Våra nya fina tallrikar!

Vi tycker så i alla fall och det är ju huvudsaken.

Eftersom hemmet är ett lantligt hem, eller håller på att bli så ville jag har "gamla" tallrikar, helst vita med lite blommor på . Men dom tallrikarna som går i den andan kan u kosta 160 kr tallriken så det är ju liiiite överdrivet tycker jag. Dom ska användas i vardagen och med minst ett barn i huset SÅ därför hittade vi budgetlösningen, IKEA.

Dom är offwhite så dom passar till och med in med våra skåpluckor som vi har :)



Så nu har vi 12 st stora, små och djupa tallrikar att använda utan att hålla andan varenda gång vi ska äta ;)

Funderar dock på att börja samla på kurbits serien från Rörstrand.



Kan man önska sig och köpa lite då och då av kanske och använda när man har middag eller något.
Snygga som fasiken är dom iaf :)



Det här blir ju bra!

T slutade tidigt idag för att vi skulle ta en familjetripp till Ikea. Dom har skickat fel och det har blivit knas med högskåpet så vi skulle lämna tillbaka luckor och få nytt!

Anyway så tog vi en tripp till huset innan vi åkte ut och hämtade allt som skulle tillbaka. Då höll killarna på därute och murade vår fläkt och då insåg jag hur bra det kommer att bli. Den är stor och maffig fläkt och det enda som är kvar är putsning sen är dom klara med den och vi är då ägare till en jäkla najsig fläkt. Då  när den är klar och, högskåpet blir fixat och kryddlådan blir ditsatt så har vi ett nästintill färdigt kök! Nästan säger jag nu men det kändes fantastisk skönt.

Så berättade Tommy att vår pardörr som vi köpte loss för en billig penning som är då från 1800 talet står redo med den nya karmen i Enviken. Där en man som är VÄLDIGT duktig med gamla, antika möbler har tagit hand om vår dörr och fixat karm och allt under HELA sommaren.. En dörr.. Det säger ju allt hur nogrann han är :P

Så kollade jag in i vardagsrummet, VI HAR GOLV!
Inte målat och klart men det är där och ska bli målat!

Så nu är vi nästa där, Rörmokare och Elektriker ska dit nu i v sen är det småsaker sen så är det snart dags för flytt!

Känns galet att vart ägare till ett hus i 1 år nästan, fick tillgång i början på Juni och renoverat sen dess att det har börjat närma sig sitt slut. Projekt 1 SNART avklarat!

Känns bra, pirrar i kroppen, blir lite nervös men med familjen på min sida så klarar vi det mesta <3

Känner mig nöjd!

Jävla skit halsbränna!!

Strunt i det, jag lägger in ett inlägg här innan jag försöker sova igen!

Jag har gjort något som jag är så jävla nöjd över.
Ni vet att killar ska uppvakta och köpa fina saker till sina tjejer utan att det krävs något tillbaka, vi är ju lite "back in the days" på den fronten.
Jag har aldrig gillat tanken att min kille SKA köpa en massa till mig eller att julklappen kostar flera tusen kronor. Sånt är jag inte mycket för, jag kräver ingenting så och har aldrig sagt "kan inte du köpa det åt mig" eller jo om jag behövde tamponger eller något från affären. Sånt är rätt så lamt i mina ögon och jag är lite mer "jag-köper-sånt-själv". Däremot så gillar jag när det kommer små sms "jag älskar dig" eller om det står en blomma på bordet bara sådär. Roligare och få små överraskningar som han verkligen mena och har funderat ut! julklappar, födelsedagspresent, alla hjärtans dag presenter är ju för att man "måste".

I alla fall så har överraskat T nu, jag har uppvaktat honom och minen var oslagbar :D
Jag gav honom ett present som innehöll en upplevelse nere i Stockholm.
Han ska få köra 3 olika muskelbilar från USA, han gillar såna bilar och nu köpte jag det här till honom som en tidig julklapp men oxå för att verkligen visa hur mycket han betyder för oss och hur mycket jag uppskattar vad han gör i huset. Han jobbar heltid ggr 3, sitt vanliga jobb, huset och familjen!
Han är en kämpe och gör det mesta själv, han ligger aldrig på latsidan på något av sina jobb utan han kör på och fixar ALLT!
Han är helt enkelt bäst.

Klart jag säger till honom hela tiden hur jävla duktig han är men nu ville jag göra det här, köpa en överraskning till honom.
Billigt?? NEJ
Värt det? Ehhh jaaa gånger 1000000000000.

Ångrar inte en sekund att jag gjorde det här. Killar förtjänar att bli uppvaktade lika mycket som tjejerna, vi lever väl på 2000-talet??

Nu ska jag testa och sova igen!

Husnerver?

Finns det ett ord som heter det över huvud taget?

Ni vet den där känslan när man tex skaffar barn,
Är jag verkligen redo?
Eller angående mannen/kvinnan man "väljer" att ta det stora steget med,
Är hon/han verkligen den rätta?
Söker utbildning,
Är det verkligen kock jag vill bli??

Man ifrågasätter sig själv helt enkelt. Det har jag drabbats av nu.
Gör vi rätt, har vi valt rätt hus, har vi valt rätt planlösning??

Varför kommer det nu, 2 v innan inflytt? Är det just det att det närmar sig och vi ska byta riktnummer??(Om vi skulle ha hemtelefon)

Jag retade mig på en list igår fast T sa att han skulle fixa till den INNAN jag ens tänkte på det. Ellies rum måste vara klart så nu har jag pratat med en gammal vän som är målare om han kan fixa upp hennes tapet samt den i vardagsrummet/matrummet.
Vårt kylskåp har inte kommit, jävligt irriterande.
Jag vill helt plötsligt vara rik och göra klart våra visioner, 2 st utbyggnader dvs.
Vi kan inte ha det handfat vi tänkte ha på övre plan.

Alltså det är så mycket struntsaker jag funderar på!
Vi ska inte in i huset än så varför vill jag ha kylskåpet där nu?
Våra visioner har jag alltid gillat att låta dom vara visioner än så länge tills vi har råd, jag har alltid vart medveten om att vi kommer att få det vi vill men man måste jobba för det. Inget är gratis så det är bara att kämpa på tills man får det man vill ha :)
handfatet kommer vara på nedre plan inne på den toaletten istället, så köper vi en badrumsmöbel med handfat till det här badrummet.

Jag funderar och ifrågasätter allt FAST jag själv har svaren, är det sk husnerver tro??





Bebis mys!

Idag har jag Ä N T L I G E N fått myst med lilla Nova-Li!!
Hon är så bedårande så det är galet och att få hålla i sån där liten tösabit fick Ellie att framstå som en stor tjej för första gången. Hon är alltid yngst så nu såg man verkligen hur stor hon har blivit.
Hon var nyfiken och mer försiktig med Nova än vad jag trodde, hon har ju ingen koll på om hon är hårdhänt eller inte men det gick faktiskt riktigt bra. Nyfikenheten är ju ett stort plus tycker jag så det var ett lyckat möte!
När jag höll i Nova medan Marie ordnade med vagnen och klädde på sig så vart jag alldeles lugn i kroppen, spädisar är verkligen magiska och vilket lugn dom har över sig.
Ellie vart oxå lugn för hon slocknade 2 min efter dom hade gått :D

Igår så vart jag klar med Ellies höst/vinter/dagisgarderob för utevistelse.
Det ska inhandlas en till overall och lite sånt men nu är basen klar. Dom här kläderna ska hon få ha på dagis så får hon ha andra hemma men viktigaste på dagis där hon ska vara ute och leka som mest.


Svart/grått fodrat regnställ från Didriksons (ursäkta bildkvalitén)

Det vart blåa Tretorn stövlar. Kanske inte det mest passande färgen till regnstället men storleken i andra färger var HELT slut förutom röda så det vart blåa :)  Hon har nämligen sin Plommonfärgade skaljacka som hon kan ha under regnjackan eller bara den en fin höstdag med gallonisar och mössan med älgar är oxå plommonfärgad så rött är uteslutet då ;) I stöveln lägger jag en fleecesula coh det ska inhandlas Ullstrumpor..

Till kalla vintern är det varma och fodrade vantar med matchande mössa från Didriksons. Den här mössan passar bra under hjälmen dom måste ha på dagis så det var ett givet köp!

Matchande overall från Didriksons! Hennes pappa bestämde färgen, jag tänkte grå eller svart så kanske barn nr 2 kan ärva men jag vart nedröstad :)

Vinterskor var det mest jobbiga att hitta, alla säger olika! Men nu köpte ag Ecco Gore-tex och hoppas dom håller hela vintersäsongen!

Slaskavantar och lite mer vantar,halsdukar och mössor får inhandlas när det behövs men nu är det viktigaste klart, Skönt!!

Nu är det snart lunch, Ellie sover så jag hinner fixa den innan hon vaknar, sen blir det ut i sooolen!

Ha en skön höstdag :)


En fundering!

Varför spelar människor offer när dom själva har satt sig en en sits??

Varje val, varje handling, varje tanke är en start till en destination.
Om då det slutar dåligt då sätter människor på sig offerkoftan och startar en självömkan och blir självcentrerade.
Min undran är varför??

Man gör ju sina val alldeles själv så är det inte bara och acceptera att det vart fel och gå vidare, varför ska man lägga ner energi på att tycka synd om oss själva när vi själva satte oss i den båten?

Vill man vara ett offer?
Självcentrering är ett destuktivt beteende, och ett destruktivt beteende är ju inte så speciellt bra.
Då man tror att allt handlar om en själv, man tror att andra människor lägger ner all sin tid och energi att snacka skit, skriver en facebook status om dig fast i själva verket så är de väldigt långt från sanningen eller ett blogginlägg. Människor kanske har slutat ringt dig och du tror direkt att dom hatar dig eller liknande, själva verket så kan det ju vara så att du som är självcentrerad har gjort så att människor tar ett steg bakåt för folk TRÖTTNAR på att bli anklagade av dig att du tror att dom är ute efter att förstöra ditt liv.
Den som förstör här är ju du själv, alltså ett destruktivt beteende.

Om du har ont i benet, gå till doktorn.
Om du är tjock, fixa hjälp med maten.
Om du inte fick jobbet, sök nästa.
Om du är avundsjuk på alla snygga kroppar som vandrar utanför dörren, börja träna.
Om du inte mår bra så måste du gå till roten med dina bekymmer och det är ingen annan kan göra det åt dig.

Om du vill göra en förändring så måste du göra den själv, bestäm din egen framtid och ditt eget mående!
Ingen har ansvar över din framtid förutom du själv, vill du något så kan du!
Ta av dig offerkoftan, den klias, är trång och är ful!

Må lite dåligt och tyck synd om dig själv men stanna inte för länge, hitta vägen ut och gör en förändring.

Det här är inte fakta utan min åsikt :)





Man får tänka till lite och det här är inte fakta utan min åsikt bara :)

Äntligen hemma??

Njaaa, kunde nog ha stannat en vecka till i underbara Toscana! Men nu är vi hemma och har landat rakt i hösten. Träden börjar bli gula, det är mulet, det regnar och tempraturskillnaden är tydlig. Inga 28-31 plusgrader här inte :)
Jag antar att jag kommer komma in i höstmyset inom en vecka men tills dess får jag vara lite halvt bitter.

Resan var P E R F E K T!
Vi kunde inte ha haft det bättre. Naturen är STORSLAGEN och svårslagen, solen lyste nästan varje dag men tempraturen höll sig alltså mellan 28-31 grader, Ts systers bröllop var perfekt, maten var faaaantastisk.
Maten är färskvara i Italien, den vårdas och tas hand om på ett sätt Sverige borde göra.
Sveriges mat mat är nästan smaklöst om man ska jämföra!
Italien har EN liten hylla med godis i affärerna med som är ett liiitet utbud, dom få frysdiskarna som fanns var det mestadels glass i, nästan inge frysmat alls utan allt var färskvara även på söndagar!
Sveriges affärer ser lite annorlunda ut fyllda med energisnål frysmat och godishyllorna är gigantiska. Stor skillnad och smaken på all frukt, grönsaker, korvar ja all mat är stooooooor.. Italien vinner med hästlängder!!!
Italienare äter mycket MEN det syns inte, har inte sett en enda överviktig därborta fast dom äter pasta,pizza, lasagne osv. Utan till och med dom som hade små barn i sina vagnar var hälsomsamt smala och fina, och det har nog säkert med deras matkultur och HUR dom lagar maten och VAD dom lagar. Dom äldre gubbarna och några tanter hade lite mer hull MEN genomsnitt så var det inga överviktiga, feta människor i Italien.
Italien=hälsosamt land och dit tänkte jag flytta när barnafödandet är klart :))))

Ellie har ätit som en häst, hon äter alltså allt och MYCKET!
Så fort man gick förbi en resturang hördes "Mmmm, namnam" från vagnen så hon har verkligen gillat resan, så nu får vi köpa en Italiensk kokbok ;)
Lilltjejen har älskat varje dag i Italien, hon har grinat EN gång och det var när vi var i Volterra och hon hade tappat nappen och hon var JÄTTETRÖTT men annars har hon lekt, badat, skrattat med oss allihopa. Så nu går hon runt och säger "bada" hela tiden :P
Älskar det där lilla hjärtat så det gör ont i mig <3
Flygresan gick bra, hon var bara rastlös första timmen men vad får man räkna med när man har ett barn på 14 månader, men hon kände inte av när vi varken landade eller lyfte så det var riktigt skönt!

När man åker till Toscana är det inte för att ligga vid poolen och slappa i 7 dagar utan man måste ut och se allt runt omkring och det uppfyllde vi rejält. NÄSTAN varje dag hade vi något på schemat så vi tog bilarna på morgonkvisten och stack ut.
Jag stannade hemma en dag när dom drog till Florens för jag var inte så pigg just den dagen utan jag låg vid poolen och läste hela dagen och bara var ensam, Skönt!!
Så utflykterna var till:
Vinci, Leonardo da vincis födelseby.
Vinprovning.
Åkte runt bergen och kollade på landskapet.
Florens.
Volterra (faaantastisk bergsby)
Lari.
Pisa.
småbyar längs vägen..

Alla borde åka till Toscana, hyra bil och se detta landskap och det ligger bara 2,5 timmes flygresa bort!
Det är magiskt och makalöst vackert!
Byarna är mystiska med alla små kyrkor, madonnor, statyer osv, trånga små gator, städerna är välbevarade och gamla. Man känner nästan hur dom levde förr :)

Jag ska lägga in bilder så får ni se på vad jag menar!


Smakprov!
Volterra låg ca 1,5 timme från Lamporecchio när vi bodde. Vi åkte och åkte och 3 mil upp för serpentinvägar i bergen och pang så stod det en inmurad stad där helt plötsligt, välgömd och mystisk stad :)
(ungdoms/vampyrfilmen som då jag oxå har läst och sett Twilight, 2an spelades in här (New Moon) så jag har självklart vart på alla ställen i byn där dom spelade in alla scener) Hahaha cooolt som fasiken!!

Fått nog!

Nu smäller det snart, vi har fått nog av Sverige och drar till Italien!

Här kommer jag befinna mig i en vecka :)



Här hänger jag nog så mycket som möjligt!




Trivs redan!

Veckan har gått till mer en kaotisk vecka med en massa packa, måste handla-anda.
Men nu börjar vi blir klara för avfärd, vi åker kl 10:30 hemifrån mot flygplatsen och vi längtar nog allihopa!!

Så vi lägger husrenovering och alla måsten åt sidan och ska njuta av sol, värme, landskap,kultur, god mat och mycket slapp denna vecka :)

Ciao!!

RSS 2.0