I Know a secret..

Hemlisar kan vara jobbiga att hålla hemliga speciellt om det är roliga hemlisar!
MEN det är inte upp till mig att säga något så jag får glatt vara tyst och vara JÄTTEGLAD inombords så länge!

Jag skulle shoppa idag, men det gick inte så där jättebra, det hade blivit ett hål i slangen inne i däcket på vagnen så det vart punka heeela tiden så vi hann bara shoppa till Ellie fast tanken var att handla lite till mig själv för en gång skull!
Hon fick ny klänning, en ny pyjamas och 2 par solglasögon.
Sen så tog vi trasiga vagnen och gick till verkstaden Babyproffsen, dom är suveräna där by the way dom har hjälpt till med ALLT sen vi väntade Ellie, toppen toppen personal och FANTASTISK service!!
Så D hjälpte mig att sätta i en ny slang och då råkade nya badleksaker, ny snuttis och ny hink&spade-kit,
Efter det var fixat och vagnen var fit for fight igen så pallade jag inte att vara nere på stan så vi gick hem istället för att shoppa vidare så shoppingen fortsatte på Internet, farlig shoppinggata :P
Så då var jag in på Zunblock och beställde en Sunsuit till Ellie och en suncap i färgen rosa (hennes pappas val)
Så beställde jag lite grejen från Himlavit till huset..
Men fortfarande ingenting till mig själv, fan jag MÅSTE ju ha lite nya grejer..
Får göra ett nytt försök imorgon för idag (när E vaknar) så blir det lekparkshäng!



Suncapen var slut men jag ska beställa den när den kommer tillbaka.
Perfekta beachoutfiten så man slipper oroa sig att barnet bränner sig, solkepan är ju viktig för Ellie som är flint :P
www.zunblock.se


Ellies outfit för dagen, en heldress :)

En trevlig helg!!

Dom orden kan nog beskriva vår helg, fylld med familjen, massa lek och bus med barnen och självklart mat och för att inte glömma typiskt svensk sommarväder,
Perfekt med andra ord!
Jag är riktigt nöjd med att vi har dom här traditionerna med mat och familjesamling hos min ena moster&man (dom då är den enda familj med stort hus och trädgård) i stan, det är inte så ofta som vi kan få ihop alla eftersom folk jobbar och bor i olika städer så Midsommar är en högtid vi alla njuter av, inte samma "stress" som julen där det ska vara så mycket mat, mat och sen ska klappar handlas och det håller på i flera dagar utan den här högtiden är den mest avslappnande enligt min egen uppfattning, det är EN kväll och vi käkar lite och tar oss en nubbe och sen brukar det bli Kubb i trädgården och sen på kvällen liten korvgrillning det är inte så mycket men så mycket ändå!
Den här midsommaren firade vi på landet hos T:s syster och deras lantställe, grill och mys vart det och Ellie var i full gång med kusinerna till kl 21!!! Herregud säger jag bara :D
Så ska det bli spännande till nästa år när Ellie är 2 år och är lite mer "med", då ska vi hitta på en midssommarstång och dansa runt med krans på huvudet :D
Min Moster och hennes man från Göteborg kom upp som en liten suprise till Falun, så härligt och se dom,
dt blir som sagt inte så många gånger per år i träffas så det är alltid lika trevligt!

Nästa år kanske vi blir ute hos oss på landet, MYS!!!

Nu ska jag snart ner på apoteket, jag har insett nu att min dotter INTE vill sova så det är lika bra att vi går ut en vända!

Alltså i två dagar har hon sovit från 19-07, det GILLAS som fan!!
Fortsätt med det du min lilla älskling, mamma känner att hon är i behov att få sova till 07 :D



Här ska det målas!

Om folk har tråkigt i sommar så kan ni komma ut till oss!


Till höger gipsskivor som ska upp (gjorde nästan klart Ellies rum igår), i mitten ligger taket som ska målas vitt och det gula inplastade till vänster är då golvet så då oxå ska målas vitt!

Sådär typ, lite jobb va :P


Kommer bli ett väldigt fint golv när det bli ett golv :D
Det är levande, mjukt och det luktar trä i hela garaget, lovely!!

Våra knoppar och lådgreppet kom igår så (Ligger mot en Lidingö offwhite skiva och det ser ut att passa ihop)

Det börjar gå mot ljuset nu, uppbyggnaden är på gång!



Nämen..

Solen och värmen kom tillbaka!
Känns ju riktigt bra att få någon till soldag för jag antar att det kommer snöa på midssommar!

Idag så ska jag hänga med ut till huset, jippie!!!
Vi har fått barnvakt, Jippie!!!
M, A och lilla M kommer på besök, Jippie!!
Jag älskar min tösa men jag behöver några timmar utan att behöva kolla vad hon pysslar med eller ute i huset måste man ju bära henne hela tiden pga renoveringen så snälla farmor ska ta henne i några timmar så jag får åka ut med T och kika lite, fast om M och A kommer med M så är jag ju lite sugen på att ta med Ellie så dom får leka...
Fundera lite på den kanske så VET jag att jag kommer sakna henne som fan om vi åker efter 16 så får jag ju inte träffa henne förens imorgon eftersom hon lägger sig vid 19-tiden, jag är så jävla töntig men man blir det när man får barn och det är ju helt okej att sakna sitt barn men undra hur jag skulle klara av ett dygn utan henne vi har ju vart sammansvetsade sen hon simmade in i muffan så tänk den dagen jag ska vara utan henne ett helt dygn, det lär ju hända någongång i vårt liv liksom..
det blir en sväng till färgbutiken och ordna med färgen innan det bär av till boet..
Helt galet att man är husägare, det är sån konstig och rolig känsla, från att bott I stan 13 år till ut på landet, snacka om att vi byter upp oss till bättre livskvalitét.
Längtar efter mitt hus nu, längtar till vårt ljusa fina hem, vita plankgolven, vårt nya kök... Ojoj ge mig!

Jag ska till och med ha barnvakt mellan 12-13 då jag ska gå och zumba lite, så jag blir riktigt bortskämd idag med barnvakter, det är bra det då får jag hämta lite nya krafter!

Badrummet ät typ kirrat, vi fixade allt igår förutom då golvet..
Vi får se hur det blir men beställningen på allt ligger i datorn nu så det är bara för firman och klicka iväg det så har vi snart ett badrum :P
Fast det är en bit kvar men det känns ju lite skojigt att det är klart iaf..
Vi bytte handfat och blandare, jag fick ett infall så vi bytte!
Väggarna blir matta vita plattor, jag kom inte ihåg vad stl hette men lite större och skitsnygga, jag vill inte ha något högblankt det passar inte riktigt in i ett lantligt hem så den vita matta färgen passar då bäst hemma hos oss!


Nya handfatet och blandaren kom jag inte ihåg men den är "classic" med en "hot"&"cold" vred :)




Mycket renoveringssnack!

Helgen kom och gick likaså sommaren??

Det är grått, mulet och typ 14 grader så har sommaren gjort sitt nu, vi kanske är på väg mot hösten :P
Nejdå den kanske kommer tillbaka, svenska sommaren består ju av såna här osäkra väderpognoser så alla som har klagat på den tropiska värmen: VARSÅGOD här är er svenska sommar!

Helgen ägnade vi mest åt huset, T åker på morgonen och kommer hem på kvällen så i lördags så mötte jag och hans pappa (självklart Ellie) på färgbutiken där vi ska köpa all färg och tapeter så vi beställde den rutiga utan några problem, Ellies tapet vart det krångel med eftersom den verkar vara uppdelad på två delar en med blommorna och en del med fjärilar för det stod bakom ena 120 lång bara så den lär ju vara uppdelad på två delar, och bakom andra delen stod det ingenting så dom skulle ringa InTrade idag och höra hur tapeten fungerar :P
Sen så ifall om EN del kostar 590 kr eller om det är för båda delarna måste vi oxå höra om för om det är per del så vet jag inte om jag vill lägga 1118 kr för några längder, det blir mååånga tusenlappar för hennes tapet så vi får vänta och se vad dom säger!
Dom hade inte vår sovrumstapet från Designers Guild utan jag ska ta mig till nordsjö idé&design och kika lite, vill nog ta hem en bit och kika hur den ser ut med våra möbler innan jag beställer den och jag läste lite om den med nu och den kostar ju 735 kr/rullen och mönsterpassningen var rätt så... hmm ja sugig!
storleken 10.05X0.52 m och så får man typ kapa 3,5 m typ..
Så jag måste verkligen kolla igen och se om den är värd pengarna :D
Den vita färgen till golv,tak och vissa vägga ska fixas idag, vi ska låna en skiva Lidingö av Ts föräldrar och åka dit och försöka fixa en bra nyans..
Lidingö är offwhite så vi kan ju inte ha tex snövit då ser det ju ut som köket är gammalt och inrökt så nu jävlar ska vi försöka få fram en bra nyans!

Fönster är beställda!
Jag har beställt hem 2 st beslag/knopp kandidtater som jag ska se passar köket!
Fixat gammaldagsa uttag och lysknappar!
Spottar till badrum och kök är beställda!


Vi velar med köksbordet, osäkert kort när man har barn känns som det räcker med att vi har gjort en supermegastor risk med soffan så det kanske räcker med en besvikelse ;D
Har hunnit hittat ett annat som jag vill åka och kolla på igen.
Stiltje golvet till badrummet börjar jag bli osäker på, så jävla snyggt MEN det är känsligt som fan. Som T sa "Det är som att ha en ekbänkskiva" det är alltså känsligt och behöver kärlek, och vi har ett barn, vi har bara ett badrum på övre plan så kan man garantera att vi kan hålla ordning på det eller kommer vi få lov att byta om ett år!
Vi ska höra med en kompis som oxå har ett stiltje golv i badrummet och har då en son på lite över 1 år om dom har haft problem..

Hmmm, ja jag säger bara det, det är mycket nu!

Inget roligt inlägg det här men det är skönt att få skriva av sig!
Återkommer nog sen med mer skittråkiga inlägg :)

Bjuder på en bild av världens sötaste tjej!

Fundering!



Läste i Aftonbladet igår om "Flipperföräldrar" och sen har vi "Curlingföräldrar", min fundering är VARFÖR kategorisera föräldrarskap??
Är det okej att lägga föräldrar i fack, det är lite kluvna känslor i den frågan för på ett sätt så är föräldrarskap den KÄNSLIGASTE ämnet du kan ta upp med en förälder, för vi alla är ju olika, olika värderingar osv men jag kan ju aldrig säga till en som då är "curlingförälder" att jag tycker att hon/han gör fel bara för att jag är en "flipperförälder" (Jag är det visst enligt Aftonbladet)
Självklart är det ju tvärtom oxå, en sk "Curlingförälder" ska ju inte säga till mig att jag gör fel bara för att jag har andra värderingar.
Dom här namnen på oss föräldrar, är det bara för att starta debatter som inte leder någonstans för det spelar ju ingen roll hur många människor säger att det och det gör du fel, för du har ju redan din uppfattning om hur du ska uppfostra dina/ditt barn så varför tar man upp det?
Ibland behöver man råd om HUR man ska göra med vissa saker, för man kan inte allt själv så då kan man ju fråga "Hur får jag mitt barn intresserad av att rita eller skriva"
Men sen kommer det ifall om man misstänker att barnet far illa i hemmet så ska man genast lägga sig i, om någon slår sitt/sina barn om det är fysiskt eller elaka ord förtjänar inte att ha barn och det är den saken och den värderingen vi alla föräldrar har och är överens om.

Jag skulle inte tveka en sekund att anmäla någon som slår sitt barn fysiskt eller verbalt, det spelar ingen roll vem det skulle vara för jag skulle utan att tveka anmäla den människan, och jag tror inte det är bara jag som känner så utan alla vet att det är olagligt och vuxna människor är väl medvetna om det.
Som tur är så har det blivit olagligt, tänk när det var lagligt att en VUXEN människa slå någon som är så mycket mindre och yngre än vad du själv är, ett oskyldigt barn.



http://www.aftonbladet.se/wendela/article13181810.ab



Lite bilder från dag 7!



Öppnat upp vardagsrummet/matplats :)

Bild tagen från hallen. Öppnat upp till vardagsrum  och till vänster där köket ska vara.
Där röret är stod det en garderob vi ska göra om sen blir det lite vägg en bit hitåt eftersom spisen kommer stå mot murstocken med några bänkskåp så ingången blir mer centrerad :)

Hej köket! (Där brädorna står emot är murstocken där vi ska stå och laga mat!

så har vi en groventré som leder till detta på nedre plan som kommer bli en gigantisk tvättstuga!
Perfekt att ha så kan man gå ner hit om man tex har vart jobbat, Ellie kanske har vart ute och lekt i leran eller vart i något stall så istället för att ta in skiten på övre plan så kan man gå ner hit :)
Plus att man inte behöver gå upp och igenom huset när man ska gå ut och hänga tvätt :D



Stort och bra (när rummet blir klart dvs) :D

Snyggt kakel det var i köket!!

Det var några bilder det, more to come!

Politik och debatt!

Det har härjat här hemma nu hela förmiddagen, evigt kacklande och man funderar lite VART är ideérna?

Vänsterpartiet: Jämställdhet, dela föräldrarpenningen, fri vilja...

Varför ska politiker bestämma VEM som ska vara hemma, tror det var Björklund (fp) sa: Vi ska inte lägga oss i vem som ska vara hemma, det sköter man själv i hemmet.
Bra sagt, Lars Ohly tänker nog inte på att vissa kvinnot tex amma längre än vi säger 6-7 månader, ska han skänka bröstpumpar till alla Sveriges kvinnor då och alla vill inte pumpa heller för det fylls upp med dubbelt så mycket på kort tid så då kanske du sitter på jobbet och sprutar bröstmjölk och vissa får ont av den. Det kanske blir en lag "pumplagen" och det ger ju kvinnan mycket till val.
Nej, låt föräldarna bestämma själv hur man lägger upp ledigheten, alla dagar kan bli bådas så får man komma överens vad som blir bäst för familjen!

Socialdemokraterna: Jag har träffat familjer som har byggt sitt drömhem som är oroade över räntan som höjs dramatiskt.
Dramatiskt?? Den har vart så låg den kan bli så vart kan den ta vägen???? Joo uppåt, så om man har gått till banken och fått lånelöfte på 3 miljoner och lånat 3 miljoner och byggt sitt drömhem och låst räntan under en 5års period så får man ju nästan skylla sig själv. Tänk vilken chockhöjning man åker på efter 5 år..
Men det MÅSTE man väl ha i åtanke när man lånar pengar när räntan står så lågt som den gjorde...
Sunt förnuft krävs för att inte hamna i skiten, skulder är skit så man får väl ändå lov att tänka till liiite mer.

Så är det prat om "Elitskolor"
Elitskolor för såna som utvecklas åt ett annat håll, är snabbare än andra barn.
Folk är emot dom av någon anledning, du får ha specialklasser för barn och ungdomar med inlärningsproblem som inte hänger med sin klass men du får inte ha en specialklass för såna som är för "snabba" såna som har 100000 frågor till läraren som andra i klassen suckar åt??
Varför får dom bli diskriminerade?
Nu behöver man inte kalla dom för ELIT skolor men det borde finnas en klass för alla.

Björklunds skolpolitik is the shit, jag tror mest på hans politik.

Folk gillar inte privatisering av skolor. vårdcentraler osv för det är vinstdrivande.
Ja men Vad är alla företag du köper skolböcker, pennor, skolbänkar??
Ett vinstdrivande företag..
Vad är det för skillnad egentligen.

Omdömen från tidig ålder i skolan tror jag oxå på för att hinna på barnen i tid ifall om det skulle vara något inlärningsproblem eller något liknande, för om man kommer på det i högstadiet när man är som känsligast och gör revolter så är man inte mottaglig av hjälp från vuxna.
Börja skolan tidigare? Absolut varför inte, om man reflekterar och minns så minns man hur kul det var i skolan när man gick i småskola och hur kul det var att lära sig saker och barn är som mest mottagliga runt 5 års åldern. och det är ju inte så att barnet ska kunna gångertabellen eller skriva skrivstil när man börjar utan det är lite lättare skola och lektioner.
Sen så vill barn utmanas, dom har stora behov att lära sig saker och alla föräldrar har INTE tid att lägga all den tid efter jobbet, så ser samhället ut idag!

Alltså jag tycker det låter flummigt från dom röda partierna, "ge folk mer pengar" "måste få låna 2-3 miljoner utan några problem" VÄRLDEN funkar inte så räntor påverkas av världsmarknaden, vad som helst kan hända så jag fattar inte vilken värld dom lever i.
Samtidigt så måste Alliansen skärpa sig med fas 3 och allt vad det heter, det måste komma något nytt och något bättre så inte folk hamnar i kläm!

Dom som jobbar SKA tjäna pengar, det tycker jag med!
Men om som är ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven MÅSTE klara månaden.
Om dom får en balans i med alla bidrag osv så tror jag att Alliansen kommer styra Sverige en lång period för det verkar som Sveriges befolkning har fått nog av höga skatter och att folk jobbar och andra går hemma och tjänar lika mycket som en som jobbar och sliter..
Efter Alliansen tog över så har ett flertal bekanta utbilda sig eller börjat jobba igen.
och det är inget fel med det tycker jag.
Man kan inte dadda med vuxna/ungdomar eller barn utan det behövs konsekventa riktlinjer, man hjälper inte barn/ungdomar/vuxna att vara "snäll" och ge dom bidrag utan att man hjälper folk att vara konsekvent och tydliga riktlinjer om vad som gäller i samhället.
Alla vill väl jobba och tjäna pengar så man kan försörja sig så att bli lite knuffad åt rätt riktning är nog inte så fel :)

Men man vill mixa om och ta lite här och där från partierna och bilda ett nytt ;)




Paket från Australien!!

Min älskade syster med familjs paket har anlänt!
Som jag har väntat på det här paketet, jag visste att det var kläder från mitt absoluta favvomärke som inte säljs här så jag blir ÖVERLYCKLIG när hon skickar kläder därifrån :D
Tycker det är lite tråkigt när man är på café, bibblan, öppna förskolan så har man likadana tröjor som 3 andra barn från tex Polarn&pyret eller H&M så det här var den perfekta presenten TACK familjen C!



Deras äldsta som Tristan som är 4 år har ritat och skrivit alldeles själv, en "Princess" en "Bug", skrivit sitt eget namn och så Ellies namn! Så himla duktig kille det där, Tack Tristis :))
(Yngsta sonen var oxå med och ritade lite med grönt på höger sida brevid "Ellie" med lila text och ovanför den gröna "Ellie")


Stickad kortärmad kofta och en cool klänning till!

Lila byxor med tröja

En Billabong solhatt, en klänning från kollektionen "Paris with love"

En Svamptröja som åkte på direkt!
Ellie är tacksam fast det inte syns på det här kortet :D

Dessutom fick hon ett jättefint hårband och två mjukisdjur!
Nu ska jag dricka kaffe!

Bye bye Kitty!

Alltså än så länge kan jag bestämma vad Ellie ska ha på sig och det kommer ändras I know, men så länge jag best'mmer så skulle jag ALDRIG klä henne med Hello Kitty!
Det här vet mina närmaste hur mycket jag ogillar denna kattfan som är PRECIS överallt på varenda klädesplagg, leksak ja you name It,
Men vad tror ni min mormor köpte??
En fuckin Hello Kitty väckarklocka till Ellie (Jag misstänker att hon trodde de var en leksak) För när i hela fridens namn ska Ellie ställa klockan när hon vaknar innan 06 varenda morgon om inte tidigare ibland!
Min mormor är så söt, hon har köpt en Hello Kitty-tishe en gång och min mamma sa att jag inte gillade Hello Kitty och då säger min mormor "Det är inte hon som ska ha på sig den" och köpte den..
Sluta slösa pengar på något jag INTE kommer på min dotter eller in på hennes rum Mormor!

Om någon vill köpa något med Kitty-fan så kan ni köpa den här



Kanske är dags att utrota den här saken nu och ge plats till något nytt!


Examenfirande, kalas och renovering!

Så såg helgen ut hos familjen J&K.

I Fredags var vi hos E och T och firade E:s Sjuksköterskeexamen, hon vart ordentligt firad av familj och vänner och hon såg lycklig och glad ut så det var nog en lyckad dag/kväll för henne, hennes sambo väckte henne med frukost på sängen och en förlovningsring så kunde dagen börja bättre för henne??
Ehh nej precis, båda två såg nästan lite nykära ut och det är såååå härligt att se!!
Hon kommer kicka ass som sjuksköterska och hon kommer kicka ass som nyförlovad/halvgift :D
GRATTIS TILL ER!!!

Man blir lycklig av att se andras lycka, det sprudlar liksom i en på något sätt!
Den senaste månaden har jag och T pratat lite löst om förlovning och giftemål, och det trodde jag aldrig eftersom jag har ALDRIG haft det suget eller behovet att gifta mig, så när jag tog upp det så vart T helt ställd!
"Vadå, vill du gifta dig nu?" "Ja det är inte omöjligt längre" "Det var som fan" Var typ våra ord, så vi har pratat i alla fall litegrann om det och NÄR det händer det vet man ju aldrig och jag vill vara med att välja ringar för tänk om han köper något jag ogillar, det skulle kännas taskigt mot honom att lämna tillbaka ringen hahaha, men han vet i och för sig att jag vill ha vitt guld/silver så han kanske kan suprisa mig i framtiden :D

Nog om det!

Ellies 1års kalas hade vi i Lördags med familj och några vänner, kl 14 var tiden satt hos min moster och man som bor mitt i stan i ett stort hus med stor trädgård så dom var så snälla och "lånade" ut lite plats till oss som har platsbrist för tillfället, vi skulle aldrig lyckas klämma in över 20 st här, det får knappt plats med oss ;)
I alla fall, kl 14 så öppnade himlen sig och det SPÖREGNADE , åskade och blixtrade så istället för att kunna vara ute på gräsmattan och njuta av sol och tårta så spred alla ut sig överallt i huset och käkade tårta och gjorde det bästa av situationen!
Men det såg ut som folk hade trevligt och vädret kan man inte styra så det var ju bara att gilla läget!
Ellie fick då en matstol Stokke, ångrar mig kanske liiite eftersom det kostar över 2000 kr och man skulle ju faktiskt kunna köpa en tripptrapp och göra iordning själv MEN nu står den här så skit i det!
Hon fick mest leksaker sen bestick, solstol och en rosa fotölj som hon ÄLSKAR och lite annat!
En lyckad dag för vårt barn och nu är man inte spädisföräldrar utan småbarnsföräldrar!

Nykläckt tjej!

Ellie på Nationaldagen 2011!

Renoveringen går superbra, T hade en HELDAG därute igår med hjälp av en kompis från lunchtid och 6 timmar framåt, så när jag kom ut runt 18-tiden så var vägg mellan vardagsrum och "lilla" rummet borta och vägg och tak togs ner, köket är rivet, sovrummen har blivit strippade så i veckan blir det hall och badrum som sak rivas, köra ut gipsväggar och panga upp..
Fönster ska beställas IDAG så vi kan börja, flytta och byta fönster snart!
Tapeter måste beställas oxå..
Så det är mycket som ska göras och jag förstår NU att renovering tar lång tid!

Vi har haft familj och vänner på besök, och jag kan inte ens säga vad dom tyckte utan dom kikade runt och frågade och jag förklarade sen var det inte så mycket mer, men jag orkar inte bry mig om vad andra tycker om vårt hem det är ju inte som som ska bo där.
"fin trädgård" "Det är så mycket att göra" "Oj vad du/ni jobbar"

Ja det var typ såna kommentarer så deras uppfattning om huset vet jag inte riktigt, fast några familjemedlemmar och Jimpa sa att det kommer bli fint när det blir klart, ljust och fint, lagomt stort.
Så tack kompis och familj man behöver faktiskt lite feedback när man renoverar och har mycket att göra det är både husrenovering och barn så det är inte dumt med en klapp på axeln för det pushar och hjälper en och gör en glad!


Ellies tapet.

Vår sovrumstapet.

Matplats/vardagsrum! (den gör sig inte riktigt bra på bild)

Råplan/spont nu vad det heter bli i hall och kök (inte ovanför spis och vid diskhon där blir det kakel)
Så ser väggarna ut i vårt hus än så länge, och vi måste nog beställa dom snart för den i Ellies rum och den i vårt sovrumt är lite speciella,dyra och jobbiga på det sättet så leveranstiden är lite osäker!
Vi har en liten favvotapet men vi vet inte om den passar någonstans just nu, men vi får se :)
(Bild lånad av lillamari.blogspot.com)

Nu ska jag dricka lite kaffe och leta efter en NY sänggavel!
Fan, vår är då bara 1,5 år ungefär, från Mio och med nattduksborden så kostade den 10999 kr men det är mörkbrun,skinn,svart och det passar INTE in med vår lantstil men ni fattar vilken förlustaffär vi kommer at göra på den den är för ny för att VI ska ha tröttnat på den och använt "klart" den och samtidigt så kan man inte sälja den för så mycket eftersom folk är känsliga att andra har sovit och haft den så vi får se vad vi gör med den!
Vi letar efter en vit och jag tror jag har hittat en från Mio men jag ska ta en till titt!


Vår nuvarande!


Vår nya??


många funderingar och tankar!
Bye bye!


Det här är ett av dom största underverken i världen och hon är min!



GRATTIS min finaste tjej på 1års-dagen!



min finaste tjej, finns ingen som du och det finns ingen som är så jävla söt som du är!
TACK för att du har vart den perfekta bebisen från den dagen du vart till tills idag och
din personlighet hittills:

Självständig
Envis
väldigt framåt
Oftast alltid glad
Tar för sig
ÄLSKAR musik och dansa

En tuff tjej i lyxförpackning!


Respekt för pengar?

Ibland så funderar man om respekten har försvunnit för PENGAR, alltså jag satt och kollade på Hemnet.se idag och såg ett hus här i närheten som kostar 4,5 miljon kr!
Fatta HUR mycket pengar det är egentligen, fatta hur mycket 1,2 eller 3 mijoner är egentligen, förr så ryggade folk tillbaka och vart livrädda för ordet Miljon/Miljoner men idag så kan en familj med en "vanlig" lön rycka lite på axlarna "Tja, huset kostar 2,1 miljoner och vi har renoverat för 200 000 och det är det vi fick låna av banken men räntan är ju bara 4% (säger vi) så har vi bundit den i 5 år så det är lugnt"
Det är ju det det INTE är, tänk om då 5 år så har räntan nått någon topp på vi säger 10% då HUR ska en familjen klara en sån höjning utan att gå under?
Det spelar ju ingen roll hur mycket dom gråter och ber, banken vill ha sina pengar punkt slut. Ett lån är ett lån liksom och det ska tillbaka till banken.
Nej man ska tänka sig för innan man tar ett lån, klarar man det, klarar vi en stor höjning av räntan och blabla, man ska inte rycka på axlarna åt sånt utan verkligen räkna att man klarar det så man inte hamnar i en situation som INGEN vill hamna i.
Pengar ska man ha respekt för, alltså alla ser vi olika på pengar dom som har 2 BRA inkomster har råd med stora lån och det unnar jag dom, dom som har utbildat sig i många många år och har kämpat och jobbar 12 timmar om dagen SKA ha hög lön så dom kan ju köpa värsta huset.
Men man ska inte blunda för verkligheten, visst skulle jag oxå vilja ha en pool MEN då får jag ju jobba för det oxå och då går det inte att jobba 75% inom vården kanske, man måste inse vad man har råd med!
Vår bankman sa, visst ni kan få lån på 2 miljoner men då blir det lite tight i plånboken.
Om jag hade ett BRA heltidsjobb som min sambo då hade vi kollat på andra huspriser, men just nu är vår situation som den är och vi försöker göra det bästa av det.
Det är ju inte riktigt det man är ute efter att bara leva I huset och inte ha råd med något annat utan vi ville kunna bo i hus, jobba, kunna dra väg en vecka utomlands utan att spara då i 3 år.
fatta mig rätt nu, om båda har jobb och inkomster så vill man inte bara jobba, jobba 247 och bara leva i huset utan man vill kunna hitta på något utan att bli helt pank! Om någon av oss hade vart arbetslös och vi bara haft en inkomst så är ju det inget konstigt att man inte har råd att göra saker men då vet man OM jag får ett jobb så blir det genat plus i kassan och vi behöver inte leva så snålt utan man kan göra något.
Men OM man jobbar och sliter så mycket en människa kan så vill man kunna unna sig något lite då och då och det ska man ha råd med när han har 2 riktiga inkomster annars kan det bli tråkigt med hus.
Hoppas ni fattar :D

Jag frågade T här om dagen hur mycket det kostar att tanka upp bilen,
"Typ 900" (tror jag att han sa) ;) sen frågade jag om lånet på bilen, försäkring och fanskap så är det väldigt dyrt att ha bil! Jag har ju inget körkort så det där är T som har betalat men nu ska jag fixa ett så då ska jag in med hälften.
Men då i alla fall, 900 kr för en tank klarar vi oss 1 månad på idag, så nu när vi flyttar ut till landet så blir det då minst 4 mil per dag, minst 5 ggr i veckan så vi lär ju tanka för ännu mer.
Iallafall då kan man då tänka att bensinen är skitdyr, sen varenda gång du kör ut bilen så kostar det pga försäkring och att du sliter på bilen.
Dom har räknat ut att det kostar ca 30 kronor MILEN att köra bil, så alla som inte har körkort (jag är ju en av dom)
ska inte tro att det är billigare att åka bil för bensinen kostar MINST 14 kr/litern och en liter går det typ på en mil.
Så om du tycker någon är snål att inte skjutsa dig till tex grannstaden, "bara 2 mil" "kostar ju bara typ 30 kr" är helt fel ute, 2 mil kostar då ca 120 kr för den som kör eftersom den personen ska tillbaka också, så alla vi som inte har ett körkort BÖR tänka oss för innan man frågar om skjuts, har du råd att betala 120 kr eller är det inte billigare att åka buss eller tåg ändå :)

Bara en tanke att ta med sig nästa gång du åker med någon, att alltid lämna bensinpengar oavsätt vad föraren säger för det är skitdyrt att ha bil, det kostar många tusenlappar i månaden.
Så säg TACK för skjutsen och släng dit bensinpengar och stäng dörren ;)





En kik på huset innan renovering och lite under!










vårt sovrum

Ellies rum


Korkväggen slås ut så vardagsrum/matrum blir större

Bye bye köket!
Härlig utsikt det kommer att bli när man står där och förbereder maten.
Den arbetsytan kommer precis vara där vid fönstret mellan ett högskåp med mikro/ugn och lite förvaring och på höger sida blir det ett platsbyggt skafferi.

Ja då var dag ett gjord! Vi var där i 5,5 timme så nu är köket helt ute och jag rev bort väv i matrum/vardagsrummet.
Det känns ju helt sjukt det här men ack så roligt, vi har mycket jobb framför oss men det är nog värt det när det blir klart!
Ni kanske förstår att vi har sagt att vi hoppas på att komma in till hösten, och det här är "bara" bovåningen på nedre plan så är det minst lika mycket jobb men det tar vi sen.
Köket är i alla fall ute nu, det måste ju vara det värsta och riva ner.. Eller badrummet är väl oxå ett skitgöra men då är ett av två skitjobb gjort!
Vi tackar T:s pappa för hjälpen och T:s mamma för att ha hand om Ellie medan jag hjälpte till!

TACK alla underbara som har önskat oss lycka till och grattat oss till huset och lyssnat på våra ideér, det betyder GULD för mig, dom små orden är väldigt betydelsefulla.. Ni vet vilka ni är!!!

Huset är brunt,orange,gult,väv,kork,brun bröstpanel,plastigt, filt på dörrar, lila tvättstuga and the list goes on!
När vi är klara kommer det vara vitt, vitt, vitt, lantligt, öppet,  torpliknande mysfaktor!
Huset kommer att få en ljus,levande själ!
Det är visionen och vi hoppas att det inte blir allt för många gropar på vägen, vi har redan stött på en men det ordnar sig!! Hoppas jag..
Jag tänker positivt!! (ovanligt va?? ;) )

ÄNTLIGEN!

Dagen är här, VI är husägare nu!
Vi äger huset, skrivit papper och överfört pengar och fått nycklarna i handen, lyckan är ju otroligt stor och jag kan knappt fatta det :D

Jag vill ut nu och börja MEN jag får som sagt vänta eftersom jag var så dum när jag var yngre att inte ta ett körkort, så nu får jag vänta några timmar!
Men det gör ju inte så mycket, tvätten måste tvättas och Ellie måste vila och äta och jag är i ett stort behov av kaffe eftersom jag inte sov något inatt!

Sen bär det av till huset, pappa får köra vår bil ut med mig och Ellie så kommer T och hans pappa efter, jag antar att T:s mamma oxå hänger med ut sen så kanske min homie Emelie kommer och säger hej och få skåda renoveringsobjektet :D
Jävlar vad jobb vi har framför oss men jävlar vad fint vi kommer få det!

Nu ska jag väl ta och sålla igenom dom en miljon olika vita nyanserna som finns och se vad som passar oss bäst, så ska jag ringa juristen på familjerätten så vi kan komma dit och skriva testamente nu när vi har en egendom och ett gemensamt barn, han på banken sa att många struntar i det och det är visst inge bra så jag lär väl ringa :D


Dåligt med bloggandet!

Dagarna och hela helgen flyger förbi så jag har helt glömt bort att skicka in ett litet inlägg, vad har hänt sen dess??
Rockstad Falun har vart, jag tog en taxi upp på fredagen och skådade Sabatons coola show, drack en öl med Sis som som var självklart vippad däruppe så vi slapp ölkön så det var najs annars hade det bara blivit att stå i kö och kolla på Sabaton nu hann vi med en öl, lite mingel, Sabaton sen gick jag hem..
Förra året var jag oxå där fast med en stooor mage, jag var beräknad den dagen så med lite hårdrock och pyro så trodde jag bebisen ville komma ut men IKKE. hon sov gott till den musiken och kom inte förens helgen efter det! och idag så dansar hon till sån musik, goaste tjejen som växer för fort!
På Lördagen var jag inte ens där, jag orkade inte ta mig upp så en öl, lite mingel och Sabaton kostade en del men det var det ju värt, Tack älskling ;)
Vi hade barnvakt i fredags och gick ut och tog en öl, man bor ju i en småstad  så man brukar ju alltid träffa på någon man känner men neeej, dom såg ut och vara 15 år dom som var där på Rådis men därimot på Barnens dag igår så träffade man en del man kände och kände igen från den "tiden" man festade varje helg som var ute med sina barn och åkte karusell, vad livet förändras med åldern.
Det spelar ingen roll vad folk säger, är det när man blir äldre så försvinner "den" delen av ens liv eller är det när man blir föräldrar som den delen av livet sinar??
Prioriteringen är nog väldigt annorlunda, jag kan ju inte ens tänka mig att bli full igen men det kanske kommer :P T är likadan, tar några öl sen är han nöjd, det kanske är att man VET att Ellie finns där dagen efter också och hon vaknar mellan 5-6 och då vill man vara pigg och inte stinka alkohol och vara bakis.. Herregud jag har inte vart bakis på snart 1 år och 9 månader, fanastiskt coolt!
Min sambo är det nog lika med, han slutade ju att festa när han skulle bli pappa han ville vara säker på att han var i sitt sinnes fulla bruk och kunde köra bil ifall om bebisen ville komma ut flera månader för tidigt eller ifall om det skulle hända någonting så han var väl nykter från 5e månaden och framåt fast jag sa att han får passa på nu medan bebisen ligger därinne meeen nej han ville inte, hahaha vad söt han är :D

Vi har planerat 1års kalas och planerat hus oxå, det närmar sig nu så beslut måste tas och vi har kommit fram till en hel del lösningar så det är riktigt skönt!

Igår i alla fall så var vi på barnens dag här i stan och kollade på hästar
Ellie sa "Voff Voff" men ändå hon har ju fattat att det är djur, djur som djur tänker nog hon!
Hon är inte rädd för hästar utan mer nyfiken och det är ju bra eftersom hennes mamma HOPPAS att hon vill ha en häst i framtiden som mamma kan gosa med lite då och då när jag känner för det :D
Neeejdå men jag tycker det är viktigt att hon inte är rädd för djur, djur finns ju överallt så jag vill inte att hon ska bli rädd ifall om hon går hem till en kompis som har en katt eller en hund så vill hon hem, så jag vänjer henne från början och vi ska bo på landet så det är lika bra hon vänjer sig med djur, små som stora!
barn gillar ju oftast djur, som sagt på Hamsarvet var alla barn överlyckliga så det är npg inte så dumt att åka dit och klappa lite djur med sina barn och plus att det är gratis så alla kan ju göra det :)

Idag så är det Nationaldagen så grattis Sverige eller vad man säger, T är ledig och ligger och vilar med Ellie sen blir det vär ut i solen och leka lite och lite senare blir det Zumba för mamma och grillning för min sambo och dotter hemma hos mina svärisar!
Det krockade med tiden så jag kommer dit senare :)

ha en fantastisk fortsatt trevlig dag!

JAG LÄNGTAR TILLS IMORGON KL 10!!!!!!!!!!




Hoppsan!

Vi råkade köpa en soffa på vägen hem!
Ibland så sker konstiga och oplanerade saker :)

Den är från Mio, Oxford Delux soffa såååå fin!
Tyvärr så fanns det inte den gråa nyansen vi ville ha men det vart en sandfärgad, ek/mässing-ben.

Vi får vänta med fotöljen, den ska vara i ett annat tyg, typ randigt eller något annat som bryter :)



Bilden lånad från Mio.se



Tack Familjen G för en trevlig efermiddag och ha en trevlig resa!

Långhelg!

Planerna för denna långhelg är lite diffusa och det kan ju vara rätt så skönt det med att låta dagen komma som den kommer och planera efter det!
Jag har aldrig vart en bra planerare fast det förändrades ju snabbt efter man fick barn, jag fick lära mig snabbt att man ska vara ute i god tid med sina ärenden eftersom ett litet barn tar upp den mesta tiden av ens egen tid så saker som att lämna in papper, köpa presenter och såna grejen gör jag ALLTID i tid nu så jag inte blir stressad, jag hatar att vara stressad så för att göra det bekvämt så gör jag såna saker i tid OM man kan dvs för att undvika en hjärtinfarkt och panikångest :)

Bankärendet gick ju hur bra som helst, det känns riktigt bra nu och det svåraste var ju låsa räntan eller inte, i så fall hur många månader/år.
Men vi kom fram till ett bra beslut HOPPAS jag för att det var jag som föreslog det ;D
Man kan ju aldrig säga hur det kommer se ut i framtiden men just nu så verkade det alternativet vara ett bra val med tanke på världsmarknaden och ekonomin så hoppas magkänslan valde rätt!
Fast jag kommer att plugga så kommer vi kunna amortera en del från början, man kan ju sänka den själv om det blir för mycket men vi ska nog kunna fixa det här efter vi räknade ut alla kostander i då CA, man kan ju inte säga hur mycket alla räkningar blir förens man har flyttat ut ;)
Sen i höst blir det ett huskonto där vi sätter in pengar till lånet och amorteringen, sätter vi in lite mer än vad som behövs så blir det ett litet sparande där ifall om det händer något och vi måste fixa det snabbt, kanske man slipper låna allt från banken.
T:s vinst på lägenheten har gått åt om man säger så betalat 15% på huset, lagfart, någon slags skatt, värme/vattenpump,tvättmaskin, vinsskatten på lägenheten och restskatt , men det vart pengar över så nu blir det en del till körkortet, alltså jag kan ju inte spara pengar när jag inte får ut några pengar, jag har ju plockat ut så få dagar så det har liksom räckt rätt så precis för att kunna vara hemma med Ellie så länge vi ville ha henne hemma (Nu vart det dock mååånga dagar över, men det är bra till framtiden) så nu när jag tar ut fullt så kan jag lägga det på körkortet men 12200 är ju inget jag skiter ut på en månad så vi får nog plocka lite från T:s pengar och spara resten själv så gott det går, sen då räcker det till vår Toscanaresa i September oxå.
Vi har öppnat ett byggkonto/checkkredit oxå, där det kommer in en summa som vi ska renovera för där vi båda har tillgång att handla ifrån och det är ju bra om jag behöver åka och handla något till  huset och T är där och renoverar.
Tisdag så avslutas köpet och VI är husägare efter 8 månaders väntan, såååå naaaajs!!

Imorgon ska jag på Rockstad och lyssna på hårdrock och kanske dricka en öl, utan familjen!
Vi var där alla tre förra året, jag var beräknad att föda den dagen men vi var uppe och lyssnade på hårdrock istället, Ellie låg inne i magen och myste till musiken :)
Hon vart en musikbrutta, hon älskar all musik, sover skönt till musik, dansar till musik ja allt, snacka om att forma ett barn :D
Tack älsklingen för biljetten!

Nu vill jag att båda ska vakna så vi kan åka.. Dom sover middag..
Jag vill hinna upp till Mio och kolla på "vår" soffa sen blir det barnkalas då en barndomskompis dotter fyller 1 år, hon fyller imorgon men då ska dom ut och flyga så dom har kalas idag, vi bytte datum på våra barn, O var beräknad runt det datumet Ellie bestämde sig för att komma ut och O föddes runt det datumet som Ellie var beräknad på. Det är rätt så coolt!
Sen så idag blir ytterligare en barndomsväns dotter 1 år, vi lyckades få tätt och alla fick vi tjejer, coolt som fan!
GRATTIS TILL ER!

Nu orkar jag inte skriva, så jag går och sminkar mig!






One step closer!

Om några timmar är det dags att gå till banken och fixa med lån och allt, vi skrev ju redan i Oktober och lämnade handpenningen men nu är det dags att ta det stora lånet, eller det är inte så STORT lån egentligen men det är lagomt för oss.
Vi har ju egna pengar att komma in med så handpenningen är redan betald och plus att vi har en rätt så bra buffert till renoveringen och betalat "måste" saker som värme/vattenpump, tvättmaskin ja såna saker har vi inte heller något lån på och så på så vis så slipper vi ta stora lån och det klagar vi inte på :)
Men som vi har pysslat och räknat och hållit på, nu är de mesta av dom här pengarna från vinsten från lägenheten men oxå extrajobb och levt snålt!
Men det är ju så man gör om man inte vill ha en massa lån, man får ju lov att kämpa men nu snart så får vi betalt för den mödan så då är det ju värt det!
Vad grejer det är och tänka på när man köper hus, det är inte bara och köpa och flytta in utan fan vad saker som ska grejas och fan vad det kostar och vad man måste ha!
försäkringar, larm (vet ni att det kostar extra om man har husdjur, eftersom dom rör sig inomhus så måste man ha något speciellt)
och allt det där med vatten,värme, el, lägga om tak, måla fasad, fixa fönster mm och tänk bara all färg man ska köpa! Ja allt sånt ska man fixa själv nu det är ju sånt där man har tagit för givet när man har bott i en hyresrätt!
MEN jag längtar, jag längat efter att komma bort från stan, kände det när vi var och klappade djur uppe på Hamsarvet, det är en gård som dom sköter om så som dom har gjort sen dom byggde den gården och det är från 1700-talet så dom tar hjälp av djuren och gården är idyllisk!
Längtan att komma ut till idyllen, till mitt hem är så stark nu så det pirrar i kroppen!

Hoppas dom inte har ångrat att låna ut pengarna bara om dom inte har gjort det så ör huset vårt den 7e Juni, egentligen skulle det här ske idag men nuvarande ägaren hade lite förseningar med sitt nybyggda hus så han frågade om vi kunde skjuta upp det en vecka, SJÄLVKLART sa vi!
Han är en god man och väldigt hjälpsam mot oss så då var det ju självklart att vi sa Ja utan att ens tveka :)


Snaaart så huset ska du få en makeover!







RSS 2.0