Hur man tänker och agerar..

Visst är det dygt att störa sig på folk, visst är det jobbigt att ständigt må dåligt över saker??

Klart man ska må dåligt för att sen veta hur det känns att må bra. Då hittar man ju ett mående man strävar efter och då menar jag att-få-må-bra måendet! Det är väl det alla vill, att få må bra.
Okej, dom flesta vill det i alla fall, det finns säkert undantag.

Men alla mår vi väl dåligt någon gång, ingen kan undvika ett nedslag under alla år vi vandrar här på jorden.
Men handlar det inte om hur man agerar i sitt tänkande och vad vi väljer att bli nedslagna av?
Om någon tex är provocerande emot mig, försöker trycka på ömma punkter för att få en reaktion så väljer jag oftast bort att reagera  på det storslagna sättet som den här människan tror att jag kommer att göra. Jag väljer bort en sån onödig fajt, människa har kanske en dålig dag och vet inte hur man utlopp över den än att hoppa på andra, så om jag skulle reagera så vinner ju den människan och blir matad med ännu mer negativa energier, och det vill jag ju inte. Det skapar dålig energi i mig och de är det inte värt någonstans.
Varför ska någon ens få påverka mig på ett negativt sätt?

Folk kanske tror att jag och andra som lever med det tänkandet lever i någon slags förnekelse, en lögn att allt är bra. Men det är inte riktigt så utan det är mer att jag VÄLJER vart jag lägger mina energier, det är mitt liv,min själ och mitt levnadssätt som jag har valt och jag lever så här. Jag vill må bra! Jag vet hur det är att må dåligt, jag vet hur det känns att vilja hoppa framför tåget. Men jag fick en uppenbarelse: Mitt eget värde, alla har inte en sån tur att få leva länge och av någon anledning så finns jag kvar så jag vill göra det mesta och det bästa av det..

Är det lätt att leva så?? NEJ, jag jobbar med mig själv varje dag och dom käppar i hjulen jag får jobbar jag med HUR jag kan lösa det på bästa sätt istället för att lägga mig ner och grina och börja klaga på livet.
Jag är glad att jag har kommit den bit jag har gjort, för jag har gjort det alldeles själv.

Alla kan om dom vill och orkar jobba för det..

En vän som väntar sitt första barn sa till mig: Det är så skönt att prata med dig för du är den första som inte får det här onda att verka negativt utan att viktuppgång, foglossning, kräkas och allt sånt som faktiskt bara KANSKE kommer att ske vara en tillhörande process i något positivt. Du berättar allt med ett leende och inte i ett suckande. och det är skönt att höra.

Det var en stor komplimang för mig och jag är GLAD att jag sprider ett sådant budskap och att jag då inte är som dom andra hon hade pratat med :))

Det handlar om att vara medveten om sitt agerande mot andra och mot sig själv. "Är det värt att lägga energi eller en åsikt om denna sak?"
Sätt ett värde på ditt liv och sluta klaga. Var glad för andras skull och säg "Fan vad du är bra" eller krama den människan du vet inte mår bra fast hon eller han säger att h*n gör det och säg: jag vet att du inte gör det och det är okej"


Man hjälper faktiskt andra lika mycket som sig själv när man blir medveten om det runt omkring en och livets värde.
Att hitta inre frid är bättre än att kriga med sig själv varenda dag. När man har hittat inre frid så betyder inte småsaker som att den killen som gick förbi hade fula skor någonting.
Utan bara det som betyder något blir meningsfullt och det som inte är så viktigt passerar bara förbi som en av alla miljoner vindar i luften.



Be at Peace with Everyone

No one is capable of making you upset without your consent, so if you begin practicing the intention to be authentic and peaceful with everyone, you connect to peace itself- and gain the power to change the energy of your relationships with family and friends.

 

 

Ha en bra dag!


LCHF, LCHQ... vattenbantning!

Nejdå! Men nu har jag bestämt, LCHQ bli det efter förlossning och återhämtningen. LCHF med en liten annan syn på kolhydrater!

I början på året så började jag med LCHF, men jag pallade faktiskt inte med att vara helt utan kolhydrater! Jag orkade inte med mina 2-3 kondispass jag körde på gymmet, typ gymma, core och yoga orkade jag så dom dagarna behövde jag inte äta kolhydrater. Men jag la på lite kolhydrater just dom dagarna jag tränade kondition. Tränaren sa att jag skulle iaf bränna bort dom under träningen. Jag mådde ju mycket bättre med den kosten.
Sen vill jag vill ju inte bli "smal, smal" och se ut som 14 år utan jag är ju 30 år efter jag har fött barnet och det skäms jag ju inte för! Så jag vill bygga muskler, fina muskler och behålla mina tuttar (som jag antagligen ska justera efter amningen, för att JAG tycker det är snyggt), mina höfter och min lilla rumpa :D
M som är tränare på MÅ bättre har sjukt snygg kropp, hon är muskelös men med FINA muskler så jag ska nog ta mig ett snack med henne, men jag kräver inte av mig själv att se ut som henne men dom musklerna hon har PLUS att hon har höfter, tuttar (fast opererade) och rumpa, är ju något jag vill ha och jag tror att jag måste ha i mig kolisar för att orka nå det målet ;D

Sen I ALLA FALL så slutade jag med lchf då vi flyttade till en liten 2:a med jättelitet kök så jga orkade inte stå och laga 3 olika rätter på en arbetsyta på 40 cm. Så jag la ner det och sen vart jag gravid. Och man ska ju inte hålla på att mixtra med kost och grejs när man är med barn, barnet tar såååå himla mycket ändå och med mina "acceptabla" blodvärden i ett normalt tillstånd och kassa blodvärden under graviditet så vill jag absolut inte börja med något.

Men när bebis och återhämtning är klar och förhoppningsvis så påverkas inte amning av kostbyte i så fall får jag börja senare. MEN LCHQ är nog min nya kostväg när jag är redo, LCHQ är lite "snällare" med kolhydrater så det lät ju som en grej som passar mig alldeles utmärkt!!

Så 2012 är mitt år (igen), 2013 ska jag till stranden med bikini och vara stolt över mig och bada med Ellie och Ludvig, Elliot, Milton eller Alvin :))))))


1a Advent!

Igår fick jag vakna till barnskratt och julmusik. Tommy och Ellie var vakna och spelade FOTBOLL med en julkula! Men det kunde jag inte bry mig mindre om vad dom använde som fotboll utan hennes gapskratt slår ju allt!
Jag låg nedbäddad under stora täcket och kuddhavet och bara log, det är en sån värmande känsla när man hör sitt barn skratta :)
När jag klev upp så hade dom tänt brasa, sprängt en tändare då han hade lagt den PÅ kaminen :P, tänt en massa ljus och julstjärnor och julstakarna var tända och lekte och skrattade. Älsklingen försökte iaf få fram en julstämmning trots att det spöregnade ute!
Våra dagsplaner var julskyltning, middag hos pappa och handla. Så vi begav oss hemifrån runt 13tiden och hann ta en repa på stan där Tommy köpte ursnygga Timbaland-skor och jag shoppade några juldekorationer på Indiska men sen vart det faktiskt inge mer shopping :O Utan vi gick hem till pappa och systra min där det var uppdukat både thaikyckling och kött med tillbehör. Min moster och hennes man kom förbi och käkade och det mesta av maten gick ju åt, pappa måste vara en av dom bästa kockarna i världen :P

När vi åkte därifrån så skulle vi skjutsa syster till andra sidan stan då hon skull på glöggkväll så var det snö blandat regn som piskade på rutan så då fick jag köra i sånt väder för första gången. Men det gav sig inte där utan tillslut så snöade det som sjutton så jag fick lov att stanna och be T ta över. Mörker, snöyra och osäker förare går nog inte så bra ihop! När vi stannade på Ica Maxi så snöade det och Ellie vart totalt såld på dom vita flingorna så i bilen på väg hem sen satt hon och sa "snö, nö, nö, snööö" typ hela vägen, dvs 2 mil!

Så jag vet vart vi kommer spendera dagen idag, utomhus i snön så länge den finns kvar :)


Fredagkväll med julpyssel..

Lördagsmys med ugnstekt lax med rostade solroskärnor, sparris, potatis och sallad
Gott som fan tyckte vi alla 3 :)

Juldekorationen går i färgerna vit, silver, grått, fattigmanssilver, lite guld och en skvätt rött!
Julstjärnorna är nyinköpta och går i färgen creme och silver så det ger ett mjukt sken.

Förresten så vill jag TACKA för era fina kommentarer!! Värmen göttans ska ni vet :)



Jaha... V 28!

Säger ju det, hänger inte alls med!

Här bjuder jag på en magbild! Min mage är inte sådär världens vackraste MEN jag skäms inte att jag har fått det privilegiet att bära barn så jag vägrar dölja och gömma mig och min mage/bebis :)





Hej Ludvig, Elliot, Milton eller Alvin! Eller sessan om det skulle vara en sån :))


Förnekelse!

Julen kan inte vara här redan! Förnekelsen har övertaget just nu.. Är det verkligen Advent nu, ska torpet få sin första Christmastpimp? Vart sjutton är snön??
Mitt huvud kan inte riktigt ta in att det är dags att packa upp och pynta MEN efter vi har åkt förbi många hus som har pimpat upp huset från grund till tak så är det väl dags :) Så jag testade stjärnorna igår och dom funkade från förra året tills jag sängde en i backen! Men den andra funkar och en ny glödlampa till den jag slängde i golvet ska nog inte vara allt för komplicerat att hitta. Ellie vart helt tagen av det vackra ljuset från den färgglada stjärnan och ville kolla på den hela dagen så jag bestämde att vi ska åka in till stan så får hon välja själv en stjärna till hennes rum, Indiska har ju lite roliga och färgglada stjärnor :)
Själv så vet jag inte riktigt hur jag vill pynta i år, Vitt/silver/grått och en skvätt rött eller rött/grått/guld och en skvätt färg.. Hmm ja vi behöver en shoppingrunda på stan så får vi se vad jag hittar på för inredning detta år! Förra året var det rött och guld som hade övertaget. Det blir ju en riktig mysfaktor av dom färgerna.. Men sen är jag sugen på gammal/sliten julpyntning (lantlig, shabby chick style).. Ja som sagt vi får se vad jag känner för!
Vi har inte ens fått upp gardinstänger så har vi inga gardiner heller eftersom det är helt andra mått från vad vi har haft förut  så vi får väl se hur det blir med gardinfrågan :)

Man pyntar väl mest för barnet/barnen skull, rätt otroligt hur deras ögon lyser upp när dom ser allt ljus,paket och inte tala om julgranen! Så självklart så ska vi pimpa upp torpet detta år.. jag ska bara förneka det i någon timme till innan jag börjar göra i ordning lite dekoration :)

Bilder kanske kommer upp sen!

And the winner is.........




Den här frippan blir det efter lite betänketid! Färgen blir nog oxå som bilden eller något liknande i alla fall!

Jag har ringt Orr&Stuffe och jag ska komma in så ska vi prata om mitt hår och vad dom tycker. Jag är ju gravid och det kan ju slita ännu mer på håret så vi får se vad dom domen säger. Dom har börjat med ett nytt löshår som gör så att man inte sliter alls lika mycket på sitt hår, lite dyrare men det kan ju vara värt det!

En perfekt julklapp till mig själv eller hur :P

Hårförlängning!

Ja nu har jag funderat läääänge fram och tillbaka på hårförlängning! Ska jag göra det?? Vilken frisyr?? Vilken färg?? Kommer jag att tröttna??

Lite beslutsångest kan man kanske kalla det.. Jag har ideér och sen om och vilken som är den bästa har jag lite svårt att besluta mig om. Men om jag klistrar in några ideér här så kanske jag kan välja någon gång!
Sen är det ju frågan om VILKEN frisörsalong här i stan ska få göra det, men det lutar mer och mer åt min "gamla" salong Orr&Stuffe, har alltid blivit nöjd så jag har mina funderingar på att ringa dom :)


Så back to the dark mood? Vanligt svart, enkelt att fixa eller en rockig, lite mer att fixa med varje dag?

Eller ljusare toner i håret, med eller utan lugg?

Det är väl runt dom här jag försöker att välja mellan. Jag vill ha det rockigt och cooolt men orkar jag, hinner jag fixa med ALLT som ska i, plattas och ordnas varje dag?
Enklare varianten så hjälper det med plattång och lite enklare medel för att det ska se bra ut..

Kanske borde gå till salongen och rådfråga?? :)




Oj V 27!

Det känns ju inte riktigt som det om jag ska vara ärlig, har jag verkligen gått i 27 v redan och tjockat på mig?? Det är ju bara 15 v kvar!!!! (Jag kan räkna och jag vet att man går vanligtvis i 40 v MEN jag plussar på dom 2 v man får gå över då blir det inte jobbigt för 5 öre OM man går över, smart thinking yes I know)
Ja enligt den där barnkollen så är jag visst så långt gången, och jag kan säga att det är tur att jag har den för jag vet verkligen inte hur långt gången jag är utan jag säger till folk när dom frågar att jag ska ha i Februari. Då behöver jag inte känna mig som en förvirrad blivande 2barns mamma som har noll koll :)

Han i magen mår fortfarande bra, inte lika oregelbundna vakenperioder utan nu börjar han bli lite som Ellie, på eftermiddagen runt 14-15 börjar han och trycker på lite konstiga ställen och sparkas och sen på kvällarna runt 21-22 tiden. Så det är lagomt eftersom jag har en 17 månaders att underhålla alla andra timmar vi har på dygnet :P
Man kan önska att han blir som Ellie va?? Det här med sova hela nätterna, aldrig missnöjd, och bli ett rutinbarn...
Nu säger jag ÖNSKA för varken jag eller T tror att man kan få 2 såna "lätta" barn, låter dumt att kalla såna barn "lätta"men jag kommer inte på något annat ord! Men ni fattar.. Hoppas jag..
Vi ska iaf göra exakt samma saker som vi gjorde med Ellie för att försöka iaf, att inte göra saker så komplicerat utan att få in en rutin vart man sover någonstans osv. Men sen får vi se. Det kan bli kolik mm men man får faktiskt önska sig iaf hur det än blir så är han väldigt efterlängtad :)

En kompis sa till mig "Men ni formade ju Ellie så som ni ville ha henne,  så ni har nog er själva att tacka att hon är så som hon är"
Kanske stämmer vad vet jag, så ännu mer pepp att vi ska göra exakt likadant! Och om det funkar med honom så är det kanske sant det hon säger och om det inte fungerar så är det som det är :)

Jag börjar se fram emot förlossningen nu, ska jag äntligen få föda "vanligt"och få känna på vilken kraft man bär runt på eller blir som med Ellie.. Ja huvudsaken är att han kommer ut och skriker sen spelar det inge roll. Men det ska bli häftigt att se hur det går :)))

Om typ 10 veckor så ska jag beställa dom fina sakerna till honom OM allt går som det ska dvs. och om sisådär 13-14 v får jag tvätta upp hans sängkläder och kläder!! (Bädda sängen gör vi när vi kommer hem som sagt) Sjukt vad tiden rinner på..
Jag har bestämt att det det ska gå i vitt/grått och en mild grön färg. Det ska bli hans färger!
Ellie var det mest vitt och mildare färger då jag personligen inte gillar jättestarka/skrikiga färger. Utan harmoni ska man känna när man kolla ner  när han sover :)
Sen så blir det givetvis färger, men just när dom är så små så vill jag ha harmoni och lugn runt omkring honom..

Vagnen har jag svårt att bestämma mig om.. T säger "Båda är snygga, så du får välja"
Fasen oxå...Det är ju jättevårt...

Så kom igen nu ni som är in kollar och kommentera!
Sluta va så fega :P



Hmmmm...


Så fina saker han ska få! Så fint bäddset, älskar det grå/vita och spjälsängsskyddet ska han oxå få,kaninen passar ju oxå :P Sen den grå/vita ugglefilten till vagnen och den gröna newbornfilten för inomhusbruk..





Den varma känslan!

kallt ute pälsade jag på mig och tog mig prommen till dagis för att hämta Ellie, jag frös och kände mig lite stressad eftersom hunden har fått för sig att skälla när vi har gått hemifrån och hon hade inte fått sin långpromenad. Så jag kände mig lite stressad, magknip skapad av skuldkänslor! Alltså hunden har vart ute och kissat men inte motionsrundan ska jag tillägga.
I alla fall så närmar jag mig dagis och barnen är ute och så ser jag min lilla tjej stådär med sin lila overall och rosa älgmössa.
Känslorna bubblar i mig och ett brett leende spricker upp och hela kroppen värms av äkta kärlek!!
Stressen och magknipen är borta när hon ser mig och ropar "Heeej mamma!" så glatt och uppspelt och springer mot grinden.
Det är sån varm och skön känsla och hon är verkligen min viktigaste del av mig!
Vad hon betyder går liksom inte att beskriva mer än hon är verkligen ljuset i mitt liv och jag älskar henne så högt och är så tacksam att jag har fått denna underbar tösa i mitt liv!


(Bilden är INTE tagen idag, utan när det var lite mildare ute) ;)


Man kan ju!

jag är en sån som har bra självkänsla men dåligt självförtroende.

Det är nu dom senaste åren tvivel och tvekan har dykt upp för ni som känner mig sen lång tid tillbaka så har jag aldrig tvekat att jag aldrig KAN göra saker, jag har aldrig tvekat på mig själv.
Det är annorlunda idag, jag måste jobba på självförtroendet för varför ska andra kunna och inte jag?

tex när jag kör bil, jag har vart en sån som har trott att jag kan INTE, jag kommer aldrig förstå mig på alla pedaler, växla och ha full koll av trafikbilden och därefter så har jag aldrig "behövt" ett körkort.
Nog att jag alltid har bott i stan och har haft nära till allt så det har inte vart en prio ett sak för mig. Men egentligen skulle man ha vart smart och tagit det förut, men modet har kanske inte funnits där och då blir det lätt att säga att jag inte behöver det. Att jag inte tänkte på framtiden ifall om jag får barn eller flyttar och behovet av bil är då ett faktum det är ju smällar jag få ta nu ;)
Och självförtroendet märks i trafiken, i rondellen när jag ligger i innefilen så är jag mm från att nosa på kanten.
"Varför kör du så nära?" Frågar Lasse mig.
"jag är rädd att ta den andras körfält"
"Men du ska signalera och åka ut i den filen när du ska ut, dom i ytterfilen ska gå efter dig. Du måste ta åt dig i trafiken och visa att här är jag"

Japp där har jag lite dåligt sjävförtroende och Lasse blir frustrerad att jag har det :P Men jag trodde inte ens att jag skulle lära mig att köra bil och det gör jag ju, jag gör något som jag inte trodde att jag kunde! och det stärker mig så enormt.

Så min fundering är ska man utsätta sig för utmaningar, sånt man inte tror att man kan eller klarar, gå utanför sin trygghetszon? Jag tror faktiskt det. För oftast så sitter det bara i huvudet och man klarar av mer än vad man tror, och att få kunna göra något man inte trodde man kunde klara av stärker ju faktiskt en!

Och det är faktiskt en enorm glädje, jag lääängtar alltid till nästa lektion och nu längtar jag till att få ett godkännande från transportstyrelsen så jag och T kan vara ute och köra. Köra bil är SKITKUL!

Och att det tar tid innan jag får mitt körkort det struntar jag i, jag har KUL! Jag gör något för mig själv och bara mig :)


Man kan om man verkligen vill, jag är ett levande exempel :)





Fars dag!

Idag firar vi fars dag! och det får mig oxå att inse vilken tur jag har haft som har fått en bra pappa, inte en felfri pappa men en bra pappa. Så idag så känner jag mig extra tacksam!

Alla har inte den turen, och det tycker jag är synd. Jag tycker synd om dom som inte har en bra pappa utan dom har utsatts för diverse saker som har gjort så deras pappa inte finns där.
Sen hur fan i helvete en pappa (eller mamma) kan tacka nej till sina barn/sitt barn förstår jag inte!!
Det finns något som heter ansvar och det är inte barnens ansvar att hålla kontakt utan det är den vuxnas ansvar.

Nej, jag tycker det är orättvist att alla inte får ha en bra pappa i sitt liv för det är alla barn värda!
Dom pappor som avvisar sina barn får skämmas, men det är deras förlust för dom jag känner som inte har en närvarande pappa är underbara människor så det är deras pappors förlust att inte få lära känna dom!

Ni som har blivit svikna av någon förälder så är det INTE ert fel, ni är awsome!

Sen hyllar jag självklart alla närvarande pappor!! Fortstätt att vara världens bästa pappa, och svik aldrig era barn!
och alla som har blivit svikna håller nog med mig om just "Svik aldrig era barn"!

Så idag är jag extra tacksam att ha min pappa och Ellie har sin pappa! Jag känner mig lyckligt lottad..







....




My positive thoughts create a positive life.  You can reshape your thinking so that you never have to think in negatives again. You and only you choose your thoughts.





Det här är faktiskt en mening som förklarar hur jag försöker leva. Många tror att man inte kan bara vara positiv hela tiden eller tänka glada tankar, och det är sant!
Men det är vad man gör när bakslagen kommer, jag "reshape my thinking".
Det finns INGEN som inte får bakslag i livet, det är bara att alla behandlar dom situationerna olika.
Jag försöker snabbt vända allt och hitta lösningen på HUR jag ska hantera allt, jag kan inte gå runt och må dåligt en längre tid! jag har ansvar över mitt liv och i mitt liv har jag  tex tagit beslutet att skaffa barn och just när det beslutet togs så kan jag inte låta MITT bakslag påverka MITT barn som JAG valde att skaffa. Något jag kan bli förbannad på är hur jag kunde låta mig själv bli tjock! Men det är ju INTE Ellies,Ts,min familj eller mina vänners fel så jag kan inte vara arg på dom en dag på grund av det, det är inte deras fel att JAG tappade kontrollen helt efter förlossningen. Så jag omvandlar mina tankar och försöker förlåta mig själv och går och skaffar ett gymkort och Swooosch så har jag tagit ett steg i rätt riktning och det tog 7,5 månader efter förlossningen att inse..
"För kom igen Emma du kan inte skylla på att du har fött barn" bara för att man föder barn så behöver man inte vara tjock så att skylla på det har jag slutat upp med att gjort för längesedan för just nu låter det mest löjligt när jag försöker skylla min dubbelhaka på Ellie ;)

Så det här är MITT bästa exempel på hur jag omvandlar mina tankar.

Jag behöver sinnesro och harmoni för att må bra så min uppgift är att alltid hitta den när väl bakslagen kommer och dom kan komma varenda dag så jag JOBBAR på det här varje dag för att kunna leva så jag tänker.
Jag kämpar precis som alla andra..

Så ge fasen och döm andra, du har faktiskt ingen rätt till att göra det.. Utan låt alla gå igenom sina bakslag, happy moments så som dom vill gå igenom det.


DU aldrig rätten att definiera andra bara för att dom inte "passsar in" i ditt tanke/levnadssätt..



Magsjuka har härjat klart!

Nu så är den över! I alla fall för denna gång..
Ellie klarade sig men hennes mamma och pappa spydde ikapp, så bara för att vi var sjuka så vart Ellie hemma från dagis och förvandlades till en rastlös/testa gränser-tjej! Det var ju spännande eftersom våra reaktioner var vaga när hon gjorde fel så då fortsatte hon och skrattade mest åt oss!
Men nu så är den över (för denna gång) så nu har vi börjat komma in i vår vardag igen!

Nog att vara magsjuk, ni vet hur det gör ont tillslut för man inte har något att spy upp och man mår för jävligt och vill helst ligga blixtstill och inte röra sig?! ja ta det och plussa på med en aktiv bebis i magen som ville ha mat eller om det var att han ville spöa mig innefrån!
Det var min magsjuka, det var INGE KUL kan jag lova er, MEN nu är den över och jag har fått i mig sallad, smörgås, blåbär/nyponsoppa och fil med musli så nu är jagpå väg tillbaka!

Dagens händelse blir att åka intill stan, lämna Ellie hos moster J och sen åker jag och T och lyssnar på bebisen i magen.. MYYYYYS!
Han är igång HELA TIDEN, alltså han är varken morgon/eftermiddag/kvällsbebis, han är alla på samma gång!
Tur att han inte är så stor, typ 700 tuffa gram vägar han och är 33 cm lång (ca) så det är ju ingenting, det blir ju inte så obekvämt eller jobbigt eftersom han inte är så stor så jag lider inte så mycket. Utan jag gillar när man är ute och går och PUFF så får man en buff, eller när man står och lagar mat eller favoriten: När jag sjunger och dansar. Då jäklar knuffar han på rejält i magen :D
Tänk hur det blir då när dom "tunga veckorna" kommer, dom sista 3-4-5 v när han är STOR och jag ännu mer svullen och kanske vattenfylld! Ja jag får  hoppas att han lugnar ner sig tills dess :))

Nu vet jag att det är lite tidigt i graviditeten... typ 24-25- eller 26, kommer inte ihåg!
Men i alla fall så har vi börjat PRATAT om vagnen igen. Vi har funderingar på Urban Jungle duovagn!
Det är en sån vi har nu fast en syskonvagn. Funderar lite på om man ska ha en grå vagn denna gång, Ellie har en brun och det skulle vara kul med en annan färg kanske? Jag vill inte ha Limegrön färg och svarta vagnar har ju alla så nu funderar jag på någon av dom här.



Lite mer sugen på en grå denna gång!
Sen så kommer den ena sidan ha en liggdel som är avtagbar som man köper med. Bara så ni vet så ni inte tror att jag kommer ha mitt nyfödda barn i en sittdel :P
Så den här vagnen är IGEN en het kandidat, jag är ju sååå nöjd med vår Urban så vi är inne på en till sån :)
Den kostar MEN är värd varenda krona, lätt att köra oavsett väder och vart du går med vagnen, rullar galant över snövallar och terräng, fastnar typ ingenstans utan det är som min syster säger "En Royce Rolls". Det är en STOR skillnad på en tex EmmaLjunga och den här, jag har testat köra andras vagnar i vintertid och helskotta vad TUNGA dom är och man svettas ju typ ihjäl om man ska gå i terräng eller ta en långpromme ute skogen. Och nu vill jag ha en "lätt" vagn för nu ska man skjutsa 2 st!

ja mycket att fundera på.. Eller egentligen inte :P
Men jag tar gärna emot förslag om vagnar så om ni har en synpunkt så skriv :)))

Bilderna lånade jag av www.jollyroom.se

Till prinsen!

Jag har hittat 2 filtar och dom första sängkläderna till bebisen!
Jag har INTE köpt det eftersom jag bara är i v 25, jag ska handla det lite senare typ i v 38 då hinner jag tvätta upp allt innan han kommer. Sån är jag, jag tvättar ALLTID upp allting innan det ska användas pga av allt skit det är i kläder och tyger, jag litar inte på att det är varsamt behandlat utan jag vill tvätta upp allt innan lilla spädisen ska använda och det är nog bra för då luktar ju sängkläderna likasom mamma och pappa, kan ju inte bli tryggare :D

Så om allt går som det ska så ska jag nog handla det här till honom :)



Den ljusgråa ugglefilten


Sängkläder med får och prickigt spjälsängsskydd! Den gråa kaninen kanske halkar med ner i varukorgen :)


Dom här filtarna är hur bra som helst och jättesköna!! Ellie fick en rosa och den här bebisen får en grön :)
Sen är jag väldigt sugen på ett påslakanset från Af Swedala, men 700 kr för ett set är kanske lite dyrt!


Och om det skulle komma en tösa så gör ju inte det något, lika mycket flicka som pojke fast det inte är rosa eller lila!

Jag har för övrigt en pissdag idag, så att kolla på bebisprylar och bestämma vad vi ska handla det cheers me up!!

Alla bidler är från Jollyroom.se!




Är det så??






“When you judge another, you do not define them, you define yourself.”

Testing, testing..

Ellie och Ludvig

Ellie och Oliver

Ellie och Elliot

Ellie och Milton

Ellie och Alvin....


Måste ju testa vad som passar Ellie :)
Det här är iaf våra topp 5 namn för tillfället!

Och ja vi är båda medvetna om att det KAN vara en tjej MEN vi går in att det är en kille ändå. Tjejnamnen så har vi en topp 5 där med.

Nr 1 är Freja! Älskar det namnet så om vi får en till tjej i framtiden om vi vill ha nr 3 så blir det nog en Freja... Men i har dom andra namnen också och vi kanske inte ens vill ha några fler efter 2an här :D




Vänskap!

Det är något jag har funderat på under en tid nu. Ni vet, VEM är egentligen din sanna vän, vem får man lika mycket tillbaka av som man ger själv?
Det är svårt och skört men en riktig vänskap, många tar för givet att dom finns där oavsett hur man beter sig, vad man gör och vart man befinner sig i livet. Fast jag vet inte om jag tror på det. Om vi säger så att jag bara ska ha och ha från en vän och lyssnar aldrig på vännens funderingar och tankar, vad och varför skulle den vännen stå ut med mig?
Man måste ju ge för att få, eller vad tror ni?
Oftast såna som är väldigt självcentrerade vaknar upp en dag och förstår inte vad alla vänner tog vägen. Istället för att då fundera på VARFÖR så anklagar den personen ALLA andra för att ha tagit ett steg tillbaka eller försvunnit och att dom är dumma i huvudet. Dom fattar inte att vänskap är känsligt och om man ska förtjäna att vara någons vän så måste man ge sig tid att lyssna, se och råda vännen för att få något tillbaka.

Den vännen som ger en tid att lyssna, prata och ge råd och är NÄRVARANDE är den sanna vännen och då är det oavsett HUR länge man har känt denna människa.

Man ska vara rädd om sina vänner, det finns inte många som man klaffar med och delar en magisk vänskap med.
Vårda och ta hand om varandra!
ta ingen för givet, en människa är är sårbar och orkar bara till en viss gräns. Så istället för att vara elak mot vänner så ring och fråga hur det är.
Vänskap handlar mycket om att förlåta. Man accepterar att en vän gör fel, MEN man ska få en muntlig ursäkt och en föklaring. Oftast blir man förlåten.
Om man tar och tar av någons energi och ger aldrig tillbaka så kommer den vännen att försvinna. INGEN orkar med energibovar!

Ge tid och ge förståelse över vännen din, han/hon är någon som man måste ta hand om för att förtjäna den djupa relationen sk vänskap. Alla går vi igenom tuffa tider så om någon säger att den mår bra fast du vet att den inte gör det så krama den vännen och säg "Jag vet att du inte mår bra och det är okej, jag finns här".
DOM orden betyder mer än det mesta att få höra..

Jag omger mig själv av goda, positiva vänner som finns där för mig. Vissa är gamla barndomkompisar och vissa är nyfunna vänner. Dom är värda lika mycket i mina ögon så jag försöker se till att vårda dom så som dom vårdar mig..

Ge och ta.. Ta ALDRIG någon för givet!

RSS 2.0