Tiden går rätt så snabbt!

Världens finaste Ludvig blir ju 4 veckor idag!
Äntligen!

Vi gjorde slag i saken och köpte trädgårdsmöbler igår.
Vi har velat fram och tillbaka  om vilken vita trädgårdsgrupp vi har velat köpt, Mios, backlunds, pks.. Ja listan fortsätter! Men igår när vi skulle in och köpa lite vårblommor på plantagen då hittade vi ÄNTLIGEN gruppen som passar vår trädgård perfekt!! Inne i en blomsterbutik hittade vi dom här fina möblerna.. Blommorna glömdes bort men vad gör det, hur snygga är inte dom här :)


Nu ska jag ut på loppisar, kolla blocket efter gamla slitna stolar, kannor, hinkar (plantera blommor i) och ställa ut i trädgården och hoppas att jag hittar en "gammal" bänk att ställa under äppelträdet..

Så nu kan värmen komma, nu kan grillen inhandlas så kör vi bbq hela v här ute på landet :D

To do list!

ÄNTLIGEN ska vi sätta oss ner och skriva en To do-list! Huset behöver lite omvårdnad nu och vi har hämtat oss från sommarens/höstens renovering, fått vårt andra barn så nu är det dags!

KÖK
Skafferiet ska bli klart! Det ligger högt på listan (så beställde jag nu en skafferi-skylt så då kände T ännu mer att det var dags att göra klart det)
Hyllor, krokar, skyltar, gardiner ska upp, jag har äntligen hittat gardiner som jag tror ska passa in här,. Har dock inte bestämt vilka gardinstänger jag ska ha, valet står mellan 2 st.
Fläktkåpan ska målas vit.
sista listen ska upp.

VARDAGSRUMMET/MATRUM
vardagsrumsbord ska slipas och målas eller köpa ett nytt.
Skåpen ska göras klara, hönsnät ska inhandlas.
ramar måste inhandlas och tavlor ska upp.
kökssoffan måste målas och ställas in.
Media-hylla ska inhandlas.
BORT med möbler som inte ska vara där.
En ljusgrå/sand matta vill jag ha.
Gardinerna som ska upp är snart uppsydda och klara så snart har vi dom uppsatta.

BADRUM
En kommod kan vara bra att ha!
BVi har hittat en som kan bli lantlig, jag ska köpa andra beslag bara så blir det bra.
Krokar och hylla ska in..

SOVRUMMEN.
Smått och gott men inte lika viktigt som sakerna ovanför. Eller jo Ellies rum kommer bli klart snart :)

Källarvåning ska ju göras om, men det tar vi sen! En ny tvättstuga ska göras och det lär ta tid att hitta snyggt kakel och klinkers som är "lantligt", vågrar bara ta något så vår "röda tråd"i huset försvinner. LANTLIGT IT IS!
Funderar på shackrutigt golv.. Mycket förvaring kommer det finnas där, garderober och skåp, lååååååång bänk till att vika allas tvätt.. Ja stora planer har vi så lite finslipning och spara pengar så ska vi få en "lantlig" tvättstuga.
Ett badrum ska göras..
T:s pojkrum.
Sen får vi se vad vi gör med resten :D

Herregud snacka om 10 års plan om inte mer! Nu har jag inte ens nämnt våra utbyggnader .. så 20 års planer kanske ;)


Härliga vårväder,helg, barn och människor!

Han som har bott här innan har INTE brytt sig om sin stora trädgård, nu är den här stora trädgården vår trädgård så nu har har T gått lös med röjsåg och de har rensats en hel del över helgen men mycket återstår!
Vi har många visioner om hur den ska se ut och vad som ska planteras, vart staket är behövligt, vart barnens "lekhörna" ska vara osv. Så planer och visioner fattas inte :)

Solen sken och det har vart riktigt vårväder och det märks, alla grannar är ute och fixar i trädgården och rensar, HOPPAS på att vi inte får något bakslag utan att våren verkligen är här!

Vi fick finbesök av familjen Melén/Pers på eftermiddagen och vi njöt av en godfika, kladdkaka och blåbärspaj hade jag lyckats slängt ihop TROTS att jag hade en missnöjd bebis i famnen! Så kladdkakan som vart bakad kvällen innan är bakad med svett och tårar och samma sak hände igår kväll när jag gjorde ordning köttfärsen till tacosen och torsken som ska bli vår lunch idag, Ludvig var missnöjd grinade och jag lagade mat. Man klarar fasen allt!

Tog 24 dagar.. Nu kan jag tänka mig en tredje bebis :P
Ellie har vaknat 7 i 2 dagar då efter vi ställde om klockan så idag så hade T hunnit till jobbet då Ellie har vaknat kl 6 annars så han har gjort klart henne inna han åker så jag inte behöver tänka på det! Men idag hade jag båda barnen från start och det skulle vara mat, uppmärksamhet, tvätta, klä på och allt sådant och det klarade vi utan några som helst problem. Ellie är FANTASTISK för att vara 21 månader, klart att hon gör fel ibland och nyper honom MEN mestadels så väntar hon, går och leker själv tills jag är klar med Ludvig-bestyren. Hela hjärtat blir varmt när jag tittar på henne när hon myser med honom och hon verkar så förståndig när vi pratar med henne, blir så himla stolt över att få vara hennes mamma!
Så om det fortsätter så här så kan en tredje komma om några år ;)


trädgårdsbestyr!


Blåbärspajen redo för att ätas :)

Vem är vem??


Ett kort när dom är lika "gamla" dvs 1 dag :D

Är det bara jag eller är dom lite lika??

Det var inte igår!

Livet som 2 barnsmamma tar upp all min tid! Jag hinner inte med något annat än att komma in i rollen som mamma till Ellie OCH Ludvig.
Ett barn är mycket så två barn är jäääkligt mycket. Men vi försöker pyssla ihop vardagen och nu är Ludvig 3 v gammal och senaste veckan har han sovit hela nätterna så nu börjar man vakna till lite. Så vi hoppas att han följer sin systers fotspår och sover hela nätterna, 00-06-07 är en bra tid att sova. När han vaknar så äter han sen sover han igen. Så än så länge så får vi sova. Det var lite annorlunda dom två första veckorna då han var vaken och vägrade sova, men det var nog för att han inte fick tillräckligt med mat. Men nu med ersättning och amningen har kommit igång så sover han gott och går upp som han ska.
Sjukt hur man blir fokuserad på denna amning, jag vill så gärna amma och ge honom det som ersättningen INTE gör, jag står ut med smärtan och såriga tuttar bara han får i sig bröstmjölk (jag har bara ett fungerande bröst, plus att mina eksem kommer rätt så ofta så det gör skitont och han äter varannan timme så det blir sårigt). Bröstmjölk är det bästa och jag prioriterar den högt! Så ni kan tänka er hur jag mådde i början när han inte fick i sig tillräckligt och gick ner i vikt, trodde det skulle vara lika enkelt som med Ellie och han skulle få i sig min grädde och gå upp och må bra. Men så vart ju inte fallet MEN efter några veckors testande så har jag hittat hans grej, ger honom en liten aptitretare ersättning sen så får han amma, då har han sugtekniken där och då ammar han som fasen!
Det är hans grej och då är både mamma och son lyckliga, han ammar och får i sig det han behöver.

Vi har världens bästa sjuksköterska på bvc som låter mig testa på och säger tydligt att jag ska tänka på mig och hur mycket jag orkar att testa och att det är okej om amningen inte fungerar. Jag kan inte göra något åt det, det är inte mitt fel. Och att jag måste tänka på att mina förutsättningar är annorlunda då jag har Ellie också, jag kan inte sätta mig ner och slappna av och amma i en timme utan Ellie finns där och hittar på hyss så då slappnar jag inte av lika mycket, det var ju helt annat när jag bara hade henne. Då var all fokus på henne och det var absolut inga bekymmer att sätta sig ner och amma. Men ssk tycker det är starkt att jag orkar prova på och ammar det jag kan. Många orkar inte för det är psykiskt tungt att testa sig fram, men som sagt jag tycker amningen ÄR viktig helst nu under sjukdomstider och han är så liten, den ger allt det som bebisen behöver som ingen ersättning i världen kan ge så om jag kan amma lite så gör jag hellre det än ingenting alls.
Så nu är det bara att hoppas att mjölken inte sinar, önskan är minst ett halvårs amning och man kan alltid hoppas på en längre tid :)

Vi börjar i alla fall bli människor igen, T har börjat jobba, Ellie går på dagis och jag och Ludde är hemma och chillar på dagarna till det ä rdags och hämta Ellie.
Jag har kommit igång med promenader nu iaf, jag får ju inte träna än men promenera får jag så jag har nyss kommit igång. Jag har int så bråttom att gå ner, utan hellre är jag lycklig och sätter mina båda barn i första hand tills jag har kommit in i 2barn mamma-rollen. Ingen stress och press, jag förstår inte dom som ska ha så bråttom! - 10 kg hittills utan större ansträngningar så jag är nöjd ändå.

Ta det lugnt, tiden med era barn går för snabbt och ni får inte tillbaka den.. Och man vill inte missa den dyrbara tiden..


Dom är magiska våra barn..


Ludvig Alexius Rocky Karlsson

Klocklslaget 03:51 fick vi höra vår sons ljuvliga skrik!

Värkarna började 29e feb runt 17 tiden men var oregelbundna 7-8 och ibland 9 minuter i mellan så vi stannade hemma till 05 då värkarna var kraftigare och hade 5-6 min i mellan. Jag ville åka in kolla eftersom jag hade en liiiiten blödning. Så kl 05 den 1 mars då åkte vi in. Allt gick ju skitbra, vattnet gick runt 9 som han hade bajsat i så dom hade stenghård koll och bestämde att köra med värkstimulerande dropp tidigt för att inte få en sådan förlossning som jag fick med Ellie dvs ett påverkat barn i magen. Tens apparat och lustgas användes flitligt tills jag fick Edan, då var det den OCH tens som gällde! Så fick jag feber igen, suck! men jag öppnade mig och hade bra värkar, fast gossen ville inte ramla ner ordentligt..
Jag snubblade på mållinjen, var öppen 10 cm och hade bra värkar, bebisen mådde bra, mamma Emma mådde inte bra min kropp hade börjat lagt av.. Så det vart ett snitt igen!
Så sammanlagt 36 timmar vart denna gång, så nr 2 behöver det inte alls gå snabbare för att komma ut, det kan gå åt andra hållet med :P
Ellie 24 timmar och Ludvig 36 timmar, fattar inte ens hur jag har orkat!

Men nu är han här 54 cm och 4000 g och alldeles perfekt!!

Ellie är en fantastisk storasyster redan, "bebis" ropar hon hela tiden och försöker trösta honom när han gråter och kela rmed honom. Så en bra början för dom två. Sen att han inte vill sova på nätterna utan grinar mest är ju en annan issue MEN han idag bara 5 dagar så man får ha överseende! Ska in till bvc och kolla vikten eftersom han hade gått ner det han fick och amningen hade inte riktigt kommit igång!

Så ångest AB om han har gått ner mer utan att jag har märkt det, då kommer jag känna mig som en kass mamma!
Vi har ju bara Ellie att jämföra med och hon verkar vara en one of a kind och "Vi-vet-inte-hur-det-är-att-vara-småbarns-föräldrar" för att hon var så "lätt" . och det verkar som att det är ovanligt så nu får vi väl känna på hur det är antar jag, men Ellie krånglade första 1-2 v med magen så lite har vi ju vart med om :P Men vi önskar självklart att Ludvig ärver sin systers egenskaper ;))

Namnvalet: tilltalsnamn Ludvig, starkt och fint namn som passar honom alldeles perfekt.
Mellannamnen: Alexius efter mormors pappa och Rocky har hans pappa valt då han är lite filmtokig och då kan ni ju gissa vilken film som tillhör hans favoriter ;)


Finaste pojken vår alldeles egna Mr Magoo <3

RSS 2.0