Det var värt det!

Många tankar kring hus och renovering flödade i huvudet i somras! Är det verkligen värt det här, en pappa som inte får träffa sin dotter varje dag för att han renoverar hus, banklån, flytta från stan ja allt sånt.
Renoveringen på 90 kvm tog oss 3,5 månad planeringen hur och vad vi skulle göra tog sisådär 8 månader, vi har inte rört nedre plan, utsidan på huset, trädgården utan bara "bovåningen". Vi tog bort rum, fönster, 60-tals stilen och omvandlade det mörka, trånga huset till ett ljust hus och gav det en själ. Vi lyckades få till det tycker vi iaf sen har vi ju alla olika stilar men vi kör lantligt/fransk lantstil och vi har en lång väg kvar! Vi har fudneringar på en gammaldags glasveranda så vi får större hall, ett till sovrum, bygga ut vardagsrum/matrum och jag vill ha "burspråksutbyggnad" ;) ett soldäck i söderläge, fasaden ska bytas.. Nedre plan blir det en stooor tvättstuga, ett "pojkrum" i gillestugan, toaletten ska renoveras och vi ska ha ett som en stor garderob..  Ja ni hör vi har våra visioner och drömmar att förvandla detta 60-talshus till vårt lilla lantliga torp!
När man har så många drömmar och visioner så är det inte så att det här är en 2 års plan utan mer 10 års plan, båda jag och T är såna som verkligen plaaanerar hur det ska se ut i minsta detalj, tex handtagen till köket tog 8 månader att hitta.. Vi kan inte gå in och bara " Äh vi tar det här, det blir nog bra" utan då väntar vi hellre tills vi hittar det båda faller för,  vi ska veta att det går in i stilen vi har hemma.
Som nu till badrummet, vi har inget tvättställ än!
Dels pga av dec och januari månaden med nyköpt hus så blir det såna kostnader innan man bakar in lån och värderar huset men oxå för att vi har inte hittat "det" tvättstället som passar badrummet. Lantlig stil har vi på övrig inredning som toaletten, badkaret, kranen till badkaret och sen golv och vägg är vit matt kakel på väggen och ljusgråa plattor på golvet som oxå är matta, det var det mest "lantliga" vi kunde hitta för blanka plattor blir alldeles för stilrent, och vill vi ju inte sätta in en badrumsmöbel och en "flashig" kran. Utan då vill vi ha lantligt/gammaldags kran. Så vi letar vidare tills vi hittar det perfekta!

Såna är vi och det har faktiskt lönat sig! Bankmannen var hit och skulle värdera och han fattade med en gång vad vi var ute efter, han såg varenda detalj "Oj till och med "gammaldagsa" stuk på eluttag och lysknappar" det äkta trägolvet, handtagen på dörrarna, dom gamla pardörrarna, toaletten, kranen i köket, till och med det obyggda skafferiet. Ja han märkte allt och påpekade att vi hade verkligen fått in ljuset och gjort det attraktivt och man förstår tråden vad vi är ute efter, det var väldigt "genomtänkt" som han sa. Han påpekade oxå att det är många som han har vart till som har lite lantligt men sen kommer det in en massa "nytt"  eller fel färger så det blir mest rörigt och det känns fel.
Fråga mig efter såååå många månaders planering och sen renovering om det var skönt att höra att han vart imponerad vad vi hade gjort med 90kvm :)

Han kom hit när det var mörkt, så han såg varken fasaden eller trädgården, han var inte ner i källaren utan han kollade bara på den här våningen och sen åkte..
Sen fick vi hem papper om hur lånet vart, bara bottenlån (SKÖNT) men vi fattade aldrig hur mycket huset var värt tills här om dagen då han ringde T. T kom hem och dagen efter när vi hämtade Ellie så sa han "Ja just ja, banken ringde" och när han sa hur mycket det var värderat till NU så var det som en våg av glädje forssade genom kroppen, det var fan värt allt slit!! Jag trodde aldrig att 90 kvm kunde bli värderat till så mycket, vi har ju SÅ mycket kvar vi vill och ska göra så den summan trodde jag att vi skulle komma upp i när vi var klara med nedre plan men inte för bara den här våningen,  och plus att vi är 2 mil från Falun så då tror man inte att dom sätter ett sånt pris :D

SÅ DET VAR VÄRT DET!!

Så ni som renoverar eller funderar på att köpa hus och ska renovera, det är fan värt det och det känns som att man får en liten belöning för mödan när den ekonomiska biten blir positiv :D

Före och efter bilder kommer sen när vi har gjort klart allt här ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0