sibirien är marken ständigt frusen, permafrost. Under den ytan så ligger det en tidinställd klimatbomb, Metan, en växthusgas, som är 20 gånger kraftigare än koldioxid och om då det blir varmare så släpps Metan ut och det gör så att växthuseffekten tappar all kontroll och vad det innebär vet man inte för vi har aldrig levt så..
Vi har ca 10 år på oss och bryta den här trenden och undvika att kliva in på det här territoriet.

Sedan 1950 så har fisket ökat från 18 till 100 miljoner ton per år, det är fem gånger mer så vi tömmer haven det vill säga.. tre fjärdedelar fiskevatten är uttömda eller är hotade.
Tusentals fabriksskepp tömmer haven..
De flesta stora fiskarna är fiskats ut eftersom dom hinner inte fortplanta sig..

Under 50 år så har vi lyckats förändra jorden mer än under tidigare generationer..

Att starta krig med Moder Jord är ett krig som vi inte kan vinna, det finns ingen människa eller vapen som kan vinna över henne för det största och farligaste vapnet är riktat mot oss och nu är det bara frågan om hon kommer att trycka på avtryckaren eller inte..
Moder Jord bestämmer vårt öde, Homo Sapiens "Den vise människan" som har skapat ett fenomen som vi inte kan kontrollera..

Vi måste tro på det vi vet..
Vi kan inte få tillbaka det vi har förlorat men vi kan behålla det vi har, men om vi ska göra det är det dags att sluta vara självisk och börja jobba för våran framtid, våra barns framtid, våra barnbarns framtid, våra barbarnbarns framtid..
Vad vill du lämna för spår från ditt förflutna??
Vad vill du vara för förebild för framtiden??

Kom inte och säg att "det spelar ingen roll vad jag gör"..
Det krävdes EN människa att komma på den här idén att filma jorden uppifrån och göra oss andra medvetna om vad som händer och han fick med 88000 anställda på diverse stora bolag att hjälpa honom..

YANN ARTHUS-BERTRAND= En vis människa och är människan som inte blundar för sanningen, vem är du??

Världen har blivit medvetna och påverkade så nu är det  många länder som jobbar för det här och det berättas det oxå om :)


Kan skriva hur mycket som helst om den här filmen för den hade sån inverkan på på mig, jordens befolkning, primärskogen, påskön, vattenkonsumtionen, marken, vattnet, korallreven, kol, olja, klimatflyktingar, och hur dom fattiga länderna med rika tillgångar fortfarnde är fattiga... OSV OSV
Hur vi ens kunde förstöra Livscykeln vi fick, ett 4 miljard år gammalt arv..
Filmen slår en med häpnad och den förklarar hur HELA kedjan fungerar och vad som har hänt!


OM inte den här filmen påverkar dig så tror jag att du lider av empatibrist och är väldigt självisk..
Det räcker att kolla vart dina matvaror kommer ifrån, plantera ett träd, det finns mycke enkla saker som du kan göra för att göra ditt bästa för allas framtid..

kan avslöja att min sambo vart tagen av filmen så nu planerar vi att sätta solceller på  taket i framtiden och så ska vi börja odla och förhoppningsvis så får jag mig min Prius jag har länge velat haft :P (Men barnen ska vara "klara" så det dröjer ett tag)
Jag ska absolut visa min dotter den här filmen för att göra henne medveten, Egentligen ska den här visas i skolan så framtiden får se vad den tidigare generationen har gjort för misstag så inte framtidens människor blir likadana utan att dom lever upp till "En vis människan" :))

Vart låååångt inlägg, men jag brinner för det här nu och SE FILMEN!! :)
Kram på er!
Min älskade bebis!

Hon mår inge bra, mammas tjej är dålig för första gången i hennes lilla unga liv, de svider i mig när jag ser tårarna spruta och det hjälplösa skriket ekar i lägenheten det gör ont i hela mig!

Kommer det att vara så alla gånger hon blir sjuk??
Då lär man ju gå sönder i tusen bitar..

Det började efter 1 inatt, jag hade inte somnat in ordentligt då började hon gnälla så jag gick dit och stopapde in nappen men de hjälpte inte och jag hör hur täppt i näsan hon är..
Hon börjar skrika, jag plockar upp henne för att få igång snoret..
Ingenting hjälper:
staplar upp henne så hon inte ligger platt i sängen.
sprutar in sån där lösning i snoken på henne.
Vaggar, tröstar och ger henne all min kraft och kärlek.
Tillslut blir det alvedon..
Det hjälpte lite, hon lugnar ner sig och vi sitter ute i vardagsrummet så T får somna om och hon får amma lite..
Hon dreglar och suger tag i allt, misstänker tänder..

Så hela natten har hon vart bökig, jag kommer inte ihåg när jag fick somna och jag kanske inte somnade förens det var dags och kliva upp igen till henne.
T hjälpte till han oxå så jag undrar hur han mår idag på jobbet..

Vi klev upp innan 7 i alla fall, matade, gick och la oss igen så vi fick sova en timme.
Jag har sån huvudvärk och hon mår inte heller så jättebra men hon försöker hålla skenet uppe när vi sjunger, läser och leker, hon är för söt mitt lilla hjärta!
Så vill hon hela tiden vara i min famn så gissa m det är lätt att klä på sig, borsta tänderna eller kissa?

Nej, jag får sitta och sjunga sånger medan jag är på toaletten och kissar så hon hör mig, och fråga hur lätt det är!

Det är en väldigt ovanlig upplevelse för mig för hon har vart en liten "självständig" bebis som är nöjd att ligga/sitta/rulla runt själv medan jag gör mig i ordning så det har vart lite kaos här med en förvirrad mamma och en jättesnorig bebis som vill klistra sig fast hos mig..

Så nu när hon äntligen har somnat så ska jag dricka mitt kalla kaffe, sätta på mig ALLA kläder man ska ha på sig för att se ut som en människa och leta lite fina beslag till köket :))

Förresten så vill jag hylla alla som är uppe med sitt barn 3,4,5 ggr om natten och orkar med dagen ändå, ni är ju typ bäst!
har en eller två i föräldrargruppen som har haft det så dom senaste 8 månaderna och ändå skiner och är glada, JAG HYLLAR ER!!

Själv så kommer jag att gå med tovigt hår, en strumpa, skitiga byxor och lukta illa hela dagen för att vi är i en sån obalans så vi stannar nog hemma idag!
Så får vi se hur det blir om jag vill ha två barn, tänk om den Polly eller Lio skulle bli en sån som är vaken konstant i ett år, då avlider nog jag :D

Ellie har ju vart en Walk in the park jämfört med hur andra har haft det så vi kanske stannar med ett barn ändå :D


Jajaja nu måste jag fixa till mig lite, vet inte vart jag har lagt mig själv så jag måse hinna leta på mig innan snorisen kommer och vill klänga sig fast igen! :D

kram


Hjärtat mitt!

Min fina tjej!

Eller vår fina tjej kanske det heter ;)

Hon ligger och sover nu och jag saknar henne så jag slänger upp en bild på henne här inne så jag kan sakna henne mer :D


Sötis med byxor på huvudet :))


Här ålar/rullar hon runt i vardagsrummet, hon fick ett fint hårband
av gammelmormor i Lördags :)

Vårfint!!

God morgon!!

Längtan efter vår och sommar nu är stor så jag har inhandlat Ellies första vår Body och tröja som jag tror att hon kommer bli jättefin i, funderar på om jag ska tjuvstarta vårkänslorna och sätta på henne bodyn idag med hennes fina jeans eller om jag ska vänta lite :))

idag blir vårt ena badrum "beställt", T och jag bestämde blandare,handfatet,blandare till badkaret,badkar,klinker och kakel så T tog med beställningen till jobbet så vi får en offert på allt så då är ett av rummerna klara i alla fall!!
Känns riktigt bra och jag hoppas det blir en bra offert för till och med badrummet blir "gammalt" och lantligt, men gammal och lantligt är dyrt så vi får se vad offerten säger när den är klar så jag vill inte visa det än ifall om vi måste ta bort något :)

Något vi inte behöver drömma om längre att köpa är vårt matbord, Isabelle från Mio är ingen dröm längre utan en dröm som har blivit sann DET ÄR VÅRT!!!
Tack vare ni vet vilka ni är så TACK TACK TACK TACK TACK jag är alldeles rörd och evigt tacksam!! Att vi har fått vårt drömbord som vi har tittat på länge, så nu kan vi börja leta 3 st stolar eftersom kökssoffan redan är klar :))

Nu ska vi göra oss klara för dagen och gå till mormor, vi ska posta paket till Australien till våran lilla Jakispotatis blir 2 år!!
Sen ska jag nog få mamma att stanna till vi "Wärres" och ta en Latté med mig :)

Ikväll vankas det Zuuumbaaa, can´t wait!!

Ha en trevlig Onsdag!
kramTröja från H&M och Body från Polarn&pyret, snyggt som bara den!
En liten men en god nyhet!

Min kära sambo kom hem idag och berättade att vi med all säkerhet kommer att köpa den mest finaste,snyggaste blandaren till köket!
Jag har vart kär i den, bara den när jag har kikat runt och vad som passa i vårt lantkök och sen när jag fick se priset så vart jag lite skeptisk för självklart så kollade jag på en dyrare mässingfärgade blandaren och den är lite dyrare än krom men krom är också jättefin men för att stå ut lite så vill jag helst ha mässing :)
Beror också på vad vi väljer för beslag, jag har hittat några i mässing som är "gamla" och snygga så det skulle ju passa utmärkt med dom och en mässing blandare!
Men jag lovade T att kolla på den i koppar också, sen så måste jag hitta en blandare till handfatet i badrummet också..

Det här är svårt, men som tur är har vi tills i juni och bestämma vad vi ska ha, vad som passar till huset så vi planerar och pratar mycket, skriver ner, suddar ut..
Ja, mycket att kika efter och mycket att planera men I LOVE IT!

Det blir mycket letande här på Internet för här kan man hitta hur mycket som helst som är unikt och snyggt så vi ska nog kunna få till ett fint, ljust, lantligt hem till T, mig och den finaste lilltjejen på denna jord :D

Gooood Natt!

Varenda gång!

Det slår inte fel, varenda gång jag ska sätta mig framför datorn och skriva mig ett inlägg så säger Ellie till att hon är missnöjd!

Men en snabb uppdatering om helgen kan jag nog få till :)
I fredags så var vi på sångstund på förmiddagen med 2 av mammorna från föräldrar gruppen och deras söner, Ellie är en musikbebis hon älskar vilken musik som helst och blir jätteglad så vi ska iväg nu i eftermiddag oxå så vi får sjunga,dansa,leka och dricka kaffe :D

Sen efter sångstunden gick jag och M med vagnar och barn runt Tisken (en sjö) sen så fortsatte promenaden till Slätta till en annan kompis och hennes 2 döttrar och där vart det mycket tjo och stim så Ellie vart rädd tillslut och grät för allt så det var mindre kul!
Men sen kom hennes pappa dit och skulle göra klart M&T:s köksvägg så då vart hon på bättre humör :)
Hon är inte van med en massa tjo och stim så hon blir lite osäker och fundersam och plus att vi hade vart runt en massa barn på sångstunden så var hon helt slut, när vi kom hem runt 20tiden så åt hon gröt, badade och somnade...
Sov ända till 6 dagen efter så jag tror att hon var trött :))

I Lördags så hade vi som vanligt fika här och Ellies gammelmormor var också med så hade hon handlar lite presenter till Ellie, lite hakklappar, tröja och ett tyg diadem som hon har på sin flint, jättesöt!!
Så hade hennes farmor och farfar vart och shoppat till henne också så tack för dom fina presenterna!!
Sen kom Emelie och Pg förbi och vi käkade pizza och slappade, det var riktigt najs så tack för en trevlig kväll hörrni!

Sen så har vi gårdagen, där det vart en besök på stan och köpte 2 par byxor och ett par tofflor sen bar det hem till min syster för att Tommy skulle kolla deras köksgolv så att det var klart att börja flytspackla nu i veckan, han ska ju hjälpa dom med kakla och lägga klinker..

Dagens höjdpunkt var Zumbapartyt, 1,5 timmes Zumba med tränare jag inte har haft förut och det var skitkul fast jättesvårt men men så länge det var roligt så spelar det ingen roll om det är svårt!
Så idag så känner jag att jag har överlastat mina knän, så är jag stel i rumpa och lår så träningsvärken kommer nog imorgon så visst tog det allt :D

Nej det här inlägget blir varken roligt eller intressant men Ellie är ÖVERALLT för tillfället :D

Ha en trevlig dag!!
kram


Är det sant??

Jaaaa det är sant, på 8 dagar så har jag gått ner 2 kg!

Alltså fatta, det är 2 kilo på 8 dagar det är väldigt mycket för mig som har svårt att gå ner i vikt, se vad hälsosam kost gör för din kropp så man behöver inte träna 7 dagar i veckan och leva på vatten och ta till en massa extrema åtgärder utan det går att gå ner i vikt i alla fall!

NYTTIG MAT OCH NÅGRA PROMENADER OCH 1 ZUMBA PASS I VECKAN de är det enda jag har gjort..

Jag är så sjukt stolt och blir ännu mer peppad nu kan jag lova, grattis till mig och fyfan vad bra jag är :D :D

Jag skriver mer om vår fredag när jag orkar, vi har haft fullt upp hela dagen så nu blir det Solsidan och sambo mys!

God kväll!


Kurs!

Idag så har jag och Ellie vart på kurs hur man ska ta hand om hennes tänder när hon väl får några dvs! Det var inte så mycket som var chockerande att få reda på utan det uppenbarliga och det jag redan har planerat att gå efter, inga söta drycker eller godis det är varken bra för hälsan eller för tänderna så varför intrducera henne för sånt??
Nej tack, jag kommer att vara stenhård med sånt delvis för att det finns inte en liten gnutta av nyttigt i varken godis eller söta drycker men den största anledningen är att jag VÄGRAR att riskera att starta några reaktioner så hon får eksem eller allergier, det är min största mardröm att hon ska få det jag har gått igenom!
Så folk får kritisera mig hur mycket dom vill att jag är "taskig" mot mitt barn men HUR kan jag vara taskig mot henne med någonting som inte kommer att intrduceras i vår familj, hur kan jag vara taskig att inte stoppa i henne massa färgämnen, djurfett och allt äckel som finns i godis eller färgämnerna och socker som finns i läsk??
Som sagt dom som kririserar mig får då räkna med att få kritik tillbaka ;))

Annars har det inte hänt så mycket, vi har tagit tag i planering av vårt fina hus och vi kommer verkligen få det jättesnyggt!!
Vi är överens om allt så det är ju ett stort plus att inte energin gå till att disskutera och tjafsa utan om en av oss verkligen hatar en sak då tar vi bort den idén och börjar på nästa, så har vi tid och planera detalj för detalj så ingen av oss är stressad och det är ju också en stor hjälp!

Idag efter kursen så la jag Ellie på vågen (med innekläderna) och ca 2,5 timme efter sin lunch 9100 g!!!!!!!!!!!!!
Alltså lillan gillar mat och nu börjar det gå snabbt med utvecklingen hon sitter själv, tar sig fram i form av att rulla, åla och hon har börjat och försöka få till krypmotoriken ibland så nu börjar det gå snabbt för mamma Emma :D
Men det är kanske inget mot pojkarna i "föräldrargruppen" där den ena kryper som bara den och den andra går!! med hjälp av stöd, okej att dom 1 månad äldre men ändå det går för snabbt nu!!


mamma&pappas lilla matvrak :)


Så här gör hon om jag inte matar henne snabbt nog, SLICKAR i sig resterna på bordet!!

Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket och kolla lite på TV tror jag :)

Ha en trevlig fortsatt kväll!

En mysig Tisdag.. eller är det Tisdag??

Typ så känner jag mig idag, lite vimsig men jag lider inte så mycket av det tillståndet efterom det inträffa ofta att jag är det så jag tror att det är en vanesak :)

Idag så har vi haft finbesök från dala-husby, Kersti och lilla Holly som är ca 1 vecka äldre än Ellie kom förbi på en visit!
Vi pratade allt från hus till förlossningsminnen, det kändes som vi båda vart lite rörda av att prata om hur vi upplevde, kände under just den dagen våra fina barn vart födda och vad vi gick igenom!
Ja jag kan inte förstå hur man lyckas stå ut med den smärtan och hur barnet i en ens vill göra den smärtsamma resan ut det förstår jag inte heller :P

Men dom är här och vi båda är nog stolta föräldrar till våra tjejer!
Ellie och Holly pratade lite skit med varandra och kände på varandra och ibland så gav Ellie Holly ett av sina glädjetjut och då såg det ut som Holly tänkte "WTF, hur låter du?" men dom kom bra överens och dom blir nog bra kompisar i stallet sen :)))))

Jag vill nog definitivt ha flera barn, jag vill gå igenom en förlossning igen fast det gjorde sååå jävla ont men jag gör det lätt igen UTAN TVEKAN!

Om någon högre makt kan lova mig en sån underbar graviditet igen så kan jag ploppa ut 2 st till annars blir det nog förmodligen bara ett barn till :D
Så nu jävlar honey ligger du risigt till ;D 

Nejdå inte än, vi väntar nog i några månader till innan vi börjar öva tills dess så funkar Icakassarna utmärkt!! ;)

Nu blir det snart rödspätta serverat av min man så nu ska jag flytta mig från ena stolen till den andra!
Ha en mysig kväll!!

Glömde..

att skriva att en av dom som får mig att skratta och må bra var här och hälsade på, LINDA!
Hon är en störtskön 2barns mamma som går sin egen väg och gör det hon vill, hon står för det hon säger och när hon har haft det tufft (och det kan jag lova att hon har haft) så har hon gått rakryggad och tagit smällarna och gått vidare och samtidigt haft sina 2 underbara döttrar att uppfostra, hon är min idol, min vän och min förebild när det gäller uppfostran!


Hon är osjälvisk och har alltid tagit sig tid för en och frågat hur man mår och låtit mig spy lite galla av diverse saker fast hon har haft en jobbigt just då, och hon har haft givetvis mig att göra samma sak med mig, vi har alltid kunnat pratat och analyserat och givit råd till varandra och stöttat varandra!

Du är guld värd, du är en störtskön kompis!!
Jag längtar...
Onsdag klockan 19:45 så är det äntligen dags för veckans första Zumba pass, jag längtar!!!!

Sitter och lyssnar på musiken och en våg av glädje sköljer över mig och jag vill bara ställa mig upp och DANSA, det är så det ska kännas att gå och träna: längtar redan till nästa onsdag, glädje, och SNÄLLA ge mig 2 timmas pass!

På Söndag ska jag, mamma, J, J:s kompis och kanske några fler gå på ett gratis pass i 1,5 timme för en annan tränare som också hyr lokaler och har Zumbapass så hon och våran tränare är väl konkurrenter antar jag.
Då får man se vad man tycker om den tränaren, den tränaren vi har nu sprudlar så väldigt och har så himla kul när hon dansar så bara det gör så att man pushar sig ännu mer och tar i allt vad man kan!
Jag gillar Angelica, hon är en grym tjej och att få så många att kämpa och le flera gånger i veckan måste kännas underbart, Keep up the good work :))

Jag längtar, Ge mig onsdag, Ge mig Angelica :))

Tack för mig!


Jag borde men..

Jag borde städa, putsa, skura bla bla men jag sitter nu framför tv: där Malou sitter och pratar om maten till dom äldre och skolbarnen och jag väntar på kaffet ska rinna ner..
Alltså det är sorgligt vilken mat dom får, jag har sett maten, tilllagat den och jag skulle aldrig smaka den!
Den ser så äcklig ut och jag känner för dom som "Måste" äta den maten, jävla idioti att plocka bort den enda Guldkant i vardagen för många pensionärer: Riktig mat och bakning..
Japp, vi får inte baka med dom i samma rum som dom utan man stänger in sig i vårt kök där man i och lagar äcklig, blek mat och bakar så då får dom aldrig känna doften "nybakat" längre, är det värdigt??

Är det värdigt att behandla dom som har byggt upp vårt samhälle på det viset, att sitta inomhus heeela dagarna för dom har dragit ner med personal och gett dom mer pappersjobb så det finns ingen tid att gå ut på promenad längre är det så snällt??
Är det rättvist att sista anhalten här i livet är ett fängelse med äcklig mat, stressad personal som inte har tid och sätta sig ner med dom och spela fia med knuff?
Nej, stackars människor att bli så illa behandlad som dom blir, dom slutar äta för att de inte smakar längre och vad händer när dom slutar äta jo dom dör men det kanske är de politikerna är ute efter eftersom "gamlingarna" blir fler och fler och äldre och äldre så dom kostar väl mer..

Lika synd är det om skolbarnen, hur man kan ge barnen denna mat och tro att dom ska äta den över huvudtaget och hur ska dom orka lära sig saker när man äter sån hemsk, energisnål mat?
Klart barnen hellre går till affären och handlar godis om dom har pengar istället för att tvinga ner äcklig mat och alla vet ju hur ohälsosamt godis är och ingen vill väl att ens barn äter godis istället för mat!
Det är så skruvat det här, hur kan man spara in på människor, på framtiden och dom som har byggt upp det vi har idag?!!

Nej Fyfan, nu har kaffet runnit klart så nu ska jag ta mig en kopp innan E vaknar :)


planera, fundera och gäster!

Så har vår helg sett ut, T och jag har haft lite seriösa planerings prat i helgen om hur, vart allt ska vara och vi har flyttat köket fram och tillbaka runt i huset men vi tror att vi har hittat kökets plats i huset nu!

Båda är inne på att ha en köksö och jag skulle vilja ha haft ett platsbyggt skafferi och en inbyggd soffa i själva köksbänkarna.. jaa skit samma jag är dålig på att förklara och jag vet inte om just den soffan har ett namn men i alla fall så kan vi inte få alla 3 grejerna för att det är för små ytor och vi vill inte står och trängas i köket utan vi betsämde oss att ha en köksö av dom här alternativen det passar bäst och det är en perfekt arbetsyta där många kan stå förbereda mat, baka eller ja nu vad man vill göra!

Eller nu så är det här så vi ska ha det för tillfället det kan ju dyka upp bekymmer på vägen och eftersom vi ska riva ner många väggar så känns det som att det kommer att komma oväntande hinder på vägen, men då är det bara och komma på nya lösningar och köra på men det ska nog gå bra :P

Igår så kom E och T förbi på en fika eller ja dom spelade NHL-11 och drack kaffe och jag, Emelie och Ellie höll oss i köket och pratade lite skit (Ellie snackade mest)
Då berättade dom att dom skulle ner på Bishops (en pub) och käka och dricka någon öl med lite kompisar för den ena kompisen åker till Australien och Japan i några månader så det var typ en "Hejdå-middag/öl" och det tyckte vi allihopa att Tommy skulle vara med på "Vi får se" fick vi till svar..
Här hemma fylldes det på med mamma, T:s föräldrar och farfar och tillsist kom min syster under tiden dom var här så det vart fullt hus, mycket trevligt!!
Dom flesta är ju här mer för Ellies skull men det gör ju inte så mycket, Ellie gillar när det är folk hon känner igen är här om det är nya så blir hon lite vaksam och sen slappnar av...
Eller det beror på för under 3 dagar så har hon börjat grinat när hon har träffat på folk hon inte känner igen så bra, först vad det systers sambo och igår var det T:s polare men då kom jag på att ena gången så var hon jättetrött och Kalle försökte leka med henne och då började hon grina sen igår så hade hon precis vaknat och då när hon såg Keno så brast det igen och det var bara mamma som dög :)))))
Hon är nog inte van att det är fler än mamma och pappa här hemma på kvällarna, det var mörkt och bara tända ljus så det kanske vart konstigt för henne för jag ycker hon inte är så när hon är pigg och nöjd när hon träffar nya människor eller så kanske hon börjar komma in i en blygperiod, vem vet :)

I alla fall så gick vi ner på stan och handlade efter alla hade gått hem och jag påpekade lite då och då till Tommy
-Ska du inte hänga med dom, gå på krogen och drick en öl i alla fall och umgås?
Den meningen fick han höra några gånger, jag har ju tränat 2 ggr denna vecka så jag har haft min "egen-tid" så nu tyckte jag att T skulle få ha sin :)
Vi handlade de vi behövde till Tacosen och så handlade vi gooodis, vi hade våran "äta-vad-du-vill"-dag igår så vi handlade hem godis :))
Det var verkligen JÄTTEGÖTT med både tacos och sen godis, sist vi åt godis var ju nyår så de var ju ett litet tag sen så nu var det jättegott, fast jag gillar mer mörk choklad än ljus tror jag och så har det inte vart tidigare :)

Allt slutade med att T ville gå ner på Bishops och träffa kompisarna så Keno kom förbi och vi satt och kollade på Hockey, åt godis, drack vatten och pratade hus (Keno våran nyktra snickare och kompis) Ellie hade somnat tidigt så jag hade chans att försöka hänga med deras byggsnack och jag fattade ju lite i alla fall :))
Sen som sagt vaknade Ellie, grinade när hon såg Keno men sen vart det bättre så hon vinkade till och med hejdå när dom gick!
Jag försökte lägga henne igen men hon var för pigg så vi läste bok, ammade, försökte lägga henne men NEJ hon ville inte..
Lekte lite, myste, lyssnade på lugn musik, försökte natta henne men NEJ..
Plockade upp henne, matade i henne gröt,myste, läste försökte lägga henne men NEJ..
Mamma ångrade sig att hon åt godis JA (kanske därför Ellie hade svårt att somna om, tänkte mig inte för alls)

Då fick damen vara uppe, inget funkade vi båda var vakna när Tommy kom hem runt halv 12!!! Nästan ända till midnatt var han ute, Woooowww ;P
Han kan han, men han hade haft det trevligt och det var ju huvudsaken och han hade till och med fått i sig en HEL öl! Woooow igen :D :D

Tillslut somnade skruttan och vi började kolla på Bad Boys så vi var vakna läänge inatt, men det var mysigt det med :)
Fast idag när jag vaknade kände jag mig tröttbakis, tror det var godiset så nu blir det skönt att låta bli det ett tag till!!
Så om någon vill ha det som vart kvar så är det bara att hojta till :D

Idag blir det en slödag, Ellie vilar nu, Tommy spelar och jag sitter här och regnet! öser utanför fönstret, usch!!
Ikväll tänkte vi kolla på Kingdom men det bli NHL-match istället som dom sänder Live så vi valde det istället :))

Ha en fortsatt trevlig dag!


Mamma ska aldrig mer äta godis på kvällen om jag ska amma
dig, mamma fick hjärnsläpp :))


Flyter på..

Idag har hela dagen gått i ett det började med att vi vaknade (kan ni tänka er) efter kl 8 någon gång då Ellie hade bestämt sig för att ta en liten sovmorgon, och just denna morgon när vi skulle iväg då bestämmer hon något sådant!
Vi skulle vara i slätta kl 10 för sångstund på öppna förskolan med Maria och hennes två döttrar men det sprack eftersom Ellie gjorde THE LASS med bajs precis när jag skulle lägga ner henne i vagnen så vi vart försenade så då fick vi tyvärr lov att strunta i det den här veckan, annars hade det ju varit en perfekt promenad idag för det är några km dit så hade jag planerat och tagit en längre väg hem så jag hade fått in lite motion denna fredags morgonen Meeen icke..
Så då tog vi en promenad till syster min och hennes sambo och kikade hur det såg ut hemma hos dom efter dom har rivit ut köket och väntar på ett helt nytt kök och så hade dom lagt hallgolv nyligen som jag inte hade sett så då tog jag mig en vända dit och hängde lite med dom :)

När dom skulle åka till Mio och hämta sängstommen så bestämde jag att vi skulle ta en promenad upp till T:s jobb och kika på lite kakel, klinker och mosaik för andra gången..
Det är svårare än vad man tror att hitta det man ska ha för det finns ett sånt stort utbud på allt så man blir mest virrig att gå där så det lär bli några vändor till innan vi bestämmer oss vad vi ska ha  fast jag tror vi har siktat in oss på några alternativ nu :)
Det blir dock inte så mycket av kakel,klinker och mosaik eftersom vi ska ha en lantlig stil på hemmet utan det blir en bit in i hallen, liten bit upp på väggen i köket ovanför skåpen och självklart badrummet blir det helkaklat, och senare blir det källargolven och toalett nr 2 men det tar vi sen :)
Man kunde ju tro att T ville ha mycket kakel&klinker eftersom han jobbar med det men nej han vill ha så lite som möjligt pga stilen utvändigt på huset och vad som ska bli invändigt, så han är ju lite smart ändå ;))

Klockan gick väldigt snabbt däruppe så jag var inte hemma förens 13:30 och då var det lunch, sen kom J och Roxy förbi och drack kaffe och kollade ritningarna på vårt kök, T kom hem, mamma kom hit och hämtade Roxy och SWISCHHH så var middag på bordet Kycklingfilé, potatis i vitlök/rödlök/salt och olivolja och sallad MUMS och Ellie fick palsternacka och potatis som hon tycker är så mums och mango till efterrätt så klart!
Sen vart det lek,bad,gröt "godnatt Ellie", film och nu är dagen slut och jag sitter här kl 2 på natten och funderar på att flytta mig till sängen istället!!

Meeen först lite NHL ;)

God Natt!

Lets Zumba!

Zumba passet idag var det BÄSTA jag har gjort hittills jag gav allt jag hade, svettades som bara fan och fick en sån kick av passet, jag känner mig så jävla LYCKLIG!!

Det var ett tag sen jag fick en Kick på livet allt har bara gått av farten känns det som och så hände det något under passet, en våg av lycka sköljde inombords det var heeelt galet vilken känsla!!
Först tänkte jag inte gå för att jag har lite mycket eksem igen och det blir ju värre när man svettas så tränade jag i måndags så jag velade lite, men sen så kom jag påminde jag mig själv om att jag BEHÖVER det här så jag klädde på mig och gick dit med mamma,moster och syster..

Jag hade inga förväntningar innan för jag har tyckt att dom 2 senaste passen innan jul var inte sådär jättekul av någon anledning..
Det var många nya medlemmar där när vi kom så vi ställde oss och inväntade allt, musiken pumpade i bakgrunden på lite svag volym och mitt ena ben började hålla takten..
Sen när A (tränaren) var klar med alla betalningar så började hon fixa med musiken och volymen vart högre, och A hon är en glädjespridare hela hon lyser upp och det märks att hon är en dansare på det viset hon får en att skratta och tjoa under passet och hennes rörelser är felfria, hon älskar livet ser det ut som!
När musiken väl började så var alla tankar om att sluta borta, jag vart heltänd!!!
JAG ÄLSKAR DET, mina gamla dansvanor strålade sig igenom alla kilon och jag jag körde på utan att bry mig om någon annan än mig själv,musiken och stegen det var den bästa känslan på länge!!
Timmen flög förbi och jag hade lätt kunnat köra ett till pass med en gång, de är nästan så jag vill ha ett pass JUST NU så tänd är jag på Zumba :D :D

Och jag tror att det är bara för att jag har ändrat matvanor och inte äter onyttigheter att det är de som har gett mig kicken, jag har bestämt mig nu vad JAG vill och jag vill det sååååå gärna så nu ska "gamla" Emma komma tillbaka som sprudlade och levde livet och var snäll mot min kropp och själ!

Om ni inte har testat på, dooo It!!
www.danceandstyle.se

Sov gott allihopa!!


och JAG SKA FULLFÖLJA DET!!Ellie 7 månader!!

Ojoj idag fyller min "lilla" bebis 7 månader!
Alltså det är sjukt vad tiden går fort, jag hinner liksom inte riktigt med..

Tyckte inte alls det var så längesen hon kom ut men papperna säger något annat 10-06-12 xxxx tittade hon ut efter en lång förlossning!
Kommer aldrig glömma hennes skrik, jag hade förberett mig mentalt på att hon skulle vara tyst eftersom dom har svårare att komma igång med andningen när det blir kejsarsnitt men våran lilla tösa "skrek i snittet" som det står i journalen!
Hon han inte ens komma ut innan hon visade sitt humör ;D
Sen så trodde jag att jag skulle få en liten gosse från den dagen det visade ett plus på testet, T sa direkt att vi skulle få en flicka men jag trodde en pojke på 5 kg till 1 v innan förlossningen då började jag säga "hon" och jag fick en liten känsla..

Så när Tommy kom till mig när dom sydde ihop mig efter han hade klippt navelsträngen och sa att det vart en flicka så tror jag att jag grät lite av en lycka som inte går och beskriva men jag vet inte om det kom tårar för jag var så väck i skallen efter en massa olika droger och mådde illa och skakade, men jag ville gråta i alla fall så det är ju det som räknas, och T:s ögon var alldeles glansiga och jag är övertygad att det var för att han var så stolt över sin dotter och att han hade blivit pappa och inte för att han hade vart vaken i ett dygn ;)

När jag var ihopsydd och klar skjutsade dom mig till rummet där T och våran tösa var, hon låg på hans bröst och sög på tummen vart jag alldeles rörd och ville se henne men jag visst inte om jag vågade för at jag skakade i hela kroppen men då sa barnmorskan att jag skulle lägga henne på bröstet för då brukar det gå över..

Det gjorde jag och en våg av harmoni for igenom kroppen, de ögonblicket när jag mötte henne så gjordes beslutet att INGEN går före henne, hon är mitt prio ETT, mitt ansvar och ingen kan komma mellan henne och mig för vi har ett band som inte går att klippa, och jag lovade henne att jag ska skydda henne som ett lejon skyddar och vakar sina bebisar, hjälpa henne, följa varje steg på hennes långa,hårda väg genom livet, vara närvarnade och älska henne högre än jag älskar mig själv och jag ska aaaaldrig lämna hennes sida!!

Jag är hennes mamma och hon är min dotter, hon och jag är En!!

Våran underbara lilla tösa, det var värt varenda liten/stor värk och mycket därtill :)

Och jag gör lätt om det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


22,5 timmes resa gjorde vi tillsammas och 02:29 är hon född 52 cm och 3800 g!
Här är hon några timmar gammal och nästa resa har precis börjat!!Och här är vi nu, bilden tog för några dagar sen!
En stabil tjej som älskar mat ;) Nu har vi inte vart iväg sen hon var 6 månader men då var hon 68 cm och vägde 8230 g, och jag kan garantera att det är mer nu efter hon har börjat äta mat och gröt :D

Nu ska jag återgå till Husplaneringen medan lillan sover!

Ha en bra dag!

Ont i rumpan!

Det var det jag fick av spinningen, ingen träningsvärk utan ont i rumpbenet efter 1 timme på en stenhård sadel!
Det är ju kondiotionsträning så man får väl inte så mycket träningsvärk men det känns okej för jag ska på Zumba imorgon så då är det ju bra att jag kan röra på kroppen utan att skrika av smärta och kan ge allt jag kan på passet :)
Jag längtar tills jag har fått i ordning på min kropp, är så trött på mina veck och är så trött på att inte vilja spegla mig, är så trött på alla kilon så USCH..
Jag blir inte deppig när jag känner så här utan det är mer att jag blir riktigt peppad till att kämpa, kämpa och kämpa tills jag har nått mitt mål och stanna där tills jag blir gravid med nr2 då måste jag ju gå upp!
Men nu är det bra, det finns inga bortförklaringar utan det här är mitt fel att jag inte har gått ner alla gravidkilon för det är jag som har stoppat i mig onyttiga saker istället för hälosammare mat det finns ingen man kan skylla på förrutom sig själv så då är det bara att bita i sura äpplet och antingen ta tag i det eller fortsätta sätta upp ett skynke över spegeln, och jag tror jag väljer att få känna mig jävligt snygg igen!!

Blir lite bitter för en vecka efter förlossningen så vägde jag mig och då hade jag gått ner till den siffran som jag "vägde in" mig på när jag skrev in mig på MVC (då tror jag man är i 12e v) och det är ju ändå 14 kg TÄNK om jag hade haft den inställningen jag har idag att äta nyttigt då hade nog jag kommit en bra bit på vägen mot den vikt jag vill väga men nu har jag istället gått upp 4 kg sen slutet på Juni!
Och sen att kroppen inte blir som vanligt efter barnafödande de har jag fattat, min läkare sa att upp till ett år innan magmusklerna har dragit ihop sig så gott dom kan efter ett kejsarsnitt så då kan man få se lite resultat blablabla..
Men då kan jag ju inte vänta tills det har gått ett år innan man börjar att jaga sitt mål utan jag måste ju komma in i ett hälosamt tänkande och sluta skylla på att man har fött barn det är därför jag ser ut såhär, det tänkandet funkar inte utan nu tar jag i med hårdhandskarna med mig själv och tänker varje dag att det är JAG som väljer hur jag vill se ut och det är JAG som väljer om jag vill må bra eller inte så jag kör på nu och går min väg och om det tar ett halvår eller 2 år innan jag är där skiter jag fullständigt i  det är huvudsaken att jag når det!

Det här är en livvstil och ingen bantningskur jag ska göra, för alla jävla bantningskurer som man har gått igenom så har jag gått upp igen och det kan ju ha med att göra att när jag väl börjar med en bantningskur så kan jag bli besatt av den och gå ner onormalt mycket och hur bra är det för kroppen på en skala? Typ -100000000000000..
Så inge "bantar stenhårt i 3 månader och gå ner massor så jag kan ha bikini i sommar" utan gör allt till en livvstil: nyttig mat och motion SKA tillhöra min vardag och jag ska ha roligt!!

Den jag ser som en förebild är min syster som bor i Australien, hon har fått 2 söner ena blir 4 i april och den yngsta blir 2 år nu i Februari. Hon har alltid älskat träning och aldrig vart en sån som vräker i sig en massa onyttigheter men hon förbjuder sig inte att äta sånt utan hon gör det bara inte så ofta, och hon har gått upp mycket när hon har vart gravid, jag tror hon gick upp närmare 30 kg med den yngsta!
Han som sagt är född i Februari och när hon kom hem till Sverige samma år i slutet på Maj och då  fanns det inga tecken på att hon hade gått upp så mycket, hon var slank igen och nu är hon Zumbatränare och har visst magrutor nu för tiden så man kan ju inte säga att det INTE går att få en fin kropp igen!!
Och hon bantar inte utan hon har en sån nyttig livsstil och ääälskar att träna :)
Det gäller bara att låta bli onyttigheter och motionera det man kan och har tid med då KAN man nå sin idealvikt och det är de jag satsar på, en hälsosam relation till mig själv och mat och en nyttig inställning till livet är nog den bästa bantningskuren!

Och jag lyckas bara om jag verkligen vill det :))
Sådär nu är jag peppad igen efter jag har fått skrivit av mig lite så nu ska jag dansa med dottern min när hon vaknar ;)

Ha en fortsatt trevlig dag!
kram


Spinning!

Dagen slutade med ett spinningpass vem kunde tro det och vem kunde tro att jag skulle överleva det??
M ringde och frågade på fm om jag var sugen på att testa på ett gratis spinningpass, vart lite tveksam men why not jag vill ju gå ner i vikt och få bättre flås så då MÅSTE jag faktiskt göra såna här saker man inte direkt kanske tycker är så kul och kul var det inte heller, fick ont i rumpan som bara den efter sadeln och det var skitjobbigt!!!!!!!
Men då vet man ju att det tar så jag får se allt från ljusa sidan och tränaren sa att man måste gå 2-3 gånger innan man kan tycka det är roligt så jag får ge det några chanser till innan jag bestämmer mig, det skulle ju vara perfekt om jag vill fortsätta för då har jag 2 träningar i veckan: måndag spinning och ons 1 timmes Zumba och det är nog inte så dåligt!

Annars har jag inte pysslat med så mycket jag och J tog en långpromme upp till Ica Maxi som ligger en bit från stan (uppförsbacke dessutom) sen gick vi in på Nordsjö Design och kollade tapeter, J ska ha till köket och vi ska ha till sovrummet och en till köket (resten är nog bestämt) och jag tror att jag hittade en till vårt sovrum, Jippi!
Men jag måste få ett godkännande av min sambo så jag får ta med honom dit så han får kolla på den..

Jag är heeelt slut i min kropp så jag kanske kommer i säng tidigare än 2 inatt och det skulle ju vara underbart, mina 2 familjemedlemmar vart det väldigt tyst om inne i sovrummet så jag antar att båda somnade :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!!


Söndagen..

Söndagen för oss började kl 04-någonting imorse, Ellie vaknade och gnällde så jag klev upp och satte mig brevid henne och stoppade in nappen och smekte hennes panna i förhoppning att hon skulle somna om.
Hon vaknar aldrig så tidigt annars med tanke på att hon somnar i vanliga fall strax efter 20 på kvällen efter gröt och badning sen så vaknar hon alltid mellan 21:30-22 typ och ska upp en vända då får hon amma lite och ta det lugnt med oss fast ögonen lyser "lek med mig" "spela musik för mig" "dansa med mig" så får hon bara "va" för att inte trissa upp henne utan vi försöker hålla henne på en lugn nivå sen somnar hon runt midnatt!! Hallå hon är 6 månader och är redan en nattuggla, så nu får jag tillbaka för att jag var nattuggla när jag var liten och fortfarande är.
I alla fall så somnade hon om tillslut så jag fick gå och lägga mig igen, Tack!
När jag vaknade nästa gång så var T uppe med henne och lekte och klockan var strax innan 11!! ojoj och jag var fortfarande trött men det var bara att pallra sig upp med ett leende och möta dagen ja eller det som var kvar av dagen ;))

Vi skulle få gäster här kl 16 så det var äta frukost,amma,hitta på våra vita dukar, stryka dukar, hitta mina ljusstakar, duka borden och under tiden så har lillasyster kommit och pappa som då skulle fixa med mat och tårtan, sen skulle jag hinna göra mig klar och mellan där mysa,leka,mata Ellie..
Pappa ska ut och jobba nu i veckan och J har ju fyllt år så det var mest därför vi samlade alla och hade lite middag, det var jag,T, syster+sambo, mamma,pappa, svärisarna, mormor, moster med man som kom och pappa som då är kock gjorde fläskytterfilé med en champinjonstuvning,potatis och sallad, MUMS!!
Efterrätten vart en klassisk tårta med hallon,mandarin och en massa grädde och riven mörk choklad som J stod för, och de var oxå MUMS!
Frossa söndag kan man kalla den här dagen, men en dag i veckan är ju tillåten ;)

Imorgon så är det en vanlig måndag, T ska tillbaka till jobbet och jag och lillan blir ensamma och vi får se vad vi hittar på men det blir i alla fall en långpromme med syster sen får vi se vad som händer!
Måste bara säga att T är världens bästa man kan ha på alla sätt, han har låtit mig fått sovit ut och hämtat nya krafter varje dag sen i torsdags, han har klivit upp runt 8-8:30 med henne och låtit mig sova så istället för att hon har fått amma sin frukost så har hon fått gröt och det älskar hon så det har hon ju inte direkt klagat på så jag har fått sovit ut ooordentligt varenda dag.
Fast jag har sagt till att han får knuffa på mig så tar jag henne på morgonen för han vaknar så fort hon gnyr och jag vaknar när hon börja gnälla så han hinner till henne innan jag vaknar till så då har jag sagt till honom att han får väcka mig så han får sova, men svaret jag får "nejdå älskling, det är lugnt att gå upp tidigt jag gillar det" PERFEKT säger jag.
Så T, Du är bäst och jag Älskar dig och allt du är!!

här kommer det lite bilder från The Goodbye/birthday-dinner :)


Alla 11 fick plats i vårt lilla kök :)

Lilla älsklingen i sin polarn och pyret klänning

Födelsedags"barnet" med sambon som försöker mata henne eller nått!

Vem kunde motstå?? INGEN av oss i alla fall :D


Så vi lyckades göra en lyckad middag hemma i stöket för nu är julen på väg ut, Ett fönster är nu klart de är bara stjärnan som ska ner och det är det ni ser i bakgrunden, sen ser ni kanske en guld gardin som är en julgardin och den ska väck imorgon så sakta men säkert arbetar jag bort julen 2010, Ellies första jul och nästa jul blir i vårt nyrenoverade hus, SOM JAG LÄNGTAR!!

God natt på er!

Frossa??!!

Nej inte idag heller vart det någon frossa i onyttigheter fast det är lördag, i vårt kontrakt som är skrivet så får vi äta vad vi vill EN gång i veckan så då sa vi igår (fredag) att vi tar det imorgon för vi var inte sugna just då på något.. Sen vart det lördag och då trodde eller nästan så jag var peppad att idag så händer det, frossa i onyttigheter!!
Men nej, det vart en chokladruta från ckokladkakan med 70% kakao till kaffet och sen tacos till middag ja det var vårat intag av onyttigheter suget finns lixom inte där som jag trodde och jag tror att jag skulle få ångest om jag drack cola och vräkte i mig chips och godis för nu har man klarat sig bra denna vecka och vill inte "förstöra" för mig själv!
Jaja, imorgon så kommer mamma,pappa,syster med sambo,tommys föräldrar,moster och mormor och ska äta lite och fira syster som vart 26 den 7e med middag och tårta så då kanske jag tar mig en bit!

Alltså att J har blivit 26 år fattar jag inte, min lillasyster är 26 år!!
Det är ju lite smått konstigt eftersom jag bara är 22 ;))

Nu har grannarna slutat festat så nu säger jag
God Natt&Sov Gott
kram!

Roadtrip!

God Fredag gott folk!

Idag så åkte vi ut på en liten roadtrip hela 2 mil ut till Boda och kikade på huset, Vårt Hus!
Helt sjukt att man har blivit husägare och ska få uppfylla sin barndomsdröm att få bo på landet :))

Varenda visit ut till min farmor och farfar eller pappas kusiner ute i Aspeboda när vi var små så önskade jag att jag bodde där, nära till lugnet,hästar, alla röda hus med bondgårdar,åkrar.. Ja allt som landet har att erbjuda önskade jag mig och nu är drömmen nära!

Allt kändes hur bra som helst nu när vi åkte ut, vi kommer att få det här huset jättefint efter en rejäl makeover dvs för nu är allt brunt,korridor a´la 50-60 tal!
Det är rätt så fashinerande att Kork var så populärt, en HEL vägg i vardagsrummet (som ska rivas) är i Kork och inne i badrummet ovanför kaklet är det oxå Kork sen är det brunt,orange och lite såna härliga färger som gör så att huset känns som trångt och "grått" så det blir ett rejält lyft den 1 Juni när vi får nycklarna :)

Som tur är så är det bara ytskikten som ska göras för tillfället, huset är i ett gott skick och behöver egentligen inte göras någonting på om man gillar brunt,orange a´la 50-60tal så vi behöver inte hålla på att riva och byta stora saker som tak,fönster,panel utan det blir riva väggar,lägga golv,tapetera,måla,byta badrumsfönster och fönstret ovanför diskbänken,flytta köket så det blir nog en lagom renovering ;)

Källaren kommer vi att göra i ordning medan vi bor där, det kommer att höra till huset så smånigom  och inte användas som en förvaringsvåning utan där har vi tvättstugan,gillestugan,groventrén,badrum nr 2, och 2 förråd så det ska bli ljust och fint därnere och användas som en del av huset tids nog när vi är klara där :)

Men full fokus på våning 1 blir det så Ellie kan springa runt hur bäst hon vill utan att vi måste vara med henne hela tiden för att huset inte är barnsäkert :))

Här kommer det några bilder inte i den bästa kvalitén men vi var där på kvällen i snöyran och knäppte kort inomhus för att kunna planera och då passade jag på att ta kort på framsidan! Baksidan var det ingen idé för det var kolsvart så dom bilderna kommer sen, så jag bjuder på några några bilder iaf :))
Dubbelgaraget som är en gammal hölada som mannen gjorde om
till ett garage..


framsidan med en snöflinga på linsen

Ett stort, fint träd på framsidan vid uppfarten har vi oxå :))

Det var dom få bilderna som kunde visas så fortsättning följer...
Nu ska jag lägga mig i ett bad och planera hus medan ideér flödar i skallen!

kram!

Kan man städa ut julen nu??

Nu när man är ute och går så ser man att folk har tagit bort julen, inga julstjärnor eller ljusstakar sitter i varenda fönster man passerar är det dags att städa bort den mysiga årstiden och invänta solen och värmen?
Ja alla gör ju olika och här hemma så flyger nog julen ut i helgen. T är ledig tills på måndag så vi får nog ta tag i det där då..

Imorse när jag skulle amma Ellie så skulle jag sätta igång tv:n och kolla på nyheterna som jag brukar göra vid hennes "frukost" för det är den enda tiden som finns och jag kan koncentrera mig till 100% på tv:n och försöka hänga med i världen för då är hon så trött så hon äter och somnar om. I alla fall så funkande inte tv:n, den dog,svimmade vart sjuk ja jag har ingen aning men den var helt svart, så jag ammar klart och lägger Ellie igen och passar själv på att få någon till timmes sömn och nästa gång vi vaknar så kommer vi ut i vardagsrummet och är nära och dö av hjärtinfarkt av att T har kommit hem och ligger på soffan..
Han är mår inge bra så han går in och lägger sig, Ellie är ju inte direkt tyst heller utan hon jollrar,pratar, säger "mamma" (helt övertygad om att hon redan pratar, ett riktigt Underverk) och sjunger eller vad hon gör så då bestämmer vi oss att gå och handla och jag fattar inte varför jag alltid går ner till Ica i stan för dom har inga bra grönsaker eller frukt och dom har inte den maten vi matar Ellie med och gissa vad jag skulle handla??? Sallad, bladspenat, vitlök och Mangopuré till Ellie, lyckat som fan!

Sen så gick vi en vända på stan och kikade lite, letar efter kökslampa till huset men hittade inte "den" så då går vi hem till mormor och hälsar på henne. Det vart kaffe och mormor/barnbarn mys och jag myste som bara den med Roxy, den finaste vovven på denna planet :))

När vi kom hem runt 15-tiden så vaknade T och vi satte igång Operation Tv som gick åt helvete, den varken svimmade,vart sjuk utan den dog! så vi ska lämna in den på fredag för att få den fixad..
Vart lite knäckt först när tankarna gick till att vi bara hade den lilla 19" plattisen som stod och dammade i garderoben, för det var ju hockey ikväll och hockey ville vi ju helst inte kolla på matchen på en sån liten tv!
JVM-brons match Sverige-USA sen finalen Canada-Russia som börjar om 15 minuter by the way! Men de löste sig rätt så snabbt, Vi har ju en till tv som vi köpte när jag var gravid och fruktansvärt trött på kvällarna så då satte vi en 32" på väggen i sorummet så jag fick det bekvämt ;))
Så allt löste sig snabbt och T kopplade in 32an, 19tummarn står fortfarande och dammar och lyckan lyste i mina ögon när jag insåg att jag skulle få se min älskade hockey, men det var 5 jobbiga sekunder innan T påminde mig om tv nr 2, men nu står den där och den stora platta skittv:n står i hallen och jag är vaken till finalen!!

Fick mig ett ryck och bakade bröd nu ikväll, jag bakar inte bröd men jag LYCKADES så nu kan jag ge mig på det flera gånger!
Bröd med Dinkelmjöl istället för vanligt mjöl vart accepterat av herrn då han åt många skivor och sa upprepade gånger att det var gott, yeeyyyyy....

Nej nu är det hockey, så I see yaaa och God Natt!!


fisk, fisk!

Det här vart min middag igår, fransk fiskgratäng,en potatis,morötter och broccoli..

Väldigt enkelt och gott plus att fisk är ju bland det bästa man kan få i sig, så Omega3 flödar i mig :D
Brödet är från Ica och kommer inte ihåg vad de heter men de är supergött :DNu är jag väldigt trött så jag orkar inte skriva om något bättre än min middag så nu blir det lägga Ellie och sen krypa ner i soffan med mannen min och kika på tv OCH bli pillad i håret har jag bestämt :))

Ha en härlig kväll!

Lyckat!

Tommy gillade Bulgur!! Wow jag var lite skeptisk till det men han sa att det var "helt okej" och åt upp allt!

Såhär såg våran middag ut igår och våran lunch idag, fast idag så åt vi på olika håll men huvudsaken att han gillade det så kan vi dra ner på potatis,pasta,ris och ersätta några måltider med bulgur eller quinoa :)

Kycklingen ser lite misshandlad ut efter Emmas inspektion efter rött kött, jag är livrädd att bli sjuk så jag skär,hackar och inspekterar innan jag tar en tugga så det är därför den ser lite konstig ut :P
Svårt att sova!

Vilken svordom använder du mest?

fan tror jag

 

Äger du en iPod?
Absolut inte, tekniken är inte min starka sida
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Jaa den är nog inte ställd alls längre.. Sist var när vi skulle till BVC på 6månaders kontrollen, 07:30 tror jag det var..
Hur många resväskor äger du?
Oooj, jag tror att jag äger EN egen som jag inhandlade till Australien som jag aldrig åkte till.. Men den har vart i hela Europa med Sabaton och till Australien 2 ggr när min mamma lånade den, jag tog den till Tunisien iaf :)

Använder du flip-flops?

Absofuckinlutley

 

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica Maxi oftast

 

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Vilket som, men nu så kanske jag väljer att stå bakom kameran :)

 

Vilken var den senaste filmen du såg?

"Eclipse".. Stängde av den nyss :P

 

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

hahaha, det spelar ingen roll alls! Ett barn är ju alltid med vart jag än tar vägen så det spelar mig ingen större roll!


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

massa saker till hsuet,familjen

 

Har någon någonsin kallat dig lat?

Ja men det tror jag allt!

 

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Absolut inte, äter bara piller om det är ett måste! kom inte ihåg när jag tog en värktablett sist för lite huvudvärk eller mensvärk, Dont like it!

 

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?

Ellies barnkammarvisor!

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

hmmm har väldigt många favoriter så jag låter nog bli och svara på den.. Mycket Zumbamusik spelas just nu iofs, både jag och Ellie är ett fan av sån musik!

 

Vad åt du till middag senast?

Kycklingfilé,sallad och bulgur

 

Använder du huvtröjor?

jaaadå, rätt så ofta

 

Kan du vissla?

Njaaa ibland!

 

Vem var den senaste som ringde dig?

pappa

 

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
kanske en barnkarusell skulle funka, livrädd!!

 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Gör dom säkert, folk som inte har något bättre att lägga sin energi på brukar ju snacka och sen om det är bra eller dåliga saker kan jag inte säga.. Jag bryr mig inte om skitsnack så mycket, helst inte fjortisfasoner!!

 

Tittade du på tecknat när du var liten?

Absolut!

 

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Ofta man vet det då! Tur att Sara skulle ringa och kolla det ;)

 

Hur många syskon har du?

en lillasyster, en storasyster,en halv storasyster så 2,5 :)

 

Är du blyg inför det motsatta könet?

Noooo, har aldrig vart och kommer aldrig att bli!

 

Vilken film kan du alla replikerna till?

Ehhh, jag och Anna var jäkla duktiga på 1a Pirates-filmen...

 

Äger du några band t-shirts?

Jaaa, Sabaton ofcourse! och inte betalat en krona för dom så Tacktack pojkar och systra :)

 

När flög du senast?

Oooj det var längesen... maj-08 tror jag...

 

Läser du för skojs skull?

Ja när jag är inne i läsperioder! Men det var ett tag sen

 

Diskar du din egen disk?

Nopp Tommy diskar så jag slipper bli torrare och få mer eksem på händerna :)

 

Har du gråtit offentligt?

Självklart

 

Har du en stationär dator eller en laptop?

laptop

 

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Jaaadå, när jag känner att det får plats med fler lärdomar så lyssnar jag och lär lite extra!

 

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

njaaa, har plockat ur ALLA mina piercingar och jag saknar dom INTE.. tatuering kan det bli en snart, har flera jag vill göra men jag måste bli lite snyggare i kroppen för dom :D

 

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Men neeej, visst kan det vara gulligt men vi lever ju ändå på 2000-talet nu där man lika gärna kan betala för sig själv! Men det gulligt med en sån gest då och då, Tommy är duktig på det men vi har ju vart tillsammans så pass länge så det spelar ju ingen roll om jag eller han betalar :)

 

Kan du kasta macka?

Yeees, eller kunde iaf!

 

Har du någonsin varit på Jamaica?

Nopp, en massa andra härliga ställen dock!

 

Vad har du med dig in på bion?

hmmm, en flaska vatten :)

 

Vem var din favoritlärare och varför?

Torvald för att han var en sån go tomte som verkligen försökte med oss skoltrötta ungjävlar :) Birgitta T var duktig mattelärare, hon fick mig att förstå med sina ordentliga förklaringar

 

Vad har du för väder?

ja det är svart och minus antar jag!

 

Har du en blogg?

japp!

 

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Har då inte gått gymnasiet, men jag ska fixa gymnasiekompetens snart så jag kan bli något någongång :) började dock lite för några år sen och då var Svenskan jävla kul och jag fick bara mvg och vg på alla skrivningar så jag tror jag kommer fortsätta att gilla den!

 

Gillar du att flyg?

Gjorde de förr men ikke nu!

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

glimten i ögat, positiv,rolig och tillit

 

När sov du senast på golvet?
hmm, undra om jag inte låg på badrumsgolvet när Ellie var på väg ut...

 

Om du har körkort, när fick/tog du det?

Ska ta ett nu 2011 :))

 

Vilken är din favoritdrink?

alkoholfri: bubbelvatten

alkohol:en kall öl

 

Gillar du din boende-situation?

hahaha neee inte riktigt, bor i kartonger till hösten! då är vi nog klara med renoveringen :P

 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Inte så många, jag funkar för det mesta så väl som 1 eller 10 timmar.. Jag MÅSTE fungera så då ställer jag in mig på det!

 

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Ibland

 

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Jaaa, förstår inte varför :P

 

Vilken är din favoritfrukt?

mango,apelsin,nektarin,plommon... hmm ja de finns några :P

 

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Ja nu jävlar så är det skärpning!!

 

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

Ingen aning.. 29 tror jag bestämt eller 23...

 

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
hahaha ibland!

 

Tror du på liv på andra planeter?

Absolut! Varför skulle människan vara ensam i detta enorma universum??

 

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

Det tar jag inte upp här :)

 

Tror du att Gud är man eller kvinna?

Vad består jorden av?? män och kvinnor så jag tror på man och kvinna eftersom vi alla är våran egen gud :)

 

Vad var det senaste du åt?

men skrev jag inte middagen?? kyckling,sallad och bulgur till middag och sen har det bara blivit vatten efter det :)

 

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Både och, jag förstår oftast båda väldigt bra så könet spelar ingen roll för mig :)

 

Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Emma är efter min gammelgammelmormor och gammelmormor..

 

Gillar du senap?

japp!

 

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

jag analyserar rätt så mycket varför,vad kan jag göra, hur ska jag göra det... ja och sen försöker jag lösa det!

 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Absolut INTE!!

 

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Doris från hitta Nemo för tillfället

 

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

Nej

 

Tycker du om att krama folk?

Njaaa, beror på vilket humör jag är på :)

 

Äger du en digitalkamera?

Japp en sån och en systemkamera!

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Kate Hudson i filmen Almost Famous när jag var typ 17-18 sen Ashlee Simpson när jag var runt 26 :)

 

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

självklart INTE! jag är likadan :)

 

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Oooj de vet jag inte... när jag var liten så grät jag till Kulla Gulla

 

Tycker du att du är attraktiv?

Jaaa om ca -20 kg!

 

Vad är du allergisk mot?

Orka skriva de då, typ allt!

 

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Ja ibland! djur är så fina :)

 

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Johan, mamma döpte alla hennes 3 döttrar till Johan när vi låg i hennes mage :)

 

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?

Alla, nu vilka det är :D


2011!

Ja då var det nya året här och det firades hemma hos T:s föräldrar med middag och bubbelvatten, eller jag drack några klunkar champagne på tolvslaget och Ellie var vaken hela tiden och jag har ju satt stopp för att andra inte får bära henne och vara i ansiktet på henne när dom har druckit och det gäller ju mig oxå så det planerade ett glas vitt till maten gick ju åt skogen men det gör inte så mycket för vatten är ju lika gott :)
T har gjort en kritvit jul, inga alkohol alls och jag drack en öl på julafton och några klunkar Champagne på nyår så vi kan kalla det för en vit jul tycker jag, för det är ju ändå barnens dag julafton så framtiden kommer se ut såhär att det bara blir kanske en öl till maten och inge mer men jag anser det inte som några större bekymmer, utan det är Ellies dag :)

Som sagt det vart en lugn kväll, T:s föräldrar hade lagat till en god tre rätters middag som förrätt vart det avokado med räkor och någon röra på, varmrätten Entrecóte, potatisgratäng/rotfruktgratäng och en god sallad efterrätten vart marängtårta! Så Tack svärisarna för en god middag!!

Vi hade med oss älskade lilla fyrbenta oxå och jag förväntade mig att det skulle bli mycket pip,gnäll och skakningar under hela kvällen men hon låg så snällt på min jacka eller i T:s knä och sov.
Hon reagerade lite när dom stora smällarna kom men för övrigt så gick det bättre än förväntat och jag har aldrig sett en hund utföra sina behov så snabbt som hon gjorde när vi skulle rasta henne: nosa,kissa,nosa,kissa,bajsa,nosa och springa hem! Men det gjorde inget för det var ett riktigt busväder och när man för en gång skull hade gjort sig lite fin med smink och grejs så ville man ju inte ha allt utkletat i  hela ansiktet ;)

Nu så håller vi på att laga mat, ikväll blir det kryddad Kycklingfilé, sallad och Bulgur!
Det ska bli spännande och se vad T tycker om Bulgur, det är ett bättre alternativ för ris,pasta, spagetti ja dom där vita onyttiga matvarorna och jag åt alltid det förrut så det ska bli spännande och se vad T tycker om det här :))
Det nya livet har börjat och jag har redan börjat rota fram en massa goda nyttiga recept, så nu jävlar! :D

Ha en fortsatt trevlig afton!!
kram

RSS 2.0