V 36!

Eller v 35+6 kanske jag ska skriva :) Jag vet inte!


Han växer vårt lilla hjärta därinne!

Börjar få ihop det!

Jag kom på att jag är rätt långt gången.. Lillen kanske behöver lite grejer så jag var och handlade lite grejer igår och när jag stod med hans små strumpor och Ellie skulle oxå få nya strumpor så insåg jag hur stor hon är! Det är ju galet att vi ska få en sån där liten spädis igen, hur ska jag klara av att ta hand om en sån liten sak igen?? OCH dessutom ha Ellie som är runt 20 månader.. Ojoj herrejesus vilken utmaning!

Vi har oxå funderat över när han kommer ut hur vi ska göra med allt (Fast jag har svårt att planera sådant för jag vill inte ta ut något i förskott att allt går superbra så har vi inget val nu) och min önskan är att T får åka och hämta Ellie, så kommer dom upp till BB så åker vi hem. Sen får vi vara hemma i några dagar vi fyra och bara vara för oss själva så Ellie får det lugnt. Hon måste ju få känna att hon är med oss och bebisen, så resten av familjen får nog vänta med att få träffa honom. Fast man vill visa upp sin lilla skatt så måste vi tänka smart och låta Ellies behov gå före allt annat.
Så den önskan har jag sagt och berättade för barnmorskan igår och hon tyckte det lät bra, eftersom det första barnet är suuuperviktigt just då så hon inte blir lämnad utanför och få se alla andra vuxna hålla i honom men hon har inte fått det. Så hon ska få hålla, mysa och gosa med honom och få känna sig bekväm innan andra får komma hit :)

Så har jag bestämt mig att skriva lite mer i förlossningsplanen denna gång. Jag ska vara ärligoch säga som det är att jag har vart labil och inte alls samma Emma som jag var när Ellie skulle komma. Nog kommer man vara mer "med" nu med andra barnet då man vet vad det innebär men för att jag inte ska flippa ut på personalen så tänkte jag skriva ett brev..

Så planeringen går framåt och inköpen likaså!


Liiiite nya grejer till filuren!

Jag är glad!

Mvc besök var bokat imorse inne stan så vi packade ner barn i bilen och for in. Morfar tog hand om Ellie medan vi åkte till mvc. Eftersom det har vart mycket krångel, eller det kanske är normala saker som har krånglat men JAG har ju aldrig upplevt, förstor livmoder, extra ul, blod/järn/folsyra och B12-brist, foglossning, kilona har lagts på snabbt, bristningar har uppkommit och blabla med min dotter så har det vart mycket fysiskt och psykiskt!!
kilona har vart bland det jobbigaste jag har vart med om, vad vågen visar så höga siffror har den aldrig visat.. Jag VET att jag är gravid men det här är inga bra siffror alls och väl medveten om att man skyller inte på bebiskilon utan man får skylla sig själv så ger det en mer ångest hur man kan har vart så dum och inte insett vad man gör mot sig själv!
Dom här kilona blir ju Ellie lidande av, jag får ju inte samma ork alls och det jkänns oxå FEL eftersom det är ju jag som har valt att skaffa henne och barn är ju inga dockor man kan sätta i en stol och sen förvänta sig att dom fixar allt själv. Dom är ju i BEHOV av aktiviteter så som leka, sporta, hjärngympa, utveckla sig. och det är ju upp till barnets föräldrar. Så väl medveten om det och inte ha någon ORK har ju oxå vart ångestframkallande..
I alla fall, den här dagen på mvc så såg allt bra ut. Livmodern hade vuxit som den ska denna gång, bebisen ligger nedåt, blodtryck oxh allt har sett bra ut hela tiden så det var samma denna gång. Vikten trodde jag att mina minus 400 g hade blivit plus eftersom jag sväller nu MEN det var MINUS 5 KILO!!!
Alltså jag vart chockad och överlycklig!!! nu är jag motiverad som bara den att fortsätta min resa nedåt och bli hälsosamt smal!!
Minus 5 kg på v :D
jag är lycklig och tänk att det räcker med att lägga om kosten och SLUTA med läsk :D

En trevlig helg!

Helgens timmar utnyttjades till fullo!
På fredag kvällen så kom mina barndomsvänner hit och käkade lite lätt middag (supergod sallad!),snack och en massa skratt! Det jobbas/pluggas heltid, alla har ett eller 2 barn livet går i 110 så att få ihop oss fyra är INTE lätt, men vi lyckades :D
Eller rättare sagt min söta sambo vet ju om att jag har mått sisådär och känner mig lite ensam och fast härute när jag inte har hunnit med körkortet än, så han skickade ett meddelande till L och kollade om hon kunde styra ihop något med alla fyra och det lyckades hon med! Dom är guld värda, jag behövde skratta och umgås med mina vänner utan barn, jag tror faktiskt vi alla behövde det :D
Så tack till min underbara sambo som får stå ut med en HEL DEL nu och lyckas ändå fixa och försöka så att jag mår på topp hela tiden, han är helt enkelt heeeelt fantastisk man! jag hade typgjort slut med mig om jag vore honom om man säger så, för jag är ingen walk in the park :P
Iaf så var fredagen väääldigt lyckad!!

Lördagen så vaknade jag 11!!!!!! Alltså närmare 12 timmars sömn fick jag vilket var helt underbart för nu börjar kroppen gå in på sov/vila-mycket-läget! Den förebereder sig nu så jag är rätt så trött om dagarna!
Men vi tog bilen in till stan och umgicks med min mamma och pappa, hyrde film och köpte lördagsgodis för 1a gången på 3v!! Ibland så får man, och vi låter bli läsken och dricker vatten eller loka och det känns skitbra!
Jag kommer inte behöva chocksluta med det "goda" och börja träna utan jag kommer inte äta det "goda" när jag väl börjar träna och det känns bra att man inte behöver tvinga sig utan att det har fallit naturligt in. Det känns BRA!

Söndagen åkte vi till åsbobacken med Ellie och åkte pulka, vilket hon gillar skarpt! Sen gick vi och åt lite lunch vid lugnet skidstadion, det är ett hus från 1907 somdom har flyttat dit och serverar lunch och fika, endast ekologiskt och mysfaktorn är slående. Det känns som man klev in i tidigt 1900-tal med alla möbler,inredningen.. Ja det var jättemysigt!
Sen på vägen till bilen som stod en bit bort så somnade Ellie i pulkan :D Såg sååå himla kul ut när ögonen åkte i kors och hon kunde verkligen inte hålla sig vaken!
Så hon somnade i bilen snabbt så vi åkte och tankade och åkte runt och efter en halvtimme vaknade hon (brukar annars sova 1,5-2timmar) och då åkte vi till hennes kusiner. Vi tog barn och pulkor till pulkabacken och var ute en bra stund och åkte pulka igen innan vi gick hem till dom för lite kaffe och MYCKET lek!
Fråga om vi alla tre var trötta efter den dagen? Vi kom hem runt 18-tiden så lite över 7 timmar var vi ute och härjade! Ellie somnade väldigt snabbt och både jag och T satt och gäspade hela kvällen!
Men det är ju så det ska vara, det var sånt härligt väder och barn mår bra av att vara ute,aktiveras och träffa andra så det spelar ju ingen roll att man är 36 v gravid och smdig som en flodhäst! Pulsa i snö och dra upp pulkan 100000000000 ggr uppför backen och springa runt hör till föräldrarskapet :D
Så en sak kom jag fram till, jag förstår att man ska ha en BRA hälsa när man skaffar barn för fy sjutton vilken ansträngande (men rolig) dag det var och Ellie är rätt så liten än! Så nästa år så lär det bli dubbelt såmycket åkande och utomhuslek!
Barnens jubel var oslagbart, när dom åker ner för backen med en förälder som sitter bakpå. Barnen OCH föräldrarna skrattar lika mycket och man gör "mamma igen" "pappa en gång till" och kutar uppför backen. SÅ jag vet vad jag har och vänta mig nästa år när Ellie är lite äldre och då kan jag fan inte se ut så här för då lär jag inte orka kuta upp och ner med pulka och barn :D
Grymt kul och man vet och SÅG hur mycket barnen älskade att åka,leka och grilla korv så det lär bli mycket sånt nästa vinter :D


En kall dag!

Fredagen bjuder på sol och många minusgrader!
När Ellie vaknar så blir det lite pulka åkning och frisk luft och senare ikväll kommer tjejerna hit på en liten tjejkväll :D Det ska bli kuuuuuul! Tommy och Ellie får åka in till stan eller om Ellie stannar hemma så hon inte behäver vara vaken past her bedtime!


En fin vinterdag!

Man får ta tag i saker själv!

Jag har letat och letat och försökt hittat på om en av mina favvomänniskor kommer till Sverige. Låter som vi skulle vara kompisar och det kanske vi inte är men han är en av mina absoluta favoritmänniska här på jorden, han är ett ÄKTA wake-up call!
I alla fall så hittar jag ingen info på någon hemsida om han kommer hit inom en snar framtid, så jag tog tag i saken och har skickat ett privat mail och frågade, på engelska! Så nu får jag se om han svarar eller någon som jobbar för honom..

Så istället för att säga att han inte kommer för att JAG inte hittar någon info så har jag tagit tag i det för att få veta om han kommer hit eller inte :)

Ett försök skadar aldrig och inte två eller tre heller för den delen bara om man får veta till 110%!


Snälla fadern av motivationen, kom till skitkalla Sverige och inspirera!


Det ska väl börjas i tid!

Jag är och kommer bli en sån där mamma som aldrig kommer att protestera om mitt barn/barnen vill ut och resa. Jag har själv varit där och fått upplevt såååå mycket och lärt mig väldigt mycket genom att fått se och uppleva och framförallt så växte jag en heeel del under mina resor.
Så om Ellie skulle säga "Mamma, jag vill åka till Afrika en månad och jobba som volontär" så skulle det göra ont i mammahjärtat att hon skulle vara borta, fruktansvärt ont! MEN hon är inte min ägodel utan mitt barn och jag har ingen rätt att stå i vägen för hennes drömmar för jag vill hennes bästa och om hon vill åka dit så ska hon självklart få åka dit!
Eller om hon vill åka till andra sidan jordlklotet till sina kusiner i ett år skulle jag ALDRIG stå i vägen för det, utan stötta henne och hjälpa henne boka biljetten.

Så nu är hon 1,5 år och jag satt och kollade på bilder från hon låg i min mage fram till nu och hon har i alla fall fått vart med på 4 st resor hittills! Nog är det längsta Italien men man lär ju börja någonstans :D


Första kortet från vänster så är vi påkryssningen till Tallin, där är jag i 6e månaden.
Andra kortet är när vi åkte till västkusten då var jag i v 38+ och hade BB-väskan med utifall om bebisen ville komma :D
3e kortet är Ellie 4 v gammal och vi åkte ner till mina kusiner i Göteborg och firade min kusins dotters födelsedag så där är vi hemma hos dom och Ellie ligger i kolikgreppet och vilar hahaha!
Det stora kortet är när vi är i Italien, Ellie är 15 månader.
(och jag var gravid i 13-14e v med hennes lillebror)

Undra vad nästa resa bär av?? Kanske Australien till min syster..
Det enda jag vet nu är att barn är inget HINDER utan man blir bara lite begränsad. Man kanske inte kan checka in på ett hostel i Asien men nog fasen kan man ut och röra på sig :)

Det vänder!

Det är tufft med barn,sambo,nyköpt hus, renovering, LÅN, mammaledig=1.5 inkomst, bebis på väg i feb då man hämtar sig från jul och allt och han ska ha vagn, kläder osv.
Det blir mycket och vi är ett par som har haft det tufft eller har det tufft! Innan alla utgifter och allt faller på plats så är det jobbigt. Som tur är så har vi båda föräldrar som har suttit i samma båt och förstår HUR tufft det är och dom finns där om vi behöver hjälp, dom är guld värda med andra ord!!

I alla fall så kämpar vi på och T är ju den starka eftersom jag går visst med överdos av hormoner och kan bryta ihop väldigt lätt, så är han klippan ifamiljen nu!
Jag vill inte vara ledsen och arg men jag blir det och det är ju också rätt så jobbigt.

Men nu har vi snackat, snackat och snackat MED varandra och i Lördags efter ventilationen har allt lugnat sig. Ett accepterande att situationen är ju som den är och vi sitter där vi sitter och vi MÅSTE lösa det för vår skull och för våra barns! Vi kan inte lägga oss och gråta och hata allt, sälja huset och bara ge upp utan vi hämtade en kämparglöd istället!
Vi ska ha bankmöte, kolla hur vi kan göra. Få råd och kanske inte att ha en sån hög amortering på hus som vi ville utan att vi sänker den så länge jag är hemma! Sen är inte mitt konto på min gamla bank avslutat pga det har blivit en miss då vår första bankman hade semester när köpet inträffade och han som klev in och hjälpte oss måste ha missat att gett dom uppgifterna till vår nuvarande bankman, så mitt konto med ett lån har oxå stått och tickat med en skitkass ränta, så där blir det också mer utgifter än vad som egentligen hade kunnat bara blivit inbakat i huslånet så hade dom pengarna funnits.
Så nu jävlar har vi gått igenom ekonomin HUR vi ska gå till väga..
Och när vi kom så långt och accepterade,började tänka och fundera och tänka annorlunda då har det börjat dykt upp det "smågrejer".
En trissvinst 50x10=500 kr.
500 kr är ingen förmögenhet MEN det är 500 kr som bara passade bra in nu.
Jag hade glömt bort att jag hade fonder på swedbank som har gått så dåligt och det är dom sämsta man kan ha då banken gör vinsten och inte du. MEN jag har aldrig orkat bytt! Nu så har dom suttit och tickat där och jag skulle iaf sälja dom oavsett om vi hade det kämpigt.
Men eftersom banken har missat allt det här så ligger dom kvar och ett litet värda har dom, en månadslön. Och det är precis det vi behöver för att komma ikapp efter vagnköp,engångs utgifter och blabla och vikan till och med köpa badrumsmöbel utan att ta något extra lån !

Det  känns som när man går och se bara hur allt är dåligt så går man med huvudet på sned och svär och allt ser fel ut. När man ändrar sitt tänkande och rätar upp huvudet så faller bitarna på plats och man får sitt AHAAA! och det motiverar mig att fortsätta LÖSA problem med ett "Kom igen nu!" istället för att sjunka ner till havets botten och drunkna och tycka synd om mig/oss.

“If you change the way you look at things, the things you look at change.”



Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it's always your choice.


Tycker jag passar in med detta inlägg :)




Medvetenhet!

Jag har lyssnat en hel del på sista tiden, lyssnat och försökt jobba med mig själv. Har försökt att få MER kontakt med mitt inre, inre rösten,"the source" eller nu vad man vill kalla det.
Det är skitsvårt och jag har inte fattat NÄR eller HUR jag vet att jag är på rätt spår, utan jag fortsätter bara att lyssna, se och vara medveten.

Vi åkte till Stockholm över Lördagen för att se Bounce tolkning av Svansjön, grymt bra!!
I alla fall så tog vi vägen via Gävle. Då det är motorväg hela vägen ner: träd, träd, en åker,en röd stuga med vita knutar, lite längre in så var det gårdar med riktigt "gamla" ladugårdar och hästar vandrade i hagen, årstiden är grå och lite snö på backen, solen tittade fram mellan träden, en frusen bäckliknande swischade förbi ögonen. Jag tyckte det var vackert, dom där små röda husen dök upp och ägaren/ägarna förvarar och vårdar deras "gamla" hus så otroligt bra, naturen var en vacker syn mina tankar kretsade kring hur MYCKET liv naturen ger oss och hur givmild den är till alla, djuren bor där, vi människor bor där, vi människor hugger ner träd för att tex bygga oss ett hem och det den gör är att den låter nya träd växa. Naturen är väldigt givmild, det är en rätt så fantastisk sak egentligen!
Tillslut sa jag till T "Den här vägen har jag nog aldrig sett i dagsljus"
"Jo älskling" Fick jag till svar och han berättade dom gångerna vi hade åkt på den vägen.

Hur kom det sig att jag inte har sett det jag såg denna gång? Slutsatsen är väl helt enkelt: Motorvägen var inte målet när jag åkte här, utan vi var på väg någonstans och det gjorde nog så att slutmålet var det ENDA jag såg.

Så det fick mig att fundera om det är så vi fungerar, vi längtar efter det stället vi ska till så mycket att vi glömmer bort att kolla upp och kolla runt på det fina runt omkring. Vi sitter i en bil i tex 7-8 timmar och vi längtar så mycket till slutdestinationen så 7-8 timmar går åt till att ställa frågan "Är vi inte framme snart" "Guuuud vad lång tid det tar" osv, Istället för att se oss omkring och uppleva allt annat.
Det är ju 7-8 timmar som går åt att klaga och vara bitter, är inte det onödigt mycket negativa och jobbiga energier att sända ut när man VET att det gör ju varken bilresan roligare eller kortare?

Det är ju inte många timmar av dagen som går åt utan många timmar av ens liv som går till att missa det vackra!

Förut såg jag bara hur stressat det var i Stockholm, nu såg jag hur fin den staden är och det finns en mysfaktor i den staden med trots avstånd,mycket bilar och blinkande ljus. Alla små resturanger och cafeèr som är öppna till sen kvällar, man har alltid någonstans att ta vägen och det är alltid människor i rörelse!

Mycket om sin egen medvetenhet har jag lyssnat på och NU vet jag att jag har faktiskt kommit en bit på vägen, att vara mer medveten om allt runt omkring mig, uppskatta det som finns.
Och att ge, ge något till någon utan att KRÄVA att få någonting tillbaka, att vara medveten om att du GER och kommer inte få något tillbaka det är nog den finaste gåva du kan ge. Det är pure kindness..

Vill tacka Wayne Dyer för att ha fått mig att inse vilken inverkan en själv har i sitt eget liv och vilka gåvor vi alla sitter med!

A mind at peace, a mind centered and not focused on harming others, is stronger than any physical force in the universe.




Give me a break!

Är det inte bra snart?? Kan jag inte bara få dom sista veckorna i harmoni..
Den här graviditeten är verkligen händelserik, precis när man har det lugnt så kommer nästa sak..

FAAAAAAAAAAAAAAAAN vad trött jag blir!





Går fortfarande bra!

Ellie sover hur bra som helst! Idag vaknade jag FÖRE henne,och när det hände sist var................ Har typ aldrig hänt!
19:15-08:15!!
Undra om  vi liksom bara ha trott att ha henne inne hos oss är det bästa fast egentligen så är det för VÅRT bästa?
Vi kanske skulle ha börjat med det när vi bodde i 4an, det var ju då vi förde in sov och mat rutiner på henne då kanske vi skulle ha gett henne sitt rum? Men då hade hon ju iofs fått lov att flytta in till oss när vi flyttade till 2an i väntan på huset så det kanske var lika bra ändå :D
Skönt som fasen är det i alla fall att hon har fått in 12 timmars sömn! Målet har vart nära med 10,5-11 timmar men nu hoppas vi att vi har gått över mållinjen :)
Skam den som ger sig!

Vill tacka Emelie för den fina kommentaren du lämnade i förra inlägget! TACK fina du <3 Ni kommer fixa det minst lika bra vettdu!!

Annars så händer det inte så mycket idag, vi ska till mvc och lyssna lite lillen och kolla om järnet har blivit normalt!
Det känns iaf som om han har lagt sig längre ner, om det är huvudet eller om det är att han ligger och gräver vet jag inte, men han har sjunkit ner en bit! Ellies förskolelärare kommenterade det så det kanske är förklaringen VARFÖR jag har så ont nu :)

Yogapasset gjorde så jag knappt kunde gå igår, om det är träningsvärk eller inte vet jag inte, men AJ!
Alla som var där var från v 16-30 förutom jag som är då i v 34! Kanske gjorde så ont eftersom det är nr 2, tätt inpå Ellie och jag har inte tränat då på 30 v förutom powewalks och promenader.
Tänkte testa nästa vecka igen,  man måste ju testa mer än en gång!




3e natten!

Ellie har flyttat in i sitt rum nu, efter många om och men eller "Vi kan köra igång imorgon". Det hände inte förens nu för 3 dagar sen. Hon sover dock inte i sin växasäng utan i sin spjälsäng BREVID sin växasäng, första kvällen så kom hon inte i ro förens jag hade sjungit "Imse vimse spindel" och " I ett hus vid skogens slut...." ett ANTAL ggr men sen sov hon som vanligt genom hela natten.
Andra kvällen sjöng T låtarna en gång vardera och denna kväll "God natt älskling, jag älskar dig" och en nappflaska med välling räckte sen somnade hon.
Det stämmer fasen in att det tar ca 3-4 dagar innan barnet vänjer sig med nya rutiner, exakt så här var hon när vi plockade bort amningen kl 22, när vi ville att hon skulle få in en sovrutin 20-06 eller 07. Då var hon nästan 5 månader och då tog det 4 kvällar med en massa bök och stök och vaggvisor (samma som vi använde nu) men sen sov hon. Nog har det kommit perioder när hon har gått ifrån sina rutiner men bara om man inte låter det gå 3-4 dagar med olika tider och upp och ner i sängen så var det inga problem att få henne in på banan igen!

Hon sover mycket bättre nu, hon är mer lättväckt nu så att flytta in henne var det rätta beslutet. Imorse sov hon till 7, då hörde jag hennes ljuva röst "Mamma?". Annars har hon vaknat till när T kliver upp,innan 6! Så då sitter vi i soffan och myser kl 6:30 redan, jag gillar mer att kunna vakna 7 och hämta henne så vi sitter och myser kl 7:30 i soffan. Då är det inte så tidigt tycker jag :)

Annars så har vi vart ute idag (ÄNTLIGEN) efter ögoninflammationen, det var kallt så det vart en lagom promme i kylan, sen gick vi hem och tände en brasa, jag älskar vår kamin!

Lilleman i magen har vart vaken hela dagen idag tror jag! Små korta vilopausar men sen har det vart full rulle, jag har mått illa sen 11 idag och han har lekt rövare! Så trodde jag att han skulle lugna ner sig nu, men NEJ nu gräver han nedåt muffan så det gör för jävligt ont! Han har inte förstått att  det inte är någon idé att gräva sig ut, för det första så vägrar JAG trycka ut honom nu och för det andra så lär det där hormonet klicka igång allt och det har jag sagt att det SKA hända i mars! Undrar om kroppen vill lyssna och undra ifall om jag är lite halvknäpp och VILL gå 42 v??

Jajaja, jag är ju bara jag :)




Utbyggnad

Sitter och kolla på bilder och drömmer mig bort där jag har slutat vart mammaleddig och fått ett nytt och ett bra jobb så vi kan börja bygga på huset.
Det här ett av utbyggnads projekten vi har pratat om, vi har en rätt så lite hall så vi skulle vilja bygga ut den, så gillar vi gammeldagsa stilen så vi vill göra en sån här.


Tror att en sån här får bort den tråkiga 60-tals känslan vi har just nu på huset. Isället kommer vi få den där "torp"-känslan :)

Så det här är ett projekt av många! Hoppas jag inte hinner tröttna innan vi besannar denna dröm..

Bilden är lånad av Alviks Snickerifabrik.

Ingen ro!

Ja det är en sån dag!

Många funderingar och vaaarför använder jag mig själv som en slagpåse??
Faaaasen vad tröttsamt det är att inte hitta balansen jag normalt brukar ha, att leva med inre ro.
Det går upp och ner hela tiden nu, och det är tröttsamt för själen!

Varför känner jag mig så kass? Det är ju värdelöst att känna så..

Hoppas det blir bättre snaaaaart!



Lite nytt!

Jag utökade vår sons garderob  här om dagen! Kunde inte hålla mig, det var ju alldeles för gulligt för att låta bli att köpa det :)


8pack med lite nya fräsha kläder till prinsen!

Har funderingar på en overall oxå men jag har inte bestämt mig än :)


Den duger nog eftersom han ligger så nedbäddad i en vagn! Men jag kan inte bestämma mig om det ska bli en den här eller en från Pop... Många vänner har från Pop och dom är supernöjda med den här!


Ogillar och handla om jag inte vet om dom är bra eller inte och den svarta kosar ju bara 200 kr så då funderar man hur bra den kan vara, den kan ju vara riktigt bra men jag blir så irriterad o jag köper något så är det dåligt :P Den från PoP har jag bara hört bra saker om att den är rymlig och varm för bebisar så vet i sjutton vad jag ska köpa!

Tuffa beslut ska tas ;)

Sep-09

Då försvann min ensamrätt om min kropp, Ellie hade blivit till och var en liten söt amöba därinne!
Jag gillade att vara gravid, några få bristningar, lite större boobs (som jag INTE behövde), halsbränna men annars var det ju toppen! kände mig snygg och Juni-10 kom den finaste tjejen ut :)

Jag hade kommit igång med bra träning i februari-11 och började känna att jag började hitta tillbaka till gamla Emma. Då var det bara amningen kvar annars hade jag min kropp för mig själv.
Jag ammade henne i 11 månader sen slutade hon själv så då har vi kommit till Maj-11.

Den månaden blir jag med barn igen!
Nu är det Januari-12 och jag har fortfarande inte haft min kropp för mig själv än, så jag börjar förstå varför jag längtar till ensamrätten :)
Nu ska jag ut med bebisen i feb/mars här berorpå NÄR han vill komma ut. Sen hoppas jag på lång amning, som typ med Ellie och då är vi Jan-13!

Men då har jag ju vart med om det en gång och jag ska nog lyckas få känna mig lite fräsh fast jag inte har en HEL ensamrätt om mig själv.

Som sagt det kanske inte är så konstigt att jag längtar nu och jag är lite chockad över tålamodet! Jan-12 började det tryta och jag har börjat längtat, men det kanske inte är så konstigt som sagt :)

Peppbilder!

Dom här korten är inte tagna för allt för många år sedan! typ 3 år sen... Jag får ångest men fan jag blir jäkligt pepp samtidigt!
Tack söta S för att du fick mig att kolla bakåt hur snygg jag va ;D

Både jag och S har en resa framför oss och hon la upp ett kort på henne när hon var smalare så då började jag kolla och båda blir fan förbannade att det gick som det gick tror jag :P Men nu jäklar S så kommer vi att greja det här <3


Inte allt för många år sedan! Ska bara bli lite mer "fast" och mer muskler men annars är jag nöjd hur jag såg ut för några år sedan!

Låt resan börja snart :)


Längtar!

Idag så saknar jag Må Bättre! Jag vill zumba med LM, jag vill sparka och slåss med Carro, jag vill gymma och jag vill ha Marias Core! (Nu är nog Maria mammaledig, men ändå) och jag vill Body Balanca mig :)

Nu är det inte långt kvar och fan i helsvete vad jag ska träna!! Tragiska siffror på vågen gör ju så att man blir mer peppad att gå ner i vikt och bli tränad :)
Så denna gång så ska jag inte sluta gå ner så som det vart med Ellie, jag gick ner hela graviditetsvikten eller den från 3e månaden fram till v 41+3 dvs 14 kg på 2 VECKOR!
Det är sjukt mycket vikt på kort tid,men sen så hamnade jag där när jag fick anemi och tappade all ork så då vart jag hemma, sittandes och käkade godis typ så då vandrade jag över allt från vad NORMALVIKT är!

Tog mig ett halvår att gå till ett gym och bli medlem, började med LCHF och då böjade jag gå ner mellan 1,5-2 kg i v, MEEEEN så vart jag gravid igen :P
Ångrar jag inte en sekund för då hade vi ju inte haft oskyddat sex!
men det är ju lite typiskt att jag vart gravid DIREKT, det trodde vi inte eftersom det tog över 1 år med Ellie. Men men no alcohol and no ciggaretts var nog säkert en fin knuff för fertiliteten! Så jag hann inte gå ner något mer i vikt :)

Så nu har vi bestämt att vi börjar nu sakta men säkert att avstå från godsaker. För i Mars eller april när jag kommer igång så ska vi sluta med allt godis och läsk och andra onyttgheter. Ellie börjar ju förstå att vi äter något och hon inte får smaka, och det är taskigt! Vi kan ju inte säga att hon inte får medan vi får :)
Så nu är det skärpning, inge jojobantningar utan vår livsstil ska bli sundare och bättre för vår egen skull och för våra barn!

Så ett nytt liv för familjen här hemma närmar sig och både jag och T LÄNGTAR faktiskt både efter sonen (självklart) och få ett sundare liv :)

Och vet ni en sak, det är inte några kilon jag har gått upp utan det är MÅNGA! Jag erkänner, det är alldeles för många kilon. Ingen idé att gå och småsmussla "jag har blivit lite större" "Några kilo plus på vågen", då förnekar jag och då kommer jag inte lyckas utan fan det är lika bra att erkänna och INSE hur många kilo man väger och fatta vad fetma är. Både jag och T är sockertorskar så därför ska vi sluta HELT med allt för att inte ramla dit igen!

Jag ska gå ner mellan BRA JÄKLA MYCKET på RÄTT sätt och sen vad vågen visar återstår och se eftersom jag ska bygga muskler och dom väger så säger jag ingen siffra utan väntar och se när jag är nöjd!
men jag vägrar vara fet och jag SKA klara det här!

(En spiral blir insatt så FORT om möjligt kan jag lova ;) )

Jag är inspirerad, peppad och GLAD att jag ska få slippa denna hydda inom snar framtid, man orkar ju fasen ingenting när man är tjock! Nej jag längtar efter en normalvikt :D




2012-01-01

Ja då var det första dagen på 2012, det snöar lite lagomt och för en gång skull så känns det lite som vinter iaf!

Gårdagen var väldigt lyckad trots att jag är sjuk! (förkyld, ont i kroppen, ont i huvudet och gravid är ingen lätt kombo)
Vi åkte hem till T och E där vänner skulle samlas för lite nyårsfirande! Vi kom dit runt 17 redan eftersom vi har ju ett barn som inte kan vara vaken så länge på kvällarna, hon är ju ett rutinbarn som sagt och det är väldigt svårt att bryta! Så vi for dit i tid så vi hann vara där i några timmar och umgås. Vår tösa har vart lite skeptisk mot killar av någon anledning (Börjar tro att det är hennes pappa som börjar lära henne i tid att killar ska man passa sig för) i alla fall så började med att hon satt i Tommys knä och kollade in P och S som redan var där när vi kom, T träffade hon redan i fredags och hon vart väldigt fäst vid honom redan då så han vart en favvo för henne och det är ju bra träning eftersom T och hans sambo E ska få bebis lite senare i år så han får träna lite!
Det började så men slutade med att hon var med alla förutom sin mamma och pappa, hon drog i allas händer och skulle mata katten, gå upp och ner för trappen eller bli buren. Då vill jag lägga till att hon träffar inte dom här människorna så ofta, bor i olika städer och alla har ju sitt så vi träffas inte så ofta som vi vill.
"Hon är väldigt lätt och social" Var en komplimang hon fick och jag har inte ens tänkt på det, men situationen igår bevisade verkligen att hon har blivit en väldigt social, lätt tjej som till och med dansade för alla, så alla fick en barndos vare sig dom ville eller inte eftersom hon gick fram till alla. Så vi fick säga till våra kära vänner att dom fick säga till ifall om hon blir för mycket. Barn kan ju bli det!  Men dom flesta tyckte nog att det var lite mysigt :)
Det är kul att dom ville engagera sig i henne, det fanns ju ingen där som har barn (än) men ändå vågade ta sig till henne, mycket kul att se!! Och frågor kom, helst om HUR vi gjorde med henne som spädis och när vi införde våra rutiner osv, alltid kul att få dom frågorna för oftast får vi väldigt POSITIV respons " Det är ju jättebra" "Så vill jag oxå göra" :)  Känns faktiskt kul eftersom förälder så tvivlar man på sina val och beslut rätt så ofta!

Klockan vart strax innan 20 då vi drog oss tillbaka till vårt torp. Ellie somnade typ på farbror Rukko så det var dags! Väl hemma fick hon sig ett bad och välling innan sovdags och det tog inte så lång tid innan det vart tyst inne i sovrummet :)
Jag somnade 22:30 så Tommy hade nog en rolig kväll :P Vi sa att vi får ta igen det nästa år och ha ett litet firande här med mat och glada människor!

Det var lite annat när Ellie var yngre och inte hade sina tider, hon var med överallt och vi kunde vara borta på kvällarna, jag hade ju alltid maten med mig så det är såååååååå okomplicerat med småttingar man kan vara mer social då än nu när hon har sina tider!
Men vi föredrar rutiner och tider, det är väldigt skönt :)

Just nu är det tyst här hemma då både barn och sambo sover, jag har haft sovmorgon så jag sitter här och funderar på om jag ska gå och klä på mig! Härliga slödag :)


Kvällsdopp!

RSS 2.0