Research och skriva!

Jag håller på att researcha och hitta fakta till mitt skrivande, om det ska bli min första bok eller novell eller ytterligare fullskrivna kollegeblock slängda i lådan är det bara vänta och se!
Det bubblar lite i mig, lite pirr och glädje känner jag när jag researchar så det är ju lite spännande, vad jag ska skriva om berättar jag sen om den släpps som en bok i framtiden annars får ni aldrig veta det ;)
Hoppas ni förstår att jag har lite ironi i mitt skrivande för att det ska hända så krävs det en hel del och jag har nog inte ALLT men jag måste ju börja någonstans och få svaret om jag har DET eller inte, författare kan man ju inte utbilda sig till utan det är nog något man har inom sig men därimot så finns det bra kurser som man kan gå som då leds av författare som lär ut lite hur dom har kommit så långt som dom har.
Det jag har lärt mig är att du kan skriva om VAD DU VILL, du kan ju hitta på vad som helst och skapa det till ditt eget och du behöver inte skriva från början till slut utan du kan börja i mitten av din "bok" och arbeta från det eller någon specifik händelse som ska hända och det är bokens röda tråd.
Vi tar en sak i taget!

Tänkte först börja skriva om hur otacksam och egocentrisk människan har blivit meeeen det lär ju ta hundra år och skriva om något sådant för man blir chockad varenda gång man läser tidiningen eller hör något av någon så vi struntar i det och försöker skriva om något annat istället. Förstår inte, är det svårt att visa tacksamhet är det svårt att ge utan att få något tillbaka??
Enkla saker har blivit betydelselösa för människan (inte alla) men många har hamnat i någon konstig snurr och bara vill ha och och ha, och bara förvänta sig att saker ramlar ner i knät på dom..
Dom flesta fattar ju att det händer ju inte, männsikans funktion måste komma från 2 håll annars fungerar det inte.
medkänsla, respekt, ömhet, kärlek och tacksamhet borde väl finnas hos alla, att sätta sig själv åt sidan och ibland och ge lite till din gråtande syster eller kompis, du kanske inte har det så jobbigt som du tror.
Dom har visst till och med gjort undersökningar om energier berättade min syster och hur man använder dom och sänder ut dom och det visar sig att energier har större inverkan på ditt liv än vad du tror, det är jäkligt interssant!
Nu säger inte jag att man ALLTID ska vara positiv men att ha den energin som den vinnande energien i livet är nog en väg till ett lättare liv!

Som sagt en framtida bok kanske :)

Grådag!

Det fina vädret har lyst med sin frånvaro idag, regn och blåst har dominerat så jag och Ellie har vart på stan och shoppat lite till hennes kalas, födelsedagspresent till Ottilia och lite till huset!
Jag slängde iväg en beställning på ballonger och dukar så jag väntas väl i få det i början på nästa vecka.
Det gäller att vara ute i tid FAST vi inte vet vart vi ska vara än, men det löser sig :)
Födelsedagspresent från mig och T hade tänkt och bli en Wiggleracer istället för wigglecart, det får bli till nästa år men det vart något tjafs så vi kunde inte beställa den så vi får försöka idag igen!
Men hennes efterlängtade nya vita matstol står nu här hemma så det känns ju jättebra att den är på plats, det var 15% rabatt på Babyproffsen igår så vi passade på, så stol och babyset vart 1900 kr bara, jippi! Älskar och fynda :D Så fick vi med en sele  värd 400 kr så det kändes ännu bättre!
Tack Dan!


Kommer bli så fin i vårt hus!

Köpte min efterlängtade korg som jag ska ha i badrummet och som på bilden, lägga i toalettpaper och någon tidning :)

I LOVE OZ, en liten gåva från moster på andra sidan jordklotet :)
Som jag väntar ett paket, eller Ellie väntar på ett paket ifrån men mamma är nog mer exalterad
för det innehåller kläder från FAVORITMÄRKET, Jiiiiihaaaaoooo så spännande!!

Just ja nu är det helg som då innehåller en massa loppis och klappa djur och middag och Zuuuuuumba!!


Glömde och berätta!

Jag är så sjukt imponerad av mig själv :P
Jag, T och Ellie åkte till en möbelaffär här i närheten för att kika på soffa, vi vet att vi vill ha en Howard men inte vilken av alla 25 st, allt från priser 8-38000 ligger dom på så när vi kom ut dit så fick vi en lektion vad man ska kolla efter och hur stoppningen ska vara och att man ska gå förbi alla kampanjer för det är oftast skit :P
Så vi fick oss en gratis lektion och priset 12000-13000 låter rimligt, och soffan ska vara ljusgrå, mycket snyggt!
Men då fanns inga fina randiga tyger till fotöljen dock, soffan ska ju vara enfärgad och så vill jag nog ha ett randigt tyg på fotöljen för att bryta av.. Men men vi kikar vidare.
I alla fall så gick vi upp och kollade på köksstolar för jag är osäker ifall om dom jag köpte kommer passa så vi tog oss en kik, och jag såg jättefina Leksandsstolar med hög rygg och karmstolar fanns det oxå, skitsnygga men dom kostar!
Så vi ropade efter ägaren så han kom upp och började ha lite lektion om vad för stolar och bord man ska ha om man vill att det ska hålla, så han tog 3 st stolar och vände upp och ner på dom, en var furu, en var en såndär vit "lantlig" stol med dyna och vanlig rygg som många har idag, och den tredje var en annan stol.
"Vilken är bäst, mellan och kass?" frågade han.
Tävlingsnerverna tog tag i mig och T gissade först, alltså jag har noll koll på möbler och jag tror ju oftast att jag inte kan, jag tog i alla fall en annan ordning och gissa vem som hade alla 3 rätt?????
HAhaha Jaaa JAG hade rätt på alla tre!!
Jag var typ den 3e i år som hade fått rätt på stoltestet, så fråga om jag var stolt? :D

Den vita plastiga, lantliga var den sämsta kvalitén, sen kom den jag inte minns och den bästa var furu, den är fulast men bäst. Dom är lika bra byggd som Leksandsstolarna och prislappen skiljer tusenlappar så nu börjar vi fundera på om vi inte ska skräddarsy bord och tre stolar, priserna kommer hamna under Mio bordet och tre leksandsstolar och vi såg att Isabelle bordet i Borlänge var utbytt.. T:s mamma hittade en spricka i det när vi var där tidigare men den fanns nte där sist vi va där så jag vet ärligt talat inte om kvalitén är det bästa helst när man har barn och om man betalar 10000 kr för ETT bord så vill man ju att det ska hålla.
Killen sa att man bestämmer tjocklek, ben, färg och du kan skicka ner tyger så dom kan klä stolarna på det här snickeriet som han har och vi kommer fortfarande få betala ett bra pris.
Vi ska ju ha ett bockbord det är ju bestämt men nu kan man ju blanda egen färg och skicka med så fixar dom det och då skulle det ju vara skitsnyggt med vitt och något grått, oj nu börjar fantasin flöda igen..
Jag vill komma till huset nu, alla grejer som står i garaget vill jag få upp, jag vill komma hem!

Men det här inlägget handlar ju om att jag vann och det känns ju så jävla bra!!
Så om ni ska köpa möbler så kan ni ju fråga mig ;D


Att planera 1-års kalas med lite delade känslor!

Det är inte det lättaste att planera Ellies första födelsedag, vilka man ska bjuda, vad man ska baka, VILKEN tårta det ska vara och VART vi ska fira, vi bor i en liten 2a med en massa grejer överallt och huset kommer vara full gång med renovering så vi kan inte vara där heller, tänk om det blir dåligt väder sen så är väl köket rivet vid den tiden så då har man inget kök så det enda vi har är en stor tomt och med Sveriges sommarväder måste vi ha någon slags backup..
Jag vill att min syster från Australien kommer hem till Sverige med sin familj, jag saknar dom sååå mycket just nu så jag vill vinna en miljon och flyga hem alla 4!!
Jag pratade med A igår, hon har alltid stått mig nära och vart min bästa vän och vi kan prata om allt så det var skönt att få ur sig allt nu och höra hennes värmande ord och råd, kloka syster min!!
Mina andra systrar tycker jag inte mindre om men det är bara att jag och A har gått igenom SÅ mycket tillsammans så herregud! Sen så är hon och jag dom enda som har barn så hur roligt är det och höra på om barnbajs när man inte har barn :D

Men tillbaka till kalasplaneringar..

Tänkte om man skulle göra en sockerfri tårta till barnen (och om någon vuxen vill ha sockerfritt)
en "vanlig" tårta till dom som vill, men undra vilken, vilken fyllning, marsipan eller gräddtårta.. hmmm..
Vilka bakverk ska bakas, hur många olika bakverk ska bakas?
funderar till och med vilka färger vi ska ha, hahaha!
Ja det är en hel del och nu ligger Ellie och sover så jag passar på att kolla på presenter, kalasgrejer och gärstlista.
Vill skicka ut inbjudningarna til helgen så vi får se hur många vi blir så får man planera efter det.
Tänkte fråga min moster om vi kanske skulle kunna få "låna" deras hus, det ligger mitt i stan, stooor tomt, och vi kanske kan fixa ett tält att ha på gården som en backup.
Men då har vi iaf ett kök med rinnande vatten och en toalett som gäster kan använda!

Sen var det presenter, heregud!
Vi tänkte köpa en Wigglecart MEN det är från 2-6 år så det får nog bli till nästa år!
I år blir det nog grejer till hennes rum, ett rum som ska fyllas med en massa roliga saker och favorit märket är JaBaDaBaDo, FINA färger inte för starka och inte för svaga, lite djurmotiv på sakerna och det gillar vi!
Så det märket kommer nog fylla hennes rum och jag tror det blir fint med hennes vita golv plankgolv, tak och tapeten är ju vit i bakgrunden med olika färger på motiven på tapeten, sängen är en "gammal" vit Imperialsäng och sängbordet och dom andra basmöblerna kommer gå i samma anda så med dom här lätta färgerna kommer det nog bli jättefint!
JÄTTESÖTA saker så det är svårt och väla VAD jag ska köpa.
Tommy han tycker ju allt är "Bra" så han är inte till någon större hjälp :P

Många beslut att ta nu..

Idag ska vi träffa Ellies farmor och farfar som har kommit hem från Island, äntligen!
Farfar kom hem en dag innan farmor men dom är iaf hemma från kaoset.
Vi ska planera barnvakt så jag kan börja med körkortet, har vart iväg och pratat med trafikskolan så jag vet NÄR jag kan börja, så nu ska jag bara gräva upp 12200 kr och kanske lite mer om jag behöver fler körlektioner!
Så var jag på Ams igår och lämnade in papper om att börja plugga nu i Augusti när Ellie börjar på dagis 3 timmar om dagen, då har jag bara valt ETT ämne (är mammaledig till Oktober så jag behöver inte csn, därför valet om bara ett ämne)
på distans så en mjukstart för både henne och mig blir det i höst och det känns JÄTTEBRA, i Oktober så börjar vi båda heltid, jag måste få börja använda huvudet och välja vad jag vill göra med mitt liv, gillar ideén om miljön, men sen så gillar jag ideén om psykolog, barnpsykolog kanske jag intesserar mig ju ab beteenden och psykiska sjukdomar osv så det skulle kanske vara något..
Så gillar jag ideén om att Ellie börjar på dagis, det känns så jävla bra!
Hon behöver kompisar ute i Boda så det här är ju perfekt, så lär dom sig så jäkla mycket av andra barn så det ska bli riktigt kul att se hur hon utvecklas, vi vuxna hjälper dom en hel del men vi kan inte göra allt, barn behöver ju mer än vad vi kan ge dom.
Den lilla stund vi var där sist så tog hon för sig och lekte med barnen, inte ett gnäll eller skulle upp i famnen utan hon var "själv" med barnen och fröken så hon var social mot alla och det är ju ett bra tecken!

Sen vet jag att barn blir blyga men om hon skapar en trygghet tidigt så tror jag att hon kommer klara sig galant på dagis och se det som en trygg plats och det är det jag är ute efter för sen när det blir heltid så är det skönt för en själv att veta att hon har det bra på dagis, att hon har sina kompisar och litar på dom vuxna runt henne :)
Så dom här 3 timmarna 5 dagar i vecka eller 5 timmar 3 dagar i veckan (får se vad det blir) är en början till hennes framtid, Hon kommer att utvecklas och få sin personlighet, sina tycken, hon kommer lära sig hur man för en dialog med andra barn.. Så jävla fränt!
Jag kommer säkert vilja ta hem henne och ha henne hemma MEN jag får lov att tänka på henne, barn behöver vara med barn i sin egen ålder för att växa och ta egna beslut för inför sina föräldrar så är dom ju "barn" och dom "behöver" inte göra så mycket..

Woow hör ni hur jag försöker intala mig själv hur bra allt är, pedagogiskt tänkande! Klart en mamma och pappa tvekar att låta sitt/sina barn gå vidare och växa, dom är ju våra barn och man vill stanna tiden och man blir osäker och rädd att något ska hända..
Men barnen/barnet vil ju inte det, dom vill ju gå vidare, dom vill bli stora och dom är inte rädda..

Ojojoj..
Går det att vrida tillbaka klockan??

Eller nej det är en underbar tid nu, "kaka" "kocka" (klocka) "mamma" "pappa" "voffvovv" finns i Ellies ordförråd och det är ju så underbart att höra och se vilka framsteg dom gör VARJE dag!

Undra om alla föräldrar får lite schizofrenkänsla när det kommer till sina barn,
det tror jag, vi uppfostrar olika MEN vi har en gemensam nämnare, VI vill det bästa för våra barn :)

Nu får hon vakna så vi kan gå ut i solen!!



Snart 1 År!!




Min sida av MITT inlägg.

Det tidigare inlägget Let´s face it har visst blivit läst och HELT feltolkat, så det här är min verision av MITT inlägg som jag då har skrivit.
För det första så handlade inte det här inlägget om den personen som då har antagit att det har handlat om henne och jag visste inte att hon ens hade läst eller tolkat det så snedvridet som hon hade gjort förens jag såg det offentliga utbrottet på älskade Facebook och en liten kommentar på hennes blogg.
Jag vet inte varför hon tror att jag skulle skriva en massa om henne och jag förstår inte varför hon ens kunde smsa, ringa eller fråga på chatten "Är det mig du skriver om?" som en annan har gjort när det har känts som hon snackar om en själv.
Men nej, nu körde hon allt det här på datorn innan, och jag frågar givetvis henne om det är mig och mitt inlägg det handlar om men hon säger att det rör sig om andra personer men sen kryper det fram att hon tog åt sig av mitt inlägg och karusellen började snurra fast jag har fortfarande INTE fått en förklaring om VART det handlar om henne.
Nu som sagt dagen efter så förstår jag fortfarande inte VART det står hennes namn i inlägget och vart det skulle handla om henne, det är jävligt snedvridet och jag är fruktansvärt besviken HUR hon ens har kunnat trott att jag skriver om henne,
min blogg är min "peppvägg" och mitt "bollplank" jag använder den här för att många gånger gå in och läsa så jag får en sprak i röven och tar tag i saker som jag MÅSTE.
För let´s face it, att dra mina bekymmer om och om igen för mina vänner eller familj är inget man vill belasta dom med så det här är då min "dagbok" och jag tror att till och med hon som har misstolkat det här har just sagt det om hennes blogg "det här är min dagbok".

Om "tjock"-meningen i inlägget så står det till och med att "det här brukar jag säga" eller något liknande.
Det står om MIG där i inlägget så HUR kan hon få till att det handlar om henne.

Det enda jag har gjort är stöttat och hejat på henne och sagt HUR STOLT jag är och att jag är glad för hennes skull, tror hon då att jag har snackat en massa skit??


Jag fattar noll just nu och jag vet inte alls hur hon känner idag, jag tänker på henne i alla fall..
Men jag förväntar mig av en vän som har gjort fel att säga "Förlåt, jag misstolkade och jag skulle ha frågat dig först hur det låg till innan jag vart sur på dig"
Jag vill ha en ursäkt för det här är inte snällt gjort någonstans, för jag har I N T E gjort något!!

Jag hatar sånt här,  okej om jag hade gjort henne något eller sagt något till henne men jag har inte sagt ett pip så har hon rätten att ens vara arg på mig??
Jag fattar ingenting men jag välkomnar ett öga-mot-öga samtal mellan henne och mig, och jag tror att hon inte skulle vara så omogen och skita i det så jag kanske kan få hennes syn på saken och då ska hon få min..

INTE envägskommunikation utan det ska vara öga för öga nu så jag vet vad jag gjorde för fel och jag tror att hon oxå föredrar öga mot öga istället för såhär :)

känns lite ovuxet det här, är ovuxet ett ord ens, jaja jag mår skit över det här iaf.



Let´s face it!

Varför jag ens orkar ta åt mig det undrar jag med men jag blir så förbannad när folk klagar, klagar, ältar, ältar och ältar!
Sluta spring i ekorrhjulet och gå vidare, klockan tickar på och dagarna går framåt dom står varken still eller går bakåt.
"Önskar att jag vore 16 år igen"
Men för i helvete, inte en chans vem vill vara en stöddig fjortis som trodde att det var coolt att skolka och svära, spotta, snusa, supa,röka och hata alla i hela världen?
Det är töntigt!
Dom som gjorde sina läxor, gick i skolan och gjorde det man skulle är coola, dom var vuxna och fattade vinken att man måste gå i skolan och skaffa sig en utbildning för då tjänar man pengar och får kunskap och kan göra mycket mer än vad en som inte har en utbildning kan.
Nej jag var töntig så idag MÅSTE jag ta tag i skolan igen men den här gången är jag inte 14 år och luktar kiss utan 29 år och morsa och har fattat vinken att utan utbildning så blir det svårt.
Den ekonomiska biten kanske inte gör dig 110% lycklig MEN det löser en hel del, man behöver aldrig ha ont i magen för man inte vet om pengarna räcker till mat och kläder, bensin till bilen, busskort ja ni fattar!
Om jag hade vart ensam med Ellie och Ellie hade kommit "Mamma jag vill börja med fotboll"
Då hade jag nog fått magsår
"Nej mamma är outbildad och jobbar 75% inom vården så mamma har inte råd"
JAG vill inte säga så
Mitt barn kommer att fråga om grejer, hon kommer antagligen vilja sporta för det vill dom flesta barn göra, man vet ju själv hur viktig gymnastiken var och om mamma hade sagt så till mig hade jag blivit förkrossad, barn måste få röra på sig och sporta.
Det spelar ju ingen roll hur mycket hon cyklar runt kvartet eller sparkar boll med mig, hon vill spela fotboll med sina kompisar och bli tränad av en tränare, alla hennes kompisar kommer säkert hålla på med någon slags sport och hon kommer känna sig utanför bara för att jag inte kunde ge henne fotbollsdrömmen och då får man skuldkänslor för det.
Dom med utbildning och jobb kommer aldrig ha det bekymret.
Så Let´s face it, en bra ekonomi hjälper männsikan en hel del.
(behöver inte vara miljoner utan så att man klarar sig)

Nästa bekymmer.
"Jag kan inte"
Vadå kan inte, vad fan är det för skitsnack?
Klart man kan, man måste våga satsa och ta chanser, ta för dig av livet, du säger ju ALDRIG till någon kompis eller ditt barn: "Du kan inte." så varför säger du det till dig själv!
"Jag har inte dom tillgångarna"
Du har dig själv, du är din största tillgång här i livet så ta hand om den!
"Om jag bara kunde"
Lös situationen varför du INTE kan så kan du.
" Det är inte och bara"
Nej klart det inte är, livet är tufft och orättvist så är det för ALLA men lösningar finns det oftast!
"Jag önskar"
att drömma och önska är det man skulle vilja ha och vem kan ge dig din önskan, det är bara du som kan göra det.

"Alla har det bättre än mig"
Sluta gnäll, du väljer ditt liv, du gör val i livet och du får stå till svars för varenda steg du har tagit, varje val påverkar ditt liv, DITT liv.. Ingen lever det åt dig och ingen har tagit dina beslut.

favoriten (den brukar jag köra)

"Jag är så tjock"
Jaaaahaaa soooo??
Sluta ät onyttiga saker och träna.
Om du inte kan sluta äta godsaker så ta hjälp, för det finns hjälp att få ring din närmaste vårdcentral.
"Jag har inte råd med ett träningskort"
Jo om du slutar äta godsaker så har du nog det.

När man kommer till insikt om saker så vaknar själen, själen börjar leva och du börjar säga välkommen till livet igen som du har arbetat emot. Du märker att gräset är grönt och färgerna på blommorna på ängen är så jävla vackert så du ler automatiskt,
Som jag har sagt innan
När du ler mot livet så ler livet tillbaka och allt börjar falla på plats och när det gör det så är du på det ställe du ska vara på i livet..

Säg aldrig "Jag kan inte" och använd inte ordet "måste" så mycket..
Vi är ju födda likadana allihopa så varför kan inte du stora saker i livet??
Tveka inte, och sluta göm dig bakom ditt förflutna, drömmen vad du vill bli, mannen i ditt liv, ditt barn, dina syskon, dina föräldrar
bli den DU ska vara.
Let´s face it
Den som ligger hemma på soffan och inte bryr sig om livet kommer bara få en grop i soffan och den som går All In kommer att få allt den vill ha..
Klaga inte på livet, gör det bästa av det istället och sluta med tunnelseendet och kolla utanför ramarna!

Do not follow where the path may lead.
Go instead where there is no path, and leave a trail!

Så jävla sant!
Nu jävlar är jag peppad, sista veckan jag kör med amning så snart blir det en skjuts på vägen med vikten så det börjar röra på sig någongång för träna det gör jag flera gånger i veckan men det går inte så snabbt som jag hade hoppats så jag ska ta till en kur med hjälpmedel som är köpta på hälsokost (får inte amma med dom tabletterna) så jag får igång förbränningen
sen blir det hårdträning och lite proteinshakes så jag bygger muskler!
Har kommit på att jag inte vill bli smal smal utan smal med muskler, det är läckert!
Så Good luck Chuck!
ge mig 3 år så har jag fixat det!
Jag ska till ams imorgon och kika på NÄR jag ska börja skolan. (Inte OM eller KANSKE)
Jag ska till körskolan och se NÄR jag kan börja, jag är ju godkänd av transportstyrelsen. (Inte OM eller KANSKE)
Några steg i rätt riktning :D
Känns bra för själen måste jag ju säga!













dystert!

Alltså tar det aldrig slut, lillan har fått utslag och det var prickar igår men idag har allt flytit ihop, hon hade ju feber så det kanske är 3dagars feber, eller så kan det vara päron/kiwi pureén hon käkade igår..
Hon är dålig på att äta, vårt matvrak har blivit som oss vuxna och bara ser maten som en fiende och inte vågar äta för att man kan bli fet!
Nej hon kanske inte tänker så men hon är inget matvrak längre och det ogillar jag skarpt!
Igår vart det bara flaska välling, lite gröt, en yoghurt, en matburk (uppdelat på 2 ggr lunch och middag) och efterrätt och några majskrokar.. Alldeles för lite i mina ögon..
Hon gnäller, vårt barn har alltid vart gnällfri tills nu, det är inte mycket som duger längre och det växlar som sjutton.. Lite schizofren varning typ!
Men vi kanske är bortskämda för att hon inte gnäller i vanliga fall, det här kanske är normalt!

Äh nej det känns bara tråkigt nu, när hon blir orkeslös och gnällig så blir jag oxå det och det är skittråkigt!

Tråkigt det där med Island, tycker synd om befolkningen där dom kan inte ha det lätt nu!
Mina svärisar är där med sin firma, dvs att deras firma står stilla nu för att deras plan inte gick i söndags, tråkigt!

T har gått tillbaka till jobbet efter sin pappaledighet, han var hemma i 2 veckor fast egentligen skulle han vara hemma i 4 veckot MEN eftersom det vart tjafs med trafikskolan och transportstyrelsen så vart allt föskjutet och när jag väl fick svar av transportstyrelsen att jag var godkänd så är intensivkurserna fullbokade!
Så mitt körkort blir förskjutet och längre än vad jag hade hoppats på, så T gick tillbaka till jobbet för att få ihop mer pengar till huset, onödigt att båda går hemma och hänger runt bara och bara får in en inkomst!
Det finns en kurs i Juli men då har jag ingen nanny, T har semester MEN ska renovera huset, min pappa har hunnit åkt och jobbat, mamma jobbar, J praktiserar och blablablabaaa
BLÄ kanske jag ska skriva!
Men det är bara en liten bump on the road, allt ordnar sig på något sätt så jag är inte så bitter!

Nu vaknar mitt lilla utslag! Ska nog ringa bvc kanske..





Namn..

Min uppfattning om en förlossning och graviditet är svårt att sätta fingret på, en fantastisk uppelvelse och mina intinkter har förstärkts än HEL del, förlossningen gjorde ont men det ska den ju göra, akuta snittet gjorde inte så jag hamnade i någon obalans med mig eller Ellie jag fattade att jag hade blivit mamma och jag tog till henne med en gång (så fort jag kom från operation) jag fattar inte snacket om att det är risk att man inte tar till sig barnet för att man blir snittad det kan väl lik gärna hända om du föder barn på en kvart att du hamnar i chock eller oavsätt, jag fattar inte vad folk snackar om fattar dom inte att det skrämmer folk.
Fast det är skönt att jag inte är en sån som har lusläst alla böcker om hur och vad kan hända, jag var harmonisk och säker under hela graviditeten förutom en gång i v.37 när jag inte hade känt henne på 36 timmar då ringde jag och fick komma in och kolla, och allt var bra!
Men annars så har jag inte gjort en sån stor grej att jag var gravid och man ska inte göra det så överdrivet komplicerat vi har gjort det här i tusentals år, jag levde som vanligt minus ciggaretter, alkohol och för mycket onyttig mat SJÄLVKLART!
Jag litade på mig själv och det var den bästa "boken" jag läste så det rekommenderar jag starkt.
Min förlossningsplan var rätt tunt skrivet, vi skrev där för att det skulle stå någonting men jag skrev mest att jag tar det som det kommer"
En skön, harmonisk, avslappnad inställning till graviditeten och förlossningen hjälpte mig på vägen, jag gick ingen profylaxkurs eller mindfluness, dom var fullbokade :D
Jag använde mer av mig själv och lyssnade bara på mig, min kropp och mitt barn, och det funkade HUR BRA SOM HELST, jag använde min yoga erfarenhet, gick in i mig själv och bara andades.. jag skrek aldrig, all energi ville jag spara till jag skulle krysta,
Barnmorskan var till och med imponerad av hur jag gick in i mig själv så att säga,
kan inte vart kul för T som satt brevid och inte fick så många ord från mig på mååånga timmar :D
Tyvärr så fick jag inte använda energin till att krysta efter komplikationer på vägen som gjorde så ett akut snitt vart aktuellt.
DÄR fick jag använda min energi till att gå igenom snittet i huvudet ett par gånger och barnmorskan:
"Hur känns det, nu blir det inte som du hade tänkt dig"
- Helt okej, så länge bebisen kommer ut. Fick hon till svar.
Jag var aldrig rädd, jag hade inte tid och bli rädd, det räckte med att Ellie var stressad i magen så då behövde hon inte att hennes mamma stressad så jag var cool.
" Ni är ett sånt här par som vi önskar att alla var när något sånt här händer" Sa läkaren som bestämde kejsarsnittet med ett leende.
- Tack... eller nu vad man säger.
Jag hade förberett mig på att Ellie skulle vara tyst när dom "plockade" ut henne eftersom barnet kanske inte hinner med så dom behöver lite hjälp när dom kommer ut, MEN hon skrek i snittet och vi började gråta av glädje efter då 24 timmars jobb.
"fantastiskt fin färg" "härligt att du skirker på en gång"
Sånt kommer jag ihåg.. Fortfarande visste vi inte att det var en tjej..
"bebisen är äntligen här Honey" sa min sambo..
Ja ÄNTLIGEN tänkte jag.
En positiv upplevelse som jag LÄTT skulle göra om och jag tar med den här positiva upplevelsen om det blir mer barn.
Det som var svårast var namnet, vilket namn skulle vi ge henne, vilket namn ska hon bära hela livet..
Det tog några dagar innan vi bestämde oss. Ellie fanns inte med på vår lista ens..
Men hon såg inte ut som något av namnen vi hade..
Ellie hittade vi på internet hahaha
Lill-Emma är mellannamnet
Lill efter Tommys mamma Inga-Lill och Emma efter mig,gammelmormor och gammelgammelmormor
Lill-Emma och hon är en mini-me så det passar ju utmärkt.

Men det var det jobbigaste beslutet tycker jag personligen,
det som jag trodde skulle vara superenkelt var supersvårt.
Men nästa barn kanske passar att heta något av alla tjejnamn på lista :D
Livia och Polly är favoriter om den blir en till flicka.
pojknamn är lite hemliga för vi har bara 2 st hahaha.



så liiiten juuh..


Ta det lugnt, allt ordnar sig :)

Feber!

Ja då hade lillbruden feber här hemma, hon hade en rätt så låg temp runt 18-tiden, 38,6 så hon fick bada och gå och lägga sig. Hon sover oroligt och nu när jag var in så var hon betydligt varmare :/
Får hälla i henne vatten och hoppas att det går över till imorgon då jag har gjort lite utomhusplaner dvs Hästhoppning på Lugnet och sen ta oss en sväng ut till T:s systers stuga och säga hej, men vi får se det kan vara tänder dom ploppar ju upp nu titt som tätt!
Vi var och hälsade på hennes framtida dagis idag så vi fick träffa pesonalen och några av barnen, dom hade vart 4 personal på ytterst få barn idag så det såg riktigt bra ut fast givetvis så ser det inte ut så i vanliga fall utan dom räkanr typ i snitt, 17-18 barn på 3 personal men jag tycker det var HELT okej siffra för här i stan så är det fler barn har jag för mig så jag är supernöjd!
Ellie var också väldigt nöjd, hon struntade i mamma och pappa och kröp runt och va med dom stora barnen med en fröken som var hack i häl med henne :P
Hon tittade på oss och bara flinade och fortsatte med sitt, Underbaraste tjejen!
Ena fröken på dagiset berättade att dom är oftast ute, dom har naturen runt hörnet och det utnyttjar dom till max så det lät väldigt bra i mina eller våra öron!
Jag vill ha ett utomhusbarn som växer upp med utomhusaktiviteter så det här dagiset kommer passa oss utmärkt, hon börjar redan 10e Augusti med 15 timmars veckor eftersom jag tänkte vara mammaledig till oktober så hon får en mjukstart på förskolelivet, senare blir det då att vara där på heltid när det är dags för mig att ta tag i allt som världen erbjuder mig :D



Min vackraste och det mest betydelsefulla i mitt liv!
Älskar dig Ellie Lill-Emma!!

Så sant!

Jag sitter och läser en inredningstidning om en kvinna som hittade ett hus som såg övergivet ut och tillsammans med sin mamma så lyckades dom hitta ägaren och fick köpa loss huset för att ha det som ett sommartorp.
I ett halvt sekel stod huset tomt och det byggdes år 1897.
Trädgården var igenväxt och det var ett enormt jobb dom hade och vänta.
Idag har huset el och vatten med ingen toalett eller dusch, utan hon har byggt en dusch ute i trädgården, Det fanns kvar möbler i huset när dom började renovera och dom behöll hon och använder köksbordet och en kista som vardagsrumsbord, hon har renovera i långsam takt och taget hand om huset och husets själ.
Hon har haft funderingar på att flytta ut dit permanent MEN hon är rädd att dom stora ingreppen skulle förstöra den genuina känslan i huset utan i såfall bara använda naturmaterial och gå varsamt framåt om hon skulle ta det beslutet att flytta dit.
Vilken underbar och härlig kvinna!
Samma tankar flyger igenom mitt huvud med, jag vill inte ta bort husets själ det finns så många fina "gamla" hus som har blivit överrenoverade och hela charmiga fasaden är bara kvar.
Jag skulle helst vilja ha ett hus från 1800-talet med fina maffiga dörrar, gammal vedspis, ta fram det ursprungliga plankgolvet MEN nu vart det ett från 50-talet men det är ju ett rött hus med vita knutar så jag tror vi kommer lyckas få dit en passande inredning till huset, det är en fantastisk fasad och vi ska byta fönster så 50-tales känslan omvandlas till en torpkänsla.. Den planerade inredning som passar huset och den nogranna renoveringen som är planerad in i varje minsta detalj SKA slutföras och nya ideér om att få ett hus som passar själva huset är väldigt viktig.
"Man måste tänka på vad man köper för hus, det ska passa huset"
Det skrevs i någon tidning av någon som jag inte minns vem,
Men jag håller med honom fullständigt, en stilren inredning eller 50-tal inredning passar inte ett torp eller ett litet rött hus i mina ögon eller funkishus med nött och lantligt inredning passar kanske inte heller ihop.
Det är vad jag tycker iaf och det är kul och läsa om folk vilken känsla och vilken kärlek dom har till sitt hus/lägenhet/stuga,
AWSOME PEOPLE!

Har jag sagt hur drygt och svårt det är och hitta vit färg????????
FY F*N säger jag bara, nyanser hit och dit..
Det vart jobbigt med ett vitt hem helt plötsligt :D

GRATTIS Em till din fina golvbrunn!!!!!!!!
Kram från familjen Karlsson/Jakobsson



Soon..

Ett råd!

För ett tag sen så pratade jag och min syster då som bor i Australien och hon läser en massa böcker skriven av................. Precis jag kommer inte ihåg!
Men i alla fall så resonerar den här mannen som jag resonerar saker och ting nu för tiden så min syster sa:
"Preeecis så menar....... (nu vad han heter)Du borde skriva såna här böcker, du är smart!"
Tack A, kanske ska ta och göra det, när väl ämnet som livet, "tycka-synd-om-mig", må-dåligt ämnet dyker upp så bubblar mina spekulationer och hur man kan gå vidare i livet..
Som A då säger att jag är smart och hon gillar mina resonemang och vad jag tror så kanske jag ska börja skriva om  min tro om livet, jag är ju min egen Gud så varför ska inte jag kunna skriva min Bibel?
Eller så kanske beteendevetare låter intressant, Väldigt intressant med människans beteenden och psykiska sjukdomar, det faller mig lite i smaken det med..

Får ta och fundera lite på det här...
Min skrivhand brinner men jag vet inte vad jag ska skriva om..

Scars remind us where we´ve been, they don´t have to dictate where we`re going..

Ibland så kan man bli sårad av någon nära, jag trodde inte att personen i fråga hade en sån sne syn på mig och mitt liv..
Det sårar mer än vad du tror när du får för dig att ens liv har vart någon jävla dans på rosor och jag har fått allt serverat..
Jag har mått så dåligt så jag såg inget liv längre, jag ville inte leva jag försökte att inte få leva..
Jag ville välja en okänd väg och få ett slut på mitt mående, ett destruktivit liv där jag lät ALLA utnyttja mig hur dom ville, där jag vart sårad om och om igen och det enda jag tänkte " På något sätt så förtjänade jag det här"
Himlen var inte blå, den var mer svart, den skiftade inte ens till gråmulet utan det var KONSTANT svart, folk trodde jag mådde bra, snygg, smal och alltid ett leende på läpparna och rätt så charmig,
Men skenet bedrar och när jag kom hem så tog jag av mig den masken och allt kom ikapp och panikattackerna kom titt som tätt eller mer tätt och tätt.
Jag rådde andra, jag hjälpte andra, jag gav hela mig själv i andras välmående förutom mitt eget mående, jag försökte skjuta bort det, alkoholen bedövade mig en del.. Det var skönt, rädd att bli beroende av alkoholen vart jag men jag brydde mig inte, med alkohol i kroppen vart jag avslappnad och jag släppte allt och många gånger vart funderingar "undra om det gör ont att hoppa framför tåget?"
"Undra hur det blir i mitt andra liv där jag kanske förtjänar att leva".
"Varför förtjänar jag att leva, när JAG valde att det lilla barnet som växte i mig INTE fick leva längre än 11,5 vecka, vem ger mig rätten att ta bort ett liv"
Dom tankarna dök upp lite då och då men helst så kröp dom fram när jag var ensam eller berusad eller båda två.
För vad jag än gjorde så kändes det som jag gjorde bort mig, var dum och trögfattad, jag var en nolla som inte fattade något och att jag förtjänade inget.
Så har jag trott i den största delen av mitt liv, att jag kan inte..
Alla andra är smarta men inte jag..
Att gå med dom känslorna, att trippa på tå runt livet för att inte utmärka min dumhet eller göra bort mig så folk skrattar åt mig är kändes fruktansvärt jobbigt.
Jag visade aldrig mina svagheter inför andra, folk trodde att jag var en stark tjej som klarade av allt. men i själva verket var jag i det Svarta hålet och skrek efter hjälp!
Ingen fanns där, jag var ensam..
Jag skar mig själv för att känna mig levande, jag var en levande död.
Förvirring och ett destruktivt beteende är ingen bra matchning och en massa jobbiga saker har jag utsatt mig för är svåra att repa sig ifrån..
Ärr finns kvar både synliga och osynliga..

Livsklockan ringde en dag och jag svarade..

Jag gjorde ett val en dag, jag valde att inte må så här dåligt, jag valde att stänga dörren bakom mig och låta det förflutna va det förflutna och lämna det där för jag har ingen användning för det idag.
Styrkan hittar jag genom mig själv och jag VÄLJER vad jag ska känna och vad jag ska göra.
Att ha känt mig som en onödig, vandrande själ på denna jord till att få känna att det är okej att det går bra för mig ibland är en fröjd.
Och det här är INTE pga av min sambo utan jag har lärt mig själv hur jag kan känna mig hel igen..
En riktigt jobbigt och påfrestande läketid är det, men det blir bättre!
Det negativa håller sig borta och jag plockar bara fram det positiva i ALLT, det är så jag lever idag..
Den livsynen har fört mig till ett liv jag ALDRIG trodde att jag skulle få,
men jag har fått det.
JAG förändrades, och jag gjorde det själv utan hjälp, för att jag kan!
Jag behandlar och månar om mitt liv, jag tar hand om det och jag vårdar det och ser allt mycket klarare, jag hittar på nya vackra saker, jag brukar blunda och ta ett djupt andetag och bara njuta i några sekunder och det har fått mig att förstå hur vackert livet är, fågelkvitter är mitt absoluta favoritljud i naturen. Kan lyssna på det hur länge som helst och faktiskt bara njuta..

Så om någon säger att jag INTE vet hur det är att må dåligt så kan jag bara säga att dom är väldigt fel ute, ett sånt svart hål som jag levde i... fy fan säger jag bara!
Så säger jag inte att jag är speciell för att jag har vart där utan dom flesta har vart där och kan förstå HUR det känns.
Men jag har valt att inte leva där, männsikor, djur, klockan och jorden har gått vidare från det förflutna, åren har gått förbi så det är ingen idé och stanna där, alla har gått vidare och jag ville inte vara ensam längre så jag valde att följa med..

Så livsklockan slog och jag vaknade till liv igen och nu har jag fullt ansvar av vart mitt liv tar vägen, ingen annan kan ta hand om det, utan det ligger hos mig nu hur jag vill ha det och vilken förebild jag vill vara för min dotter..


tankar och tro!

To laugh often and much;
to win the respect of intelligent people and the affection of children;
to earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends;
to appreciate beauty, to find the best in others;
to leave the world a little bit better;
whether by a healthy child, a garden patch or a redeemed social condition;
to know even one life has breathed easier because you have lived.
This is the meaning of success..


Ha en underbar Söndag!



11 månader!


Tankarna snurrar om hur allt var för ca 12 månader sen, och innan graviditet, och hur allt har blivit nu 11 månader senare, kan säga att både jag och T har förändrats en hel del sen plusset på testet visades!
Så för ett års sen gick vi väntade och väntade och hoppades lite att vi skulle få bebis lite tidigare för att alla i föräldrargruppen hade lyckats fått tidigare men NEJ hon stannade kvar till Juni månad och nu gör det inte så mycket att hon gjorde det för hon är fortfarande vår LILLA BEBIS och inte ett "småbarn" :D
Man var lite nervös hur föräldrarskapet skulle lösas, våra väderingar osv
sovtider.
mattider.
matvanor.
dagis.
uppfostran.
regler.
aktiviteter.
blablablaaaa..

Ja som ni ser så är det många tankar och det roliga är ju att lösningar kommer och avlöser varandra, vi har faktiskt lyckats att aldrig behöva stressa upp oss utan låtit oss ta beslut när saker och ting sker, så 11 månader har varit väldigt enkla 11 månader.
Sovtider satte vi in själva så vi "lärde" henne när,hur och VART man sover.
mattider är dom samma som varje dag
amning/välling
gröt
mellanmål
lunch
mellanmål
middag
gröt
Enkelt!

Matvanor är inte så svåra nu, vi stoppar i henne allt kyckling,kött,fisk och vegetariskt
hon gillar frukt.
Inget socker och inget salt inga elaka fetter.

Dagis är klart, men inte riktigt klart om NÄR hon ska börja..

Uppfostran är ett enda stort test varenda dag så det kan man inte riktigt säga HUR vi gör förutom att vi är väldigt konkreta och sätter upp regler och det har vi gjort sen hon var ca 7,5 månad och vi viker oss inte för hennes underbara ögon och filuriga leende!

Aktivitet
Just nu så är vi i ett stadie där hon går med stöd av oss, ibland med en hand och ibland vill hon hålla i oss båda så hur hon håller sig aktiv är att gå, lära sig släppa mamma och pappa, krypa runt i lekparken och smaka sand och kolla in och "prata" andra barn.
Vi är utomhus från ca 11-18 (går hem och äter lunch bara) då är vi ute och går, kollar på ALLT och presenterar henne för ALLT och hon gillar det, och när vi är inomhus är det mycket jaga,läsa,sjunga, dansa och leka hon gnäller inte ofta utan skrattar mest och klockan 19 så sover hon utan några problem och vaknar runt 5-5:30.

Allt det här kommer att ändras och hon kommer komma till en trotsålder och blablabla MEN fram till nu så har vi det jävligt bra :)

Jag och min syster pratar ofta om barnen och det är som hon säger, "Man behöver inte göra det så svårt för sig"
SANT!
Då pratar vi med en som har två pojkar och hon är en stor förebild för mig, dom är alltid i farten, dom hittar alltid på aktiviter om det är att gå ner till stranden och leka eller åka till djuparken, pussla, måla, leka och hon gör allt det här utan några klagomål så jag tror att vi tänker lika "Det var vårt val att skaffa barn så det är vårt ansvar att ta hand om dom på alla sätt man ska ta hand om sitt barn" ens egna behov hamnar långt ner på listan, men det är helt okej.

Vi bestämmer uppfostran INTE Ellie och fast det är en svårt och jobbigt så måste man vara bestämd och aldrig vika sig.
Många kommer säkert att tycka en hel del om våran uppfostran t ex så ska Ellie inte få äta godis.
Vi båda har bestämt det och då kan folk säga "Men gud, hon måste få något gott till helgen"
Ja hon får god mat hemma och kanske en hembakad rabarberpaj på en lördag men Thats It. Det är GODA saker, sega nappar och annat skit är bara en massa skit i så det för inget gott med sig!
Självklart så gäller det här T och mig med så vi har börjat sluta med nu innan hon fattar vad vi handlar och trycker i oss.

Vi kommer hålla henne aktiv inom sport, hoppas vi :D
Vi vill hålla henne borta från tv,datan och allt som hör till den kategorin och det kommer vi säkert få höra mycket av MEN hellre rita, läsa, lägga pussel och bygga lego än att se en massa figurer slåss på tvn.
Den där Elektronik-kategorin har det gjorts många undersökningar och barn blir fetare,latare, mer rastlösa/aggresiva/överenergiska/understimulerade pga Tv, data och tvspel som inte har någon som helst funktion i ett barns liv.
"Ett barns liv handlar om att utvecklas så dom kan möta världen och det gör barn genom öppna förskolor, dagis, skola, sporter, utomhusvistelse, den sociala biten är viktig för det är då dom utvecklar sig till sin egen person"
T sa det själv som var ett vääääldigt aktivt barn som liten att sporten hjälpte han att få ur sig en hel del så han vart mycket bättre efter han hittade sina sporter att hålla på med.
Som Ellie t ex som gillar att bada då kanske det är dags för simskola om några år.
Barn börjar ju runt 3-4 år och "sporta" så det är nog inte så dumt att börja i tid, jag ser det i alla fall som en fördel att få prova på :)
Alltså nu menar jag inte att hon har tv-förbud MEN det räcker med någon film då och då men inga timmar framför tvn kommer det att bli, vi flyttar till landet och har en stor tomt och kommer att kunna utveckla, presenter henne för en massa utomhusaktiviter!
Så jag är glad just att vi inte har råd att ta 3 miljoner i lån just nu och köpa ett hus I stan utan att vi hamnar i utanför i ett litet samhälle och nära natur och ALLA djur, valet av landet är det rätta valet för oss :D
Jag har vart statsbarn sen jag var 16 år och många ifrågasätter valet om VARFÖR landet och att ingen kan se mig där utan trodde mer att jag skulle återvända till området där jag är uppväxt i (tills jag var 16 år) ett trevligt familjevänligt område några km från stan.
Området är inte det område jag växte upp i längre,
JAG har förändrats, gjort en 360 och gått vidare och jag har min familj nu och vi tre ska börja vårat NYA liv, och det är dags för att låta Ellie "sitt" område att växa upp i, jag är inte 16 år längre, jag är inte 18, 20 längre och är i behov av att gå till stan varenda dag. Utan jag väljer hellre landet där det är bara och öppna dörren och låta Ellie springa ut och leka på vår enorma tomt och bara att få andas frisk luft, höra fåglarna, lukten av åkrar, klappa hästarna i hagen är sååå mycket mer värt än att ta megastora lån för ett hus i stan och en liten gräsplätt och andas in avgaser.
Jag har drömt om ett hus på landet sen jag var liten, jag ville bo hos min farmor och farfar där det var nära hästar och vi kunde springa runt på deras stora gräsmatta och hunden var alltid lös och njöt av naturen.
Nu är jag snart där, och jag kallar det Livskvalitet för mig och min familj!


några timmar gammal..


Födelsedagskalas i Lördags hemma hos F som fyllde 1 år!

Ytterligare ett Nattinlägg fixat men många tankar!
Sov så gött!


Dagarna går!

Jag har inte bloggat på evigheter insåg jag nu, mitt i natten när jag borde sova!
Har inget specifikt att berätta om för vi har gjort så mycket sen sist jag skrev,
Alla tre pojkar från föräldrargruppen har fyllt 1 år nu i veckan 2 är födda på samma dag och en 2 dagar innan, bra gjort!! Herregud vart tog tiden vägen..
Ialla fall så var vi på två barnkalas i helgen och firade dom små trollen och vi firade utomhus i solen och det var både grillning och tårta, perfekt firande tycker jag!
Ellie stannade kvar längre i magen än dom så hon får vänta ytterligare 5 v innan vi har ett 1-års kalas för henne och VART vi ska ha det har jag ingen aning om, vi är då In Between hus och lägenhet så jag vet ärligt talat inte hur vi ska fira..
Men men det är ett senare problem så vi får fundera lite mer på den saken!
Igår så fyllde min söta sambo år, 26 hela år vart han ;D
En ur föräldrargruppen sa "Va är han så ung, riktigt lammkött! Själv så har jag älgkött!"
Hon har då en äldre man, hahaha det tyckte jag var roligt sagt!
Vi firade T i fredags med en Suprise-middagRådhuskällaren där jag med hjälp lyckats samla ihop lite vänner där vi åt och drack gott, T vart måttligt chockad över att se sina vänner sitta vid långbordet inne i ett av valven så det vart en lyckad kväll!
Mamma satt barnvakt till vårt lilla troll så vi fick lite kvalitetstid med våra vänner och självklart så hade hon skött sig bra, det är riktigt skönt måste jag säga det har aldrig vart något tjafs när vi väl har barnvakt utan hon gillar alla och bara hänger med, underbart!!
E:s mamma hade stickat en JÄTTEFIN kofta till Ellie, TACK snälla P för den presenten!!

Lördagen så var vi på gårdsloppis här i Elsborg, Elsborg är då ett "gammalt" område i stan där det bara är röda hus med vita knutar, fantastiskt fin stadsdel och det är mysigt när alla slår upp sina grindar så man kommer in på dom små och stora tomterna och kika på grejer som dom säljer, man kan gå där bara för att se vad som gömmer sig bakom grinden :) Jag fyndade inget men trevligt var det!

Jag lägger upp några bilder så får vi höras imorgon igen för en fortsättning!


Middag

Farfar lär Ellie och cykla och till vänster är söta kusin V i bild :)

Tösan med klänning och tights, det var ju ändå hennes pappas födelsedag!

Det absolut finaste i MITT liv!!!

God natt!

Det lönar sig!

Att ha tålamod och le mot livet är inte så dumt för tillslut så ler livet tillbaka och ger någonting tillbaka och igår var det en sån dag.
Vi fick dagiset vi ville ha till Ellie!
Vi har fått ett KANONPRIS på breda plankgolv som vi ska ha i huset!
Sverige spöade USA duktigt i Hockeyn..

Småsaker och Stora saker gör mig lika lycklig, såsom att rabatt på plank till att ta en kopp kaffe med tidningen "Lantliv Sommarhem" vid bordet i lugn och ro, eller känslan när min fantasi och kreativitet börjar bubbla eller en kram från en vän, att få andra att le, höra fåglarna kvittra..

Jag är tacksam för allt stort och smått det ger en harmoni och en tillfredsställd känsla i kroppen..
Man ska satsa stort om man vill ha mycket men man måste öppna ögonen och se allt som ploppar upp på vägen dit..

Dina energier har mer kraft än vad du tror så det du sänder ut får du tillbaka, det är bara jag som kan göra  mig HELT lycklig.
Så varför inte välja det vackra?



Vackert! Exakt såna där väggar och tak ska vi ha i vårt lilla bo :)

Ha en underbar dag!



Det flyter på med Rosé..

Det vart ett glas Rosé från flaska Two Oceans efter den här snurriga måndagen, irriterad mamma och yrväder till barn vart kaos då snön/regn/aprilväder/skämtväder sattes igång här i Dalarna, att inte få gå till lekparken gjorde så det vart många inomhuslekar om 2 nya blåmärken i ansiktet då hon ställer sig mot allt och glömmer tillslut att hålla i sig så dom små krovbenen viker sig, barn gråter, mamma tröstar allt blir bra..
På eftermiddagen kom syster min och vännen E så vi fikade lite sen bar det iväg till Hildings som ligger då lite utanför stan, vi går dit och det börjar snöa/regna/blåsa, vi fryser och svär och disskuterar barn och hus..
Hon har inga barn men hon har ett jättefint hus med sin sambo, hennes sambo ville typ ha barn igår MEN hon är stark och säger nej än så länge då hon har snart pluggat klart till Sjuksköterska och vill jobba lite så hon får en bra SGI innan hon börjar tänka barn, BRA tänkt tycker jag för det är nog lätt att man segar ur när man är hemma med bebisen och aldrig tar tag i det igen för man är ju hemma i minst över ett år så hjärnan hinner gå på lågvarv så länge så det är nog inte lätt då att ta tag i de "sista" av en sån intensiv utbildning där det krävs mycket av en så jag tycker hon tänker smart, förnuftigt och hon är inte gammal som mig så hon hinner ;)
Hildings är i alla fall en loppis liknande butik som var större än vad jag trodde men innehållet var inte så givande tyvärr, men nu har jag vart där i alla fall!
När jag och lillan kom hem var det mat, sång och lek innan det blev bad, gröt, läggning.
Alltså hon är så stor nu, gud vad hon utvecklas snabbt idag så tog hon av sig strumpan och sen försökte hon sätta på sig den igen, och hon gav sig inte heller men efter 15 min så la jag mig i för det var baddags och vi har ju tider på henne så vi får se om hon fortsätter imorgon :)
När barnet sov och sambon kom hem så tog jag mig ett glas Rosé och kollade på hockey och samtidigt tänkte på huset, och helt plötsligt så kommer det fram ideér från båda två, det är nästan så vi borde få stående ovationer för så duktiga var vi!
Så nu blir köket kvar på stället där det föddes men vi gör om, vi vet hur vi ska lägga klinker golvet med det vita plankgolvet, "Så liiite kakel och klinker som möjligt" upprepar T ett antal gånger medan vi ritar, "Maffiga lister" hör jag mumlas, "Runt öppningen till köket blir det stora dörrfoder (eller vad det heter) så vi ramar in öppningen".
Alltså fattar ni att jag har en sambo som är "lantlig" han tänker och tänker och tänker rätt enligt mig, hur många killar gillar det nötta, lantliga där mycket är opraktiskt och vitt??
T menar "Ja men går det åt skogen så får vi försöka fixa till det så gott vi kan för jag vill inte tänka pengar, praktisk och blabla utan att här ska VI bo tills vi inte längre vill eller kan och då ska vi ha älskat varenda kvm" och inte tänkt "Om vi ändå gjorde "de"" så han är inte så dum att ha med att göra utan vi tänker lika, vi vill ha det vi tycker är snyggast, passar huset och oss och inte "Det där är dyra skåpluckor så det tar vi så det blir mer värde i huset" Okej man kan tänka så men då ska du bo i något du har köpt bara för att det är dyrt och sen om du säljer det till någon som river ut skiten innan du ens har hunnit lämnat gården..
Nej vi har helt annat tankesätt och vi jobbar på vareeenda liten detalj från beslag,råplan,plankgolv till fönster och vägguttag och nu så tror jag att vi börjar få till allt och snart får vi börja på riktigt..
Det kommer att gå att få till det men nu ska vi bara ta med oss en platta till Ikea och kolla om det kommer se dumt ut så vi måste hitta ett nytt klinker eller göra om bänkskivan
annars blir det vita plankgolv,vit råplan på väggen, klinker som är mörkbrunt med vit,"slitet" mönstrat, ekskiva och sen vet jag inte vad vi ska klä murstocken med som spisen kommer stå emot, men jag är rädd för att det blir för mycket  olika nyanser så vi ska kolla upp det :)

Rosé är något jag rekommenderar om ni har kört fast, ett glas räcker sen går hjärnan på högvarv!


Härliga Shopping!

Den som kom på internet shopping är ju geniförklarad hos mig, det är så enkelt och bekvämt att trycka på knappen och vips så betalar man och grejerna eller grejen blir skickad till en!
Idag så var jag in på min fina väns webbutik Himlavit och köpte veckans erbjudande.


Bilden är lånad från www.himlavit.se

Dom här blir perfekta för jag lyckas alltid att göra sönder förpackningen eller blöta ner dom så det ligger tvättmedel överallt så dom här är nog en perfekt investering för en klumpig tjej som mig!

Jag är en jävel på att hitta inredning grejer till vårt hus men lite kass på att göra måste-saken som att rita köket
Herregud vilket tid det tar att öppna den fliken och börja :)
Men vi måste nog ut till huset igen om vi ska behålla köket på samma ställe fast göra helt annorlunda så jag kan inte börja rita än ändå :D

Nu är det lek och bus som gäller, Ellie står och hänger i byxbenet och visar sitt missnöje att jag sitter ner istället för att jaga, busa och kittla henne!

Seee yaaaaaa!


Lugna Valborg!

Nu är Valborg över och det känns ju inte som att det har vart något speciellt denna helg, vi kom hem från en kompis kl 18 sen vart det en lugn kväll med pizza och hockey när Ellie hade somnat.
Det är otroligt vad livet har förändrats efter man har fått barn, ett lugn har svept in i en och man känner ingen saknad alls av att gå ut och festa loss eller den rastlösa känslan man hade mycket och ville komma härifrån är så gott som bortblåst!
Ellie har förändrat en så mycket, man har mognat och man är bekväm i sitt liv och det känns ganska gött!
Jag vill inte ha drama runt omkring mig och jag lägger ingen onödig energi på något betydelselöst utan jag väljer vart jag vill lägga min energi och det är det jag har lärt mig nu under 10 månader hur man gör det rätt och lätt för sig.
Livet är inte så komplicerat, det är vad man gör det till!
Jag vill bara ha mitt hus, min trädgård, min familj och mina vänner
och självklart vill jag komma på vad jag vill bli när jag blir stor, men det kommer att komma det med när jag väl har kommit igång med skolan, jag har ingen panik :)

Den här underbara Zink-korgen har jag klickat hem, den ska stå inne i badrummet och innehållet ska vara toalettrullar! Lite roligare och mycket snyggare än en såndär pinne på platta eller att ha dom gömda i ett skåp :D


Snygg som fan, tack Anskus.

Ha en trevlig Söndag!

RSS 2.0