Härliga Helg!

Den bästa helgen på länge har avslutats och nyintagna krafter har anlänt!

I fredags så var vi på stan med pappa "morfar" och Ellie fick en vårfin mössa från polarn&pyret och ett par nya skor av märket Elefanten, det är skor som är anpassade till små barns fötter och Ellie har haft lite problem att ta sig fram utomhus med sina andra skor så med den här mjuka sulan så går det fort framåt! Så jag rekommenderar den starkt och dom finns på Deichmann för 449 kr.

Så tog jag och Ellie en promenad upp till T:s jobb där vi hängde lite och kollade in kakel/klinker som vi har bestämt till huset, det är ju så att vi är ute efter en nött lantlig stil så att hitta kakel som inte ser för "nytt" ut är en liten utmaning så vi har velat lite fram och tillbaka men nu så är det nog bestämt vilka plattor det blir och det som fick offras var den ljusturkosa mosaiken ovanför spisen eftersom vi bestämde att ha klinker nedanför köksbänkarna ändå! Så det kommer ligga som ett L med kakel i köket och det kaklet ser då ut som "slitet" och nött plankgolv i brunt och vitt och resten av köket blir det vitt plankgolv som då kommer att "rama" in den här sektionen med kakel så ovanför spisen är vi inte hundra på men jag är lite halvt sugen på franskt kakel MEN vi får se, ojoj vad snyggt det kommer att bli :D
Badrummet är fortfarande visst lite osäkert efter folk har haft problem med Stiltjegolvet så det återstår och se, annars blir det nog något marockanskt, lugnt kakel därinne med vita, matta plattor på väggen eller kanske schackrutigt eftersom då hela badrummet kommer vara "gammaldags" badkar, toalett, handfat,blandare,möbler.. Ja allt kommer gå i gammal anda!
Hallen ska det bara vara några kvadratmeter med klinker och vi har valt ett UNDERBART klinker, och eftersom vi slår ut väggar så vart jag nojig att när man kom in så såg man hallklinker som går i då svart/offwhite, lite rött sen ett vitt plankgolv och sen det brun/vita nötta klinkern i köket, det blir ju alldeles för mycket olika men sen så visade sig att jag hade tänkt fel så man ser inte köksklinkern från hallen så då kunde jag pusta ut och gå vidare i planeringarna!
Ogillar när det blir för mycket det blir bara en stor röra och man ser ingen helhet i huset men nu så har vi vitt plankgolv i HELA huset (förutom badrummet) med små sektioner med klinker så jag tror faktiskt det blir bra :)
Ja nej alltså vad mycket det är som ska bestämmas, men det blir nog fint när det blir klart!

Tillbaka till helgen!
I lördags så var vi i parken hela eftermiddagen i solen tills det var dags att åka och grilla med störtsköna vänner!
Vi drog till E och T som då köpte ett underbart hus från 1919 som dom har renoverat, håller på att renovera och nu när vi kom ut höll dom på med sitt trädgårdsprojekt, plantera och dona!
Vart så avis kan jag avslöja, det är ju fantastiskt med hus!
Vilken frihet, fågelkvitter, dörren på vid gavel, trädgårdspyssel, måla saker på gården.. Ja det låter kanske inte så mycket för många men för mig så är det underbart!
Kan se allt det där framför mig, snart är vi där vi med nästa sommar springer Ellie runt på stora tomten och leker, hunden kanske springer lös (om vi får pli på henne), tvätten hänger ute och torkar av sommarvinden, dörren står öppen.. Åh vilken frihet och vilken längtan!

Vi hade i alla fall en härlig kväll och vi var nog hemma runt 20-tiden med en supertrött bebis!
Hon brukar lägga sig vid 19 så hon var inte så rolig då, men tillslut så somnade hon och vi kröp upp i soffan och myste en liten stund innan T gick och la sig, notera tiden strax efter 22 :P

Igår vad vi på en Hemmamässa eller vad man kan kalla det, en massa olika bås med allt från fönster,garageportar,barnkläder,bröd,skönhetsgrejs, bubbelpool som man har utomhus och herregud vad stora dom är! Ett framtida projekt är väl kanske att sänka ner ett sånt ute på gården.. Hmm lite skeptisk till det, dom tar ju en sån plats! Men men kanske är mysigt :P
Dom hade en "rådgivningshörna" men snickare, elektriker, chefen över bygglov, inredning osv osv så vi stannade hos cehfen över bygglov och hörde om hur vi ska gå tillväga när vi ska flytta köket så nu fick vi svar på det, vi fixade ett kanonbra larm till huset av Sector Alarm, och så pratade vi med dom som hade hand om Solenergin..
Fick en massa svar av experterna så det var ju jättebra för man är inte så insatt i allt som tillhör kategorin "Hus".
Vi har iaf betalat av luft/vatten pumpen nu så det är ju bra och det känns ju jäkligt bra att det inte är något lån på den, mer pengar till annat roligt! :D
Nej så det var en riktigt bra mässa för oss så vi var nog där i 3 timmar och Ellie skötte sig exemplariskt, hon skulle vara uppe och gå så vi vandrade runt och hon vinkade och sa "Eeeeej" till folk :)
Sen så hade vi en familjedag utomhus, jag struntade i Zumban och vi var ute och gick, gungade och hade allmänt mysigt hela lilla familjen! Det händer inte så ofta nu när T jobbar till kvällarna så vi behövde den här dagen!

Oj vilket inlägg.. Skyll på Ellie för det är hon som sover länge :P
Vi ska gå till Tessan och hennes söta son M och umgås lite, sen så kommer pappa och hämtar sin dotter så ska dom på 10 månaders kollen och mamma Emma ska gå och slåss med sin syster på Body Combat!


Förresten Tessan som jag ska till har en fantastisk fin Webbutik som jag tycker ni ska kolla in!
Härliga inredningsprylar så jag tror allt att min brödbunke ska handlas där, den är superduper snygg!!

www.Himlavit.blogspot.com

Kan ni följa henne och hennes familjs renovering i deras kanonmysiga hus från 1800-talet som ligger i dom "gamla" fantastiska kvarteren här i Falun, det står "Välkommen till min webbutik" till höger så trycker ni på den så kommer ni till butiken!


Shoppa loss och ha en bra Vårdag!



Kommentarer
Postat av: ekfan

Det finns inget som slår att bo i hus! Helt fantastiskt underbart är det... :) Klar ni får pli på jycken, annars får hon helt enkelt ha en låååång löplina på gården att trötta ut sig i ;) Snart får ni börja riva och slita tills ni inte vet vad ni heter, jag förstår att du längtar.. Men tiden går så fort! :)

2011-04-18 @ 16:57:20
URL: http://ekfan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0