Påminelse!

Fick höra jättetråkiga nyheter idag, jag vart riktigt berörd av den här händelsen..

En kollega till min mamma hennes man dog plötsligt igår, bara sådär..

Han kommer inte komma hem igen... Han finns inte längre.. Hans liv är avslutat på den här jorden..

Varför kan man fråga sig,
varför skulle han lämna sin vackra sambo och deras två nyfödda pojkar..
Dom kommer inte minnas sin pappa för dom har bara funnits i några månader..
Det är hemskt och det lämnar många frågetecken..

Men en sak är säker, man ska ALDRIG ALDRIG skiljas som ovänner..

Man ska ALLTD uppskatta, älska och säga till personerna man älskar att man älskar dom, säg ALLTID förlåt när du ska säga förlåt, man ska alltid pussa eller krama om sina barn/man/hustru/mamma/pappa/syster/bror när man skiljs åt, lämna alltid ett leende innan ni skiljs åt, för man vet aldrig när livet tar slut man ska ALDRIG ta någon för givet..

Sjukstuga..

Jaha då har Ellie vart till doktorn för första gången i sitt 9 månader liv, vi upptäckte ett "skavsår" i armhålan i lördags efter hon hade badat men vi började prata om vad det kunde vara och vi kom fram till att det kanske kan vara någon tröja som har skavt eller om selen i vagnen har hamnat snett för då hade hon vart med T och hans kompisar och fiskat på isen så det kanske hade hänt något där som man omöjligt har kunnat sett..

Men sen så sa T att han hade sett en liten prick där igår (fredag) och det som ploppade upp i huvudet var Svinkoppor, det var rödare och större så vi sa om det inte är bättre till på måndag så ringer vi.
På fredagen lämnade jag henne på barnpassning på gymmet när jag skulle träna och det spelar ju ingen roll hur rent dom har det barn släpar ju på den ena bakterien efter den andra, pilla näsan-leker med leksaker-Ellie stoppar den i munnen Ja ni fattar barn funkar ju såhär så det är ju inget konstigt om det var Svinkoppor tänkte jag och det är ju väldigt smittsamt.

Ellie vart inge bättre, 2 stora röda blemor hade det blivit på måndagen så jag ringde till Sköterskan på VC och hon misstänkte Vattkoppor och jag sa direkt till henne "Svinkoppor?" hon var lite tveksam till att jag lekte doktor.
Det går visst mycket Vattkoppor så vi skulle avvakta för Ellie var ju pigg i sig, hon lekte, åt och drack som vanligt hon var bara lite mer "gnällig" på natten men det är ju inte så konstigt och dom vill helst inte ta dit bebisar/barn/folk med vattkoppor pga smittrisken och det är många med nedsatt immunförsvar så går till VC för prover osv så sköterska skulle höra av sig dagen efter (tisdag) och kolla läget.
Men jag skulle ringa om hon vart sämre så skulle vi få komma dit..
Dagen efter så var dom stora som 5 kronor MEN det hade inte kommit flera utan en liiiten liten en satt bredvid ena bleman på underarmen.. Sköterskan vart osäker om vad det kunde vara så hon bokade in oss Ons kl 10:30..
10:45 (försenade 10 min) så sa Distriktsköterskan "Svinkoppor" så gick hon och hämtade en doktor för att avgöra om det skulle bli salva eller antibiotika..
"Antibiotika" Sa han med en gång, dom var så stora och igår så hade det slagit ut några till småprickar på kroppen så det skulle ta för lång tid med salva "Så vi kör med Kåvepenin 3 ggr om dagen och för att försöka skona mig och T från Svinkopporna så är det här det mest effektiva" Det var hans ord, han sa att han hade haft många fall nu med svinkoppor och barnen hade fått salva och då hann de sprida sig till mamma,pappa,syskon,farmor och mormor typ så det vi har köpt handskar, handsprit som vi använder för att försöka hindra smittan så det är fullt ös här hemma skrubba, tvätta ALLT!
Eftersom hon inte har några syskon som kan ha smittat henne så ska jag ringa Må Bättre och ge dom en liten Heads up att dom kanske måste sanera rummet eller något :P

Sen kan man ju undra hur utbildad hon Distriktssköterskan var "Det kanske är du som har gett henne det" fick jag höra "Vadå för att jag har eksem?" "Ja man vet aldrig" "Ehhh, du tror inte hon hade insjukat tidigare då när jag var 10 ggr värre än det här, du tror inte min sambo hade fått det som jag ligger bredvid och smörjer in min rygg varenda kväll, du tror inte min mamma hade fått det då efter hon tog hand om mig hela barndomen med smörja och tvätta eksem?"

Hon vart tyst... "Jo du har nog rätt"Hon gav sig på fel person, helst igår när man var en orolig mamma för sitt barn och får då ett antydande att det kan vara MITT fel att min älskade dotter har fått svinkoppor, Nooooo nooo ca 23 års erfarenhet av dom här jäkla eksem med 1000 olika läkare, mediciner, salvor bla bla så lär man sig en heeel del!

Bad luck you just got fistfucked!

Nu ska Doktor Emma ta sig en kopp kaffe medan fröken vaknar och vill leka :D


Energier..


Den energin du sänder ut i livet är det du får tillbaka??


Ja det tror jag utan att tveka, det finns ingen tvekan om HUR du behandlar så kommer du bli behandlad..
Varför skulle livet vara lätt, varför skulle livet vara enkelspårigt??
Det finns en mening med det, vi behöver utmanas och vi behöver få välja våra vägar för att bli starkare i oss själva, känna att vi lyckas och vissa får ta mer utmaningar än andra men det har nog en meningen det med, dom som får ta MYCKET är dom som kan gå igenom mycket utan att gå under..

Men dom flesta går igenom en HEL DEL svåra grejer så tro aldrig att du är speciellt utsatt, det handlar om HUR man går till väga när väl hindret är framför dig..
Antingen skriker du och hatar allt och alla eller så tänker du först innan du vidtar åtgärder HUR kan JAG lösa MITT bekymmer..

Om man är den sistnämnda så kanske man tror att den personen aldrig har några bekymmer fast i själva verket så har man gått igenom något väldigt jobbigt, MEN man har valt att anta sin utmaning  med sig själv eller med dom det berör och inga andra.. Man fixar till det och går vidare och om det är något man inte kan kontrollera så accepterar man det och lever vidare utan att se sig om..

Första alternativet att bara skrika och tro att man får all skit och är helt ensam om det blir nog väldigt trångsynta och negativa, livet är bara skit och man är negativ till allt:

-"Äntligen är den kalla helvetes vintern över, härligt med Våååår! Men fan att man blir så skitig och fötterna blir dyngsura, fan att det ska vara så mycket slask, fan för Våren och snart börjar pollensäsongen och då går det mycket pengar till medicin sen blir sommaren säkert lika varm så man inte kan vara utomhus så kan jag inte bada för jag är för tjock"
-"Efterlängtade härliga Vår, nog för att man blir bra skitig och blöt om fötterna men vad gör det när solen värmer så här skönt och sommaren snart är här och man får ta fram flipflopsen"

Samma mening med två olika inställningar..

Att se dom vackra sakerna runt omkring en ger en harmoni i kroppen, men det gäller att upptäcka dom vackra sakerna..
Ge dig själv den möjligheten, den chansen att se allt från en annan synvinkel att se den kraft livet har och hur vackert livet är, ha inte så bråttom utan stanna upp och andas in livets erbjudande och uppskatta dig själv, ditt liv, din omgivning, din familj, dina vänner då kommer livet att ge dig det du ger livet, och då kommer det komma lösningar små som stora..

Att skrika åt livet och kasta skit på det är det du projekterar och det är de du får tillbaka..

Om vi har den här gåvan att kunna forma,skapa våra egna liv och beslut, att ensamma hitta våra lösningar så undrar jag varför tackar vi Gud för det, det är ju vi själva som har gjort det..

Det sjuka är att så fort det händer något gott och allt flyter på och saker ramlar på plats så ifrågarsätter man alltid det "Jaha och när kommer nästa hinder?"
Istället för att säga tack och ta emot det som ges med ett leende, är det inte konstigt hur människan fungerar?? :)

Vi alla är skapta precis lika, våra föräldrar började skriva våran historia den dagen vi kom ut
"Kapitel 1...."
Hur du vill avsluta din historia är upp till dig och ingen annan..

-Okänd

Balans, Självrespekt & Självständighet..

Seriöst, nu har jag fått en tankeställare som jag brukar få när jag retar upp mig på saker eller retar upp mig kanske är överdrivet men man funderar!
På Ansiktsboken så ser man när en vän har en koneversation med en vän och i det här fallet handlade om ifall om dom skulle ses någon dag för en fika och ena tjejen svarade hela tiden "Jag ska se vad min sambo ska göra" "Jag ska bara prata med honom så inte han har bestämt något"
Ser ni vad jag blir störd på?? Vaaaarför i hela fridens namn ska hon kolla om det är okej för hennes sambo att HON går och fikar med en kompis, och vem i helvete skulle boka in något utan att ha pratat och kollat med sin sambo om hon/han vill eller kan??
Efter det här så började jag fundera JA om man är kär så låser man in sig med sin kille i början när allt är så puttinuttit MEN om man är sambo så har man vart tillsammmans ett tag och man ses ju varenda dag ändå så varför kan man inte gå och fika eller gå ut och festa UTAN kille??

Grejen är att jag tror inte att killar är såhär utan det är alltid tjejen som då viker sig och ska fråga om lov och kolla om det är okej, det finns många exempel, det finns många som sitter och väntar på att killen ska komma hem, bestämma sig vad han ska göra så hon själv kan göra upp planer för sin lördagskväll vad är det för jävla BULLSHIT!
Killen har redan bestämt om han vill ta det lugnt eller gå ut innan han kommer hem UTAN att kolla med tjejen för oftast så har killen ett liv utanför sambolivet men tjejen väntar så godhjärtat på att killen kommer hem och "kollar" av med honom innan hon bestämmer sig!
Liiite tragiskt är det och jag vet en tjej som har avbokat med en kompis 2 ggr i sista sekunden för hennes kille kom hem ändå fast han skulle iväg och då stannade hon oxå hemma och nästa gång försökte hon vara självständig och gå ut utan honom men det gick inte då heller för hon stannade hemma ändå, hon klarade det nääästan herregud säger jag bara!

Sen så är det en annan femma om man har ansvar som ett barn eller två att man måste höra att det är okej för han/hon att tar barnet/barnen medan man går ut och fikar för ibland så är man trött och inte orkar med en energifylld liten korv efter 8 timmar på jobbet, men att kolla om det är okej att gå ut istället för sitta hemma i soffan och glo är fan inte okej utan det ska vara en självklarhet att gå och träffa vänner utan att "kolla" med killen.
För han kan ta disken eller dammsuga så du får gå ut och festa, shoppa eller fika och han kommer att vara där när du kommer hem..

Sen när man fikar med någon som baaaara pratar om killen har man lust och klappa till, fan då har man låst sig fast vid någon om man inte har något annat och prata om än vilken färg på kalsongerna ens sambo valde att ha idag, okej om killen har gjort något roligt eller spännande men "Idag så satte Bert på sig sin gråa tröja"..
Jaaahaaa OCH?
Såna tillfällen så har jag lust att kasta det närmaste jag har på dom eller mosa en banan i ansiktet på dom!
Så kan man ju fundera på om killen gör samma sak, NOOOOOOO...
Han nämner nog dig om någon frågar efter dig eller om ni ska göra en resa men inte vilken tid du klev upp imorse för veeem sjutton är intresserad av det??

Så KOM IGEN NU och sluta anpassa er efter allt killen vill och gör det ni vill, ni förlorar er själva vissa känner man inte ens igen för att dom har förlorat sig själva för att dom desperat försöker tillfredsställa killen hemma det går fan till och med så långt så dom ändrar utseende för killens skull!
OM en kille går så långt så har du inget där och göra för vad hände med "Älska en för den man är" det heter ju inte "Älska dig för den han vill att du ska vara"
Kom ihåg vad det var för något han föll för och om inte det duger så förtjänar han inte dig!

Om DU ändrar hela dig, vem ska du vara då??

Ha ett liv utanför sambolivet för guds skull och låt ALDRIG killen försöka förändra dig eller försök inte uppnå hans fantasi så desperat, alla har vi fantasier men man kan ALDRIG kräva att den man älskar ska uppnå det utseendet, den stilen för som sagt det är en FANTASI och en fantasi är en fantasi..

Om man har ett liv med killen,ett liv med sina vänner och framförallt ett liv med sig själv så har man ett bra liv!
För vad händer om man förlorar den människan man förlitar sig på och lever igenom, tror man blir  en väldigt vilsen själ i denna stora värld..

*Självständighet!
*Balans!
*Självrespekt!

Ellies rum!

Funderar starkt på att köpa en sån här pysselpall till Ellie, jag har aldrig sett en sån här och jag tycker dom är hur fina som helst och pedagogisk :D


http://www.bondeofsweden.se/designa-din-pal

Hur söt som helst och jag tror den skulle göra sig fin i Ellies nya rum! Självklart ljusrosa text till hennes namn och "prinsessfötter"

Blir ett förslag till middagen senare i eftermiddag när T kommer hem :)
24 Mars!

Snart är det sommar!!
Eller okej vi kör vår först och den fick vi känna av igår när vi var ute och matade kvackorna i Kålgårn, solen värmde och livet har börjat röra sig utomhus, fåglar, människorna är ute och går med ett stort leende på läpparna och jag tror allt att deras ögon glittrar av vårkänslor bakom deras solglasögon :)

Mamma var ledig igår så hon kom hit tidigt så vi kunde ringa och gratta syster nere i Australien som fyllde 33 igår, gud vad jag saknar henne och hennes familj det bildas en liten klump i magen när jag pratade med henne och när hennes ena son kom fram och pratade med henne, den lilla pojkens söta och lena röst hördes i bakgrunden och då saknade jag dom ännu mer!!
Så är han kanske inte så liten längre heller, han fyller 4 år nu i år, börjar skolan nästa år oj herregud säger jag bara vad tiden går snabbt..
På tal om skola så börjar jag bli lite intresserad av Montessori-förskola/skola till Ellie nu vet jag ju inte "hur" hon kommer att bli men redan nu så försöker hon ju lösa sina "problem" på vägen istället för att sätta sig och stortjuta och hon har en leksak där man ska stoppa i klossar i olika former, trianglar, runda, halmåne-formade ja ni fattar och hon förstår att dom ska i dom där hålen och vissa får hon i utan bekymmer i rätt hål och hon blir inte arg när hon inte får i dom utan då fortsätter hon och kämpar så det är nog inte så fel med att fortsätta och låta henne fundera och lösa saker..

Anna hade kollat upp Montessori-skola till hennes äldsta som jag nämnde, han är ju helt fantastisk liten pojke, han klipper, målar och pysslar tills han är klar med sin "uppgift" som dom fått på dagis hans lärare tycker det är helt fantastiskt att han inte ger upp utan medan andra barn springer runt och tröttna på att sitta still och måla så gör han klart det han ska innan han reser sig upp, han är så lugn och fin liten kille det där och han skulle ju passa in på en sån skola med den pedagogiken OM möjligheten finns dvs..
Sen så kan han fortsätta pyssla heeela dagen när han kommer hem, Anna sätter sig ner med pojkarna och han pysslar och pysslar, minstingen tar en paus och springer till sina älskade kryp som han plockar upp och visar för Anna, halvdöda myror som sprattlar läggs upp framför henne på bordet för att han nyper till lite hårt när han plockar upp dom :D
Han är lite mer "vild" än sin bror så Anna och Clarky kommer nog få en harmonisk, lugn vetenskapsman och den yngsta blir nog nästa Steve Irwing som skriker Gorgeous Snake!! eller nått liknande :D
Ellie kommer det bli riktigt spännande med och se vilken väg hon tar, tror hon kommer bli en dansare för hon dansar till ALLT hårdrock, pop, hiphop, mobilsignaler och när leksakerna låter så dansar hon till och med, Waka Waka med Shakira är en favvo och den låten är en Zumbalåt så jag har dansat och visat hur man gör med armarna så ibland så gör hon så när den låten kommer, Söööt eller vad!

Iallafall så var mamma barnvakt igår så jag fick gå på ett Corepass och sen så gick jag, mamma, Ellie och Roxy till kålgårn för att mata kvackorna med M, hennes 2 döttrar och hunden T och S med hennes son så det var full fart i några timmar med matning och sen så gick vi till lekplatsen som ligger där och den var ju typ insnöad men M, jag, hundarna och dom äldsta barnen L och L tog oss dit och lekte medan mamma, S, småbarnen stod i solen och latade sig fast småbarnen låg i sina vagnar och sov :D

En mycket trevlig dag som sen slutade med ett tufft Zumbapass så idag är jag vääldigt mör i kroppen efter friskvårdsdagen!
Nu ska jag nog dricka kaffe och jaga Ellie :)

Här är några bilder från igår!Roxy "vinkar" här därför ser hon lite konstig ut :)

Vi matade fåglarna, hunden Tina skällde och skrämde iväg dom, så kom
dom tillbaka och så var det samma visa igen! :)

En fin dag, med vackra barn, härliga föräldrar och morförälder och
fantastiska hundar!

Loppislördag med mamma,barn&moster

Det vart loppis istället för MåBättre igår och det ångrar jag inte ett dugg, skåda dom fina sakerna jag fyndade för ett fatastiskt bra pris!


En söt liten greja att hänga upp små saker på 40 kr!
(Och den ska INTE hänga där, behövde låna en krok för kortet)

ÄNTLIGEN så hittade jag en sån här, har nog letat i många månader med
har inte lyckats att hitta en fin sådan för endast 150 kr!
Den ska jag kanske ha lite ljus i, en blomma eller något annat fint!

Fint litet hjärta till dörren! 20 kr

Min favvo! Som jag har letat sen i höstas efter en våg till vårt framtida lantkök och nu är den här
den är jättetung, lite sliten och jag gillar färgen på den lite dalablå och guld och väl använd!
Endast 125 kr, KÄRLEK!

Det var mina fynd och ursäkta för kvaliten på korten, men det är svårt att undvika att vi bor bland massa saker och bråte ;)


Längtar efter Isabelle....

Efter våren och sommaren för då flyttar det här vackra bordet Isabelle från Mio in till oss!Då ska vi bara hitta stolar som passar in, vi ska ha en kökssoffa vi ska göra i ordning så det blir nog kanonfint när allt står där i vårt fina kök...

Nu ska jag fortsätta längta... Tvätta av en grötig Ellie... Invänta mormor som ska vara barnvakt så jag får gå och träna MEN nu funderar jag och dra med henne på loppis istället..
T jobbar heeela helgen och det är ju jävligt tråkigt men men han får en extra vecka i sommar istället och det lär ju behövas till renoveringen..

 

Ha en underbar Lördag!


Torka!

Jaaapp jag har torka och då menar jag inte bloggtorka utan livstorka, inspirationstorka.
Jag känner inte för någonting utan hemmet eller vad man kan kalla det förfaller och jag med för den delen, jag ORKAR inte och mina krafter har sinat IGEN, FAN!
Är det någon eller något som har sugit ur all min energi tro??
Jag vill sälja hunden.
Jag vill trycka på Ellies pausknapp så hon bara stannar av lite.
Jag vill träna Core för jag har så ont i nedre delen av ryggen.
Jag vill bli av med godissuget.
Jag vill bli smal.
Jag vill orka.

Okej det här är hur jag känner just nu och ärligt så vill jag INTE sälja hunden utan bara få henne att sluta titta på tv och skälla på reklamer.
Ellie tar mycket av mig just nu och ja jag vet att barn inte är en walk in the park men vilket barn gör inte sina föräldrar trötta någongång??
Mitt godissug är för jävligt nu, kan vara för att jag inte orkar anstränga mig att INTE bli godissugen, och därefter följer då SMAL bekymret..
Core passet var en perfekt träningform för mig som är skitsvag i dom regionerna men dom passen är bara på vardagarna och på vardagarna har jag ingen barnvakt förutom när pappa är hemma så jag får ha nedräkning nu: 3 v och några dagar kvar nu!
En solglimt i vardagen kom igår att jag antagligen skulle få gå på Corepasset idag MEN den släcktes lika snabbt igen när personen i fråga skulle visst träna varje dag den här veckan ändå och gå just på det här Corepasset och jag hade ALDRIG frågat om det inte sas : Om jag tränar på torsdag så ska jag inte träna på fredag"
Och därför frågade jag om barnvakt annars hade jag definitivt inte frågat om hon inte hade sagt så och så gick hon och tränade igår och då lyste de till "Yes" meeen nej så nej det vart inget Core för mig den här veckan men det är okej jag skiter i det och tänker helt enkelt skita i ställa upp för den här människan igen så som jag har gjort den senaste tiden "Det man ger och inte ger får man alltid tillbaka" och jag kan inte ens komma ihåg när jag fick ett tack
"Tack för maten" "Tack för rådet" "Tack för idag" "Tack för kaffet" "Tack för att du ger mig feedback" "Tack för att du bjöd med mig" ja ni fattar, så jag ska sluta helt enkelt för om man inte kan få något tillbaka, ett liiitet tack, en liten tjänst eller feedback tillbaka "Vad duktig du är och kämpar med vikten" eller nååågon slags feedback så man inte lägga den lilla energin man har på personen.
Är ordet Tack så jäkla svårt att säga??
Men personen kanske får lite lärdom någon dag om att visa tacksamhet och tänka sig för att det finns andra än "JAG" som behöver hjälp ibland att man måste göra uppoffringar, det finns en annan värld  utanför "Jag".
Jag har iaf kommit på en lösning nu, jag ska försöka hitta någon som vill och är pålitlig att sitta barnvakt 2 timmar några dagar i veckan så jag kan gå och träna Core mot betalning givetvis!

Så jag ska lösa mina bekymmer och få tillbaka min energi någon dag och tack alla som gör mig på bra humör :))
Nu vaknar orkanen Ellie, jag hör henne inne i sovrummet "Mmmmmm" så hon är hungrig :D


Goding!

Alltså jag har ju världens sötaste Ellie!

Jag lägger upp lite bilder på henne så får vi se om jag orkar skriva snart igen ;)


Det var ju ett tag sen hon var så här liten!!Moffakungen! (Drottningen)


Älskade Ellie <3

Orkat tyvärr inte skriva, E är vaken och de menas med att jag inte har tid att sitta här, hon är överallt och drar runt, ramlar, hårdhänt mot hund, ställer sig mot ALLT så vi kanske hörs senare!
Hej Måndag!

Helgen som gick sprang mer förbi än gick!
På lördagen så vaknade jag med världens träningsvärk i magen och ryggen, Tack Maria för ett grym Core-pass 6packet under fettet gör ont som f*n!
Alltså det tar så sjukt mycket så om man får in någr såna pass i veckan så kan det ju ske mirakel med magen tror jag och ni då som läser som inte har ett gymkort och vill träna kan tyvärr inte skylla ifrån er på något, det finns magövningar på www.finest.se/katrin där hon visar hur man kan träna utan ett gym och en PT och nu har ni läst den här meningen så nu kan inte säga att det inte finns något ni kan göra åt era extrakilon, otränade mage för ni har precis läst vart man kan få tag i dom övningar som hjälper ;)

Vi fortsätter på lördagen för jag hade inte enbart träningsvärk utan vi hade en 30 års fest vi skulle till, vi var ner på stan och råkade handla lite nya kläder till Ellie som hon kunde ha på festen då jag tyckte att hon inte hade några "finkläder" hon har några klänningar men nu har det vart kalas för många i familjen på några veckor så jag tyckte att hon skulle ha något nytt till kvällen för att det var hennes faster som fyllde 30 och då kan man inte ha något hon redan har sett Ellie i, hahaha låter ju skitdumt!
Trodde att jag skulle komma hem med en till klänning men det vart en byxdress istället för hon har lite svårt att krypa runt i prinsessklänningar och vårt barn sitter inte still som en docka utan hon kryper runt och reser sig mot allt, smakar på allt, gör sig illa stup i kvarten så med en byxdress kunde hon leka med sina kusiner så mycket hon ville utan att en klänning skulle vara i vägen :D

Efter stan besöket och några shoppingkassar rikare och några ören fattigare så gick vi hem och hämtade hunden och tog oss en långpromenad i den varma solen, vi stannade och matade ändena och Ellie var otroligt fascinerad av dom färgglada fåglarna och tyckte det var spännande, hunden därimot tyckte väl att hon skulle ha en till middag men efter ett tag vart hon mer kompis med dom och åt lite bröd med dom :)

30års festen/kalaset gick fantastiskt bra och det var riktigt lyckat på alla sätt, dom serverade lite plockmat först när vi kom så fick vi lite mousserat till det och jag drack ett glas och ja jag vart lite fnittrig så till maten som bestod av en riktig maffig smörgåstårta så drack jag Loka :)
efterrätten så vart det paj med jordgubbar,björnbär och mango, mums!
Det var perfekt LCHF utan att dom gjorde maten efter mig, men smörgåstårtan så plockade jag bort allt bröd jag fick bort då blir det ju en massa ost,majo, skinka, räkor, ägg och annat LCHF-gojs kvar så de kunde jag äta och pajen så tog jag bort skalet så gott jag kunde och åt resten.
LCHF is the shit!
Men det lilla brödet, skalet jag fick i mig den kvällen gjorde så att det började klias i kroppen jag fick ont i magen och den vart i obalans igen så som den var innan LCHF så jag tror att de "vita" (mjöl,socker osv) är boven i dramat för mina magbekymmer för min magen är sååå mycket bättre med den här kosten jag har nu än den jag hade innan som då innehöll pasta,potatis, socker, mjöl jaa allt sånt till och med mina eksem är BORTA på många ställen på kroppen där dom alltid har funnits innan så det säger ju mycket tycker jag :)
Fast min tränare hade rätt, jag måste få i mig lite kolhydrater dom dagarna jag ska träna, orken var så mycket mindre och jag höll på att tuppa av igår på Zumban, men jag ser det som en läxa till nästa gång jag kör flås&svett träning ;)

Jag får fortsätta skriva sen, lillan har vaknat så nu är det dags för lek och bus!


Hahahaa inte den bästa bilden på henne men det här är hennes lilla kalas utstyrsel!
Sitter här så fint i farmors knä hemma hos mamma.

Promenad!

pappa och dotter

Härliga vårväder!

Äntligen fredag!

Hahaha skoja, jag vet inte riktigt vad som är så "äntligen" med fredag eftersom man är mammaledig 7 dagar i veckan men i och för sig så kommer ju T hem och blir ledig tills på måndag så det är väl det som är Äntligen Fredag!

Jag är trött idag, imorse runt halv 7 när Ellie vaknade så kändes det som om jag hade fått 1 timmes sömn fast i själva verket så hade jag sovit 6,5 timme, det måste vara LCHF som gör så att jag blir trött så tills det går över så kanske jag ska lägga mig när Ellie lägger sig ca 19:30 då skulle jag få 11 timmars sömn och då borde jag vara pigg tycker jag :D
Så skönt att vi har fått i ordning på hennes sömn IGEN efter dom där 2 veckorna hon var lite omöjlig och gnällig på nätterna, då var jag lika trött hela dagarna men nu är det ordning och reda med det så nu ska jag bara få ordning på mig själv så lär vi bli Sveriges nöjdaste familj!
Det vi gör med Ellie är fasta tider, jobbigt innan hon kommer in i dom själv men jag tror att bebis och föräldrar kommer att må mycket mycket bättre då, pigga och har energi istället för att gå med potatismos i hjärnan hela dagarna.
Men alla tycker olika och gör olika och så kommer det alltid att vara, vi lär nog tillhöra kategorin: hårda föräldrar, men jag kunde inte bry mig mindre vi gör ju som vi vill med vårt barn och folk gör som dom vill :)
Men att ha i åtanke är ju, vi ska ju lära en liiiten människa allt för det enda den kan är att typ andas själva så vi lär dom, sitta, prata, krypa, gå, äta, leka, räkna, skriva osv osv men vi ska ju oxå lära dom HUR man sover, inte sova för det kan dom men HUR man sover och NÄR och det är nog alla överens om att man ligger i sin säng från kväll till morgon och sover..
Så hur man får en bebis att sova 11-12 timmar är nog att man lär dom HUR och NÄR man sover, det tog några kvällar innan Ellie accepterade att hon inte fick komma upp efter vi hade nattat henne, mycket skrik och protester och så fort man sträckte händerna mot henne som man gör när man ska lyfta upp henne slutade hon skrika så DÄR visste man att hon inte hade ont eller att det var något annat fel utan hon skulle bara upp för att hon brukar ju få göra det så hon gick på den "rutinen" hon har haft för veckorna, månaden innan.
Men vi var envisa och efter några kvällar så sov hon från 19:30-05 och nu är det 19:30-6:30 utan några större bekymmer, och jag tror att många vill att barnet ska sova hela nätterna men är rädda för att vara taskig mor barnet, men man är bara konsekvent mot barnet och berättar HUR och NÄR man sover och vi sitter hos henne i en lugn och tyst miljö och sjunger lugnt, smeker hennes rygg och "hår" tills hon håller på att somna in så hon får trygghet,närhet och kärlek fast vi inte plockar upp henne, tar bort henne från platsen man ska sova och frågar henne "vad är det för fel" "vill du ha mat" "ska vi kolla på tv" "har du ont i magen" "har du feber" "berätta för mamma eller pappa" "ska vi leka lite" "ska jag läsa en saga", ja då får man ju räkna med att bebisen vaknar till liv eftersom du gör saker med den som du gör annars hela dagarna äter, leker, läser sagor osv osv så hur ska den veta att mamma och pappa är trötta och vill sova för att det är natt??
Det här är min åsikt och jag tycker absolut inte illa om folk som gör allt som inte jag gör men jag är beroende av att få sova så jag orkar vara en pigg och alert mamma till Ellie, en bra sambo, ta hand om mig själv och komma iväg och träna 4-5 ggr i veckan och det är det här som funkar för oss för :))

Nu ska jag packa ner Ellie i vagnen och ta en tur med hunden i solen, sen blir det hem och laga mat och få Ellie att sova sin middagslur som är runt 14-14:30- ca 1 timme.. hon får nämligen inte sova efter 16 så jag lär skynda mig nu ;)
Var på ett Corepass idag på förmiddagen, första passet på nästan 2 veckor efter eksemen blossade upp så efter behandlingar så är det bara och köra igång igen, åt dock inga kolhydrater innan träningen som tränaren rådde mig till, men jag dog ju inte och det kanske är mer noga när jag kör kondition?!

Ånej bajsbarn kröp förbi!
Hejhopp så länge!!Alla gröna nycklar på förpackningar ska man se som svarta döskallar!

LCHF:en är igång, efter lite research på internet, kompisar och andra som är igång med LCHF så var jag 99% säker på att jag ville testa men jag väntade med med att bestämma mig tills jag hade pratat med min tränare och hennes svar till LCHF var:
-Jag tror på den..
Där bestämde jag mig att okej då kör jag igång med här och ser hur allt fett har för inverkan på mig!
Hon sa dock att jag skulle iaf äta ett mål som innehåller långsamma kolhydrater dom dagarna jag tränar för det bränner jag iaf på ett träningspass annars så var det bara och köra så hon var den sista som jag frågade sen så gick jag och handlade hem LCHF mat dvs majo,grädde, bacon, creme fraiche, ägg, fet ost, vitkål, broccoli, blomkål, kött, ovanjord grönsaker...
Jag har en väldigt känslig mage mot fett, jag får ont och magen blir KAOS och sen har jag det där med laktos besvären oxå och gårdagen var inget undantag, det var grädde, ägg, majo i allt jag lagade och så åt jag vitkål som jag inte är van med så magen startade världskrig!!
Men jag härdade ut för alla jag har pratat med blir påverkade av den här kosten i början så det var bara och bita ihop för ALLA säger att den här kosten gör så att deras magar aldrig krånglar längre och det är folk utan allergier, eksembarn, överviktiga, med allergier, extrema magproblem ja alla som har haft tidigare besvär med magen får inte det längre så jag hoppas innerligt att LCHF har den inverkan på min mage :D
Vart dock lite orolig igårkväll när jag skulle på Zumban, tänk om jag rent ut sagt bajsar på mig!
Men jag gick dit men då så kom inte tränaren in i lokalen och alla gympahallar i Falun hade haft besvär under kvällen och Securitas jobbade för fullt,men så visade sig att det krånglade i datorn så A:s namn var inte ens registrerad för lokalen så han kunde inte släppa in oss så träningen vart inställd, tur i oturen kanske???
Men det ska bli intressant och se hur och vad den här kosten kommer att göra för mig, jag har aldrig hört något negg om den förrutom tröttheten i början innan kroppen vänjer sig, och en rörig mage
men den blir ju bättre :))

Gårdagen gick iaf hur bra som helst 3 mål mat och inget i mellan, var inte hungrig på hela dagen och det är ju allt småätande och sug som gör en fet och det var helt borta, så folk som vill gå ner i vikt och få en stabil, god kost så tror jag banne mig att det är den här som gäller med tanke på att du är MÄTT hela tiden och att inte äta kolhydrater gör ju så att du inte får dom här topparna och dalana och bli sugen på något sött och vem vill inte slippa dom??!
Varför jag började nu och inte tidigare var för att jag visste inte om jag vågade för just allt fett och känsligheten mor laktos, eksemen och hur påverkar det Ellie när jag ammar och blaaablabla men eftersom sååå mååånga har fått en BRA mage av den här kosten som har haft såna problem med magen innan så kände jag att det jag måste testa och SLUTA SKYLLA IFRÅN MIG OCH SLUTA VARA LAT, om man inte vågar så kan man ju inget vinna och jag KAN om jag vill, det enda som behövs är motivationen och rätt tänkande och jag vill inte vara tjock och missnöjd längre!
Den inställningen har jag skaffat mig så nu är det bara att tuta och köra och hoppas på en fin skjuts mot målet som är satt: Där jag känner mig bekväm och nöjd och om det slutar på 68, 67, 66 kg eller 58 kg det visar sig då! Jag har ingen idealsiffra på vågen (dock vara roligt och ligga strax under 60) men eftersom jag inte väger mig och jag har inte mätt mig heller utan jag använder mina "gamla" kläder när jag var normalsizad (36/38) som målet så får vi se vart jag landar :))

"Om du äter tillräckligt med fett och väldigt lite kolhydrater, så sköter kroppen normalt resten själv. Då blir det ingen svältbantning utan en hormonell bantning. Vid svältbantning är det vanligt att 40 procent av viktnedgången är minskad muskelmassa. Med LCHF så jobbar du med kroppen i stället för mot den. Att äta sig mätt på god, fet mat och samtidigt gå ner i vikt, är en hållbar metod, som gör att du kan bibehålla din nya vikt och inte gå upp igen som man oftast gör efter en svältbantning.

När man äter LCHF behövs inga 20 minunter träning för att bränna fett eftersom man öppnat upp fettcellerna och bränner fett dygnet runt (insulin spärrar fettcellerna dels via socker inne i fettceller, men även genom påverkan på enzymer som splittar fettmolekylen)"

Ett litet utdrag från www.lchfrecept.com


Rookiemisstag, några produkter innehöll lite socker men vafan då vet jag det till nästa gång
att jag måste läsa mer noggrant och göra lite mer efterforskning om LCHF!!

Middagen: köttfärs stekt i smör, kryddor, kokade vitkål i grädde och hade i zucchini, Klart, enkelt,  gott och vääääldigt mättande!!
Nu är jag igång och TACK mina vänner för att ni stöttar och hejjar
på mig, obeskrivligt tacksam för alla vänliga ord!

kram!!
Low Carb High Fat=LCHF

Nu har jag funderat lääänge på det här med LCHF ända sen jag började läsa Katrin Zytomierskas blogg så har jag blivit nyfiken och har jag följt hennes kamp mot sina gravidkilon, FY FAN VAD HON ÄR DUKTIG!!
Sen så är hennes blogg rolig att läsa så den tycker jag ni ska leta upp och läsa, hon har sina åsikter och är inte rädd för att säga vad hon tycker och det gillar jag :)
Men tillbaka till LCHF så funderar jag på att börja, min kära vän K började i måndags och det ser inte så svårt ut och jag tror ju inte att maten är äcklig direkt eftersom man FÅR äta och inte dricka vatten och äta russin till lunch!
Så det låter som ett bra levnadssätt :)

Vi låter bilden tala för sig själv ;)


Lånat bilden från hennes blogg www.finest.se/katrin som lånade bilden från hennes PT Philip Lailanis blogg.

Om man ger sig fan på det och inte fuskar så händer det här så man kanske ska försöka sig på det!
Katrin svarade på sina läsares frågor och en av dom var (liknande)
"Hur hittade du motivationen till det här?"
Svaret blev (liknande) "Vem fan vill vara tjock? Det räckte med den motivationen" Det var ett klockrent svar tycker jag Hahahaaaa..

Hon är envis och en inspirationskälla!

Så nu ska jag sätta mig och äta ägg,crisp med lite majo... Mums... eller något :D

Kram

Gårdagen..

Här kommer det lite bilder från gårdagens promenad, halt men skönt väder!
Så kan man då undra ifall om min systers man är så sugen på att flytta ifrån värmen,stranden och solen i Australien till det här :D :Dsyster och Ellie

Roxy var självklart med!

Längtar till sommaren!!

Kålgårn :)

Ellie sov gott :)


Ha en trevlig dag!

Nu väntas det fika med goda vänner, mmmmm kaffe!!

kram

...

We must give more
in order to get more.
It is in the generous giving of ourselves
that produces the generous harvest..

Rekommenderas!

Ellie pelli har fått ett nytt hjälpmedel i badkaret, hon har haft som en liten "liggstol" i badkaret tills nu men nu vill hon inte ligga längre utan hon ska sitta hela tiden och så är hon lite för "stor" för den.
Så i Lördags efter den lilla badincidenten på fredagen som innehöll en eller två kallsupar så bestämde vi oss för att köpa en badmatta så hon kan sitta någolunda bra själv utan att halka omkring i vattnet som är fullt i badolja och göra sig illa.
T och Ellie drog ner på stan medan jag var hemma och bakade så kommer han hem med en STOR kassa från Babyproffsen och det såg inte ut som det låg en liten matta där i så jag himlade med ögonen "Vad är det där?" "Det var din kompis K som sa att jag skulle ha den här" Min kompis K jobbar på babyproffsen och hennes man är The Boss där så hon brukar jobba där lite då och då och självklart så jobbade hon nu när T skulle in och kika lite, och han kom hem med en sån här istället för en matta.Jag fick mig ett litet gott skratt för det ser ju lite roligt ut MEN den är jättebra, K hade rätt den här är nog 10 gånger bättre än en badmatta och Ellie trivdes i den och det är ju huvudsaken :)
Så Tack K för att du jobbade i lördags när vi var på jakt :)))En nöjd bebis i sin nya badstol :)

Anledningen varför vi har bad hjälpmedel är för att jag får inte bada så länge eller ofta pga eksemen och T är inte alltid hemma eller har lust helt enkelt att bada med henne VARJE dag som hon gör, så därför har vi investerat i lite hjälpmedel ifall om jag är full med eksem eller T är borta :)

Nu är klockan mycket IGEN, min syster ringde från Australien så vi råkade prata i några timmar om ALLT... oj vad jag saknar henne och hennes familj nu!!!

Nej nu drar jag mig in till sovrummet...

kramkram

Kalasbilder

Här kommer lite kort från både fredagen och lördagen :)Det var några bilder av presenter och en glad Ellie trots att hon inte fick någon tårta :D
Nu ska vi snart ut i solen och förhoppningsvis så väntar ett Zumbapass kl 16 :)

Ha en fortsatt trevlig dag!

29 år..

Jag fyllde visst år igår och min sambo fick lov att påminna mig för jag var helt säker på att det var nästa vecka "Nej Emma, det är nu på fredag" sa han i onsdags..
"Fan" tänkte jag, jag gillar inte att få presenter eller att få beslutsångest VAD man ska baka och vilken fyllning i tårtan man ska göra och vilka man ska bjuda och hur man ska lägga upp kalaset för allas bästa.
Så i Torsdags så bestämde jag att ha tårtlunch med syster,mamma,mormor och Ellies gammelfarfar på fredagen den 4e då jag fyller år och det var hur trevligt som helst för det var inte så många människor så man fick lov att möblera om och försöka få ihop något av mammas möbler på den lilla ytan vi lever på just nu utan alla fick plats och äta min marängtårta jag hade slängt ihop med en fyllning av grädde blandat med mörka choklad bitar i och så hade jag jordgubbar och Sharonfrukt på och runt tårtan enkel och uppskattad!
den mjuka kakan vart en äppelkaka med kanel och kardemumma efter EGET recept då jag gjorde fel i från det receptet jag skulle ha följt men den gillade dom som bara den så det var ju ett plus i kanten!
Jag fick blommor av mormor och så fick jag en jättefin bukett av kära syster i vitt och rosa, av mamma och pappa så fick jag pengar som ska gå till att köpa ett 10-kort till Zumban jag går på hos Angelica på onsdagar som INTE är på MåBättre de kostar 100 kr per gång plus då att jag har MåBättre som kostar en del så nu kommer jag bara betala ca 440 kr i månaden på träning istället då för 840 kr som det har kostat eftersom jag vägrar släppa Angelicas Zumba!
Sen satte vi oss och kollade på skidorna från Holmenkollen eller vad det heter så det vart en mysig eftermiddag med familjen och Ellie stortrivdes i mitten där hon självklart fick all uppmärksamhet  när hon ville ha den så hon klagade inte mycket :)
Alltså Ellie ser lite rolig ut nu, hon gör ju sig illa minst 50 ggr per dag nu när hon vill resa sig mot ALLT, det är allt från soffan,bordet, gåstolen, HUNDEN jaaa mot allt så nu har hon små blåa horn i pannan och lite rivmärken överallt för hur mycket hon än försöker så kan hon INTE resa sig upp och stå stabilt och det blir platt fall ner och slår i något på vägen, hon gråter i några sekunder sen ska hon på nästa sak.. Hon är så rolig nu så man får många härliga skratt om dagarna!
I alla fall tillbaka till födelsedagen, när det lilla gänget hade dragit sig så var det bara jag, mamma, Ellie och hunden kvar och då passade jag på att bada ett Kalibad eftersom det är viktigt att man inte slarvar med behandlingen dvs ett bad varannan dag och det är dumt och slarva för då har det ingen verkan. Sen när jag hade kommit upp ur badet och smort in mig så kom T hem och kommer bärande på ett paket och en STOR bukett med blommor :)
Det var 10 st jätterosor som var jättefina och ståtliga och paketet innehöll ett vitt kakfat med trevåningar från märket Jelly Bean som jag då har börjat samlat på, jag vart oootroligt glad för det kan jag lova!
Det märket är det första som jag och T har börjat samla på, jag visade honom och sa att jag önskade mig en skål från sen serien i julklapp och då fick jag den och efter där så har vi lyckats fått in skålen på fot, 2 dessertskålar och nu kakfatet och allt i vitt ofcourse ;)
Efter den roliga presentstunden så vad det bara att klä sig lite fint för då hade T fixat barnvakt så vi kunde gå ut och äta middag BARA VI TVÅ!
Så kl 18:30 kom hans föräldrar oh vi gick ut!
Det var första gången på ett år vi två var ute och det var första gången vi hade barnvakt och det var helt underbart, vi gick till "Rådis" Steakhouse och åt oxfilé,grillade rotfrukter,rödvinssås och klyftpotatis MUMS säger jag bara!
Vi beställde en varsin öl medan vi väntade på maten och efter nästan halva ölen så vart jag typ snurrig och det kändes som jag sluddrade så jag fick lov att dricka lite vatten :D
Herregud jag kände mig som en liten fnittrig fjortis men det blir väl så när man inte har druckit på så pass länge, jag kan ha tagit en öl som högst någon gång men jag har aldrig känt för att dricka mer utan det är stopp där pga Ellie har ju alltid vart med fast hon har legat och sovit så är det stopp för ifall om hon vaknar så vill inte jag inte stinka sådär äckligt som man gör, kommer ju ihåg själv när man var gravid och var på fest eller middag där en eller 2 vinflarror har öppnats och man känner alkoholdoften BLÄÄÄÄÄ vad äckligt det luktar så det vill jag inte att Ellie ska behöva känna..
Men nu så var vi inte hemma och hon skulle sova när vi kom hem så till maten så drack jag upp den ölen, en HEL Staropramen hade jag fått i mig och inte nog med det så tog jag en till efter maten!
Så T drack 3 öl och jag två st och vi båda kände oss lite susiga och vi bara satt och njöt och pratade utan att någon kom och avbröt oss, nya husplaner har satts i verket nu så vi ska kolla upp lite grejer som vi kom fram till, spännande!
Vi lämnade vårt "Valv" (Rådhuskällaren består av en massa valv och gamla fängelsehålor som dom har gjort om och satt in olika stora bord med stolar, vissa valv är det bara långbord och andra valv är det småbord så är det dov belysning bara en massa levande ljus och mys)
Vi kom hem när klockan var nästan 22:00, 3 timmar hade vi suttit där och bara njutit av varandra, god mat och god öl!
Det där snurret i huvudet vi båda hade försvann efter 1 minut i den friska luften så vi kanske inte var så påverkade av alkoholen som vi trodde utan vi var nog mer påverkade av all mysstämmning!

Idag så fortsatte kalas nr 2, T:s mamma, pappa, syster och hennes sambo och söner kom hit och fikade lite hallon och gräddtårta som jag slängde ihop och kärleksmums vart bakat och så fick dom äppelkakan från gårdagen och självklart använde jag mitt nya kakfat till bakverken!
Jag fick presentkort på Stadium av svärisarna så nu kan jag inhandla lite nya träningskläder, MYCKET BRA! Av T:s syster med familj fick jag presentkort på Gruvgatan 13 som är en inredningsbutik i min smak så dit tar jag mig en sväng nu i veckan ;)
Med posten kom det ett Happy Birthday-kort från familjen Clark där min syster hade skicka med små böcker med visdomsord, citat som jag tänker slänga upp här lite då och då, mycket Aha-feeling i dom kan jag lova!
Tack för en fantastisk 29års dag, nästa år blir det en riktig FEST i vårat HUS med vänner och familj!
Och älskling, TAAAACK för att du finns här med mig :))

Jag slänger upp lite bilder imorgon, nu är klockan alldeles för mycket och jag mååååste sooova!!

God Natt!!

ÄLSKADE MAMMA!


Min bästa mamma som jag aldrig har hört ett klagomål ifrån utan
levt sitt liv och löst sina bekymmer själv efter det liv hon själv har skapat..
Därför tack vare henne tycker jag idag att man kan bara fixa sina egna problem själv,
det finns ingen som har en skyldighet att fixa dom åt dig utan allt hänger på en själv vart man hamnar här i livet, man tar helt enkelt ansvar :)
Tack mamma för din visdom och det är tack vare dig jag är den jag är idag!!

Mamma

Jag har haft många funderingar och nostalgitrippar tillbaka till barndomen dom senaste veckorna och jag minns så väl hur min mamma kämpade med oss 3 barn och hund när hon var ensam, som hon då oftast var då min pappa jobbade som sjöman och kunde vara borta i ett halvår åt gången.
Mamma jobbade heltid,hade 3 döttrar plus en hund och ett hus att ta hand om och se till så ALLA hade det bra, fatta vilket jobb det måste ha varit..
Hon hade inget körkort så hon körde matkassar på cykeln och så hade vi en skrinda som någon av oss fick hjälpa till och köra som det fick plats iaf 3 matkassar, hon frågade ALDRIG någon efter skjuts till affären,apoteket, doktorn (om inte vi var jättesjuka dvs) utan det var aldrig något snack om saken hur hon skulle storhandla för hon sa det själv: Jag har inget körkort så jag får komma på en egen lösning.
Sen så var jag på sjukhus, vårdcentraler rätt så mycket när jag var liten och då var det antingen bussen och om jag var jättedålig så fick hon hjälp men om det var för någon koll så tog vi alltid bussen..
Mamma jobbade nere i stan och vi bodde i ett bostadsområde några km utanför och hur mamma tog sig till jobbet var det alltid cykeln i värsta fall bussen..
Mamma är envis och lyckades att hålla hennes dåliga äktenskap hemligt för oss barn hon ville att vi skulle ha ALLT medan hon inte var lycklig, hon var mycket ute och promenerade med våran hund och idag så vet jag att det var för att komma ut och bort från allt..
Hon visade ALDRIG agg mot min papppa eller sa något ont om min pappa framför oss för det ska inte ett barn behöva höra och det anser jag med idag som vuxen och har en egen dotter, jag skulle ALDRIG i hela mitt liv snacka skit om T eller bråka med honom framför henne för det är hennes pappa och jag är hennes mamma och VI är hennes trygghet och den skulle jag aldrig ta bort från henne.. Hon förtjänar all trygghet i världen och så tänkte nog min mamma om sina barn oxå och det är jag tacksam över idag för vi alla har ärvt den klokheten att aldrig sätta barnen i mitten och låta dom se något bråk eller hur pappa kallar mamma för dum huvud eller tvärtom utan barnen kommer först och det enda dom kräver är trygghet och det SKA alla barn ha och inte få en otrygg uppväxt i denna hårda värld..
Vi barn är väldigt trygga i oss själva idag, vi vet vad vi tycker och vi har alla en enorm tacksamhet,empati,envishet, tar INGEN och INGET för givet utan om man vill ha något så får man satsa själv, och positiv inställning till allt, bra som dåligt!

Det här är tack vare mamma, det var dom här sakerna hon visade oss när vi var små och det är det vi tar med oss i våran vuxna tid nu, allt vi är idag är hennes spegel och ingen kan komma i mellan någon av oss utan vi är enade, vi går tillsammans och vi är tillsammans fast vi inte bor i samma stad eller land så står vi enade för det är våran mamma som har uppfostrat oss så!

Min mormor var oxå ensam med sina 3 döttrar och ni kan tänka er på den tiden hur snacket gick, men mormor brydde sig inte om det utan hon uppfostrade sina flickor som trygga,självsäkra,positiv inställning till allt, enoooorm envishet och en stor tacksamhet till allt som kommer ens väg och visade mycket empati mot alla..
Mormor såg sin man sista gången då han höll en förskärare mot hennes hals och min mamma som är yngst av sina systrar var bara några år, han söp upp julpengarna så dom inte fick julklappar.. Fatta vilken traumatisk upplevelse men ÄNDÅ så gick min mormor rakryggad genom livet och alla ni som har träffat mormor vet att hon är glädjesprutan själv, hon kunde ha säckat ihop MEN nej hon hade sina 3 döttrar att ta hand om så med stöd från hennes mamma Emma och hennes bror så tog hon sig igenom allt med glans och uppfostrade 3 helt fantastiska människor alldeles ensam på 50-talet..
All den här infon om min morfar som jag aldrig har träffat fick jag reda på när jag var 25 år, varken min mamma eller mina mostrar visste så mycket om honom för dels var allt traumatiskt för mormor men det var ändå deras pappa så såna saker ville hon inte berätta för dom MED ALL RÄTT!

Allting speglar tillbaka på en och jag hoppas innerligt att min dotter ser mig på det här viset som jag ser dom här mest fantastiska kvinnorna som har funnits i hela mitt liv..

Idag så står min mamma och pappa väldigt nära varandra, dom är bästa vänner och det trodde man inte att dom kunde bli igen men allt går att glömma, kanske inte förlåta men glömma och det har nog gjort att dom inte är bittra på varandra utan dom har vänt sida i boken som handlar om barnen och deras barnbarn..

Det är fantastiskt vad man kommer på saker och jag tror det kommer mer och mer nu när man själv är mamma..
Jag ger 110% till mitt barn så som min mamma gjorde och så som min mormor gjorde, om något skulle hända och vi skulle få det sämre ekonomiskt tex vad ryker Ellies ridlektioner,fotboll, ishockey eller crossåkning what ever eller mitt gymkort,lördagsgodis eller något i mitt intresse?? Jag tvekar inte en sekund att ta bort ALLT mitt och ge allting till henne, det är min skyldighet och jag skulle inte gråta en tår eller klaga..
Den dagen jag fick veta att jag var gravid avskrev jag mig från en massa saker, Slutfestat på den nivån som var då för alkohol och barn går ju inte ihop, sätta mig i första hand var ju bara att FETGLÖMMA hello alla vuxna beslut och goodbye shopping och "Jag-bryr-mig-inte", Rökningen var ett självklart hejdå fast det var tufft men för att undvika att sätta barnets hälsa i fara och öka chanser för astma och lungproblem (som jag har eller har HAFT heter det idag) så var det bara och fimpa vare sig jag ville eller inte jag hade inget val, utbilda mig till något bra och få heltidsjobb för att vara ett gott exempel vad som förväntas av henne när hon blir äldre så inte hon blir lat som jag har vart, ett körkort eftersom jag ska bo 2 mil utanför stan och då kan jag inte hålla på att få skjuts av folk utan det är ju upp till mig att ta det där förbannade kortet så jag kan skjutsa henne till träningen eller en kompis ja ni fattar..Godis, läsk och allt annat äckligt goda saker ska väck innan Ellie fyller 1 år så inte damen får i sig sånt skit med en massa djurfetter och färgämnen och det är för att undvika att trigga igång hennes 50% chanser till allergier,eksem osv..

Det var ju vårt val att sätta henne till världen inte hennes och det räcker med att få det privilegium att vara hennes mamma, det är ju den största vinsten i mina ögon och då är det min skyldighet att vara en förebild och få henne att förstå hur världen och livet ser ut, det finns ingen rosa bubbla utan den är hård och brutal och det krävs vissa saker från henne senare i livet att man får inga saker gratis utan man får lov att kämpa för att få och uppnå sina mål.
Den hårda och brutala världen kan man ta sig igenom med ödmjukhet, ett leende och en positiv inställning för då kanske den inte blir så hård som man lätt målar upp om man är bitter och jag är inte uppfostrad att vara bitter så jag är inte det HELT ENKELT :)

Det här är hur JAG ser saker och ting, livet genom mina ögon..

TACK MAMMA för att du har visat mig att allting går fast det är tufft, TACK PAPPA för att du bestämde dig för att leva i nuet!

God Natt gott folk :)
Kära Onsdag

Herregud, halva veckan har redan gått och det sa bara swisch tycker jag men det kan ju ha mycket med att T har varit hemma och hjälpt mig med Ellie och typ ALLA hushållsysslor pga mina eländiga eksem, men dom är på bättringsvägar nu så T åkte till jobbet imorse så jag och Ellie plus hund är ensamma i våran "nya" lägenhet för första gången :)
Som sagt T har vart hemma och jag har tagit de lugnt, fått sovit, låtit bli allt som har med vatten och städning att göra och vart uppe på sjukhuset och fått mig en behandling och så fick jag Kalibad och salvor utskrivna så nu jävlar är dom bättre så jag ska kunna göra normala saker utan att vilja klia sönder mig och träningen vart lidande så jag har inte tränat sen i fredags, illa!
Då körde jag ett Core pass, MYYYYCKET effektivt om man vill träna mage och rygg :))

Igår så hade vi besök av vår goda vän Maria och hon hade med sig sin yngsta dotter Ottilia som är 8 dagar äldre än Ellie så dom leker på samma nivå så det var riktigt roligt, dom klättrar, tar saker av varandra, skrattar, sliter i varandra och har sig så det var riktigt kul för jag och Maria har ju känt varandra sen vi var 3 eller 4 år så vi har ju lekt från ung ålder och nu så HOPPAS jag i alla fall att våra döttrar kommer att gå i samma spår :)

Sen så tyckte Maria att Ellie hade "fina" lår och jag antar att det betyder "tjocka eller goa"men iallafall så har visst inte "Otto" dom låren fast det bara skiljer ca 200 g och en halv cm på våra flickor men jag tror jag har svaret nu Maria: Otto har redan fixat snygga benmuskler tillskillnad mot Ellie som är lite mer "slapp", vad tror du om den teorin? :D
Det är riktigt synd att jag är så dålig på att ta fram kameran när vi träffar andra då hade ni fått sett 2 snygga bebisar in action men men jag får ta och skärpa mig!
Men jag har tagit kort när E borstar tänderna (2 St risgryn i underkäken) och när hon smakar smörgås och skinka och lite annat smått och gott :)Gillar mat den här damen :)


Ellie med sin Mini Me, likheten är slående :D (Ogillar Kitty kattfan som bara den, men det är en present och E gillar dockan så vad kan man göra)

Här hade hon precis kommit ut från hallen där hon hade fått tag i all
nytvättad tvätt och lagt överallt i hallen, ser rätt så nöjd ut! (det var inte hennes mamma)

Puss!

Ja nu har jag vart duktig på att lägga upp lite bilder så nu förtjänar jag kaffe i lugn och ro innan vilddjuret vaknar, sen blir det en promme i solen med barn och hund, spännande!!

Puss&kram

RSS 2.0